«Μήδεια» και «H γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;»: Δύο έργα που θέλουμε να δούμε στο Θέατρο Θησείον

Δύο σημαντικά έργα ανεβαίνουν αυτόν τον χειμώνα στη σκηνή του Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες.

LIFOTEAM 11.11.2019 | 17:25

Μήδεια

O Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί την ανατρεπτική κωμωδία του Μποστ Μήδεια, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του συγγραφέα που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο εξαιρετικός Μάκης Παπαδημητρίου. Την πρωτότυπη μουσική, που παίζουν ζωντανά επί σκηνής οι ηθοποιοί, υπογράφει η Monika.

Παίζουν οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη και η Μίνα Αδαμάκη. Ο Γιάννης Μαθές στη ζωντανή απόδοση των μουσικών θεμάτων.


H Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;

«Μήδεια» και «H γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;»: Δύο έργα που θέλουμε να δούμε στο Θέατρο Θησείον

H Γίδα του Έντουαρντ Άλμπι, ένα από τα κορυφαία και εμβληματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, επιστρέφει για δεύτερη χρόνια σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Η παράσταση απέσπασε 6 βραβεία στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, α' ανδρικού και α' γυναικείου ρόλου. Το κείμενο, έχοντας έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα και ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, αναδεικνύει τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης.

 

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα, 210 3255444 

Οδηγός Θεάτρου