Gameathlon Winter 2020: Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις φέτος

Gameathlon Winter 2020: Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις φέτος Facebook Twitter
Η πιο δυναμική κοινότητα του Ίντερνετ, οι gamers, πρόκειται να γεμίσει για άλλη μία χρονιά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του γηπέδου Tae Kwon Do.
0

Η μεγάλη στιγμή για τους λάτρεις του gaming είναι πλέον πολύ κοντά, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιανουαρίου, η πιο δυναμική κοινότητα του Ίντερνετ, οι gamers, πρόκειται να γεμίσει για άλλη μία χρονιά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του γηπέδου Tae Kwon Do. Το μεγαλύτερο και πιο κουλ gaming event της χρονιάς είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος όχι μόνο τους σκληροπυρηνικούς gamers αλλά και όλο τον κόσμο που θέλει να βιώσει ένα αξέχαστο διήμερο με πάνω από 500 influencers, YouTubers, streamers, καλλιτέχνες, τράπερς και άλλες μοναδικές εμπειρίες.


«Το Gameathlon powered by Sprite δεν είναι μόνο τα hardcore video games» αναφέρει ο διοργανωτής του event Ανδρέας Δερδεμέζης. «Αυτός είναι ο πυρήνας μας, καθώς είμαστε το μοναδικό gaming event στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαστε μόνο αυτό. Αγκαλιάζουμε όλη την ποπ κουλτούρα, ενώ παράλληλα έχουμε τη μεγαλύτερη προσέλευση και τον μεγαλύτερο διαγωνισμό cosplayers (αυτά τα τρελά τυπάκια που ντύνονται σαν ήρωες από παιχνίδια ή κόμικ και δίνουν μια τελείως διαφορετική νότα στο event μας). Μάλιστα, ο διαγωνισμός cosplayers είναι ο μεγαλύτερος που υπάρχει στην Ελλάδα, γεμίζει όλο το στάδιο και αποτελεί πραγματικά το highlight του event.

Το μεγαλύτερο και πιο κουλ gaming event της χρονιάς είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος όχι μόνο τους σκληροπυρηνικούς gamers αλλά και όλο τον κόσμο που θέλει να βιώσει ένα αξέχαστο διήμερο με πάνω από 500 influencers, YouTubers, streamers, καλλιτέχνες, τράπερς και άλλες μοναδικές εμπειρίες.


Πέρα απ' αυτό, υπάρχουν αμέτρητα μαγαζιά για να κάνεις shopping: από μικρά περιφερειακά μέχρι PC, οθόνες και μπλουζάκια μέχρι οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς που σχετίζεται με το gaming. Θα υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ΙΕΚ, πανεπιστήμια και κολέγια, τα οποία φέρνουν κάθε χρόνο τους φοιτητές τους και δείχνουν τις προσπάθειες που κάνουν στους συγκεκριμένους τομείς. Μάλιστα, τώρα ξεκινάμε συνεργασίες και με ελληνικά πανεπιστήμια, γιατί τώρα το έδαφος είναι πιο πρόσφορο».

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ενθουσιάζει κάθε χρόνο τους πωρωμένους gamers είναι ασφαλώς τα έπαθλα, τα δώρα και οι υπόλοιπες παροχές, οι οποίες φέτος αναμένεται να αγγίξουν συνολικά τα 110.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, στο επιβλητικό 360° stage στο κέντρο του σταδίου, που θα δώσει και πάλι τον παλμό της διοργάνωσης, θα βρεθούν να διαγωνίζονται χιλιάδες παίκτες σε πάνω από 35 διαφορετικά e-sports τουρνουά, ενώ την ίδια στιγμή θα κονταροχτυπηθούν για 20.000 ευρώ σε μετρητά, 15.000 ευρώ σε δώρα και, φυσικά, για το πρεστίζ του πανελλήνιου πρωταθλητή!

Gameathlon Winter 2020: Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις φέτος Facebook Twitter
Παράλληλα έχουμε τη μεγαλύτερη προσέλευση και τον μεγαλύτερο διαγωνισμό cosplayers (αυτά τα τρελά τυπάκια που ντύνονται σαν ήρωες από παιχνίδια ή κόμικ και δίνουν μια τελείως διαφορετική νότα στο event μας).


Από ένα τέτοιο event δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το αγαπημένο Lan Party, το οποίο στην τρίτη του έκδοση επιστρέφει δριμύτερο και έτοιμο να καλύψει τις απαιτήσεις όλων όσοι θέλουν να πάρουν το gaming set up τους (PC ή κονσόλα) και να περάσουν ένα ολόκληρο 48ωρο σε εγκαταστάσεις με τα πιο «φτιαγμένα» εργαλεία που έχετε δει ποτέ! Βέβαια, για τους πιο απαιτητικούς θιασώτες της gaming κουλτούρας, στο πέταλο του γηπέδου θα φιλοξενηθούν όλες εκείνες οι όμορφες διαδράσεις που απογειώνουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη και δίνουν σε ένα mega event, όπως το Gameathlon powered by Sprite, τον μοναδικό του χαρακτήρα.


Εκτός αυτού, στη φετινή διοργάνωση θα δει κανείς αμάξια, PC και μοτοσικλέτες που, ούτως ή άλλως, στο τέλος της ημέρας δένουν μεταξύ τους. Παράλληλα, θα υπάρχουν σεμινάρια για hacking, για τα δίκτυα και για την ορθολογική τους χρήση, προκειμένου να μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όλα αυτά. Φυσικά, το event συμπληρώνεται από πολλούς καλλιτέχνες, κόμικς και γενικότερα απ' όλη την ποπ κουλτούρα. «Περίπου το 25-30% του event μας περιστρέφεται γύρω από αυτό το κομμάτι. Και φέτος θα έχουμε φουλ τράπερ: Madclip, SNIK, FY, Lil Koni, DJ Stephan κ.λπ.» συμπληρώνει ο κ. Δερδεμέζης.


«Το σημαντικό κομμάτι είναι ότι τους τράπερ, οι οποίοι είναι διαβόητοι γιατί κάποιοι τους αγαπούν και κάποιοι άλλοι τους μισούν, εμείς τους "χρησιμοποιούμε" μ' έναν διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή ναι μεν θα βγουν να τραγουδήσουν –κάτι light συνήθως, όχι κάτι πολύ βαρύ–, αλλά σκοπός είναι να παίξουμε και video games μαζί τους.


Άρα, ίσως δούμε για πρώτη φορά όλους αυτούς τους τύπους να παίζουν μαζί video games, θα μας πουν ποια παιχνίδια προτιμούν οι ίδιοι και, φυσικά, θα παίξουν και μαζί με το κοινό που θα έρθει. Θα υπάρχουν, τέλος, πολλοί χορευτές, καλλιτέχνες, break dancers και γενικά θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Το urban culture σε όλο του το μεγαλείο!».

Gameathlon powered by Sprite Winter 2020

Tae Kwon Do - Φάληρο

18 & 19/1, 10:00-22:00

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM