5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch

5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch Facebook Twitter
Πέρα από τον υπέροχο καφέ, στο Brinner σε περιμένει και πλήθος άλλων εκλεκτών γεύσεων.
0

Brinner

Ένα όμορφο καταφύγιο με specialty coffee και υπέροχες γεύσεις σε περιμένει στο Μαρούσι.

Brinner: το όνομά του είναι πάντρεμα των λέξεων «breakfast» και «dinner» και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας, στο νούμερο 56. Ο χώρος του, μοντέρνος και cozy, σε περιμένει καθημερινά, εκτός Κυριακής, για να σε ξυπνήσει με μυρωδάτο καφέ και διαφορετικές προτάσεις ζεστών και κρύων πιάτων. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και προσοχή, καθώς τόσο ο Νίκος, ο ιδιοκτήτης του Brinner, όσο και όλη η ομάδα του έχουν στόχο να μας κάνουν να τρώμε νόστιμα μεν, υγιεινά δε.

Ένα κλίμα παρεΐστικο και ζεστό που κάνει το Brinner να ξεχωρίζει, κάνοντάς σε να νιώθεις πως είσαι σπίτι σου. Γι' αυτό και θα το επιλέξεις για να πας για το break lunch σου, για κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, ακόμα και μόνος σου για να διαβάσεις το βιβλίο σου και να απολαύσεις τον καφέ σου. Και όταν λέμε καφέ, μιλάμε για πραγματικά μοναδικό καφέ, γιατί στο Brinner δεν θα βρεις ό,τι κι ό,τι, αλλά εκλεκτούς, βιολογικούς specialty coffees από μοναδικά χωράφια και μικροπαραγωγούς απ' όλο τον κόσμο.

Πέρα από τον υπέροχο καφέ, στο Brinner σε περιμένει και πλήθος άλλων εκλεκτών γεύσεων. Φρέσκοι χυμοί φρούτων με φρούτα σε κρύα πρέσα, λαχανικά και ρίζες, δροσερές και προσεγμένες σαλάτες, απολαυστικότατα χειροποίητα σάντουιτς αλλά και αρκετές vegan επιλογές.


Extra Tip: Δοκιμάστε το νέο σάντουιτς Umami με καρπάτσιο νεαρού μόσχου ψημένο rôtie, trufle mayo με κουρκουμά, φύλλα ροκάς και flakes παρμεζάνα.

Brinner, Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών 2, Μαρούσι, 210 6108820
Facebook, Instagram

Zuccherino

Οι πιο γλυκοί πειρασμοί βρίσκονται στις βιτρίνες τους.

5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch Facebook Twitter

Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς γλυκό, τότε αποκλείεται να μην έχεις υποκύψει στον πειρασμό που ακούει στο όνομα Zuccherino. Τα συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία έχουν κυριολεκτικά τα πάντα και αποτελούν τον παράδεισο του κάθε γνήσιου γλυκατζή. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα: γλυκά παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, τούρτες γενεθλίων και πρωτότυπες δημιουργίες που μπορούν να ικανοποιήσουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.

Πέρα από τη μεγάλη ποικιλία τους, τα Zuccherino τα έχουμε αγαπήσει και για έναν ακόμη λόγο, την εξαιρετική τους ποιότητα! Τα πάντα εδώ δημιουργούνται από αγνά, ολόφρεσκα υλικά, με μεράκι και αφοσίωση. Και μην ξεχνάς, πέρα από τα λαχταριστά γλυκά, στα Zuccherino θα βρεις το καλύτερο ίσως παγωτό της πόλης. Εδώ μιλάμε για ολόφρεσκο χειροποίητο gelato σε πάνω από 100 διαφορετικές γεύσεις που ετοιμάζεται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων, φτιαγμένο από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και με τις πιο αγνές πρώτες ύλες.


Extra Tip: Στα Zuccherino πιστεύουν ότι η απόλαυση δεν είναι μόνο για λίγους, γι' αυτό δημιουργούν γλυκά και παγωτά με 0% ζάχαρη και λιπαρά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε είδη χωρίς γλουτένη.

Zuccherino, Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9830869 / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015,

www.zuccherino.gr, Facebook, Instagram

IceRoll

Οι νέες γευστικές προτάσεις του είναι ο πιο γλυκός πειρασμός που μπορείς να φανταστείς.

5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch Facebook Twitter

Το IceRoll δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Αν και δεν πάει πολύς καιρός που μπήκε στη ζωή μας, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά και στο στομάχι μας χάρη στο θεϊκό παγωτό που μας σερβίρει. Επειδή, όμως, πλέον χειμωνιάζει για τα καλά, η ομάδα του IceRoll σκέφτηκε κάτι που θα του δώσει μια πιο χειμωνιάτικη και χουχουλιάρικη νότα.

Έτσι, δημιούργησαν μια ζεστή αγκαλιά για τα παγωτά μας! Και τι είναι αυτή η αγκαλιά; Ζεστά, λαχταριστά κρουασάν που θα αγκαλιάζουν το πολυαγαπημένο μας παγωτό IceRoll. Έχουμε και λέμε: Total Black με κρεμώδη μαύρη σοκολάτα, oreo, nutella και νιφάδες μαύρης σοκολάτας, Crunchy Milk Chocolate με nutella, κροκάν φουντούκι, caprice και coco pops φιγουράρουν πλάι στο Banoffee, στο Apple Strudel, στο Strawberries and Cream και στο Choco Cherry με λευκή πραλίνα, αμαρένες, νιφάδες λευκής σοκολάτας και σιρόπι βύσσινο, δημιουργώντας έξι ολοκαίνουριες προτάσεις που θα γλυκάνουν τον χειμώνα μας και θα μας εθίσουν ακόμα περισσότερο στην εμπειρία που ακούει στο όνομα IceRoll.

IceRoll, Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα / Αθηνάς 2 & Ερμού, Μοναστηράκι / Παπακυριαζή 23, Λάρισα / Ερμού 83, Ρόδος, Παλιά Πόλη

iceroll.gr, Facebook, Instagram

Pantony Coffee

Μοναδικές γλυκές & αλμυρές δημιουργίες... για εσάς αξέχαστες!

5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch Facebook Twitter

Το Pantony Coffee είναι αυτό που ζητάς! Από νωρίς το πρωί η μέρα θα ξεκινήσει με την πιο θετική ενέργεια, με τα πιο απολαυστικά φρεσκοφουρνισμένα προϊόντα, επιλογές πρωινών αλλά και ροφημάτων. Λίγο αργότερα, το μεσημεράκι, θα βρεις λαχταριστές χειροποίητες πίτσες, πεϊνιρλί αλλά και σάντουιτς, τα οποία ικανοποιούν κάθε γούστο, και αργά το απόγευμα έρχονται οι πιο γλυκές «αμαρτίες», τις οποίες είτε θα τις απολαύσεις με την παρέα σου είτε μόνος!

Το χαλαρό κλίμα με την πιο smooth μουσική και το προσωπικό είναι οι κύριοι λόγοι που πολλοί το χαρακτηρίζουν, όχι άδικα, «το μαγαζί της παρέας και της οικογένειας», όπου η εξυπηρέτηση είναι μοναδική για τον καθέναν. Στα πολύ θετικά του μαγαζιού και οι πολύ προσιτές τιμές και τα άριστα ποιοτικά προϊόντα, που το κάνουν top value for money επιλογή.


Εxtra Tip: Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο πιο όμορφος και μοναδικός στολισμός είναι εδώ, τέλεια συνδυασμένος με τα πιο λαχταριστά εορταστικά προϊόντα μας που έρχονται για μικρούς και μεγάλους!

Pantony Coffee, Λεωφόρος Πεντέλης 67, Βριλήσσια, 210 8030311,

www.pantonycoffee.com, Facebook, Instagram

Κayak

Τα πιο «νόστιμα» Σαββατοκύριακα θα τα ζήσεις εδώ.

5 μέρη για καλό καφέ, γλυκό και brunch Facebook Twitter

Οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίζουν ήδη τα απίθανα γλυκά Κayak, τα οποία είναι σκέτος πειρασμός. Φανταστείτε τώρα πόσο νόστιμο θα ήταν και ένα brunch Κayak. Κι όμως, δεν είναι φαντασία αλλά πραγματικότητα, καθώς από τον Νοέμβριο του 2018 η Κayak λανσάρει αποκλειστικά στο κατάστημα της Γλυφάδας το concept Βrunch Combo, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τις μοναδικές γλυκές αλλά και αλμυρές δημιουργίες της σε απίστευτα προσιτή τιμή.

Έτσι, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στο Κayak Γλυφάδας μας περιμένει à la carte menu που περιλαμβάνει 2 πιάτα, ένα smoothie ή φυσικό χυμό και έναν καφέ ή ρόφημα! Στο αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας θα βρεις 18 γευστικές αλμυρές και γλυκές προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κλασικές επιλογές όπως Croque Madame ή αυγά scrambled αλλά και εναλλακτικές δημιουργίες όπως pancakes με σολoμό ή με τηγανητό αυγό, μπέικον, γκούντα και maple syrup, pretzels με τυρί Φιλαδέλφεια, προσούτο και αυγό ποσέ κ.ά.

Κayak, Αγγέλου Μεταξά 24-26 & Ζησιμοπούλου, Γλυφάδα, 210 8949130,

Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ