11 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό Facebook Twitter
Bufala Gelato

11 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό

0

Bufala Gelato

Μια gelateria όπου η βάφλα μοιάζει με χωνάκι και φτιάχνεις το παγωτό στα μέτρα σου.

Αφού το λάτρεψαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, το Bufala Gelato έκανε απόβαση σε Γλυφάδα και Βουλιαγμένη και εκείνοι που ξέρουν από καλό παγωτό το έχουν σταθερά στη λίστα τους. Τεράστια ποικιλία σε γεύσεις, βελούδινη υφή που γαργαλάει γλυκά τον ουρανίσκο και άπαιχτες επιλογές για να απολαύσεις ίσως το πιο θεϊκό παγωτό στην πόλη. Φτιαγμένα καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος με φρέσκο γάλα (βουβαλίσιο, ανθόγαλα και αγελαδινό) και εκλεκτές πρώτες ύλες, τα παγωτά Bufala είναι πληθωρικά και άκρως απολαυστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Από τη βάφλα σε σχήμα κώνου, όπως το χωνάκι και τα κλασικά φρεσκοψημένα χωνάκια που μπορείς να γεμίσεις με ό,τι gelato τραβάει η όρεξή σου, μέχρι να δημιουργήσεις κυριολεκτικά το δικό σου παγωτό με τα υλικά που προτιμάς στη μοναδική στην Ελλάδα παγωτομηχανή GeloLab, το Bufala Gelato υπόσχεται την απόλυτη γευστική εμπειρία στους λάτρεις του παγωτού.

Bufala Gelato, Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8946000 / Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 8961800 / www.bufalagelato.com/ Ιnstagram / Facebook

Chillbox

Τα αγαπημένα σου παγωτά σε στέλνουν ταξίδι και σου κάνουν δώρο κορυφαία smartphones.

Σημείο συνάντησης και πάνω απ' όλα απόλαυσης, το chillbox, το αγαπημένο ελληνικό frozen yogurt που έχει γίνει παγκόσμιο brand είναι πια συνώνυμο του καλοκαιριού, το μέρος όπου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αμέτρητα toppings και να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό chillbox, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί. Στα chillbox, όμως, σταθερά σε περιμένουν όχι μόνο εκπλήξεις στις γεύσεις αλλά και πλούσια δώρα που υπόσχονται να ομορφύνουν ακόμη περισσότερα το καλοκαίρι σου. Φέτος, λοιπόν, το αγαπημένο σου frozen yogurt σε στέλνει σε Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Πάφο, Αγία Νάπα και Νέα Υόρκη, ενώ σου κάνει δώρο 3 κορυφαία smartphones ΖΤΕ. Εσύ δεν έχεις παρά να φας το αγαπημένο σου γλυκό και να δοκιμάσεις την τύχη σου! Κάθε μήνα, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ένας τυχερός κερδίζει ένα ταξίδι για 2 άτομα, all-inclusive, ενώ κάθε μήνα 3 τυχεροί κερδίζουν ένα σούπερ smartphone. Εσύ;

Περισσότερα στο gr.chillboxfrozenyogurt.com

Dezato Pastry Bar

Φευγάτες γεύσεις gelato και «κεμπάπ σοκολάτας» για σοκολατένιες απολαύσεις σε άλλα επίπεδα.

Μια ολοκαίνουρια patisserie-gelateria που πραγματικά ξεφεύγει απ' τα συνηθισμένα ήρθε να δώσει μια δροσερή, γλυκιά πινελιά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Αν και μετρά μόλις λίγους μήνες, το τρομερό choco kebab του Dezato Pastry Bar, που θα σας θυμίσει πραγματικά τον κλασικό γύρο, έχει αποκτήσει ήδη φήμη και εκτός έδρας και είναι ένας λόγος για να περάσετε μια βόλτα απ' την περιοχή. Στον χώρο που μοιάζει με μικρογραφία του κινηματογραφικού εργοστάσιου σοκολάτας του Τσάρλι θα βρείτε αυθεντικό gelato σε κλασικές αλλά και πρωτότυπες γεύσεις, όπως τσιχλόφουσκα, mojito, Lila Pause και Bounty, καθώς και πολύ ωραία τρίγωνα Πανοράματος.

Dezato Pastry Bar, Λεωφ. Δεκελείας 120, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2587256 / Facebook (Ν. Φιλαδέλφεια) / Instagram 

11 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό Facebook Twitter
Στο Dezato Pastry Bar θα βρείτε αυθεντικό gelato σε κλασικές αλλά και πρωτότυπες γεύσεις.

fullSPOON

100% Αυθεντικό Ελληνικό Παγωτό και σορμπέ έξω απ' τα συνηθισμένα, φτιαγμένα με αγνά υλικά.

Αγαπημένος προορισμός για τους απανταχού λάτρεις του παγωτού –και όχι μόνο–, το fullSPOON φτιάχνει τέτοιο παγωτό, που πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά. Με έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες αλλά και πολλή φαντασία στις γεύσεις, τα παγωτά του fullSPOON είναι η healthy εκδοχή της πιο δροσερής καλοκαιρινής απόλαυσης. Με γάλα, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι που φτάνουν απευθείας από τη φάρμα Κουκάκη, τα παγωτά και τα σορμπέ του παρασκευάζονται χωρίς τεχνητά χρώματα ή αρώματα αλλά από φρέσκα φρούτα, ενώ θα βρεις και με στέβια, καθώς και vegan με γάλα καρύδας. Από σοκολάτα τζαντούγια, παρφέ κάστανο, cheesecake φράουλα και μασκαρπόνε με καραμέλα βουτύρου, μέχρι σορμπέ μαύρης σοκολάτας και vegan με γεύση σύκο, το fullSPOON παρουσιάζει πάνω από 40 γεύσεις και συνεχώς ανακαλύπτει καινούργιες. Πέρα από τα φοβερά παγωτά του, όμως, φημίζεται για το πολίτικο τσουρέκι αλλά και το φρέσκο προφιτερόλ, που μπορείς να γευτείς και με σου γεμισμένο με παγωτό.

fullSPOON, Ερμού 123, Μοναστηράκι, Αθήνα, 210 8003006 / www.fullspoon.gr / Facebook

Βάρσος

Το φημισμένο καϊμάκι της Κηφισιάς σε ένα από τα ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία.

Με ιστορία που μετρά πάνω από 120 χρόνια, ο Βάρσος συνεχίζει την ίδια γλυκιά παράδοση, δημιουργώντας καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά τις κλασικές γεύσεις που τον καθιέρωσαν. Στην επιβλητική του σάλα αλλά και στον καταπράσινο κήπο του θα πιείτε καφέ και θα φάτε γλυκά βγαλμένα από την Ιστορία. Και τώρα, που είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τι καλύτερο από ένα χειροποίητο παγωτό; Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα παρφέ σοκολάτας, που είναι σαν πλούσια μους σε παγωμένη μορφή, και το φουντούκι, αλλά έχετε κατά νου πως στον Βάρσο φτιάχνουν ίσως το καλύτερο καϊμάκι στην πόλη, με πρόβειο γάλα που του χαρίζει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά.

Extra tip: Τα φημισμένα μαρεγκάκια του Βάρσου ταιριάζουν άψογα με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο, σαν παγωμένη Πάβλοβα.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472 / www.varsos.gr / Facebook

11 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό Facebook Twitter
Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι από τον Βάρσο.

Δωδώνη

50 χρόνια για το αγαπημένο ελληνικό παγωτό

Το «πραγματικό» ελληνικό παγωτό μπήκε στη ζωή μας τo 1967 χάρη στη Δωδώνη. Φέτος κλείνει 50 χρόνια και επαναφέρει 2 αγαπημένες γεύσεις του παρελθόντος: το θρυλικό Chocorello (σοκολάτα με βύσσινο) και το αγαπημένο παρφέ φράουλα. Η Δωδώνη φέτος συνεργάζεται με την αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία ετοίμασε μια μοναδική σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα, ενώ δύο ακόμα γεύσεις σε περιμένουν: τριπλή σοκολάτα και σορμπέ ανανά. Επιπλέον, η Δωδώνη φέτος σε πηγαίνει και διακοπές! 5 τυχεροί κερδίζουν διακοπές στην Ελλάδα με τη φροντίδα του ταξιδιωτικού οργανισμού Manessis Travel, ενώ 3 τυχεροί κάθε μήνα κερδίζουν το smartphone ZTE Blade A610 Plus.

Ζαχαροπλαστείο Χαρά

Πιο κλασικό και πιο υπέροχο δεν γίνεται

Η Χαρά έφερε στην οδό Πατησίων τα πολίτικα παγωτά της το 1968 και λίγα έχουν αλλάξει από τότε: τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, σομόν τοίχοι και καθρέφτες με κοκοφοίνικες διατηρούν τον αέρα της δεκαετίας του 1970. Το Σικάγο και το εκμέκ παγωτό είναι τα must. Όλες οι μερίδες είναι γενναίες. Το Σικάγο είναι ένα πραγματικό ηφαίστειο σοκολάτας. Γαρνίρεται με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο, το κλασικό μπισκότο στην κορυφή και πάντα σε μεταλλικό πιατάκι. Το εκμέκ κάνει βουτιά στο σιρόπι και το λίγωμα αντισταθμίζεται από τις δροσιστικές μπάλες παγωτού που το συνοδεύουν. Ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης. Διαθέτει και delivery.

Ζαχαροπλαστείο Χαρά, Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266

Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι

Το φημισμένο αθηναικό ζαχαροπλαστείο έχει και σπουδαίο παγωτό

Eίναι τo παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1915. Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η τρίτη γενιά, που επιμένει σταθερά στο δόγμα «ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις» που χαρακτήρισε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για το παγωτό του. Στο ζαχαροπλαστείο «Αφοί Ασημακόπουλοι» θα βρείτε μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το φιστίκι Αιγίνης και η σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος, αλλά και εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το καϊμάκι και το παρφέ σοκολάτας.

Αφοί Ασημακόπουλοι, Xαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 210 3610092

11 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό Facebook Twitter
Τούρτα παγωτό με παρφέ σοκολάτα και παρφέ κρέμα, περιχυμένη με γκανάζ bitter σοκολάτας!

Mattonella

Ένα από τα αγαπημένα μας στο κέντρο

Βρίσκεται απέναντι από την πλατεία Μοναστηρακίου, με θέα την Ακρόπολη. Από εκεί περνάει όλη η Αθήνα και πάντα έχει δουλειά. Αυτό, όμως, δεν το έχει κάνει να ρίξει την ποιότητα του παγωτού του. Στο Mattonella φτιάχνουν αληθινό παγωτό καθημερινά και για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο οι πιο φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες – είναι η κουλτούρα τους τέτοια. Φρέσκα φρούτα για τα σορμπέ παγωτά, φρέσκο γάλα και φρέσκια κρέμα γάλακτος από την πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα «Φάρμα Κουκάκη», πραγματικό κακάο και σοκολάτα από την εταιρεία Barry Callebaut και πολύ καλή σοκολάτα σε διάφορες εκδοχές για τους πιο παραδοσιακούς.

Mattonella, Ερμού 82, Μοναστηράκι & στα Φηρά Σαντορίνης, 6948 816551

Η Στάνη

Παγωτό καϊμάκι στα καλύτερά του

Το ζαχαροπλαστείο είναι ένα από τα ορόσημα του Πειραιά και λειτουργεί από το 1933. Αυτό τον καιρό το τρέχουν οι δύο ξαδέλφες, Στυλιανή και Μαρία Κουντούρα. Αρχικά το είχαν ανοίξει οι Μικρασιάτες παππούδες τους. Το γαλακτοζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην ίδια θέση, στην πλατεία Κοραή, από τότε που άνοιξε. Από το 1933 στον κατάλογο υπάρχει το παγωτό καϊμάκι, που στην Πόλη ανέκαθεν φτιαχνόταν με σαλέπι, αλλά χωρίς μαστίχα – έτσι το φτιάχνουν μέχρι σήμερα. Αυτό αξίζει να παραγγείλετε και θα σας το σερβίρουν με βυσσινάδα Κλωνή από το Αίγιο, για να απολαύσετε παραδοσιακές και απλές γεύσεις.

Η Στάνη, Δραγάτση 14, πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 210 4174235

Τούλα

Το παγωτό μουστάρδα δεν είναι αυτό που νομίζεις

To ζαχαροπλαστείο «Τούλα» άνοιξε για πρώτη φορά το 1920 στην Κωνσταντινούπολη και ύστερα από 44 χρόνια ήρθε στο Παγκράτι. Είναι διάσημο για πολλά γλυκά του, αλλά για ένα είναι ξακουστό σε όλη την Αθήνα, και όχι μόνο: το παγωτό μουστάρδα. Φτιαγμένο με 40 συστατικά, μεταξύ των οποίων ανθόνερο, πραγματικό μέλι, καραμελωμένα αμύγδαλα και πρόβειο, παραδοσιακό ακατέργαστο βιολογικό γάλα. Δεν έχει μουστάρδα, απλώς το χρώμα του τη θυμίζει.

Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 210 7218255

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ