Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
0

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Mπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο...

Bluefield burger
Αγγελοπούλου 3, Ψυχικό, 210 6777739

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και προσγειώθηκε στην Αθήνα (Ψυχικό και Παιανία), με έμφαση στα ποιοτικά υλικά αλλά και προσπάθεια να ενσωματώσει μεσογειακές αποχρώσεις στο μπέργκερ. Μια σειρά από μοσχαρίσια μπέργκερ με διάφορες συνθέσεις και χειροποίητες σος, φιλέτα κοτόπουλου, hot dogs και steak σάντουιτς.

Margherita Pizza Artigianale
Λεωφ. Κηφισίας 363, Νέα Ερυθραία, 211 4081132

Πίτσα φτιαγμένη με την ιταλική ιεροτελεστία και ψημένη στον ξυλόφουρνο, αλλά με υλικά που σε κάνουν βόλτα στις ελληνικές γεύσεις. Πίτσα Egeo με μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και απάκι ή παστράμι και πίτσα «Greca» με μορταδέλα και καλαθάκι Λήμνου.

Μπαρ Μπεε Κιου Burgers
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129

Ένα μπεργκεράδικο στον Πειραιά που ξέρει καλά την τέχνη του μπέργκερ αλλά και της προώθησής του, αφού τα «μπιφτεκόψωμά» του, με τις ονομασίες «Τζούσυ Λούσυ», «Μαρμελάδα Μπέικον», «Άγγλος Ασθενής», «Βελζεβούλης», έχουν γίνει θρυλικά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Μπαρ Μπεε Κιου Burgers.

Μάριο Burger
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, 210 5756108

Στο Μάριο Burger, στο Περιστέρι, βλέπεις τη μηχανή του κιμά σε περίοπτη θέση δίπλα στην ψησταριά, αισθάνεσαι άνετα με την ποιότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσεις. Το μπιφτέκι σού αφήνει γεύση φρέσκου κρέατος και έρχεται σωστά ψημένο, το ψωμάκι είναι αφράτο και με πλούσια υφή. Μπέργκερ με μπιφτέκια από βουβάλι Κερκίνης και hot dog Mario με καπνιστή πανσέτα.

Two Guys
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Μαρούσι, 210 6000879

Ένα μικρό μαγαζί που στήθηκε στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου και μεταφέρει την αίσθηση του αμερικανικού σάντουιτς στη Αθήνα. Εξαιρετικά τα ψωμάκια του, που μπορείς να γεμίσεις με διάφορα υλικά. Το Philly Cheese Stake σε κερδίζει.

Oven Sesame
Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038

Μια διαφορετική άποψη για το σάντουιτς. Ένα ειδικό σε σχήμα σουσαμένιο κουλούρι, φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σου με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας. Με σπιτικό μείγμα από φέτα Ελασσόνας ή χοιρινά strips ή πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Oven Sesame

Το Σαν Φρανσίσκο
Κεραμεικού 99, Κεραμεικός, 215 5512845

Ένα μικρό μαγαζί που έχει γίνει πασίγνωστο για τα εμπνευσμένα σάντουιτς που φτιάχνει. Χειροποίητο ψωμάκι, φρέσκα λαχανικά, μυστική σάλτσα και αλλαντικά ψαγμένα χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Σάντουιτς με γεύσεις πολυεθνικές αλλά και χορτοφαγικά, καθώς και μεγάλη συλλογή από ελληνικές μπίρες.

Guarantee
Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Στα είκοσι σχεδόν χρόνια που λειτουργεί έχει γίνει συνώνυμο του ποιοτικού σάντουιτς. Ο μεγάλος αριθμός από ψωμάκια και υλικά που προσφέρει μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά άπειρους συνδυασμούς και να σε πάει γευστικά όπου επιθυμείς.

Τυροκομείο Κωσταρέλου
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

Φτιαγμένο από μια οικογένεια με ιστορία στον χώρο της τυροκομίας, είναι ένα όμορφο παντοπωλείο στην καρδιά του Κολωνακίου που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μεγάλη ποικιλία σε ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κατίκι με καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο προζυμένιο ψωμί με συνοδεία μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Τυροκομείο Κωσταρέλου

The burger company
Χαριλάου Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία

Ένα μικρό μαγαζί στη Νέα Ερυθραία στεγάζει μια πολύ καλή πρόταση για μπέργκερ με πολύ καλής ποιότητας υλικά και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Blue cheese burger με τσάτνεϊ σύκου, BC burger με κατσικίσιο τυρί, μαγιονέζα με τρούφα, μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Χονδρός Λιγνός
Ζησιμοπούλου 97, Π. Φάληρο, 210 9823273

Ένα μπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο με ψωμάκι ειδικής παραγωγής για το μαγαζί. Εκτός από τα κλασικά, υπάρχουν και δημιουργίες που το μαγαζί ονομάζει «γκραν σουξέ χάμπουργκερ» με κορν μπιφ, χοιρινό μπριζολάκι, ομελέτα, ακόμη και πίτσα μπέργκερ.

Metropolis Sandwich
Βουλής 9, Αθήνα, 210 3222122

Εκπρόσωπος της νέας γενιάς των αθηναϊκών σαντουιτσάδικων, με έμφαση στα ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Διαλέγεις από τις προθήκες τα υλικά που σου αρέσουν και κάποια από τα πολλά είδη ψωμιού για το σάντουιτς που προτιμάς. Από τις προτάσεις του μαγαζιού: παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish σε φέτες ζεστού ψωμιού, όπως και rib eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σάλτσα εστραγκόν.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Metropolis Sandwich

The burger joint
Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 210 8940260

Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε μπέργκερ, αλλά δύσκολα θα προσπεράσεις τις ωραίες σαλάτες και τις ελκυστικές πίτσες. Umami burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και ευωδιαστή τρουφάτη μαγιονέζα, πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, πάστα τρούφας και φρέσκα φύλλα πιπεράτης ρόκας. Έχει κατάστημα και στο Ψυχικό.

Los Loros
Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232

Street food με άρωμα Νότιας Αμερικής. Arepas και empanadas που σε γεμίζουν εξωτικές γεύσεις. Arepas παραγεμισμένα με μοσχάρι, sofrito, τσένταρ, μαύρα φασόλια και plantain ή με κοτοσαλάτα, γουασακάκα, μαγιονέζα, αβοκάντο και λάιμ ή με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκο κόλιανδρο και secret mayo.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Los Loros

Feyrouz
Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα, 213 0318060

Λαχματζούν και πεϊνιρλί φτιαγμένα από μια μαγείρισσα με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Θα βρεις ακόμη μια σειρά από σάλτσες για να πλουτίσεις την επιλογή σου, όπως και το νοχουτλού, δηλαδή ρύζι μπασμάτι με ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Big Mouth
Πραξιτέλους 20, 210 325 0449

Τα σάντουιτς του Κώστα και του Νίκου είναι αμερικάνικης σχολής, από τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα. Φέτες χωριάτικου ψωμιού που ψήνεται μία-μία, άριστης ποιότητας υλικά και δικές τους σάλτσες σε συνδυασμούς ακαταμάχητους. Το Derty Harry με λουκάνικο κεφτέ, μανιτάρια σωτέ και τυρί τσένταρ και το classic Belle Mondo είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις στο κέντρο μέχρι 5 ευρώ.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Big Mouth
Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ