Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, σόγια, αυγό ορτυκιού, ραντισμένο με σουσάμι
0


Οι γαστρονομικές αναζητήσεις των νέων –όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε διάθεση– σεφ της πόλης πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η γαστρονομική fusion να γνωρίζει μέρες δόξας στην Αθήνα της βαθιάς και μακρόχρονης, πλέον, κρίσης, δίνοντάς σου ευκαιρίες και αφορμές να γνωριστείς με τη μοντέρνα κουζίνα απ' όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο που έστησε στις παρυφές του Κολωνακίου ο Νίκος Θωμάς, ένας σεφ που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει δουλέψει πολλά χρόνια δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής εστίασης, μετρά λίγες εβδομάδες ζωή και με την ονομασία του καταγράφει ευθύς τις προθέσεις του ανθρώπου που είναι επικεφαλής της κουζίνας του: «Simul gastronomic situ».

Τις εξηγήσεις αναλαμβάνει να δώσει ο ίδιος ο εμπνευστής του. «"Simul" σημαίνει "μαζί" και στη γαστρονομία ο προσδιορισμός "in situ" αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ανάλογα με τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις», λέει ο Νίκος και εξηγεί, «στο Simul δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και την έμπνευση της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο, έχοντας στόχο της να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις». Ο σεφ συνδυάζει στην κουζίνα του υλικά διαφόρων προελεύσεων, επιχειρώντας αναπάντεχα ταιριάσματα. Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες. Η κομψή αυλή με τα δέντρα σού δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες. Στο τραπέζι προσγειώνονται χειροποίητο ψωμί που αχνίζει και μαζί κατσικίσιο τυρί με μαστίχα από τη Χίο και φρέσκο βούτυρο Τήνου – ωραίο, ορεκτικό ξεκίνημα. Από τις προτάσεις του καταλόγου με τα κρύα και ωμά δοκιμάσαμε τις φρέσκες γαρίδες καρπάτσιο με κάππαρη, καππαρόφυλλα, κρίταμο, μαύρο σκόρδο και πινελιές μους φέτας (€14). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο, με ωραία παρουσίαση και απόλυτα γευστικό, που αφήνει τη φρεσκάδα της γαρίδας να μιλάει στον ουρανίσκο.

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες. Η κομψή αυλή με τα δέντρα σού δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες...

Ωραία ιδέα η σαλάτα με τον λωτό κομμένο καρπάτσιο που συνοδεύεται με βαλεριάνα, την οποία συνοδεύει μαγιονέζα yuzu και δυόσμου (€9) – αρωματική, όλο φρεσκάδα, τρώγεται με ευχαρίστηση. Ακολουθεί το ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, σόγια, αυγό ορτυκιού, ραντισμένο με σουσάμι (€13). Ισορροπημένο πιάτο, με την κρέμα wasabi να ανεβάζει πολλές σκάλες τη γεύση, ενώ σε τυλίγει σε κάθε μπουκιά και το άρωμα από το αγγούρι. Από τα ορεκτικά, το πληθωρικής γεύσης hot dog είναι μια πειραγμένη εκδοχή του «βρόμικου»: πάνω σε μια φέτα χωριάτικο ψωμί μπαίνει κρέμα λουκάνικου, αβοκάντο, ραπανάκι και λιωμένο τυρί cheddar (€9). Από τα κυρίως πιάτα, το φρέσκο καλαμάρι ψήνεται στη σχάρα με κολοκάσι, κομμάτια πράσο και συνοδεύεται νόστιμα με λάδι σομπρασάδα (€14). Ο κρασάτος κόκορας, μαγειρεμένος με τη μοντέρνα τεχνική σε κενό αέρος, συνοδευόταν με τραχανά και φλοίδες παλαιωμένης γραβιέρας Πάρου (€16) και αποκάλυπτε πληθωρική γεύση.

Η λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Εξαιρετικά ευγενικό και φιλόξενο το σέρβις, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και χαλαρά. Το Simul βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά έχει τη δυνατότητα να δώσει ακόμη περισσότερα.

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Αυθεντικό black angus rib eye με πατάτα τζάκετ και ξινή κρέμα Simul
Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ceviche από ροφό

☛ Simul, Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ