10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Pizza Dal Professore

Street-food που παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας.

Ένας καθηγητής που αγαπά αυτό που κάνει θα σε διδάξει με πάθος όσα γνωρίζει – το Pizza Dal Professore κάνει ακριβώς αυτό. Δίνει μαθήματα ιταλικής πίτσας, και μάλιστα στη φιλοσοφία street-food. Εδώ το ζυμάρι είναι σήμα κατατεθέν και όχι άδικα, αφού γίνεται με φυσικό προζύμι, περνά από διπλή ζύμωση και διατηρεί την υγρασία του ανάμεσα τις κυψέλες αέρα για να δημιουργήσει ένα τραγανό και τρομερά εύπεπτο αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις το εκπληκτικό ζυμάρι από άλευρα μαύρου ρυζιού(!) με ελάχιστη ποσότητα γλουτένης, αλλά ξεχωριστή γεύση.

Τα ΠΟΠ υλικά της ιταλικής γαστρονομίας (οι περίφημες ντομάτες San Marzano στη σάλτσα, ποιοτικά λευκά τυριά και εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά) συνδυάζονται σε λιτές συνταγές για να αναδείξουν την premium γεύση και την υψηλή τους ποιότητα. Εκτός από την κλασική Mαργαρίτα, που αποτελεί την επιτομή της ιταλικής πίτσας (εδώ θα τη γευτείς με mozzarella Fior di Latte), στο Pizza Dal Professore θα βρεις τη θεϊκή Bufalina με ντοματίνια και straciatella di Buffalo, τη Norcina, με χειροποίητο λουκάνικο αγριογούρουνου Salciccia, λάδι τρούφας και σπανάκι, αλλά και τη Spianata, με το γνωστό καυτερό σαλάμι από την Καλαβρία και αγκινάρες.

Ανά περιόδους στο μενού προστίθενται επιλογές που προκύπτουν από εποχικά υλικά, όπως πίτσα με κρέμα από σπαράγγια ή αυγό ποσέ, ενώ έχεις την επιλογή να κάνεις τον δικό σου γευστικό συνδυασμό. Όλες οι προτάσεις έρχονται σε ατομικό, μέτριο ή μεγάλο μέγεθος για take-away ή delivery και παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας σε έναν χώρο όπου το street-food συναντά την αυθεντική ιταλική γαστρονομία.

Pizza Dal Professore, Βουλής 7, Αθήνα, 211 1828508

Facebook, Instagram

Croccante

Αυθεντική γεύση ιταλικής παράδοσης που κάνει «κρατς»!

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Στο Croccante η ιταλική γαστρονομία έχει την τιμητική της και μας συστήνει το απόλυτο νέο food trend, τη ζύμη scrocchiarella! Αυτή η φρέσκια, 100% χειροποίητη ζύμη γίνεται βάση μιας σειράς συνταγών που προτείνει το μενού ή μπορείς να δημιουργήσεις ο ίδιος. Η ιδιαίτερη γεύση της scrocchiarella με την τραγανή κρούστα και την αφράτη καρδιά απαιτεί μπόλικη μαεστρία, ακούραστο πλάσιμο και διαλείμματα για να «ξεκουραστεί» και να καταλήξει (μετά από 48 ώρες) στα χέρια των έμπειρων pizzaiοli, που θα δημιουργήσουν μικρά γευστικά θαύματα ή, καλύτερα, miracolos!


Με τη scrocchiarella ως βάση μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ολόκληρη πίτσα 8 κομματιών, επιλέγοντας ανάμεσα στα πιο εκλεκτά υλικά που φέρουν την ιταλική σημαία, όπως φρέσκια μοτσαρέλα, Grana Padano, στρατσιατέλα, γκοργκοντζόλα, φοντίνα, αλλά και τα καλύτερα αλλαντικά, όπως μορταδέλα Μπολόνια, prosciutto cotto και crudo και spianata piccante. Αν, πάλι, θες να εμπιστευτείς τις προτάσεις του σεφ, στο Croccante θα βρεις κλασικές επιλογές αλλά και μοναδικές signature προτάσεις που θα σε παρασύρουν σε διαφορετικά γευστικά μονοπάτια κάθε φορά που θα επισκέπτεσαι το μοντέρνο κατάστημα της οδού Μ. Καραολή 2.


Κι επειδή στην απόλαυση πρέπει να υπάρχει απόλυτη ελευθερία, έχεις την επιλογή να δοκιμάσεις τη μοναδική αυτή ζύμη και σε εκδοχή panini, με τα υλικά που επιθυμείς! Μπορείς να απολαμβάνεις τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα του Croccante καθημερινά, σε έναν μοντέρνο χώρο με έντονο ιταλικό χαρακτήρα, αλλά και μέσω delivery από τη Wolt.

Croccante, Μιχαήλ Καραολή 2, Δάφνη, 210 9750974. Ανοιχτό από τις 8:30 το πρωί.

Facebook, Instagram

Crusteria

Οι γεύσεις που έχεις αγαπήσει σερβίρονται σε έναν χώρο που θα λατρέψεις.

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Στις λέξεις «crust» και «crusteria» υπάρχει μια διαφορά στην κατάληξη, μια εξέλιξη εστιατορικής φιλοσοφίας και μια γαστρονομική πρόταση που κάνει το επόμενο βήμα της με κατεύθυνση τον Κεραμεικό. Οι λαχταριστές ιταλικές συνταγές του Crust είναι αυτές που παρουσιάζονται στο νέο Crusteria, μόνο που αυτήν τη φορά μπορείς να τις απολαύσεις σε ένα μοντέρνο industrial περιβάλλον που σου ανοίγει την όρεξη.

Το μενού περιλαμβάνει όλες τις γεύσεις που έχεις αγαπήσει, αλλά και νέες προτάσεις οι οποίες συνοδεύονται από δροσερές σαλάτες, εμπνευσμένα ορεκτικά ή φρέσκα ζυμαρικά που μπορείς να συνδυάσεις με κοκτέιλ από το μπαρ. Δίπλα στα γνωστά πιάτα, λοιπόν, θα βρεις τη Rincon, με κρέμα παρμεζάνα, ρικότα, φλοίδες κολοκυθιού και ξύσμα μοσχολέμονου, αλλά και τη Leghorn, με μαριναρισμένο κοτόπουλο (το οποίο έχει μαγειρευτεί αργά σε μουστάρδα από σιναπόσπορο και κάρι πριν τοποθετηθεί πάνω στο ζυμάρι) και τρικολόρε πιπεριές, ενώ οι vegan θα βρουν τις δικές τους γεύσεις σε προτάσεις χωρίς τυρί, με φρέσκα λαχανικά. Στην κατηγορία σαλάτες θα ενθουσιαστείς με την Greek Freak με κατσικίσιο τυρί και παξιμάδια χαρουπιού.

Η Tropic Thunder με καρδιές από σαλατικά, μαριναρισμένο πλιγούρι, ντοματίνια, σος γιαουρτιού και βουβαλίσια μοτσαρέλα έχει αυτή την ενέργεια που περιγράφει το όνομά της, ενώ must-try είναι η Crusteria, με σπανάκι, ρόκα, παντζάρι, πορτοκάλι, ρικότα, σταφίδες, κάσιους και σος μελιού. Οι περισσότερες συνταγές πίτσας προσφέρονται και σε επιλογή ζυμαρικών (πάντα handmade), ενώ στο τέλος της ιταλικής αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας σε περιμένουν επιλογές γλυκών που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις. Το ριζότο σοκολάτας και τα γλυκά ραβιόλια με ρικότα, φουντούκι, μαύρη σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου είναι αρκετά για να σε πείσουν. Η Crusteria ήρθε στον Κεραμεικό, έστρωσε τραπέζι και σε περιμένει!

Κεραμεικού 93-95, 210 3417204

Facebook, Instagram

The Brothers eataly workshop

Η αυθεντική ιταλική γαστρονομία γίνεται street style συνήθεια.

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

To Brothers θα μπορούσε να είναι τίτλος αστυνομικής σειράς του Netflix που θέλεις να βλέπεις φανατικά κάθε βράδυ. Κι αν το σκεφτείς, το νέο σποτ που δημιούργησαν οι αδελφοί Λεονάρδος και Μιχάλης Κρητικός έχει serial χαρακτήρα, αφού έρχεται να προστεθεί στο γνωστό GARAZaki, μόνο που αυτήν τη φορά ανεμίζει τη σημαία της Ιταλίας και μαζί τη σημαία της γεύσης. Ο σεφ Χάρης Κουφουκώστας βρίσκεται και πάλι πίσω από το μενού, δημιουργώντας προτάσεις βασισμένες σε αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές στην πιο street εκδοχή τους, αφού εδώ σερβίρεσαι στον δίσκο σου και τον απολαμβάνεις στον μοναστηριακό πάγκο του εξωτερικού χώρου.

Ανάμεσα στις γεύσεις που θα λατρέψεις είναι η original καρμπονάρα που φτιάχνεται αυστηρά με αυγό και παρμεζάνα, η πίτσα Papacella με κρέμα τυριών, μοτσαρέλα, καπνιστή πρόβολα, φρέσκο χοιρινό λουκάνικο και χειροποίητη κρέμα πιπεριάς, αλλά και η Povera, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, κρέμα ελιάς, ψητά ντοματίνια, μαγειρεμένες πιπεριές και καραμελωμένα κρεμμύδια. Κάθε υλικό έχει περάσει από τη δική του παρασκευή για να προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση. Η σάλτσα τους φτιάχνεται από την premium ιταλική ποικιλία San Marzano και καταφθάνει καθημερινά, μαζί με τα υπόλοιπα εκλεκτά προϊόντα της Global Foods!

Το χειροποίητο ζυμάρι φτιάχνεται αποκλειστικά με αλεύρι από τους Μύλους Aguagiaro (ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί) και ανοίγεται μπροστά σου σε κάθε παραγγελία. Μην παραλείψεις με τίποτα να δοκιμάσεις τα τρομερά χειροποίητα panuozzo τους, είτε με porchetta είτε με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ή κεφτεδάκια. Στο Brothers η ιταλική γαστρονομία γίνεται καθημερινή street style συνήθεια που σε κάνει κομμάτι αυτής της γευστικής παράδοσης

Ιωαννίνων 3, Γέρακας, 210 6613613,

Facebook, Instagram

Basilico Pizza Gastro Bar

Μια γαστρονομική συνύπαρξη Ελλάδας και Ιταλίας

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Όταν δύο σημαντικές γαστρονομικές παραδόσεις συναντιούνται, μπορείς να φανταστείς ένα αποτέλεσμα μοναδικό. Όταν, όμως, αυτή η συνάντηση γίνεται στα χέρια του σεφ Παναγιώτη Φλάκα, μπορείς να περιμένεις μικρά γευστικά αριστουργήματα, τα οποία θα απολαύσεις στο Basilico. H αγάπη για τη γαστρονομία μεταφράζεται σε μια κουζίνα ελληνική με ιταλικές επιρροές ή το αντίστροφο, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς. Εξάλλου, λίγη σημασία έχει ποια κουζίνα έχει επηρεάσει ποια, αφού το αποτέλεσμα είναι απλώς εξαιρετικό.

Στο μενού (που δεν θυμίζει κάτι παρόμοιο) θα βρεις την πίτσα με σουτζουκάκια, κόκκινη σάλτσα, φέτα και πατάτες, αλλά και εκείνη με αυγό μάτι, σύγλινο Μάνης, σπασμένο μανούρι και φρέσκο σπανάκι, ενώ η Μεσόγειος, με σάλτσα ντομάτας, θυμάρι, φέτα, κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, χώμα ελιάς και κρίταμο αντιπροσωπεύει επάξια το όνομά της. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα εντυπωσιαστείς όχι μόνο από τους ιδιαίτερους συνδυασμούς αλλά και από το ζυμάρι που παρασκευάζεται από δύο διαφορετικά άλευρα, ώστε να απογειώνει τη γεύση, διατηρώντας μια εξαιρετικά τραγανή υφή. Ανάλογη η φιλοσοφία και στην κατηγορία «πάστα» (must-try τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μοσχάρι και σάλτσα ντομάτας, αλλά και η χωριάτικη με ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ελιά, κολοκύθι, φέτα και φρέσκια ρίγανη).

Οι μείξεις του μπαρ θα συνοδεύσουν τις γευστικές σου επιλογές, ενώ στο φινάλε δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις το χειροποίητο προφιτερόλ με λευκή κρέμα γκανάς και σοκολάτα γάλακτος. Τα τραπεζάκια του Basilico που έχουν στρωθεί έξω γίνονται ιδανικό σκηνικό για καλοκαιρινές βραδιές σε ένα elegant περιβάλλον, εκεί όπου η ελληνική και η ιταλική κουζίνα σκαρώνουν μια γευστική συνωμοσία που σου μένει αξέχαστη.

Δεινοχάρους 1 & Αμαλίας Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, 210 3414194,

Facebook, Instagram

One italian comfort food

Ένας θησαυρός ιταλικής παράδοσης που πρέπει να ανακαλύψεις.

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Στον γαστρονομικό χάρτη της ιταλικής κουζίνας υπάρχει ένα σημάδι που μοιάζει με στοιχείο που οδηγεί στον κρυμμένο θησαυρό. Έναν θησαυρό που θα ανακαλύψεις στη γειτονιά του Χολαργού και θα απολαύσεις τα γευστικά πλούτη του όσες φορές θέλεις. Το One θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι αυθεντικών ιταλικών συνταγών, αφού εδώ η φιλοσοφία είναι 100% ιταλική και υπηρετείται με κάθε τρόπο. Οι πρώτες ύλες καταφθάνουν από την ιταλική αγορά, οι συνταγές αντλούν έμπνευση από την ιταλική παράδοση και οι παρασκευές είναι όλες χειροποίητες.

Στο μενού θα βρεις την εκπληκτική Pizza Spianata (ιταλικό πικάντικο σαλάμι) με καραμελωμένο κρεμμύδι και φρέσκο δενδρολίβανο, την Prosciutto Cotto με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, πιπεριά, κρέμα τυριού και σχοινόπρασο, αλλά και την ξεχωριστή Pollo e Funghi με μοτσαρέλα, κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριά και τριμμένη παρμεζάνα. Στις επιλογές πάστα οι κλασικές συνταγές εμπλουτίζονται με μια μικρή λεπτομέρεια, όπως η βινεγκρέτ βασιλικού που θα γευτείς στην original Amatriciana. Το μπαρ του One βρίσκεται εκεί για να συνοδεύσει το γεύμα σου με κλασικά κοκτέιλ που ετοιμάζονται από φρέσκα φρούτα, ενώ το τζουκμπόξ (που λειτουργεί κανονικότατα!) με επιλογές από '60s και '70s αποτελεί trademark του ιταλικού σποτ.

Ο εξωτερικός χώρος έχει επεκταθεί και σε περιμένει για μια εμπειρία γεύσης όπου επικρατούν η απλότητα και η ουσία της γεύσης. Κάθε Τετάρτη θα κερδίσεις 50% έκπτωση για κάθε dine in pizza, ενώ Δευτέρα με Παρασκευή μπορείς να δοκιμάσεις την αγαπημένη σου γεύση σε take-away, με 20% έκπτωση. Ιδανικό για πάρτι, εκδηλώσεις και προσωπικές στιγμές, το One είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που πρέπει να ανακαλύψεις.

Σαρανταπόρου 1, Χολαργός, 211 4024319,

Facebook, Instagram

Steve's deli tavern, italian american homecooked

Φαγητό που θα μοιραστείς με φίλους σε μια αυλή στον Κεραμεικό.

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να περιγράψεις μια πίτσα με αμερικανική ορολογία; Το Steve's deli tavern σε οδηγεί σε αυτόν τον δρόμο και πολύ καλά κάνει... Δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο «Italian American», ο σεφ και ιδιοκτήτης Στέφανος Στεφανίδης παρουσιάζει ένα «μεταναστευτικό food porn», όπως το χαρακτηρίζει, για να αναδείξει τις γεύσεις της ιταλο-αμερικάνικης κουλτούρας. Η εσωτερική αυλή του Steve's θα σου θυμίσει δροσερές βραδιές με παρέα, πίτσα και μπίρα σε μια εμπειρία μοιράσματος με τους φίλους σου.

Η αφράτη, Detroit style «Grandma's» θυμίζει τις Σισιλιάνες γιαγιάδες που μαγείρευαν για το οικογενειακό τραπέζι, η μοναδική «Deep Dish» –που δεν θα βρεις αλλού– είναι η κλασική Chicago pizza με τη ζύμη τάρτας από καλαμποκάλευρο, ενώ, στα must-try, τα meatballs θα σε γυρίσουν στα παιδικά σου χρόνια. Όλα χειροποίητα και προσεγμένα, φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, σερβίρονται σε ένα περιβάλλον αυθεντικής άνεσης, όπου θα νιώσεις πως κάποιος φίλος σε κάλεσε και μαγειρεύει για σένα.

Ο ίδιος φίλος φροντίζει και για το φαγητό που θα φας στο σπίτι, με την παράδοση ημιέτοιμων γευμάτων στον χώρο σου (τα οποία θα απολαύσεις με τον μίνιμουμ κόπο) αλλά και με την παράδοση delicatessen προϊόντων που φτιάχνονται στο Steve's, ενώ σε λίγες μέρες θα μπορείς να παραγγείλεις τις αγαπημένες σου γεύσεις από το μενού με την υπηρεσία delivery.

Στα new-entries και η επιλογή take-away, για να γευτείς στον δρόμο ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας, bradsticks ή κάποιο healthy σάντουιτς, χωρίς συμβιβασμό στη γεύση. Άλλωστε, εδώ ο συμβιβασμός δεν έχει θέση, αφού η αυλή του Steve's deli tavern έχει φτιαχτεί για όσους αναζητούν την ελευθερία που κρύβεται πίσω από τη γευστική απόλαυση.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 211 1169126,

Facebook, Instagram

Granello pizza italiana

Καλοκαιρινές γεύσεις «από τη Νάπολη με αγάπη».

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Granello είναι ο κόκκος. Κι όπως από έναν κόκκο ξεκινούν όλα, έτσι και στο Granello pizza italiana όλα ξεκινούν από το χειροποίητο ζυμάρι με φυσική προζύμη, που γίνεται βάση για μια σειρά από προτάσεις ιταλικής γαστρονομίας. Τα πιάτα που έχεις αγαπήσει σε περιμένουν στο γνωστό σποτ της Περικλέους, μόνο που πλέον μπορείς να τα γευτείς στον εξωτερικό χώρο με τα στρωμένα τραπεζάκια δίπλα στις καταπράσινες γλάστρες για μια εντελώς safe καλοκαιρινή εμπειρία!

Κι επειδή κάποιοι προτιμούν το μπαλκόνι τους για τις καλοκαιρινές βραδιές με φίλους και αυθόρμητες συγκεντρώσεις, το Granello σου φέρνει τις λαχταριστές πίτσες του με delivery που λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, 13:00-23:45. Στις νέες γεύσεις θα βρεις τη Vespino με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, καπνιστή πανσέτα, τρίχρωμες πιπεριές και μανιτάρια, αλλά και τη διαφορετική Bianca, χωρίς σάλτσα, με παρμεζάνα, Βurrata, σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικό και μαύρο πιπέρι. Στις εντελώς καλοκαιρινές επιλογές –που σε τρελαίνουν, χωρίς να σε βαραίνουν– είναι η ναπολιτάνικου στυλ Verona με σάλτσα ντομάτας, πεκορίνο, ρικότα, προσούτο και ρόκα.

Η ανοιχτή κουζίνα παραμένει highlight του Granello, αφού εδώ τίποτα δεν κρύβεται, και όχι αδίκως... Όταν η φροντίδα σού περισσεύει, το μεράκι οδηγεί κάθε σου βήμα, τα φρέσκα υλικά σε εμπνέουν σε κάθε συνταγή και η γαστρονομία γίνεται αγάπη, θέλεις να μοιράζεσαι κάθε στάδιο της ετοιμασίας. Στο Granello αυτή η ετοιμασία γίνεται μια ευχάριστη καθημερινότητα που φτάνει στο τραπέζι ή στο σπίτι σου με την υποσημείωση «από τη Νάπολη με αγάπη!».

Περικλέους 18, Αθήνα, 210 3226542,

Facebook, Instagram

School Pizza Bar

Easy ιταλική γαστρονομία που φέρνει αυθεντική απόλαυση στην καθημερινότητα.

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Υπάρχουν πολλές προτάσεις για να γευτείς την ιταλική κουζίνα. Μία από τις πιο easy είναι αυτή που παρουσιάζει το School Pizza Bar στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το γνωστό πλέον σκηνικό με στοιχεία από τα σχολικά χρόνια φέρνει στην ενήλικη ζωή σου τις καλύτερες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και τις γαρνίρει με εκλεκτές ιταλικές πρώτες ύλες που συνδυάζονται άψογα σε πιάτα ιταλικής παράδοσης. Ο καλοκαιρινός του κατάλογος έχει εμπλουτιστεί με νέες γεύσεις και διατίθεται προς μελέτη, αλλά όχι απομνημόνευση....

Γιατί εδώ δεν θα εξεταστείς, μόνο θα γευτείς πιάτα που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σου, χωρίς πολλή προσπάθεια. Τα ανοιχτά σουβλάκια με καπνιστό σολομό, σερβιρισμένα σε αραβική πίτα με σος γιαουρτιού, αγγούρι, κρεμμύδι φρέσκο και lime είναι από τις πιο δροσερές επιλογές ορεκτικών. Η Pizza Bianca με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μπρεζάολα, φρέσκια ντομάτα, ρόκα και λάδι τρούφας θα σε ενθουσιάσει. Οι Tagliatelle al petto e lime με φιλέτο χοιρινό ψαρονέφρι, φρέσκο κρεμμύδι, πράσο, καρότο, ντοματίνια, μαϊντανό και lime θα σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για την κατηγορία «ζυμαρικά».

Ενώ, για να ολοκληρώσεις την εμπειρία γεύσης, οι φρέσκιες μαρέγκες, σπασμένες, με κρέμα λεμoνιού, ακτινίδιο και φρούτα του δάσους με το όνομα Broken Lime είναι το επιδόρπιο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το συνοδεύσεις κατάλληλα με κρασί, μπίρα ή κάποιο κοκτέιλ, ενώ τα φυτά και τα κρεμαστά φώτα που μπλέκονται με τα τραπεζάκια της πλατείας θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο την ατμόσφαιρα της πόλης. Άλλωστε, το School Pizza Bar (ανοιχτό από το πρωί για καφέ) γνωρίζει πολύ καλά πώς να ξεγελάει την καθημερινότητα με αυθεντικά απολαυστικές στιγμές

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, 210 3251444,

Facebook, Instagram

Brunello, antica enoteca

Δροσιά από Capri στο κέντρο της Αθήνας

10 αγαπημένα μέρη για pizza στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Brunello παίρνει το όνομά του από ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της Ιταλίας και αυτό από μόνο του σε προετοιμάζει για το ταξίδι γεύσεων που σε περιμένει μέσα από την τέχνη του pairing πιάτων και οίνων. Πιστή στην ιταλική κουλτούρα, αυτή η αυθεντική antica enoteca παρουσιάζει τη συνήθεια του aperitivo, και μάλιστα με έναν τρόπο που σε ταξιδεύει από την Τοσκάνη και το wine tasting στo εξωτικό Capri.

Τα δροσιστικά κοκτέιλ του καταλόγου είναι επιλεγμένα ένα προς ένα και προσφέρονται με clear ice ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη γεύση τους αναλλοίωτη όσο γίνεται περισσότερο. Το κλασικό Negroni (στην πιο original εκδοχή του) και το Pergamon Fizz, που έχει ως βάση του το Italicus (ίσως το πιο κλασικό Rosolio για aperitivo), είναι ανάμεσα σε εκείνες τις μείξεις που θα προτιμήσεις ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Στα must-try η σειρά G'n'T με premium τζιν αλλά και ξεχωριστά τόνικ, τα οποία συνδυάζονται αριστοτεχνικά και στολίζονται με τα κατάλληλα herbs. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το συνδυάσεις ιδανικά με κάποιο από τα γνωστά pizzeti του Brunello με τη λεπτή και τραγανή ζύμη σε διαφορετικές συνταγές.

Στις καλοκαιρινές προτάσεις θα βρεις εκείνη με τα άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα και την pizzeta με πέστο, φιστίκια, κουκουνάρι και μορταδέλα. Ο εξωτερικός χώρος με τις ανθισμένες λεμονιές που καθορίζουν όλη τη διακόσμηση θα σε φιλοξενήσει κάθε στιγμή που θέλεις να δροσιστείς στο κέντρο της Αθήνας, νιώθοντας για λίγο την αύρα της Μεσογείου στα νότια της Ιταλίας.

Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 210 7248889,

Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ