Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter
1

Kinjo

Ταξίδι σε μια μακρινή γειτονιά της Ιαπωνίας.

«Kinjo» στα ιαπωνικά σημαίνει γειτονιά. Το Kinjo Restobar ήρθε στη γειτονιά των Βριλησσίων ως μια νέα πρόταση ασιατικής γαστρονομίας για να καλύψει ένα κενό γεύσης και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη βραδινή διασκέδαση. Ο σεφ Νίκος Πολυτάκος, με εξειδίκευση στην ιαπωνική κουζίνα, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από κλασικές συνταγές που εμπλουτίζονται με fusion λεπτομέρειες και δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Στον νέο κατάλογο θα βρεις το εξαιρετικό Nasu Dengaku με ψητή μελιτζάνα και miso sauce αλλά και το must-try Smoked Trout Roll, που είναι uramaki με καπνιστή πέστροφα και ταραμά. Οι λάτρεις του nigiri και του sashimi μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους γεύση με ψάρια που καταφθάνουν ολόφρεσκα στο Kinjo, ενώ καθημερινά υπάρχουν προτάσεις ημέρας που θα σε εκπλήξουν, όπως η καραβίδα nigiri και το χταπόδι sashimi. Στον εσωτερικό χώρο, που ακολουθεί πιστά τις καθαρές γραμμές της ιαπωνικής αισθητικής, επικρατούν τα elegant στοιχεία του ξύλου και του γκρίζου γρανίτη, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα χειροποίητα φωτιστικά origami που κρέμονται απ' την οροφή. Όποια στιγμή κι αν βρεθείς στο Kinjo, θα απολαύσεις ιδιαίτερα signature cocktails που ακολουθούν τη φιλοσοφία του χώρου.

Για τις καλοκαιρινές βραδιές τα Fuji Mountain και Asian Spritz είναι ιδανικές επιλογές. Άλλωστε, ο κήπος με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τα ψηλά bamboo έχει ανοίξει για να φιλοξενήσει τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, ενώ ο νέος κατάλογος είναι γεμάτος από προτάσεις που ταιριάζουν με την εποχή. Το Kinjo Japanese Restobar αποδεικνύει πως η γαστρονομία μπορεί να σε ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη με όχημα ένα μέρος που βρίσκεται στη γειτονιά σου.

Kinjo, Κονίτσης 29, πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια, 21 0682 5208, FB: KINJOrestobar, Instagram: kinjo_restobar

 

Dos Hermanos

Το πιο νόστιμο μεξικάνικο φαγητό της πόλης.

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Κάπου σε αυτή την πόλη υπάρχει μια γυάλινη πόρτα. Αν την ανοίξεις, θα σε πάει σε μια χώρα πολύ μακριά από τη δική μας, που τη λένε Μεξικό. Το Dos Hermanos, το πρώτο μεξικάνικο της Αθήνας, δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Περισσότερο μοιάζει με μια τυπική γειτονιά του Μεξικού. Εδώ οι άνθρωποι γελάνε, χορεύουν και απολαμβάνουν ένα μυστικό της ευτυχίας: το νόστιμο φαγητό. Με φόντο το βλέμμα της Φρίντα Κάλο, κάτσε στην πολύχρωμη σάλα και ανακάλυψε όλη τη μαγεία της αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας.

Άρχισε με ό,τι δεν πρέπει ποτέ να λείπει από ένα μεξικάνικο γεύμα, τα fajitas! Μαριναρισμένα σε chili μοσχαρίσια φιλετάκια, ψημένα στη σχάρα με τρίχρωμες πιπεριές, σερβίρονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος μαζί με μαλακές tortillas και πολλά μυστικά. Αν σου αρέσουν οι φλογερές γεύσεις όμως, διάλεξε τραγανά chimichangas με γέμιση από πικάντικο κιμά ή το κοτόπουλο Mole de Poblano με σοκολάτα και chili, ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο σωστή υπερπαραγωγή!

Ταιριάζει υπέροχα με μία (ή και δύο!) από τις καλύτερες Margaritas της πόλης. Και μετά; Τι θα έλεγες να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, επιλέγοντας ανάμεσα σε 100 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας, και να δοκιμάσεις βραβευμένα κοκτέιλ (ζήτα το «Dos Hermanos» και το «Mexican Mama») που κλείνουν όλο το Μεξικό στο ποτήρι σου!

Tip: Το Summer Salsa Party την Παρασκευή 7 Ιουνίου με απίστευτο χορευτικό show, live μουσική και κοκτέιλ με 6 ευρώ είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που μας περιμένουν στο Dos Hermanos το φετινό καλοκαίρι.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, FΒ: doshermanos.gr, Ιnstagram:@doshermanos.gr

 

Microulee

Γαστρονομικά αριστουργήματα ασιατικής καταγωγής σε take away.

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Αν θυμάσαι τα ανέκδοτα με τον Bruce Lee, τότε θα εκτιμήσεις από την πρώτη στιγμή τον αυτοσαρκασμό του Microulee, που αστειεύεται μόνο με το όνομά του και όχι με τις γεύσεις. Γιατί σε αυτό το tiny spot των 30 τετραγωνικών ετοιμάζονται καθημερινά πάνω από 40 πιάτα της ασιατικής κουζίνας και προσφέρονται με πολλή αγάπη αλλά και βαθιά γνώση της κινέζικης και ιαπωνικής γαστρονομίας.

Με έμπνευση την Chinatown του Soho στο Λονδίνο, οι δημιουργοί του Microulee αποφάσισαν να φέρουν στο κέντρο της Αθήνας τα αυθεντικά ορεκτικά, το ρύζι, τα noodles, τις σούπες, τα bao buns, τα ramen και το sushi που παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του αλλά και με πρώτες ύλες που εισάγονται από Κίνα, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία. Το μίνι εστιατόριο με τον ξεχωριστό μπουφέ για take away σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις την προετοιμασία του γεύματός σου, αποκαλύπτοντας μια ολόκληρη κουλτούρα που έρχεται από την άλλη πλευρά του πλανήτη για να κατακτήσει τους Αθηναίους.

Στο καινούργιο του μενού θα βρεις το Pad Τhai, που είναι noodles ρυζιού με γαρίδες, λαχανικά, φιστίκια, κόλιανδρο, τόφου και λάιμ, τα ολόφρεσκα bao buns, το Ramen Shrimps και το best seller, noodles με κοτόπουλο και sweet chili sauce. Μικρό, αλλά θαυματουργό, το Microulee έχει καταφέρει να ανατρέψει τον κανόνα περί μεγέθους και να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό που αναζητά στο take away μια ποιοτική γαστρονομική εμπειρία, που κάθε άλλο παρά ανέκδοτο είναι...

Microulee, Στουρνάρα 14, Εξάρχεια, 210 3800672, FB: microulee, Instagram: microulee

Madame Phu Man Chu

From Vietnam with love!

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Πήγαμε, δοκιμάσαμε, μείναμε με το στόμα ανοιχτό (αφού το κλείσαμε για να μασήσουμε): το αινιγματικό Madame Phu Man Chu είναι το instant hit του κέντρου! Για την ιστορία, το νέο διαμαντάκι της Πραξιτέλους είναι αποτέλεσμα της καρμικής συνάντησης του Γάλλου αρχιτέκτονα Luc, του Βιετναμέζου celebrity chef Vu Ding Hung και του Κωνσταντίνου (τον ξέρεις από το πάλαι ποτέ λατρεμένο Guru και το Buba στην Κηφισιά)!

Λατρέψαμε την κλασική σούπα Pho, «σημαιοφόρο» της βιετναμέζικης γαστρονομίας, που έχει ως βάση έναν yummy μοσχαρίσιο ζωμό, ωμές λεπτές φέτες από μοσχάρι (ή χοιρινό/γαρίδες) που ψήνονται επί τόπου, noodles και λαχανικά! Τα ρολάκια με φύλλα μουστάρδας (γεμιστά με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και noodles ρυζιού), τα μοσχαρίσια καλαμάκια μαριναρισμένα με lemongrass και το χειροποίητο χρυσαφένιο τόφου (κρυφή σπιτική συνταγή του σεφ) είναι μόνο μερικά απ' όσα μας ενθουσίασαν!

Στα must συγκαταλέγεται και το ψάρι με κουρκουμά, τσίλι και lemongrass, αλλά το πιο βασικό είναι ότι μπορείς να επιλέξεις degustation μενού 8 πιάτων. Η επιλογή του μότο «Établissement Familial» (οικογενειακή επιχείρηση) δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο «monsieur Hung», όπως τον αποκαλεί η υπόλοιπη Phu Man Chu οικογένειά του, δηλώνει ότι αποστολή του είναι να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μαγεία της βιετναμέζικης κουζίνας! Και το καταφέρνει περίφημα!

Extra tip: Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι πλέον ανοιχτό και για lunch (Κυριακές μόνο dinner από τις 6 και μετά)! Ζήτα οπωσδήποτε να σου πουν τα πιάτα ημέρας!

Madame Phu Man Chu, Πραξιτέλους 36 & Σκουλενίου 4, 210 3231366, FB: madamephumanchu, Instagram: madamephumanchu

 

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

1 σχόλια
Lalibela. Αιθιοπικό στη Νάξου, δίπλα από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.Χώρος χάλια, φαΐ φοβερό (προφανώς μιλώ υποκειμενικά). Τρως μόνο με τα χέρια χουφτιαζοντας το φαΐ με μια υποξινη, σπογγώδη πιτουλα.Οι Αιθίοπες, υποκατηγορία ορθοδόξων, αποτέλεσμα της φοβερής εξωτερικής πολιτικής του Βυζαντίου και εν προκειμένω του Κωνσταντιου Β'.Ήρθαν μαζικά στην Ελλάδα μετά την πτώση του Σελασιέ. Η παροικία της Κυψελης-Πατησιων οφείλεται στην Φοιτητική Εστία στον Αγ. Λουκά όπου διέμεναν ως φοιτητές.Είναι από τους πιο φιλικούς και πράους ανθρώπους που μπορείς να συναντήσεις.