11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Winter Garden City Lounge

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία δημιουργεί την απόλυτη brunch menu εμπειρία και μας περιμένει να τη ζήσουμε στο Winter Garden City Lounge.

Κάθε Σαββατοκύριακο, σε μια πραγματικά ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του δημιουργούν ένα μενού αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων που συνθέτουν μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες: την εμπειρία «Weekends at Winter Garden».

Χειροποίητα ζεστά κρουασάν, σπιτική μαρμελάδα, κρέμα βανίλια, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ζαχαροπλάστες του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, συναντούν το εγχώριο φρέσκο βούτυρο και το μέλι καστανιάς, δημιουργώντας μια τέλεια γευστική αρμονία που σε κάνει να παραμιλάς. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στο χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα, ένα δημιούργημα προσωπικά επιμελημένο από τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη, που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι που θα επιλέξεις.

Βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά Βenedict με αστακό και sauce hollandaise αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, καθώς και το αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκοκκο σιτάρι και σέλερι συμπληρώνουν την παλέτα των αλμυρών εδεσμάτων του μενού. Και για να έχει το «Weekends at Winter Garden» τον επίλογο που του αξίζει, μια πλούσια ποικιλία επιδορπίων σε περιμένει να αφεθείς στον γλυκό πειρασμό της.

Winter Garden City Lounge, Βασιλέως Γεωργίου A' 1, Σύνταγμα, 210 3330000
grandebretagne.gr, gbrestaurants.gr

New Hotel

Ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας έχει το εστιατόριο που θέλουμε.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Είναι πλέον συνυφασμένο με τη λέξη «κέντρο». Οι απίθανοι χώροι του είναι σήμα κατατεθέν και σημείο αναφοράς του διεθνούς design. Το σύγχρονο σημείο που έγινε άμεσα κλασικό και αγαπημένο στη γειτονιά παραδίδει μαθήματα design και χαρίζει όμορφες στιγμές σε όσους το επιλέγουν για μεσημεριανό, βραδινό ή ένα ποτό στο πανέμορφο μπαρ του και, φυσικά, αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του διαθέτει έναν δυναμικό και, πάνω απ' όλα, νόστιμο κατάλογο φαγητού και ποτού, ιδανικό για όσους αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό.

Για τη φετινή σεζόν το New Hotel θέλει να σε φέρει στο μοναδικό του lounge για after work drinks και σε προσκαλεί να βιώσεις την απόλυτη εμπειρία των δύο εστιατορίων του που δύσκολα συγκρίνονται με άλλα της πόλης μας.

Η απόλαυση ξεκινάει από το ισόγειο και το εστιατόριο New Taste. Σε αυτό το απολύτως cool περιβάλλον όπου εστιατόριο, μπαρ και lounge γίνονται ένα εξαιρετικό urban σκηνικό για να δοκιμάσεις το φαγητό του New Hotel. Tι το χαρακτηρίζει; Διατηρεί και αναδεικνύει τη φιλοσοφία του comfort food, όμως παραμένει δημιουργικό και υγιεινό, με signature πιάτα και healthy twists, συμπληρώνοντας τέλεια το παζλ. Είναι ένα άψογα φτιαγμένο φαγητό, ιδανικό για όσους εργάζονται στο κέντρο και όσους θέλουν και αγαπούν το light & sophisticated φαγητό. Στα μεγάλα συν οι 20 ετικέτες υπέροχων κρασιών, που ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει σε ποτήρι, αλλά και τα μοναδικά γλυκά.

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο απίθανο brunch του New Taste, ένα από καλύτερα και τα πρώτα που καθιέρωσαν αυτό το νόστιμο trend στην Αθήνα.

Στον 7ο όροφο η εμπειρία αλλάζει, αφού το αθηναϊκό skyline γίνεται το σκηνικό του πιο exclusive χώρου της περιοχής που σχεδόν «απαιτεί» ένα καλό κοκτέιλ. Στο New Art Lounge θα βρεις όχι μόνο εξαίρετα signature cocktails αλλά και το απόλυτο περιβάλλον για ένα δείπνο «παρέα» με το πιο όμορφο σκηνικό στον κόσμο.

New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273170

Mezze Glyfada

Εδώ ξέρουν τι θα πει καλός μεζές.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Η ιδανική έξοδος αλά ελληνικά θέλει καλή παρέα, κεφάτη ατμόσφαιρα, κρασάκι ή τσίπουρο και, φυσικά, καλό μεζέ. Πού θα βρεις, όμως, το μέρος που θα σου προσφέρει όλα τα συστατικά της τέλειας εξόδου σε αφθονία, πέρα από την καλή παρέα, που τη βάζεις εσύ, και με τιμές που δεν θα αδειάσουν το πορτοφόλι σου; Το Mezze στη Γλυφάδα είναι η προφανής απάντηση, γιατί πρόκειται για ένα μέρος που έδειξε επιτέλους στον μεζέ τον σεβασμό που του αξίζει! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Πριν καν γνωρίσεις τα πιάτα του, το Mezze σε κερδίζει με την κεφάτη, παρεΐστικη ατμόσφαιρά του. Είναι το χαμογελαστό σέρβις, είναι η minimal country style διακόσμηση, είναι το φιλόξενο κλίμα του μαγαζιού που σε κάνει να νιώσεις πως βρέθηκες σε έναν δικό σου χώρο, σε ένα μέρος όπου όλοι είστε μία παρέα. Αφού χαλαρώσεις, έρχεται η ώρα των λαχταριστών μεζέδων. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και θα ικανοποιήσουν τόσο τους φαν των θαλασσινών –άλλωστε το Mezze φέρει την εγγύηση της ποιότητας των θαλασσινών του Ομίλου Καστελόριζο– όσο και αυτούς των κρεατικών.

Μια must επιλογή που αν βρεθείς στο Mezze οφείλεις να τιμήσεις δεόντως είναι το λεμονάτο γιουβετσάκι με καλαμάρι. Επιπλέον, από τα θαλασσινά, μια θέση στο στομάχι σου αξίζει σίγουρα και η τηγανιά θαλασσινών. Το κρητικό ξύγαλο, το μανιταροπίλαφο με απάκι Κρήτης και, φυσικά, το αγαπημένο κανταΐφι τυριών σαγανάκι είναι επίσης πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Και επειδή, όπως είπαμε, στο Mezze οι παρέες έχουν το πρώτο λόγο, οι επιτραπέζιες σούβλες του με μοσχαράκι γάλακτος ή ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο είναι ό,τι πρέπει για να τις μοιραστείς με την παρέα σου.

Αν, πάλι, είσαι από εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, τότε η σούβλα με σολομό και πιάτα όπως το καλαμάρι σχάρας με φάβα και η σαλάτα με φακές, αρωματικά βότανα και τζίντζερ είναι ιδανικές επιλογές που συνδυάζουν χαμηλές θερμίδες μεν, άπαιχτη γεύση δε. Και επειδή η ιδανική έξοδος θέλει και το ποτό της, στο Mezze Glyfada έχουν επιστρατεύσει επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, κρητική ρακή και τσίπουρο που δένουν αρμονικά με το γεύμα σου.

Mezze Glyfada, Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 36 & Φοίβης 11, Γλυφάδα, 210 8980480

www.mezzeglyfada.gr, Facebook, Instagram

Ramino

Ιταλικός αέρας στην καρδιά της Γλυφάδας.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Η Ιταλία είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ατμοσφαιρικές χώρες του κόσμου, γεμάτη εικόνες, γεύσεις και αρώματα που σε γοητεύουν. Δυστυχώς, όμως, για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι εύκολο να κάνουμε τέτοια ταξίδια συχνά. Ευτυχώς, υπάρχει το Ramino που εδώ και τρία χρόνια φέρνει τον αέρα και τις γεύσεις της Ιταλίας στη Γλυφάδα.

Με το που μπαίνεις, νιώθεις σαν να μεταφέρθηκες με τρόπο μαγικό στη γειτονική χώρα. Η cozy, ρομαντική ατμόσφαιρά του, οι ιταλικές μελωδίες που παίζουν στο background, ακόμα και η εμφάνιση του χαμογελαστού προσωπικού του θυμίζουν κάτι από Ρώμη. Βέβαια, πέρα από τη ρομαντική της διάθεση, η Ιταλία φημίζεται και για τις υπέροχες γεύσεις της. Κι αυτό ακριβώς είναι το δυνατό χαρτί του Ramino. Στο μενού του θα βρεις αυθεντικές ιταλικές συνταγές με μια πιο δημιουργική και μοντέρνα νότα από τα χεράκια του ταλαντούχου σεφ Χρήστου Γιατράκου.

Σε κάθε πιάτο η απλότητα συναντά την ποιότητα: όλα τα προϊόντα και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι άριστης ποιότητας, κατευθείαν από την Ιταλία, σε έναν γευστικό συνδυασμό που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να ζητωκραυγάσει. Στις πίτσες, απόλυτη πρωταγωνίστρια στέφεται η Salsiccia. Με σάλτσα κίτρινης ντομάτας, λουκάνικο, μπρόκολο και burrata, αποτελεί μια top επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες υστερούν.

Αν, πάλι, θέλεις κάτι σε κρέας, νομίζω ότι το Vitello Tonnato με φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος, κάππαρη και σάλτσα τόνου είναι αυτό που ψάχνεις, καθώς αποτελεί μια πραγματικά ιδιαίτερη γευστική πρόταση. Φυσικά, θα είναι αμαρτία να μη δοκιμάσεις το εξαιρετικό Gnocchi Fonduta. Πρόκειται για νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, μοσχοκάρυδο και λάδι μαύρης τρούφας και, ναι, είναι τόσο νόστιμο όσο ακούγεται!

Το γευστικό σου ταξίδι στην Ιταλία θα συμπληρώσει μια λίστα από εξαιρετικά ιταλικά κρασιά, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και υπέροχα δροσερά κοκτέιλ που μπορούν να αποτελέσουν τόσο την ιδανική αρχή όσο και τον ιδανικό επίλογο ενός τέλειου γεύματος. Τώρα, λοιπόν, ξέρεις ότι την επόμενη φορά που θα θέλεις να κάνεις διάλειμμα από τη ρουτίνα και να πας ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, είτε με την παρέα σου είτε για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ramino.

Ramino, Λεωφόρος Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα, 210 8944430

www.raminoresto.gr, Facebook, Ιnstagram

Balcony Restaurant & Bar

Το πιο «νόστιμο» μπαλκόνι της πόλης.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα μπαλκόνι που ξεχωρίζει για δύο λόγους, για την υπέροχη θέα του προς τη Μακρυγιάννη και κυρίως για τα υπέροχα πιάτα της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας που προσφέρει. Τοποθετημένο σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό της Βεΐκου, με φινετσάτη σάλα και ζεστή ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, σε περιμένει από το μεσημέρι ως το βράδυ για να απολαύσεις τις υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ του Βασίλη Ρούσσου.

Χτένια αλά πολίτα με τσιπς τοπιναμπούρ και πουρέ καρότο, Αθηναϊκή με μπλε καβούρι, σφυρίδα με πράσο, σέλινο, κρέμα άνηθου και αφρό αυγολέμονο αλλά και αρνίσιος σβέρκος με τσιγαριστά χόρτα και νιόκι από αρσενικό και ξινόχοντρο είναι μερικές μόνο από τις απολαυστικές επιλογές που θα βρεις εκεί.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας του Balcony; Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί σε κάθε πιάτο του φυσικά! Βλέπεις, η ομάδα του Balcony ψάχνει, βρίσκει και φέρνει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αλλαντικά από τη Δράμα, τυριά από την Άνδρο, τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία, ψάρια και θαλασσινά από τον Ευβοϊκό συνθέτουν ένα μενού που θα σε ταξιδέψει γευστικά από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Balcony Restaurant & Bar, Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Αθήνα, 211 4118437,

www.balconyathens.com, Facebook

Κυβέλη

Ένα στέκι που είναι από μόνο του λόγος για να πας στην Κυψέλη.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μια όμορφη και καταπράσινη πλατεία, έχει πάρει τα πάνω της τελευταία, με πολλές επιλογές για έξοδο. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα μαγαζί που ξεχωρίζει, η Κυβέλη. Με περιμετρική τζαμαρία για να βλέπεις την πλατεία ή με ένα τραπεζάκι έξω τις πιο ζεστές ημέρες, σε περιμένει τα μεσημέρια και τα βράδια για φαγητό ή τσίπουρο και υπέροχα μεζεδάκια. Ειδικά μετά από κάποια θεατρική παράσταση, καθώς η Κυψέλη υπήρξε ανέκαθεν θεατρική περιοχή, η Κυβέλη είναι ό,τι πρέπει. Εκεί θα δοκιμάσεις υπέροχες λιχουδιές της ελληνικής κουζίνας, οι οποίες σερβίρονται σε χρωματιστά σερβίτσια που μαρτυρούν την παιχνιδιάρικη διάθεση του μαγαζιού.


Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, για κάθε επισκέπτη της Κυβέλης είναι τι θα πρωτοπαραγγείλει. Οι γνώστες θα σου πουν κολοκυθοκεφτέδες, κι έχουν δίκιο! Δοκίμασέ τους και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Στο μενού θα βρεις και μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες, που θα σε δροσίσουν και θα συνοδεύσουν όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις. Είτε διαλέξεις κάτι για το κέντρο του τραπεζιού, όπως οι τηγανιές της Κυβέλης, είτε μία από τις πολλές επιλογές κυρίως πιάτων με κρεατικά και θαλασσινά, σε συμβουλεύουμε να το συνοδεύσεις με τις υπέροχες χειροποίητες σος της Κυβέλης, όπως η απίστευτη τυροκαυτερή και η λατρεμένη μελιτζανοσαλάτα. Καθημερινά ετοιμάζουν επιπλέον πιάτα ημέρας που δεν θα βρεις στον κατάλογο, οπότε μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον σερβιτόρο γι' αυτά!


Ένα μεγάλο ατού της Κυβέλης είναι το καθαρό περιβάλλον, καθώς στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού το κάπνισμα απαγορεύεται κι έτσι οι γεύσεις και οι μυρωδιές παραμένουν αναλλοίωτες. Όμως η Κυβέλη σκέφτηκε και τους φίλους της που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τσιγάρο κι έχει μια θέση και γι' αυτούς. Στον εξωτερικό χώρο σε περιμένουν τραπεζάκια όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου. Και επειδή χειμωνιάζει, έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν μεγάλες σόμπες που θα μας κρατήσουν ζεστούς. Στα μεγάλα συν της Κυβέλης δεν πρέπει να ξεχάσουμε να προσθέσουμε και τις πραγματικά προσιτές της τιμές.

Extra Tip: Η Κυβέλη διαθέτει και delivery για όσους δεν μπορούν να την επισκεφτούν αλλά θέλουν να γευτούν τις λιχουδιές της!

Κυβέλη, Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406, Facebook

Μπέμπα

Εκλεκτές γεύσεις φτιαγμένες με αληθινό μεράκι.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Μεταξουργείο έχει το δικό του σημείο αναφορά, για τους λάτρεις του καλού φαγητού, την Μπέμπα, ένα μαγαζί που μας μυεί στον νόστιμο κόσμο της ελληνικής και μεσογειακής δημιουργικής κουζίνας. Η Μπέμπα συστεγάζεται με το Θέατρο Μεταξουργείο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Από Μηχανής Θέατρο, γι' αυτό συχνά θα δεις κόσμο που πριν ή μετά τις παραστάσεις απολαμβάνει εκεί τον καφέ του, το ποτό ή το φαγητό του. Άλλωστε, ο χώρος προσφέρεται για χαλάρωση και αποφόρτιση μετά τις παραστάσεις, χάρη στο ζεστό περιβάλλον του με το εξυπηρετικότατο και πάντα χαμογελαστό προσωπικό του.

Στη διακόσμηση κυρίαρχο στοιχείο είναι το υπέροχο μαρμάρινο μπαρ, όπου θα αράξεις για να απολαύσεις το ποτό σου, και τα αντικέ κάδρα που δεσπόζουν στους τοίχους, δίνοντας έναν νοσταλγικό χαρακτήρα στο μαγαζί. Η Μπέμπα είναι ανοιχτή από τις 2:30 το μεσημέρι και μας περιμένει με υπέροχα ριζότι, ζουμερά κρεατικά αλλά και πλήθος επιλογών σε θαλασσινά. Όλα αυτά θα τα συνδυάσεις με εξαιρετικό κρασί.

Στα μεγάλα συν του μαγαζιού και οι πολύ καλές τιμές του. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι μόλις δοκιμάσεις τα υπέροχα πιάτα του θα κολλήσεις μαζί του και θα σου είναι αδύνατο να μην πηγαίνεις ξανά και ξανά.

Μπέμπα, Ακαδήμου 16, Μεταξουργείο, 211 4061847
Facebook

Κιουζίν

Η ελληνική κουζίνα στην πιο δημιουργική της μορφή.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Με το μότο «Η Ελληνική Κουζίνα... Αλλιώς», το Κιουζίν σε περιμένει σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον με vintage αισθητική στο Κολωνάκι, όπου θα δοκιμάσεις ξεχωριστές συνταγές της ελληνικής κουζίνας στην πιο μοντέρνα και δημιουργική τους εκδοχή. Χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, ολόφρεσκα υλικά και superfoods, στο Κιουζίν παντρεύουν την παράδοση με τις πιο σύγχρονες τάσεις της μαγειρικής και δημιουργούν μοναδικά πιάτα που ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση όσο και για την παρουσίαση και την ποιότητά τους.

Η ποιότητα εξασφαλίζεται χάρη στην επιμονή της ομάδας του μαγαζιού να χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα από Έλληνες μικροπαραγωγούς. Φάβα Σχοινούσας, προσούτο Ευρυτανίας, αρσενικό Νάξου, κοπανιστή Μυκόνου, πηχτόγαλο Χανίων, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μακαρούνες Καρπάθου, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις απίθανες γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φυσικά, από το τραπέζι σου δεν θα λείψει και το καλό κρασί, αφού το Κιουζίν συνεργάζεται με ελληνικούς αμπελώνες, προσφέροντάς μας σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, όπως η αρχαία ελληνική ποικιλία Μούχταρο και η ποικιλία Παμίδι από την περιοχή των Αβδήρων.

Οι απολαύσεις στο Κιουζίν, όμως, δεν σταματούν στο πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό που μας προσφέρει αλλά συνεχίζονται με μουσικές και διάφορα events που διοργανώνει. Έτσι, κάθε Κυριακή σε περιμένει live πρόγραμμα με έντεχνα και ελαφρολαϊκά τραγούδια, ενώ μία Κυριακή τον μήνα πραγματοποιείται ένα θεματικό event, για το οποίο μπορείς να ενημερώνεσαι από τη σελίδα του μαγαζιού.

Και επειδή, δυστυχώς, κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να επισκέπτονται το μαγαζί όσο συχνά θα ήθελαν, το Κιουζίν μας σκέφτηκε κι έτσι διαθέτει και υπηρεσία delivery που φέρνει στον χώρο σου ό,τι λαχταρήσεις. Με τέτοια ζεστή ατμόσφαιρα, υπέροχες γεύσεις και μοναδικά events είναι σίγουρο πως το Κιουζίν θα γίνει το αγαπημένο σου μέρος, όπου θα περάσεις όμορφες, γεμάτες στιγμές με την οικογένεια, την παρέα ή το άλλο σου μισό.


Extra Tip: Το Κιουζίν αναλαμβάνει εταιρικά events και δεξιώσεις με μενού ή μπουφέ ειδικά διαμορφωμένο κάθε φορά για την περίσταση.

Κιουζίν, Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 210 3647407

kiouzin.com, Facebook, Instagram

Ella

Ένα όμορφο καταφύγιο στην καρδιά του κέντρου.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Στη Μητροπόλεως, στο νούμερο 26, στο Σύνταγμα, σε περιμένει ένα όμορφο καταφύγιο από τον θόρυβο του κέντρου, που θα σου προσφέρει πεντανόστιμους λαχταριστούς μεζέδες της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Ο λόγος για το Ella, ένα μαγαζί ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Στο ζεστό και όμορφο χώρο του, με το μεγάλο καθιστικό να δεσπόζει στο κέντρο, θα πας το μεσημέρι, την ώρα που η πείνα γίνεται ανυπόφορη, για ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Θα πας όμως και το βράδυ με την οικογένεια ή την παρέα σου για κρασοκατάνυξη. Αν θελήσεις να διοργανώσεις ένα εταιρικό τραπέζι, και πάλι το Ella θα επιλέξεις.

Ο λόγος; Πρώτα απ' όλα η χαλαρή και κεφάτη διάθεση που σου μεταδίδει και σε κάνει να νιώθεις άνετα, σαν σε δικό σου χώρο. Δεύτερον, και κυριότερο, οι καταπληκτικές μυρωδιές και λιχουδιές που βγαίνουν από την κουζίνα και σίγουρα θα σε κολάσουν! Στο πλούσιο μενού του θα βρεις τα πάντα: απίθανους κολοκυθοκεφτέδες, λαχταριστά παστουρμαδοπιτάκια που είναι σκέτος πειρασμός και δροσερή χωριάτικη σαλάτα.

Οι κρεατοφάγοι θα λατρέψουν το υπέροχο κεμπάπ γιαουρτλού και θα ξετρελαθούν με το χοιρινό ψαρονέφρι κοντοσούβλι. Οι λάτρεις των θαλασσινών, από την άλλη, αποκλείεται να μην υποκλιθούν στο φανταστικό σπαγγέτι θαλασσινών του Ella. Όσο για τους vegetarian της παρέας, το Ella έχει προνοήσει και υπάρχουν και γι' αυτούς αρκετές νόστιμες επιλογές, όπως το μιλφέιγ λαχανικών με καπνιστό τυρί Μετσόβου. Όλα τα πιάτα στο Ella είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, μεράκι και πολλή αγάπη που τους δίνει έξτρα νοστιμιά.
Και επειδή το καλό φαγητό θέλει και την κατάλληλη συνοδεία, στο Ella θα βρεις κρασιά, μπίρες, αποστάγματα αλλά και αναψυκτικά από Έλληνες παραγωγούς.

Extra Tip: Στο Ella, πέρα από ένα εξαιρετικό μεζεδοπωλείο, θα βρεις και ένα παντοπωλείο με μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα αποκλειστικά από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

Ella, Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 210 3315547

e-mail: [email protected]

Vinarte

Εδώ το κρασί είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα τέλειο πάντρεμα με υπέροχες, ιταλικές γεύσεις.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Κρασί, γεύση και τέχνη, αυτό είναι το τρίπτυχο του Vinarte, ενός πανέμορφου και ζεστού wine bar-restaurant στη Γλυφάδα που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων και όχι μόνο. Ο χώρος του, προσεγμένος και φιλόξενος, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το κρασί με ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και για ένα πλήρες δείπνο με την παρέα ή το ταίρι σου.

Στο Vinarte ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το κρασί, με μια πλήρως ενημερωμένη και πλούσια wine list με ετικέτες ιταλικές, ελληνικές αλλά και απ' όλο τον κόσμο. Πλάι στο κρασί φιγουράρουν τα πιάτα του Vinarte, τα οποία, εμπνευσμένα κυρίως από την ιταλική κουζίνα αλλά και με έντονες επιρροές από τη μεσογειακή, γίνονται το απόλυτο ταίρι του κρασιού σε ένα τέλειο πάντρεμα γεύσεων. Άλλωστε αυτή είναι η βασική φιλοσοφία του Vinarte που έχει αναγάγει το food pairing σε επιστήμη, φροντίζοντας το κάθε πιάτο να αναδεικνύει το κρασί που θα επιλέξεις, αφού πρώτα συμβουλευτείς κάποιον από τους εξειδικευμένους sommeliers του μαγαζιού.

Το μενού, υπό τη φροντίδα του σεφ Terens Hoxha, όπως και η wine list, ανανεώνονται 2-3 φορές τον χρόνο, ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον μας για τις απολαυστικότατες γευστικές του προτάσεις αμείωτο.


Extra Tip: Κάθε Πέμπτη στο Vinarte σε περιμένει και ένα υπέροχο live για να συνοδεύσει το δείπνο σου.

 

Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, www.vinarte.gr, Facebook

Αντάμα

Υπέροχες γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

11 αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο σεφ Πάρης Κολιάδης, με χρόνια εμπειρίας στα καλύτερα caterings της Αθήνας, και η σύζυγός του Λόρα Τομαρά αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο που θα εκφράζει την αγάπη του σεφ για τη δημιουργία γευστικών φαγητών, ελληνικών και μεσογειακών, ικανών να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό. Και τα κατάφεραν!

Το μαγαζί αμέσως ξεχώρισε χάρη στις γεύσεις και την ποιότητα των πιάτων του. Στο μενού του θα βρεις υπέροχα ορεκτικά, όλα χειροποίητα, όπως τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, ρολάκια παστουρμά και τυροπιτάκια κ.ά. Από κυρίως πιάτα, οι γνώστες θα σου προτείνουν σίγουρα το φιλέτο κοτόπουλο, καθώς είναι από τα πιο γευστικά και ζουμερά που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ακολουθούν λαχταριστά κεφτεδάκια με όλα τους τα αρώματα, ενώ δεν πρέπει να αμελήσεις να δοκιμάσεις και το πιο ιδιαίτερο πιάτο του μαγαζιού.

Μιλάμε, φυσικά, για το αξεπέραστο, ζουμερό ψαρονέφρι με τα σπαγγέτι λαχανικών, το οποίο, μαζί με το ριζότο μανιταριών, είναι από τις μεγάλες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που θα σε ξετρελάνουν. Το μενού του Αντάμα συμπληρώνουν τα πεντανόστιμα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά, ενώ φέτος προστέθηκαν στον κατάλογο και ένα φοβερό ριζότο και κριθαρότο γαρίδας που σίγουρα θα γίνουν best-seller επιλογές!


Extra Tip: Στο Αντάμα, πέρα από τα πιάτα του καταλόγου, μπορείς να ζητήσεις, κατόπιν συνεννόησης μία με δύο ημέρες νωρίτερα, να σου ετοιμάσουν ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Αντάμα, Μίνωος 16, Παλαιό Φάληρο, 210 9824441
www.pameantama.com, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ