Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή

0

Bootleg
Το all day καφέ-μπαρ του Χολαργού που δεν σταματά να μας εκπλήσσει!

Το γνωστό πια στέκι του Χολαργού, όπου όποια μέρα κι αν πας θα πετύχεις κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ ή το πότο του, είναι ένας all day προορισμός που σίγουρα αξίζει μια θέση στην ατζέντα σας. Ανοιχτό απ' το πρωί για καφέ και πρωινό ή brunch με ομελέτες, πιάτα με αυγά, μπέιγκελ, ολόφρεσκα pancakes, κρουασάν, γλυκά και άλλα σνακ, ενώ όλη μέρα απ' την κουζίνα του βγαίνουν πολλές γευστικές προτάσεις για φαγητό ή ελαφρύ τσιμπολόγημα μαζί με το ποτό. Από σαλάτες, σάντουιτς, mini burgers και πίτσες μέχρι τα σχετικά new entries στο μενού, που δεν είναι άλλα από τα ολόφρεσκα finger foods (spring rolls, mini tapas, tortillas κ.ά.), το Bootleg έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Το βράδυ η ένταση της μουσικής ανεβαίνει και στο παιχνίδι μπαίνουν τα φοβερά του κοκτέιλ, που πια μπορείτε να δοκιμάσετε απ' το καινούργιο tiki bar στον εξωτερικό χώρο που θυμίζει αυλή και ήρθε να δροσίσει λιγάκι παραπάνω τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Θα ακούσετε ψαγμένες μουσικές από τους resident DJs και συχνά θα πέσετε σε βραδιές με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς.

Bootleg, Φανερωμένης 8 Χολαργός, 210 6511288, Facebook, www.bootlegathens.gr

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Tο Bootleg έχει προτάσεις για όλα τα γούστα.
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Tο Bootleg έχει προτάσεις για όλα τα γούστα.

Hokyo
Η νόστιμη εκδοχή του υγιεινού asian street food στον Χολαργό

Οι φίλοι της γιαπωνέζικης κουζίνας, οι οποίοι όμως θέλουν να πηγαίνουν με το ρεύμα της εποχής, που δεν είναι άλλο απ' το street food, έχουν αποκτήσει ένα νέο αγαπημένο spot εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, στον Χολαργό. Με όνομα που παραπέμπει σαφώς στο Τόκιο και στα γιαπωνέζικα σημαίνει κουτί με δώρα ή κάτι πολύτιμο μέσα, το Hokyo είναι ένα asian εστιατόριο στη λογική του street food. Ένας minimal μικρός χώρος που σερβίρει το φαγητό σε χάρτινες γουστόζικες συσκευασίες, ώστε να μπορείς να το πάρεις μαζί σου, δικαιολογώντας πλήρως το όνομά του. Εδώ η κουζίνα παρουσιάζει healthy και πολύ νόστιμες προτάσεις, από maki sushi, nigiri και noodles μέχρι Ramen King (ψωμάκι από noodles με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, iceberg, μουστάρδα Asian και σάλτσα ντομάτας) και πολλά άλλα, σε προσιτές τιμές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Tokyo Chihirashi (σαλάτα με sushi-rice ταρτάρ σολομού, ταρτάρ γαρίδας, σουρίμι καβουριού, ντοματίνια, αγγούρι και σαλατικά, συνοδεύεται από miso lime dressing) και το Salmon Tartar (σολομός ταρτάρ, αβοκάντο, sushi rise, lime-miso dressing).

Hokyo, Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6512777, www.hokyo.gr, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Στο Hokyo η κουζίνα παρουσιάζει healthy και πολύ νόστιμες προτάσεις, από maki sushi, nigiri και noodles μέχρι Ramen King.
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Στο Hokyo η κουζίνα παρουσιάζει healthy και πολύ νόστιμες προτάσεις, από maki sushi, nigiri και noodles μέχρι Ramen King.

Wall Street
Tο all day bar/restaurant όπου το brunch γίνεται... επιστήμη

Από το brunch, που είναι εμπνευσμένο από το American South Style street food, μέχρι το λαχταριστό πρωινό που σταματά να σερβίρεται στις 8 το βράδυ, στο Wall Street υπάρχουν γευστικές επιλογές για τον καθένα, και για κάθε στιγμή! Μέσα σε έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο, με έντονα τα στοιχεία του urbanism και του mainstream, στο εμπορικό κέντρο στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Γούναρη, στην Αγία Παρασκευή, βρίσκεται το all day bar/restaurant Wall Street. Ένας χώρος που επανέφερε την ιδέα του αμιγούς πρωινού και brunch, αφιερώνοντας παραπάνω από τον μισό του κατάλογο σε αυτά τα δύο γεύματα. Με γευστικές προτάσεις που καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη, κάποια από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει κανένας είναι τα μπέργκερ και το Wallstreet house specialty. Και επειδή η τελειότητα φαίνεται στις λεπτομέρειες, τα signature cocktails τα επιμελείται μια ομάδα high qualified bartenders με θητεία σε επιτυχημένα μαγαζιά του Λονδίνου, όπως το Alchemist και το Mister Fogs. Από αυτό το καλοκαίρι μάλιστα, το Wall Street σας περιμένει στη μαγευτική ατμόσφαιρα του κήπου του, στο νεοσύστατο cocktail bar. Με γνώμονα την έννοια της πρωτοπορίας, στο Wall Street θα βρείτε αρκετές extra υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά, ξεκινώντας με το delivery, το οποίο αρχίζει στις 8:30 και τελειώνει στις 22:30, τόσο για το πρωινό όσο και για το φαγητό, και συνεχίζοντας με το extended breakfast time, αφού το σερβίρισμα του πρωινού σταματά στις 8 το βράδυ! Και όπως θα έλεγαν και οι Βρετανοί, last but not least είναι η επιλογή του Brunching from home ή, όπως το λένε στο Wall Street, «Brunch in Box», για όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την άνεση του σπιτιού τους.

Wall Street, Δημ. Γούναρη & Ελπίδος, Αγία Παρασκευή, 210 6003841, wallstreetbar.gr, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Με γευστικές προτάσεις που καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη, κάποια από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει κανένας είναι τα μπέργκερ και το Wallstreet house specialty. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Με γευστικές προτάσεις που καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη, κάποια από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει κανένας είναι τα μπέργκερ και το Wallstreet house specialty. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Nanninella
Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις... κατευθείαν από τη Νάπολη

Αν δεν σας το πουν, δεν θα το ανακαλύψετε εύκολα, όμως θα σας ανταμείψει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικές γεύσεις του! Ο λόγος για την αυθεντική ναπολιτάνικη τρατορία Nanninella στην οδό Πελοποννήσου, στην Αγία Παρασκευή. Ο Μarcello, ιδιοκτήτης και σεφ της τρατορίας, έχει και το know how αλλά και τα αυθεντικά υλικά για να σας ταξιδέψει στη γειτονική χώρα, ικανοποιώντας όλες τις ιταλικές γαστριμαργικές ανησυχίες σας. Φιλική ατμόσφαιρα και γνήσια ιταλική φιλοξενία σε έναν ζεστό χώρο όπου δεσπόζουν η μυρωδιά από το φρεσκοτσιγαρισμένο σκόρδο, η ιταλική μουσική και τα σπαστά ελληνικά του Μarcello. Πρωταγωνίστρια, φυσικά, η γνήσια ναπολιτάνικη πίτσα με λεπτή ζύμη σε όποια εκδοχή επιθυμείτε: με αλλαντικά, αντζούγιες, βασιλικό και ντομάτα, αλλά και θαλασσινά. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών η υπέροχη pasta με φρέσκα όστρακα σε ποσότητα που επαρκεί για 2 άτομα είναι μονόδρομος! Όσο για το πιο γλυκό φινάλε του γεύματος, ο Marcello σας επιφυλάσσει το πιο μυρωδάτο τιραμισού, πανακότα λαστιχωτή με σιρόπι φρέσκιας φράουλας και brownies με σοκολάτα! Στην τρατορία Nanninella ο Marcello κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ικανοποιεί κάθε πελάτη-amico του μαγαζιού. Και το καταφέρνει!

Nanninella, Πελοποννήσου 13, Αγία Παρασκευή, 210 6005622, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών η υπέροχη pasta με φρέσκα όστρακα σε ποσότητα που επαρκεί για 2 άτομα είναι μονόδρομος! Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών η υπέροχη pasta με φρέσκα όστρακα σε ποσότητα που επαρκεί για 2 άτομα είναι μονόδρομος! Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Παντοπωλείον Πανδαισία
Μια πραγματική πανδαισία γεύσεων απ' την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στην Αγία Παρασκευή

Πανδαισία όνομα και πράμα. Το παντοπωλείο που οι καλοφαγάδες αυτής της πόλης γνωρίζουν εδώ και χρόνια έγινε 20 ετών και συνεχίζει να μας εκπλήσσει, ανοίγοντάς μας νέους γαστρονομικούς ορίζοντες και παραμένοντας πιστό στη φιλοσοφία της άριστης ποιότητας. Το βραβευμένο επί σειρά ετών απ' το «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας» παραδοσιακό παντοπωλείο «Πανδαισία» προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε αγνές πρώτες ύλες που φτάνουν απευθείας από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα αλλά και εξίσου προσεκτικά διαλεγμένα τρόφιμα απ' όλο τον κόσμο, που πραγματικά απογειώνουν και την πιο απλή συνταγή. Θα το διαπιστώσετε όχι μόνο με τις χρήσιμες πληροφορίες που έχουν να σας πουν γύρω από κάθε ξεχωριστό προϊόν που έχουν επιλέξει να προσφέρουν αλλά και εάν πέσετε σε κάποια απ' τις βραδιές με διακεκριμένους σεφ που φιλοξενούν τακτικά και αναδεικνύουν μοναδικά τα εδέσματα της Πανδαισίας, παρουσιάζοντας νέες συνταγές.

Παντοπωλεiον Πανδαισία, Αγ. Ιωάννου 41, Αγία Παρασκευή, 210 6017731, www.pandesia.gr, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Το παραδοσιακό παντοπωλείο «Πανδαισία» προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε αγνές πρώτες ύλες που φτάνουν απευθείας από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα.
Το παραδοσιακό παντοπωλείο «Πανδαισία» προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε αγνές πρώτες ύλες που φτάνουν απευθείας από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα.

Ένα ολοκαίνουριο Steak-I κλείνει το μάτι στα φημισμένα «Ρωμανάκια»
Η κρητική κουζίνα συναντά την ύψιστη τέχνη στο ψήσιμο του κρέατος στην πρώτη πλατεία που συναντάμε μπαίνοντας στην Αγία Παρασκευή

Για εκείνους που κυκλοφορούν στην Αγία Παρασκευή τα Ρωμανάκια είναι ένας χώρος που δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Το κρητικό στέκι που έκανε γνωστή την πλατεία Κοραή και πέρα από τα σύνορα της περιοχής, χάρη στις αυθεντικές γεύσεις της λεβεντογέννας Κρήτης, είναι ένας λόγος από μόνος του για να βρεθείς στην Αγία Παρασκευή. Πρόσφατα απέκτησε και αδελφάκι που ακούει στο όνομα Steak-I και, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει το νέο meat-ing point όλων εκείνων που αγαπούν το καλό κρέας. Δύο εντελώς διαφορετικά μαγαζιά όχι μόνο σε στυλ αλλά και σε φαγητό, με κοινή φιλοσοφία όμως για την υψηλή ποιότητα τόσο στις πρώτες ύλες όσο στην παρουσίαση του πιάτου, που σίγουρα αξίζουν μια θέση στην ατζέντα σας. Πίσω απ' αυτά βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ρωμανάκης, που πριν από περίπου οκτώ χρόνια μας σύστησε τα φημισμένα πια Ρωμανάκια και τους μερακλίδικους κρητικούς μεζέδες τους. Τι να πρωτοπεί κανείς για τα πιάτα που βγαίνουν απ' την κουζίνα αυτού του μαγαζιού και κουβαλούν όλες τις μυρωδιές και αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης! Εδώ θα έρθετε σίγουρα για το γαμοπίλαφο και τους μπουμπουριστούς κοχλιούς, αλλά θα ήταν αμαρτία να φύγετε χωρίς να φάτε μια μπουκιά απ' το σφουγγάτο με απάκι ή στάκα με αυγό, όπως θα έκανε κάθε γνώστης της κρητικής κουζίνας. Και επειδή ο καιρός το καλεί, δροσιστείτε με μια παγωμένη ρεθυμνιώτικη μπίρα ή με παραδοσιακή ρακή που φτάνει απ' το νησί. Ό,τι κι αν φάτε, θυμηθείτε να κρατήσετε χώρο για ένα κομμάτι σφακιανόπιτα ή ένα καλτσούνι και να κλείσετε το γεύμα σας με τον πιο γλυκό τρόπο, αλά κρητικά. Μπορείτε πάντα να κάνετε τη διαφορά, όμως, έστω και στο επιδόρπιο, επιλέγοντας μια λαχταριστή σοκολατόπιτα ή ένα αφράτο σουφλέ που θα θυμάται για καιρό ο ουρανίσκος σας.

Αν πάλι ψήνεστε για αυστηρά καλό κρέας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Steak-I ακριβώς απέναντι και να αναθεωρήσετε μάλλον ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για το καλοψημένο κρέας. Εδώ οι άνθρωποι το έχουν αναγάγει σε επιστήμη και ο φούρνος Josper, με φυσικά ξυλοκάρβουνα Κούβας σβησμένα με θαλασσινό νερό που φτάνουν τη θερμοκρασία στους 400 βαθμούς Κελσίου, εγγυάται ένα σούπερ γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα με επίγευση καπνιστού. Σε αυτόν παραδίδονται, πριν φτάσουν στο πιάτο σας, κοπές με οστό ή άνευ από Βlack Αngus, ελληνικά μοσχάρια αλλά και τα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και ζυμώνεται καθημερινά από την ομάδα που διευθύνει ο σεφ Λουκάς Βούλγαρης. Πλάι σε αυτά θα βρείτε μοναδικά ορεκτικά και ευφάνταστες σαλάτες, αλλά και ξεχωριστά μπέργκερ για δυνατές γευστικές εμπειρίες. Και τι καλύτερο απ' το να τα απολαύσεις πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ μιας πολύ ενδιαφέρουσας cocktail list που έχει σαφείς επιρροές απ' τα αρώματα της Κρήτης και έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος mixologist Νίκος Σουρμπάτης (γνωστός επίσης απ' τα Dos agaves, Amigos, Nalu-Bank job).

Κλείστε το γεύμα σας ιδανικά με ένα sweet ice cream burger και δεν θα το μετανιώσετε. Μιλάμε για ένα signature desert που ανεβάζει την έννοια «επιδόρπιο» σε άλλα επίπεδα.

Steak-I, Πλατεία Κοραή 4, Αγία Παρασκευή, 213 037 0700, Facebook

Τα Ρωμανακια, Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή, 210 653 2278, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Tα Ρωμανάκια έχουν γίνει γνωστά και πέρα από τα σύνορα της περιοχής χάρη στην κρητική κουζίνα που προσφέρει. Αν πάλι ψήνεστε για αυστηρά καλό κρέας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Steak-I ακριβώς απέναντι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tα Ρωμανάκια έχουν γίνει γνωστά και πέρα από τα σύνορα της περιοχής χάρη στην κρητική κουζίνα που προσφέρει. Αν πάλι ψήνεστε για αυστηρά καλό κρέας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Steak-I ακριβώς απέναντι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Milf Grill
Η χαρά του κρεατοφάγου σε μια μοντέρνα σουβλακερί

Αγαπημένο στέκι για τους κρεατοφάγους αυτής της πόλης, το Milf Grill είναι ένα μαγαζί που, αν δεν είχε πέσει έως τώρα στη αντίληψή σας, είναι καιρός να μπει στην ατζέντα σας. Βρίσκεται σε έναν όμορφο και μοντέρνο χώρο στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής και θα το λατρέψετε απ' την πρώτη μπουκιά. Φυσικά, εδώ όλα περιστρέφονται γύρω απ' το κρέας, που επιλέγεται προσεκτικά με κριτήριο την άριστη ποιότητα, όπως και όλα τα ωραία που το συνοδεύουν: από πολύ νόστιμα χειροποίητα καλαμάκια (χοιρινό και κοτόπουλο) και πληθωρικά τυλιχτά με γύρο, με τον γύρο κοτόπουλο να θεωρείται το δυνατό χαρτί του Milf Grill, μέχρι τα λαχταριστά μπέργκερ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή παναρισμένο κοτόπουλο, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας, όπως καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, τσένταρ ή BBQ σος. Πλάι σε αυτά θα βρείτε φρεσκοκομμένες σαλάτες με υλικά που φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα απ' τον μανάβη και αρκετές χειροποίητες σος, μαζί με εντελώς σπιτικό τζατζίκι και τυροκαυτερή που απογειώνουν τις γεύσεις των κρεατικών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε για αρχή μια σαλάτα Ceasar's (με φιλέτο κοτόπουλο, γαλλική σαλάτα, iceberg, παρμεζάνα, κρουτόν και φρεσκοψημένο μπέικον) ή μια Mushroom Trio (ρόκα, σπανάκι, γαλλική σαλάτα, τριών ειδών μανιτάρια, κρεμμυδάκι φρέσκο, καρύδι, λάδι τρούφας, flakes παρμεζάνας). Μπορείτε πάντα να επιλέξετε και την πιο τολμηρή Sweet Mama (λόλα κόκκινη και πράσινη, ραντίτσιο, ξινόμηλο, καρύδι, ψητό σκληρό ανθότυρο και βινεγκρέτ φράουλας).

Milf Grill, Aνθ/γού Τασσοπούλου 1, Αγία Παρασκευή, 210 6002750, Facebook, www.milfgrill.gr

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Βρίσκεται σε έναν όμορφο και μοντέρνο χώρο στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής και θα το λατρέψετε απ' την πρώτη μπουκιά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Βρίσκεται σε έναν όμορφο και μοντέρνο χώρο στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής και θα το λατρέψετε απ' την πρώτη μπουκιά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

My Place
To χολαργιώτικο στέκι με τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα!

Παλιό και αγαπημένο στέκι για τους Χολαργιώτες, αφού είναι από τα πρώτα all day καφέ-μπαρ της περιοχής, πολύ προτού γίνει hot spot μαζεύοντας κόσμο από παντού, το My Place είναι από εκείνα τα μαγαζιά που όλοι θα θέλαμε να είχαμε στη γειτονιά μας. Φιλικό, άνετο και πάντα με χαμογελαστό προσωπικό, αρχίζει τη μέρα του από νωρίς το πρωί με τον πιο άπαιχτο ίσως καφέ της περιοχής, χωρίς να λείπουν και προτάσεις για ελαφριά σνακ και πολλά γλυκά. Όσο η ώρα περνάει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα τρομερά του κοκτέιλ, ενώ η ένταση της μουσικής ανεβαίνει για εκείνους που θα προτιμήσουν να παρτάρουν στον εσωτερικό χώρο. Το καλύτερο; Όσοι επιλέξουν να χαλαρώσουν στον εξωτερικό, αίθριο χώρο, που είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, δεν θα ενοχλούνται απ' τη δυνατή μουσική που παίζει μέσα.

My Place, 25ης Μαρτίου 22, Χολαργός, 210 6519301, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Το My Place είναι από εκείνα τα μαγαζιά που όλοι θα θέλαμε να είχαμε στη γειτονιά μας.

Arteon Garden
Ένας «Κήπος» γεύσεων ανθίζει σε μια τεράστια αυλή στην Αγία Παρασκευή προτείνοντας ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Ελληνικές πρώτες ύλες μπλέκονται σε πρωτότυπους συνδυασμούς και εκφράζονται μέσα από ιδιαίτερα πιάτα που βγάζουν στον ουρανίσκο το «κάτι διαφορετικό». Η ατμόσφαιρα ενισχύεται με ανάσες δροσιάς στον τεράστιο καταπράσινο κήπο του Arteon Garden που ξεχωρίζει για τη μοντέρνα μίνιμαλ αισθητική, την άνεση και τη διακριτική πολυτέλειά του. Στο νέο μενού, που φέρει την υπογραφή του σεφ Νίκου Κουτρουμανίδη, θα βρείτε δημιουργικά λαχταριστά πιάτα από φρέσκες, αγνές, πρώτες ύλες, βιολογικά προϊόντα από το νησί της Άνδρου και κρέατα από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες, όπως φιλέτο χοιρινό σοτέ με θυμαρίσιο μέλι, γλυκάνισο, λευκό σουσάμι και πατάτα σπαστή, βρασμένη με αρμπαρόριζα, φιλέτο στήθος κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα πάνω σε πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με λεμονοθύμαρο, μαντζουράνα και κρέμα κοπανιστής, ριζότο με «μπριάμ» λαχανικών, μέντα και βασιλοτύρι Ηπείρου αλλά και «μουσακά» με κιμά θαλασσινών και σάλτσα από ζωμό καραβίδας.

Στον εξωτερικό, δύο επιπέδων κήπο, αυτό που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις είναι μια τεράστια φιστικιά (ο επονομαζόμενος «γεροφίστικος») που «αγκαλιάζει» τη μεγάλη μπροστινή αυλή, ενώ στο πίσω μέρος του χώρου υπάρχει ο κήπος των μυρωδικών, ένα μικρό περιβόλι όπου έχουν φυτευτεί κάθε λογής βότανα και μυρωδικά που καταλήγουν στα πιάτα του μενού.

Στο εσωτερικό του ο χώρος αναπτύσσεται σε τρεις αίθουσες, ενώ όλα τα τραπέζια περιβάλλονται από έργα τέχνης, όπως οι κυρίαρχες «Πεταλούδες» του Γιώργου Κυπρή, αλλά και πίνακες ζωγραφικής ιδιαίτερης αισθητικής, προερχόμενοι από ιδιωτική συλλογή γνωστού συλλέκτη. Στην κεντρική αίθουσα τις εντυπώσεις κλέβει το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με τον ιδιαίτερο φωτισμό αλλά και οι αναπαυτικές πολυθρόνες στις ευφάνταστες αποχρώσεις τους. Όσο για τους ιδιαίτερους φωτισμούς που αναδεικνύουν στο έπακρο τους χώρους του Arteon Garden, αυτούς τους έχει επιμεληθεί προσωπικά και με ξεχωριστή έμπνευση η Ελευθερία Ντεκώ.

Και από φέτος το καλοκαίρι, στο νέο μπαρ του κήπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ενδιαφέρουσα λίστα των κοκτέιλ. Να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι family friendly και ιδανικός για εταιρικά πάρτι και για τις προσωπικές σας εκδηλώσεις.

Όλος αυτός ο αέρας ανανέωσης, τόσο στο μενού όσο και στις φρέσκες πινελιές στον χώρο, οφείλονται στον Πάνο Παππά, γνωστό από τα εστιατόρια που έχει κατά καιρούς αναλάβει σε Μύκονο και Σαντορίνη (Πάνορμος, Grace Hotel) αλλά και από την παρουσία του στην Αθήνα στο Dal Ρrofessore και στο Ηide & Seek, και πριν από λίγο καιρό ανέλαβε το management του Arteon Garden.

Arteon Garden, Αγ. Ιωάννου 100, Αγία Παρασκευή, 210 6006004, www.arteongarden.gr, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Tους ιδιαίτερους φωτισμούς που αναδεικνύουν στο έπακρο τους χώρους του Arteon Garden τους έχει επιμεληθεί προσωπικά και με ξεχωριστή έμπνευση η Ελευθερία Ντεκώ. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tους ιδιαίτερους φωτισμούς που αναδεικνύουν στο έπακρο τους χώρους του Arteon Garden τους έχει επιμεληθεί προσωπικά και με ξεχωριστή έμπνευση η Ελευθερία Ντεκώ. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον
Οι φημισμένοι μερακλίδικοι μεζέδες της Μεσογείων

Το όνομά της παίζει πολύ τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε παρέες που συχνάζουν στον Χολαργό και όχι μόνο, αφού η Φυσαρμόνικα έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές απ' όσους την έχουν επισκεφθεί έστω μια φορά. Η Φυσαρμόνικα είναι κατά βάση μεζεδοπωλείο, με πιάτα εμπνευσμένα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ προσφέρεται για κάθε ώρα της ημέρας, ξεκινώντας απ' το πρωί με εκλεκτό καφέ και γευστικές προτάσεις για πρωινό. Ζητήστε να δοκιμάστε τα εξαιρετικά χειροποίητα γλυκά όπως μηλόφι και τη μους σοκολάτα σε τραγανή βάση πραλίνας και σορμπέ σοκολάτας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα της στο Facebook.

Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον, Μεσογείων 180, Χολαργός, 210 6564388, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
H Φυσαρμόνικα διαθέτει μια όμορφη αυλή που είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές νύχτες.

Floyd
Ένα από τα πιο φημισμένα wine bar-restaurants του Χολαργού

Με ανοιχτές τις μεγάλες τζαμαρίες του και περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο περιβάλλον, το γνωστό πλέον wine bar-restaurant του Χολαργού υποδέχεται το τρίτο καλοκαίρι λειτουργίας του πλήρως ανανεωμένο! Νέες γευστικές απολαύσεις με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα αλλά και νότες από τη διεθνή κουζίνα για να συνοδεύσετε ιδανικά ένα από τα νέα κρασιά που προστέθηκαν στη wine list. Δοκιμάστε τις νέες επιλογές και σε ποτήρι αλλά και τα δροσερά κοκτέιλ και αφεθείτε στις προσεγμένες μελωδίες από σόουλ και μπλουζ μέχρι σουίνγκ και τζαζ για να περάσετε μερικές από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες!

Floyd, Λ. Περικλέους 51, Χολαργός, 210 6565115, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Το γνωστό πλέον wine bar-restaurant του Χολαργού υποδέχεται το τρίτο καλοκαίρι λειτουργίας του πλήρως ανανεωμένο

Food Academy
To νέο meeting point για καλό street food είναι πλέον στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής, στην πάνω πλατεία, το Food Academy θα ικανοποιήσει όσους αγαπάνε το καλό φαγητό. Μεγάλοι, άνετοι καναπέδες, φιλόξενες τραπεζαρίες αλλά και πιο cosy τραπέζια είναι έτοιμα να σας υποδέχτούν όλη μέρα για να απολαύσετε τα πιάτα της αρεσκείας σας. Τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τα καλοψημένα κρέατα θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ο σεφ Βαλάντης Γραβάνης ήρθε από το εξωτερικό στο Food Academy, όπου μπορείτε να γευτείτε ελληνική δημιουργική κουζίνα και κλασικά ελληνικά σουβλάκια. Η ζουμερή καραμελωμένη πανσέτα με άρωμα ελληνικής τρούφας, τα λαχταριστά μπιφτεκάκια με κρέμα παρμεζάνας, η λεπτοκομμένη μοσχαρίσια ταλιάτα αλλά και η χειροποίητη πάστα από παπαρδέλες και νιόκι είναι μόνο κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του Food Academy που υπόσχονται νόστιμες εκρήξεις γεύσης. Πολλοί, όμως, είναι αυτοί το έχουν αγαπήσει ήδη για το νόστιμο σουβλάκι αλλά και τα φαλάφελ του. Όσο για τα ορεκτικά, αυτά ξεφεύγουν από τα κλασικά, προτείνοντας τζατζίκι με μαύρο σκόρδο, χούμους με ταχίνι και εσπεριδοειδή, σταμνοτύρι με τρούφα και παραδοσιακά παστουρμαδοπιτάκια σε κανταΐφι. Μια ευχάριστη γευστική έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν στην πάνω πλατεία από το μεσημέρι μέχρι το ξημέρωμα, για όσους αγαπάνε το ξενύχτι!

Food Academy, Aγίου Ιωάννου & Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, 210 6002851, food-academy.gr, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Ο σεφ Βαλάντης Γραβάνης ήρθε από το εξωτερικό στο Food Academy, όπου μπορείτε να γευτείτε ελληνική δημιουργική κουζίνα και κλασικά ελληνικά σουβλάκια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Ο σεφ Βαλάντης Γραβάνης ήρθε από το εξωτερικό στο Food Academy, όπου μπορείτε να γευτείτε ελληνική δημιουργική κουζίνα και κλασικά ελληνικά σουβλάκια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Cafeine
Το διαχρονικό φοιτητικό στέκι της Αγίας Παρασκευής που ξέρει από καλό καφέ.

Εκείνοι που κυκλοφορούν χρόνια στην Αγία Παρασκευή κι έχουν ζήσει τα πάνω και τα κάτω της ξέρουν πως αν υπάρχουν λίγα μαγαζιά που έχουν αντέξει στον χρόνο, ένα από αυτά είναι σίγουρα το Cafeine. Βρίσκεται στο τέρμα της Αγίου Ιωάννου και εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια αποτελεί στέκι κυρίως για τους μαθητές και τους φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου, και όχι μόνο. Το Cafeine είναι αυτό που λέμε καθαρόαιμο στέκι, με όλα όσα μπορεί να σημαίνει αυτό. Έχει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, χαλαρό περιβάλλον, πολύ καλό σέρβις και προσφέρει ό,τι μπορεί να τραβήξει η όρεξή σου απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι' αυτό, άλλωστε, και το προτιμούν σταθερά οι φοιτητές του Deree για τα καθημερινά τους διαλείμματα ανάμεσα σε μαθήματα και για λίγες στιγμές χαλάρωσης μετά απ' αυτά. Εδώ σύχναζαν και πολλοί φοιτητές που σήμερα είναι πολύ γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Όποια ώρα κι αν περάσετε, στον μικρό, γουστόζικο χώρο του θα βρείτε νεαρόκοσμο να πίνει καφέ, παρέες να λένε τα νέα τους κι άλλους να παίζουν επιτραπέζια. Πέρα απ' τον άπαιχτο καφέ του και τους φρέσκους χυμούς που ενδείκνυνται για να ξεκινήσετε δυνατά τη μέρα σας, θα βρείτε και μερικές πολύ γευστικές προτάσεις για να φάτε. Λαχταριστές πίτσες, ζουμερά μπέργκερ και πληθωρικά club sandwiches και άλλα σνακ είναι κάποια απ' τα πιάτα που βγαίνουν απ' την κουζίνα του Cafeine, φτιαγμένα με πολύ μεράκι και άριστες πρώτες ύλες. Όσο η ώρα προχωράει, η φάση μετατρέπεται πιο πολύ σε μπαρ. Τα φώτα χαμηλώνουν, η ένταση της μουσικής δυναμώνει και στο παιχνίδι μπαίνουν κλασικά spirits και δροσερά κοκτέιλ.

Cafeine, Αγίου Ιωάννου 102 & Γραβιάς, 6944 908733, Facebook

Όσα μπορείτε να απολαύσετε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή Facebook Twitter
Πέρα απ' τον άπαιχτο καφέ του και τους φρέσκους χυμούς που ενδείκνυνται για να ξεκινήσετε δυνατά τη μέρα σας, θα βρείτε και μερικές πολύ γευστικές προτάσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πέρα απ' τον άπαιχτο καφέ του και τους φρέσκους χυμούς που ενδείκνυνται για να ξεκινήσετε δυνατά τη μέρα σας, θα βρείτε και μερικές πολύ γευστικές προτάσεις για να φάτε. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ