O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη

O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη Facebook Twitter
0

O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη Facebook Twitter
Γιώργος Μακράκης


— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, σπούδασα Γραφιστική στην Αθήνα και έπειτα από 13 χρόνια σε διάφορα δημιουργικά γραφεία αποφάσισα να ανοίξω τον δικό μου χώρο με βάση το Ηράκλειο, το Α2 graphic design workshop.


— Γιατί φωτογραφίζεις παιχνίδια;

Τα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας, παρόλο που είναι άψυχα αντικείμενα, έχουν από μόνα τους μια συναισθηματική φόρτιση. Η πρόκληση για μένα είναι να φανταστώ πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και κατά κάποιον τρόπο να τα ζωντανέψω. Ευτυχώς, το δέχονται αδιαμαρτύρητα.

Ο Stormtrooper, παρά την ιδιότητά του ως εκτελεστικού οργάνου εγκλωβισμένου σε μια στολή, πρώτα και πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος... και αυτό είναι που τον κάνει συμπαθή ως χαρακτήρα και ταυτόσημο με οποιονδήποτε έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση.

— Γιατί ξεχώρισες τον Stormtrooper;

Ο Stormtrooper, παρά την ιδιότητά του ως εκτελεστικού οργάνου εγκλωβισμένου σε μια στολή, πρώτα και πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος... και αυτό είναι που τον κάνει συμπαθή ως χαρακτήρα και ταυτόσημο με οποιονδήποτε έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε αισθανθεί εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητά μας.

— Τι θα δούμε στην έκθεση στο Pirée;

Στην έκθεση επιχειρώ, μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό, να σκιαγραφήσω την καθημερινότητά του, να αποκαλύψω κρυφές πλευρές του μέσα από πιο ανθρώπινες προσωπικές στιγμές, να απομυθοποιήσω τον χαρακτήρα του.


— Πόσο εύκολα είναι τα πράγματα για τους νέους εικαστικούς στην Ελλάδα; Θεωρείς ότι υπάρχουν προοπτικές;

Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος χαρακτήρας, γι' αυτό και δεν θα πω πως τα πράγματα είναι δύσκολα... Στην πραγματικότητα, ζούμε σε μια εποχή που μας δίνει ένα υπέροχο εργαλείο για να προβάλουμε την δουλειά μας, το Ιnternet και τα social media. Θεωρώ πως υπάρχει χώρος και προοπτική για όλους όσοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Η τέχνη είναι υποκειμενική, όπως και η επιτυχία σε αυτήν. Έγκειται στη συναισθηματική αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιτέχνη και παρατηρητή.

O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη Facebook Twitter
O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη Facebook Twitter
O Stormtrooper του Γιώργου Μακράκη Facebook Twitter

Ιnfo:

«Be Troo», 22/4-15/5, Τρ.-Σάβ. 11:00-23:00, Κυρ. 11:00-18.00, PIRÉE, Κάστορος 78, Πειραιάς
www.instagram.com/alpha2graphic, alpha2graphicdesign.tumblr.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ