Oι Mongrelettes είναι ψυχοθεραπεία!

Oι Mongrelettes είναι ψυχοθεραπεία! Facebook Twitter
Πέντε παιδιά να παίζουν τη μουσική που γουστάρουν μέχρι τελικής πτώσεως...
0

— Γιατί έχετε ψευδώνυμα;
Η μουσική μας, και εν γένει η μουσική, είναι ένας μοναδικός και ιδιαίτερος κόσμος στον οποίο ο καθένας μας απολαμβάνει μια παράλληλη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι στην πραγματικότητα, στο μουσικό σύμπαν, όμως, υπερβαίνεις το εγώ σου, είσαι απόλυτα ελεύθερος να δημιουργήσεις, ενώ γίνεσαι πιο δεκτικός σε όλα τα ερεθίσματα. Κάθε άνθρωπος που ζει τη μουσική στο πετσί του σίγουρα ταυτίζεται με αυτό το συναίσθημα της ελευθερίας. Επίσης, το να έχουμε ψευδώνυμα προσθέτει και λίγο μυστήριο στην όλη φάση.

Ώρες-ώρες γελάμε με τις φάτσες μας ή με κάποια κουλά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια του live και με σχόλια από φίλους που ακούγονται από κάτω.

— Πείτε μου μερικά πράγματα για το background σας. Ποιοι είστε, με τι άλλο ασχολείστε εκτός του γκρουπ;
Για εμάς οι Mongrelettes είναι ψυχοθεραπεία! Όλοι έχουμε τις δουλειές μας, αλλά ξέρουμε ότι η όποια ένταση σου δημιουργεί η καθημερινότητα, χάνεται με το που ξεκινά η μουσική. Επαγγελματικά, ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους, αλλά αυτό που μας ενώνει είναι σαφώς το κοινό μουσικό βίωμα, η από κοινού δημιουργία. Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε από αυτό και μόνο! Το ιδιαίτερο με τις Mongrelettes είναι ότι μέσα σε 2 χρόνια, 4 από τα 5 μέλη του γκρουπ γίναμε γονείς. Παρόλο που στην αρχή είχαμε δυσκολίες συντονισμού, τώρα έχουμε βρει τους ρυθμούς μας.

— Πώς συνεννοούνται τόσες γυναίκες σε μια μπάντα;
Μια χαρά! Ρώτα τον Χρήστο ;)


— Τι έχει πιο πολλή πλάκα στις συναυλίες;
Το καλύτερο είναι όταν βλέπουμε τον κόσμο να χορεύει ακομπλεξάριστα με τη μουσική μας. Τα live είναι μια πολύ διαδραστική κατάσταση. Όταν ο κόσμος συμμετέχει, μας δίνει ενέργεια και μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να στείλουμε ακόμα πιο θετικά vibes! Ώρες-ώρες γελάμε με τις φάτσες μας ή με κάποια κουλά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια του live και με σχόλια από φίλους που ακούγονται από κάτω.

— Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που σας έχουν κάνει μέχρι στιγμής για τον καινούργιο σας δίσκο;
Γενικά, έχουμε πάρει θετικά σχόλια και υπάρχουν φανατικοί που τον περιμένουν καιρό τώρα! Είναι μια δουλειά που την αγαπάμε και θα θέλαμε πολύ να την μοιραστούμε. Η ηχογράφηση είχε γίνει αρκετό καιρό πριν, αλλά λόγω των αλλαγών στις ζωές κάποιων από τα μέλη μας η κυκλοφορία καθυστέρησε λίγο.


— Και το χειρότερο;
Ακόμα δεν έχουμε ακούσει κάτι... και ελπίζουμε να μην ακούσουμε (χαχα)!


— Τι θα δούμε στο six d.o.g.s στις 10 Οκτωβρίου;
Πέντε παιδιά να παίζουν τη μουσική που γουστάρουν μέχρι τελικής πτώσεως! Θα παρουσιάσουμε τα κομμάτια του νέου μας δίσκου που μόλις βγαίνει, πιο παλιά μας κομμάτια και κάποιες διασκευές.

The Mongrelettes Debut LP Launch+After Live Party!, 10/10, 21:30, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ