16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΕΚΘΕΣΗ

Γιατί; Παιδιά στους δρόμους της γης

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας του GMB Akash, που μέσα από τις εικόνες του επιχειρεί να αποτυπώσει το δράμα των προσφύγων, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν παιδιά που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
20/4-22/5, Τετ., Παρ. 9:00-17:00, Πέμ., Σάβ. 9:00-24:00, Κυρ. 9:00-15:00, Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Αθήνα, είσοδος: €3-5.

ΠΑΡΤΙ


Disco La Di Dah!

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Πολύχρωμα φώτα και disco μουσικές επιλογές στο πάρτι που διοργανώνουν οι Kissing Strangers & Lilis Panos με το Ρομάντσο. Προσκεκλημένοι της βραδιάς οι Βέλγοι Hogler, με ήχο που συνδυάζει την disco αισθητική με τη σύγχρονη δυτική party κουλτούρα.
23/04, 23:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος: €5.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Rimini Protokoll, «Adolf Hitler: Ο Αγών μου, τ. 1 & 2»

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Το Adolf Hitler: Mein Kampf, vol. 1&2 είναι ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για το δίτομο συγγραφικό πόνημα του Αδόλφου Χίτλερ με τίτλο Ο Αγών μου. H παράσταση που παρουσιάζει η πρωτοποριακή ομάδα των Rimini Protokoll καταπιάνεται με το αμφιλεγόμενο βιβλίο και εξετάζει την ιστορική, πολιτική και λογοτεχνική του αξία τώρα που σχεδιάζεται η επανέκδοσή του – κάτι που απαγορευόταν στη Γερμανία από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου μέχρι πρότινος.
21-24/4, 20:30, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107, Κεντρική Σκηνή, είσοδος: €5-36.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


3o Surf Art Festival

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


H 3η διοργάνωση του δημοφιλούς φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το σερφ. Από τις 22 μέχρι τις 23 Απριλίου το Βυρσοδεψείο θα φιλοξενήσει διαδραστικές δραστηριότητες, διαγωνισμό φωτογραφίας, έκθεση κατασκευών, art και design, και customization σανιδών σερφ από επιλεγμένους καλλιτέχνες. Επίσης, θα διεξαχθούν μαθήματα surf & lifeguarding, yoga, pilates και personal training. Όλα αυτά θα συνδυάζονται και τις δύο μέρες με live συναυλίες και DJ sets.
 22/4-23/4, Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook: Surf-Art Festival Vol.3.

ΠΑΡΤΙ


Μπάιος Ταράτσα Όπενινγκ Νάιτ

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η ταράτσα του Bios ανοίγει με ένα ροζ πάρτι εμπνευσμένο από την πανσέληνο του Απριλίου, γνωστή και ως «ροζ φεγγάρι». Τη μουσική της βραδιάς αναλαμβάνουν οι Dreamer, Katerina Karali και Blue Lagoon (Κορμοράνος).
22/4, 21:30, Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι, είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Nightstalker

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το συγκρότημα, παράλληλα με τις ηχογραφήσεις του νέου του άλμπουμ, γιορτάζει την επανακυκλοφορία του «Just a Burn» με μια ζωντανή συναυλία στο Κύτταρο. Mαζί τους, οι Half Gramme of Soma.
22/4, 22:00, ΚΥΤΤΑΡΟ, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, είσοδος: €10.

ΕΚΘΕΣΗ


Typo

Έκθεση της Νίνας Παπακωνσταντίνου με έργα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αλλά και ως συνέχεια της ερευνητικής υποτροφίας της στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα έργα, όπως και ο τίτλος, παραπέμπουν τόσο στην τυπογραφία όσο και στο τυπογραφικό λάθος.
21/4-18/6, Δευτ. 11:00-15:00, Τρ.-Παρ. 11:00-19:00, Σάβ. 11:00-15:00, Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Battle of the bands

Οι Loud Silence, 4Guns, Narcosis, Alientv και Minor 15 είναι τα συγκροτήματα που θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο An Club.
21/4, 20:00, Αn Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, είσοδος: €6.

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


As One

Το Αs One που διοργανώνεται από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Marina Abramovic Institute, διανύει την τελευταία του εβδομάδα και παρουσιάζει διακεκριμένους καλλιτέχνες και θεωρητικούς σε μια σειρά ομιλιών και εργαστηρίων. Θέμα τους είναι η εκπαίδευση του κοινού στην ιστορία και στην εξέλιξη της τέχνης της περφόρμανς, καθώς και η σχέση της με άλλες πρακτικές, όπως το θέατρο και ο χορός. Το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι τις 24 Απριλίου μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα http://neon.org.gr.
Έως τις 24/4, Τρ.-Πέμ., Σάβ. 12:00-20:00, Παρ. 12:00-22:00, Κυρ. 10:00-18:00, Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, ελεύθερη είσοδος.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Playground Theory + Lia Hide Live
Οι Playground Theory καταλαμβάνουν τη σκηνή του six d.o.g.s και παρουσιάζουν κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ τους με τίτλο «Connect The Dots». Τη συναυλία ανοίγει η Lia Hide.
21/4, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €5.

ΕΚΘΕΣΗ


Μύθοι ή πραγματικότητα / 10 Δανοί καλλιτέχνες διερωτώνται

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Μια ομαδική έκθεση με έργα από δέκα Δανούς καλλιτέχνες που εκφράζουν τη συνάντησή τους με τη μνήμη μέσα από μια ποικιλία μέσων όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, το φιλμ και οι εγκαταστάσεις. Στα εγκαίνια της έκθεσης οι Sophie Dupont και Mazja Hillestrom θα παρουσιάσουν την περφόρμανς «Mingling» με θέμα προκλήσεις που αντιμετωπίζουν δυο άνθρωποι που συναντιούνται στον σύγχρονο κόσμο.
21/4-19/5, Metamatic:Taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι.

ΠΑΡΤΙ


Athens Street Outdoors

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

K.atou, Feroun, Jiles John, Jose Amba και Tolis Q είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα βρεθούν στο Spinster από νωρίς την Κυριακή 24 Απριλίου για ένα πάρτι με disco house και techno ήχους.
24/4, 16:00, Spinster, Ικτίνου 3, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


Dying on Stage

Ένας στοχασμός για την αδυναμία σκηνικής αναπαράστασης του θανάτου μέσα από την περφόρμανς-διάλεξη του Χριστόδουλου Παναγιώτου, σε συνεργασία με τον χορευτή Jean Capeille και τον συνθέτη και πιανίστα Κυριάκο Σπύρου.
23-24/4, 20:00, Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, λεωφ. Αμαλίας 56, είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected].

ΕΚΘΕΣΗ


Somebody had to do it

16 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου δημιουργεί μια εγκατάσταση στον χώρο της γκαλερί, εμπνευσμένη από τα μπαρ ως σημείο συνάντησης. Ο εικαστικός εμπνέεται από την Αθήνα και επαναπροσδιορίζει καθημερινά αντικείμενα, εστιάζοντας στις σχέσεις μεταξύ των αντικειμένων, των ανθρώπων και αυτών.
22/4-4/6, Τρ.-Παρ. 12:00-20:00, Σάβ. 12:00-16:00, Elika Gallery, Ομήρου 27, Κολωνάκι.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Breakfast Club

Το λονδρέζικο κουαρτέτο Breakfast Club, σε συνεργασία με μια ομάδα αρχιτεκτόνων, φωτογράφων, εικαστικών και ηθοποιών, διοργανώνει τρεις αστικούς περιπάτους-συναυλίες με αφετηρία ή κατάληξη το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία συλλογικών αστικών εμπειριών που ενθαρρύνουν την ανταλλαγή ιδεών, την αναψυχή, τη συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση κοινού και καλλιτεχνών.
23-24/4, Σάβ. 11:00-12:30, 19:30-21:00, Κυρ. 19:30-21:00 Άσυλο Ανιάτων, Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη, είσοδος: €4-5.

 

ΟΜΙΛΙΑ


Online/Offline

Το Σάββατο 23 Απριλίου το Enterprise Projects φιλοξενεί μια σειρά ομιλιών για την τέχνη στη μετα-ψηφιακή εποχή, που θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

23/4, 17:00, Enterprise Projects, Χαλκηδόνος 56-58, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

 

Το άρθρο είναι από την έντυπη έκδοση της LIFO.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.