Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter
0

Μυστικός Κήπος

Η γεύση είναι το μυστικό της απόλαυσης.

Υπάρχουν ορισμένα μυστικά που πρέπει να μοιράζονται και ο Μυστικός Κήπος είναι σίγουρα ένα από αυτά. Γιατί σε αυτό το μεζεδοπωλείο θα βρεις την ελληνική κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, και μάλιστα σε πιάτα που συνεχώς εναλλάσσονται.

Εκείνο που μένει σταθερό είναι η ποιότητα των πρώτων υλών από μικρούς παραγωγούς, οι σύγχρονες τεχνικές που παντρεύονται με τις παραδοσιακές συνταγές και, φυσικά, η γεύση των μεζέδων που περιλαμβάνουν κρέατα αλλά και φρέσκα θαλασσινά και σερβίρονται στη μέση για να δοκιμάσουν όλοι απ' όλα.

Το περιβάλλον διατηρεί την αισθητική του σύγχρονου μεζεδοπωλείου και μια συνεχή δημιουργικότητα στο σερβίρισμα των γεύσεων. Η αντικαπνιστική φιλοσοφία του εσωτερικού ισορροπεί με τη στεγασμένη αυλή που είναι ανοιχτή χειμώνα-καλοκαίρι και προτιμούν οι καπνιστές.

Ο Δημήτρης, ο Σείριος και ο Σταύρος είναι εκεί για να φροντίζουν τη γευστική σου αναζήτηση σε έναν χώρο που τον ανακαλύπτεις σαν ένα πολύτιμο μυστικό απόλαυσης.

Μυστικός Κήπος,  Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 213 0370929, Facebook, mistikoskipos.gr

 

Μπαρ Μπεε Κιου

Ταξίδι στην Αμερική με τη γεύση του αυθεντικού μπέργκερ!

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Η γαστρονομία είναι ένας τρόπος να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και ίσως ο πιο απολαυστικός, αφού οι γεύσεις μπορούν να σε μεταφέρουν σε μέρη μακρινά και να παίξουν με τη φαντασία αλλά και τη φαντασίωσή σου. Το Μπαρ Μπεε Κιου είναι το μέρος που θα σε μεταφέρει στα μπεργκεράδικα της Αμερικής με την πρώτη μπουκιά. Hot-spot για τους λάτρεις του είδους που τώρα θα βρεις και στο Χαλάνδρι για να ζήσεις την απόλυτη μπέργκερ εμπειρία.

Στα πιάτα, που κάθε μήνα ανανεώνονται, παραμένουν best-sellers το Κλασικό, ο Βελζεβούλης, το Μπλε του Mπέικον, ο Άγγλος Ασθενής, ο Γενναίος, το Grill 'em All, το ΤΣΑΚΙ ΤΣΑΝ και, φυσικά, το ομώνυμο μπέργκερ Μπαρ-Μπεε-Κιου που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Οι πιο φανατικοί (και πεινασμένοι) έχουν το δικό τους πιάτο, τον Παππού του Γενναίου, που ζυγίζει 3 κιλά και δημιουργεί μια αξέχαστη γευστική έκπληξη, ενώ κάθε γεύμα μπορεί να συνοδευτεί από φρέσκες σαλάτες, τηγανητές πατάτες σε εκδοχές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και σπέσιαλ μερίδες που καλύπτουν κάθε επιθυμία.

Τα διαλεχτά υλικά εξαιρετικής ποιότητας, ο φρέσκος κιμάς Βlack Αngus Ιρλανδίας και τα ψωμάκια που φτιάχνονται αποκλειστικά για το Μπαρ Μπεε Κιου είναι κάποια από τα συστατικά της επιτυχίας που φέρνουν αυτό το μπεργκεράδικο στη 10η θέση της λίστας με τα 25 καλύτερα μπέργκερ του κόσμου στο list25.com.

Κι επειδή η απόλαυση εδώ είναι συνεχής αναζήτηση, πλέον το burger spot του Χαλανδρίου προσφέρει μια σειρά από μοναδικά κοκτέιλ, με must τα Μπλου Τζιν, Πάμκιν Χεντ και Πάσιον Κις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το νέο κατάστημα.

Μπαρ Μπεε Κιου, Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, 210 6849468 / Λ. Φρεάττυδος 13, Πειραιάς, 210 4518129 / Ελ. Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη, 210 9333318 / Μπαρ Μπεε Κιου Delivery, λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, Πειραιάς, 210 4126222, Facebook, Instagram

Fish Project

Μια ιδέα που απευθύνεται σε όλους, κολυμπώντας στα νερά της υψηλής γαστρονομίας...

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Στη γαστρονομία υπάρχουν άπειρες προτάσεις. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι που αποπνέουν μια ευγένεια και μια σοβαρότητα και αυτό τους κάνει ξεχωριστούς. Το Fish Project είναι μια σύγχρονη πρόταση γαστρονομίας που εκθειάζει την κουλτούρα του ψαριού με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Πιάτα με φρέσκες επιλογές που προέρχονται κυρίως από τις ελληνικές θάλασσες αποτελούν το μενού που έχει δημιουργηθεί με τη συμβουλή και καθοδήγηση του Γιάννη Παρίκου, προσφέροντας εξαιρετικές γεύσεις που απευθύνονται σε όλους.

Το sushi bar με επιλογές της Ανατολής στην πιο αυθεντική τους μορφή έρχεται να συναντήσει τον πλούτο της μεσογειακής θάλασσας, συνθέτοντας μια γαστρονομική εμπειρία που σερβίρεται καθημερινά σε ένα μοντέρνο περιβάλλον.

Το αλά καρτ μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως λαβράκι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και λεμόνι με φύκια wakame, σεβίτσε τσιπούρας με κόλιανδρο, ουρές πεσκανδρίτσας αχνιστές με σελινόριζα και μουστάρδα. Στο sushi bar ετοιμάζονται καθημερινά nigiri, sashimi, maki και μια σειρά από rolls που πρέπει να δοκιμάσεις, ενώ τα επιδόρπια που κλείνουν το γεύμα σου έχουν την υπογραφή του Θοδωρή Μωυσίδη, απογειώνοντας την εμπειρία Fish Project.

Σε αυτή την εμπειρία έρχεται να προστεθεί το ιχθυοπωλείο Ιχθύς 3, το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο και προμηθεύει καθημερινά την κουζίνα με φρέσκα ψάρια, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει το ψάρι που θα επιλέξεις, ετοιμάζοντας επί τόπου τη μαρινάδα που επιθυμείς για να το μαγειρέψεις στο σπίτι.

Μια ιδέα μοναδική που φέρνει το ψάρι στην καθημερινότητά μας, είτε θέλουμε να το απολαύσουμε σε έναν ιδιαίτερο χώρο είτε στην κουζίνα μας, με τη συνταγή των καλύτερων σεφ. Αν αυτό δεν είναι Fish Project, τότε τι;

Fish Project, Εθνικής Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι, 210 6850088, Facebook, Instagram

Abuela

Όλη μέρα, τέλειες γεύσεις.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Οι παλιές μονοκατοικίες έχουν μια ιδιαίτερη αύρα. Σε υποδέχονται από την αυλόπορτα και σου προσφέρουν, από την πρώτη στιγμή, την αίσθηση μιας υπέροχης φιλοξενίας. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Abuela («γιαγιά» στα ισπανικά) στο Χαλάνδρι.

Υπέροχος κήπος, που τον χαιρόμαστε από την άνοιξη και μετά, και αντίστοιχα όμορφο εσωτερικό περιβάλλον με προσεγμένες παρεμβάσεις σε έναν χώρο που ποτέ δεν έπαψε να είναι σπίτι.

Στο Abuela είναι δύσκολο να πας και να φύγεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει κάποια από τις γλυκές ή αλμυρές γεύσεις του. Εξάλλου, είναι από τα μαγαζιά που καθιέρωσε το καθημερινό brunch, για να μη νιώθει κανείς την αγωνία του Σαββατοκύριακου.

Και, φυσικά, το brunch του είναι τόσο πλούσιο όσο φαντάζεσαι. Τα αυγά του φτιαγμένα όπως πρέπει, τα pancakes του λαχταριστά και σοκολατένια και ο καφές του μοσχοβολιστός και υπέροχος.

Πέρα, όμως, από το brunch, στο Abuela πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το συγκλονιστικό steak sandwich με το ζουμερό χοιρινό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ένα από τα πεϊνιρλί του και, αναμφίβολα, τα γλυκά του, με αγαπημένο μας το χορταστικό και γευστικότατο προφιτερόλ ή κάποιο άλλο από τα γλυκά ημέρας. Φυσικά, στο ίδιο μέρος θα ξαναγυρίσεις το βράδυ για τα signature cocktails του και για τη διαβασμένη λίστα κρασιών του.

Επισκέψου το με την πρώτη ευκαιρία. Ειδικά τώρα που προστέθηκε στο πρότζεκτ και ο ξυλόφουρνος είναι βέβαιο ότι οι γεύσεις θα σε ενθουσιάσουν και το Abuela θα γίνει all day στέκι για σένα και την παρέα σου.

Abuela, Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, 2106890672, www.abuela.gr, Facebook, Instagram

Hole

Εξειδίκευση και ποιότητα με γεύση από bagels.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Υπάρχουν κάποιες συνθήκες που ορίζουν αν θα είναι καλή η μέρα. Πέρα από τον καιρό, τη δουλειά και το αν θα βρεις κίνηση στον δρόμο, ο πρωινός καφές είναι αυτός που μπορεί να φτιάξει ή να καταδικάσει τη μέρα σου.

Στο Hole είναι σίγουρο ότι ο πρωινός καφές θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια υπέροχη μέρα, αφού το άρωμα και η γεύση του σε παρασύρουν στη λεωφόρο Πεντέλης με κλειστά μάτια. Άλλωστε, εδώ επιστρέφεις οποιαδήποτε στιγμή της μέρας για να απολαύσεις λαχταριστά bagels στον χώρο που πρώτος ειδικεύτηκε σε αυτό το γρήγορο φαγητό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα των υλικών και στη φρεσκάδα των γεύσεων.

Με πρώτες ύλες από τα καλύτερα μαγαζιά, το Hole ετοιμάζει καθημερινά αυτά τα στρογγυλά ψωμάκια που προσφέρονται φρέσκα με ξεχωριστά αλλαντικά, όπως παστράμι ή μορταδέλα προσούτο, όλα από τον μετρ του είδους Αραπιάν και σε αναπάντεχους συνδυασμούς που «ταράζουν» ευχάριστα τις γευστικές σου συνήθειες.

Κι επειδή το Hole, ως το πρώτο bagel shop στην Ελλάδα, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, προτείνει συνταγές με βιολογικά προϊόντα αλλά και ωμοφαγικά σνακ και γλυκά. Στα must που πρέπει να δοκιμάσεις είναι οι ωμοφαγικές μπάρες πρωτεΐνης αλλά και το ωμοφαγικό cheesecake με λεμόνι ή φράουλα.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το απολαύσεις στον άνετο και μοντέρνο χώρο του Hole οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, να το πάρεις μαζί σου σε take away ή να το παραγγείλεις στον χώρο σου, φέρνοντας την ιδιαίτερη γεύση των bagels στην καθημερινότητά σου. Τις Κυριακές το Hole είναι το ιδανικό μέρος για ένα απολαυστικό brunch.

Hole, Λεωφ. Πεντέλης 138, Χαλάνδρι, 210 6812324, Facebook

 

Pie Shop

Οι φημισμένες πίτες του Pie shop έφτασαν και στο Χαλάνδρι!

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Μπορεί η πίτα να γίνει ένα υγιεινό, ολόφρεσκο, υψηλής ποιότητας comfort food για όλη την οικογένεια; Μπορεί! Και το Pie Shop το αποδεικνύει εδώ και έναν χρόνο με συνέπεια και μπόλικη αγάπη, έχοντας στο τιμόνι δύο υπέροχες ευγενικές παρουσίες, τη Νάντα και την κόρη της, την Estelle.

Έχοντας εδραιώσει το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, στη Βουλής, το Pie Shop πλέον απέκτησε το αδερφάκι του στο πολυσύχναστο Χαλάνδρι. Στον πεζόδρομο της Ηρακλείου, παράλληλο της Αν. Παπανδρέου, προσφέρει εδώ και λίγο διάστημα μια μεγάλη γκάμα από χειροποίητες πίτες, φτιαγμένες όλες με επιλεγμένες πρώτες ύλες και φρέσκο γαλλικό βούτυρο, δίχως καθόλου συντηρητικά.

Μοναδικές γλυκές και αλμυρές σπιτικές πίτες, τάρτες και quiches, τις οποίες επιμελείται ο Γάλλος σεφ Dominique Perrot, διάσημος και με μεγάλη καριέρα, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει και αρχιμάγειρας του τότε Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.


Οι πίτες στο Pie Shop είναι βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές απ' όλο τον κόσμο και μας ταξιδεύουν γευστικά, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα κάθε τόπου.

Ανάμεσα στις αλμυρές, ξεχωρίζουμε τη Hornazo de Salamanca από την Ισπανία με jamόn, χοιρινό φιλέτο και λουκάνικο chorizo, την Tomato Τart από την Κορέα με ντοματίνια, μοτσαρέλα, τσένταρ, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, τα Samoussas από την Αφρική με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, πατάτα, τζίντζερ, κόλιανδρο, κύμινο και αρακά και τα Tequenos από το Περού με φρέσκο κοτόπουλο, καρότα, τζίντζερ και guacamole sauce.

Ανάμεσα στις πολλές και πεντανόστιμες γλυκιές τάρτες ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα την Blueberry Ρie από την Αμερική, το καταπληκτικό Oronais από την Αλγερία και τη Lemon Tart από τη Γαλλία, που πολλοί έχουν ψηφίσει ως την καλύτερη που μπορεί κάποιος να γευτεί στην Αθήνα!


Για το Pie Shop η ποιότητα, η δυνατή πρώτη ύλη και η υγιεινή διάσταση είναι απαραίτητα καθημερινά συστατικά στις φρεσκοψημένες, ολόφρεσκες πίτες του! Και όλα αυτά μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και πάντα με τη συνοδεία ενός καφέ, μιας ζεστής σοκολάτας ή ενός καλού κρασιού. Το Χαλάνδρι βρήκε επιτέλους το all day comfort food που του αξίζει.


SAVE THE DATE! Opening Event στο Χαλάνδρι: Το Pie Shop γιορτάζει με κρασί και ζεστές ολόφρεσκες πιτούλες! Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, 11:00-23:00.

Pie Shop, Ηρακλείου 3-5, Χαλάνδρι (Τρ., Τετ., Πέμ. & Κυρ. 9:00-20:00 / Παρ.-Σάβ. 9:00-23:00) - Bουλής 16, κέντρο (Δευτ.-Σάβ. 9:00-18:00), Facebook, Instagram, Tripadvisor

Thiasos café bar

Aυτός ο θίασος έχει μόνο πρωταγωνιστές!

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Αν και οι θίασοι συνήθως περιοδεύουν, υπάρχει ένας που δεν πηγαίνει πουθενά... Βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο του Χαλανδρίου για να φιλοξενεί τις πιο όμορφες στιγμές σου από πρωί μέχρι το βράδυ, σαν μια παράσταση που σκηνοθετείς εσύ ο ίδιος όπως θέλεις.

Στο Thiasos café bar θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με έναν αρωματικό καφέ taf εκλεκτής ποιότητας, ελληνικής επεξεργασίας, και θα πάρεις το πρωινό σου μέσα στο ζεστό περιβάλλον όπου επικρατεί το ξύλο, κάνοντας ακόμα πιο φιλική την ατμόσφαιρα.


Αν, πάλι, είσαι μεσημεριανός τύπος, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στις προτάσεις για brunch ή να επιλέξεις κάποιο από τα υπόλοιπα πιάτα που σερβίρονται καθημερινά στο Thiasos café. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μέρος είναι ιδανικό για το lunch break σου ή για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις μακριά από το γραφείο ή το σπίτι.

Όσο για το βράδυ, το σκηνικό αλλάζει και μετατρέπεται σε μια ατμόσφαιρα θεατρική με πρωταγωνιστές όλους εμάς. Οι μουσικές από rock, jazz, funk και dance φτιάχνουν τις κατάλληλες συνθήκες για αυθεντικές στιγμές διασκέδασης, ενώ δεν πρέπει να χάσεις κάποια από τις θεματικές live βραδιές που διοργανώνονται κάθε τόσο.

Η ενημερωμένη κάβα ποτών αλλά και η ολοκληρωμένη λίστα κοκτέιλ σε συνοδεύουν όλη τη νύχτα, με must επιλογή κάποιο από τα κοκτέιλ «Πίνουμε Ελληνικά» που φτιάχνονται με βάση ελληνικά αποστάγματα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τον υπέροχο κήπο που ανοίγει τις ηλιόλουστες μέρες και την pet friendly φιλοσοφία, τότε καταλαβαίνεις γιατί το Thiasos café bar γίνεται σκηνή πάνω στην οποία εξελίσσεται η πιο ενδιαφέρουσα πλοκή της διασκέδασής μας.

Thiasos,  Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, 210 6830453, Facebook, Instagram

Le Roi

Σε βάζει στη χρονομηχανή της αυθεντικής διασκέδασης.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Αν νομίζεις ότι η μηχανή του χρόνου υπάρχει μόνο στις ταινίες, μάλλον κάνεις λάθος... Γιατί στο Χαλάνδρι βρίσκεται μια χρονομηχανή που σε ταξιδεύει με τις μουσικές, τη διακόσμηση, τα αντικείμενα και την ατμόσφαιρα, μένοντας πιστή στην αυθεντικότητα του παρελθόντος. Το Le Roi είναι το διαχρονικό μπαρ που νομίζεις ότι έχεις ξαναδεί σε κάποια ταινία με θέμα το rock'n'roll. Κι όμως, είναι τόσο αληθινό όσο η ανάγκη σου για κάτι διαφορετικό.

Ο λονδρέζικος τηλεφωνικός θάλαμος που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο σε προετοιμάζει για ό,τι σε περιμένει, περνώντας την πόρτα του Le Roi.

Μηχανές-αντίκες από τη δεκαετία του '50, φωτεινά φλιπεράκια, τζουκμπόξ και κλασικές αντλίες βενζίνης είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από άλλες δεκαετίες, τότε που οι Led Zeppelin και οι Blue Oyster Cult προκαλούσαν ντελίριο και η διασκέδαση ήταν μια κοινωνική έκφραση με αυθεντικά χαρακτηριστικά.

Το Le Roi μένει πιστό σε όλα εκείνα που έκαναν το classic rock τρόπο ζωής και το εκφράζει με κάθε τρόπο. Το πετρόχτιστο κτίριο αποκαλύπτει από μόνο του την έννοια της γνησιότητας, ενώ τα 9.000 βινύλια με τα οποία παίζουν οι DJs τα classic rock sets τους σε μεταφέρουν στην εποχή που o ήχος της βελόνας σε γέμιζε προσμονή για κάθε άκουσμα.

Ο κήπος με τη συρόμενη οροφή που λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι συμπληρώνει το σκηνικό μιας διαφορετικής πρότασης. Αυτή η πρόταση είναι το «Stairway to Heaven» της βραδινής μας διασκέδασης.

Le Roi, Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι, 210 6892104 / Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι, 210 6912095 / Σοφοκλή Βενιζέλου 125, Ηλιούπολη, 210 9711543 / Κύπρου 98, Περιστέρι (Μπουρνάζι), 210 5789777, Facebook, Instagram

Loukoumania

Μανία για τους γλυκούς και αλμυρούς λουκουμάδες.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Δεν χρειάζεται να το κρύβουμε και δεν μπορούμε κιόλας. Η Loukoumania είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη. Για την ακρίβεια, είναι το αποκούμπι μας, η παρηγοριά μας, οι άνθρωποί μας και, φυσικά, οι λουκουμάδες μας. Οι πιο τέλειοι, λαχταριστοί λουκουμάδες που υπάρχουν, τραγανοί απέξω και ζουμεροί από μέσα, κάτι σαν όνειρο που μπορείς να το κάνεις δικό σου γιατί απλώς μπορείς να τους κάνεις ό,τι θέλεις.

Μπορείς να τους γευτείς απλούς και παραδοσιακούς με μέλι, καρύδι και κανέλα ή μπορείς να αρχίσεις το ατελείωτο παιχνίδι μαζί τους, προσθέτοντας toppings που ξεπερνούν κάθε φαντασία, όπως πραλίνες, τρούφες, μπισκότα, καρύδα, ξηρούς καρπούς, παγωτό σε ατελείωτες γεύσεις ή ό,τι άλλο βάζει ο νους σου.

Βέβαια, όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, γιατί εδώ και λίγο καιρό η Loukoumania αποφάσισε να μας δώσει κι άλλες προοπτικές και να μας ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας στο μενού της αλμυρούς λουκουμάδες!

Πρόσεξε τώρα να δεις τι γίνεται. Ενώ πηγαίνεις για κάτι γλυκό, ξεκινάς με το αλμυρό και η απόλαυση δεν τελειώνει. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τρία αλμυρά toppings, φέτα, philadelphia και γιαούρτι, να προσθέσεις ντοματίνια, λάδι και ρίγανη και να γνωρίσεις το άλλο πρόσωπο του λουκουμά, το πιο ανατρεπτικό, αυτό που μέχρι σήμερα δεν ήξερες ότι έχει.

Φυσικά, εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα σε waffles, παγωτό ή frozen yogurt, που είναι το ίδιο εντυπωσιακά και γευστικά. Με λίγα λόγια, στο Loukoumania θα βρεις αυτό που θέλεις για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και τη ζωή σου.


Tip: Αν είσαι της περιοχής, μπορείς να έχεις λουκουμάδες και με delivery. Μπες στο e-food και βρες το.

Loukoumania, Σωκράτους 5 & Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 211 4011397, Facebook

DrinkWorks

Ένα cocktail project που βάζει στο σέικερ τα υλικά της επιτυχίας.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Κάποια επιχειρηματικά σχέδια έχουν τόση έμπνευση που νομίζεις ότι γεννήθηκαν ανάμεσα σε ποτά και κοκτέιλ, τότε που το μυαλό δουλεύει πάνω από τα όρια της λογικής και η φαντασία είναι όσο πιο ελεύθερη γίνεται. Η DrinkWorks κυριολεκτικά δημιουργήθηκε ανάμεσα στα κοκτέιλ, αφού αυτό αποτελεί το κύριο αντικείμενό της.

Εδώ βρίσκεις την απάντηση στο ερώτημα «μπορώ να απολαύσω ένα ωραίο κοκτέιλ στο σπίτι;», αφού τα DIY kit της DrinkWorks είναι ολοκληρωμένα πακέτα με όλα τα υλικά και τις συνταγές που θα σου χρειαστούν για ένα τέτοιο εγχείρημα, αποτελώντας ιδανικές ιδέες δώρου που προσφέρεται και σε tailor made συσκευασίες για εταιρικές ενέργειες.

Το bar catering σε διάφορα events, από κοινωνικά μέχρι επαγγελματικά, περιλαμβάνει custom made bars με εξειδικευμένους bartenders οι οποίοι θα ετοιμάσουν για τους καλεσμένους τα κοκτέιλ της επιλογής τους, ενώ η DrinkWorks αναλαμβάνει και ενέργειες team building για εταιρείες, διοργανώνοντας από σεμινάρια μέχρι διαγωνιστικά sessions με θέμα την παρασκευή κοκτέιλ για το προσωπικό.

Εξάλλου, στον χώρο της DrinkWorks φιλοξενούνται workshops που απευθύνονται τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, οδηγώντας το cocktail specialty σε άλλα επίπεδα.

Κι επειδή ένα τέτοιο concept δεν έχει όρια, το νέο πρότζεκτ του DrinkWorks με τον τίτλο «Bar Society» απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μέσα από εκπαιδεύσεις, γευσιγνωσίες αλλά και εξειδικευμένα προϊόντα που αφορούν τον χώρο του μπαρ, όπως ιδιαίτερα υλικά, αξεσουάρ, βιβλία, ρουχισμός και ό,τι άλλο απαιτεί η εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα.

Μια ιδέα που ξεκίνησε το 2009 και συνεχώς εξελίσσεται, βάζοντας στο δικό της σέικερ υπηρεσίες και προϊόντα που δημιουργούν τη συνταγή επιτυχίας με το όνομα DrinkWorks.

DrinkWorks,  Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β 22, Χαλάνδρι, 210 6818524, www.drinkworks.gr, Facebook, Instagram. Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 09:00-21:00, Σάβ. 11:00-15:00

Μεζεδοπωλείο Νικόλας

Μια εμπειρία γεύσης φτιαγμένη στο χέρι.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Στη γεύση όλα είναι σχετικά. Όπως σχετικό είναι και το τι ονομάζεις μεζεδοπωλείο. Γιατί ο «Νικόλας» μπορεί να έχει αυτόν το χαρακτηρισμό, αλλά μόνο μεζεδοπωλείο δεν είναι κι αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα σερβιριστεί στο τραπέζι κάποιο από τα ιδιαίτερα πιάτα του καταλόγου.

Η ελληνική κουζίνα επαναπροσδιορίζεται με συνταγές εμπνευσμένες από τη γαστρονομική κουλτούρα άλλων χωρών, αφού ο Δημήτρης που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα έχει κάνει μεταπτυχιακά στο Παρίσι κι έχει δουλέψει σε κουζίνες στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το αποτέλεσμα είναι συνταγές με βασικό χαρακτηριστικό τα φρέσκα υλικά και τις χειροποίητες παρασκευές ακόμα και στα ντιπ που συνοδεύουν τα πιάτα, αλλά και γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, όπου μπλέκεται η γαλλική τεχνοτροπία με την παραδοσιακή τέχνη μιας παλιάς μαγείρισσας από τη Σχοινούσα.

Ο μοντέρνος χώρος με το τζάκι και η κλειστή αυλή που λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι, όπως και η επιλογή ανάμεσα σε θαλασσινά και κρεατικά, είναι εκείνα που φέρνουν τον «Νικόλα» σε πρώτη θέση στις προτιμήσεις ανθρώπων με διαφορετικό γούστο.

Γιατί όποια κι αν είναι η γευστική σου απαίτηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην απολαύσεις τη μελιτζάνα σαγανάκι, τους καβουροκεφτέδες με σπιτική μαγιονέζα, μια δροσιστική πράσινη σαλάτα με χειροποίητα κρουτόν και, φυσικά, τη σταβλίσια μπριζόλα 700 γρ. που αποτελεί στοίχημα ακόμα και για τους πιο πεινασμένους...

Όσο για το φινάλε, κάθε φορά θα βρεις κι ένα εξαιρετικό γλυκό φτιαγμένο με φρέσκα υλικά για να ολοκληρώσεις μια πραγματική γευστική εμπειρία!

Μεζεδοπωλείο Νικόλας, Θεμιστοκλέους 6, Χαλάνδρι, 210 6839337, Facebook, Instagram, Ανοιχτά: Τρ., Τετ., Πέμ., Κυρ. 13:00-00:00, Παρ.-Σάβ. 13:00-01:00

Ταβέρνα Μανώλης

Πώς μπορείς να είσαι υπέροχος γιατί είσαι απλά ο εαυτός σου.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά γι' αυτή την ταβέρνα και να αναλωθούμε στους διάσημους και διεθνούς φήμης επισκέπτες της, αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί αυτήν τη φορά θέλουμε να μιλήσουμε για τους πραγματικούς ροκ σταρ που βρίσκονται στην κουζίνα της και δεν είναι άλλοι από τον Μανώλη και τη Σπυριδούλα Γερανιού που την έφτιαξαν και διατηρούν τη φήμη και την ποιότητά της μέχρι σήμερα.

Και επειδή, όπως λέει ο ένας γιος, o Γιώργος Γερανιός, το 1977 γεννήθηκε το punk στην Αγγλία, το Star Wars από τον George Lucas στην Αμερική και η ταβέρνα της οικογένειας στο Χαλάνδρι, η επιτυχία της ήταν κάτι περισσότερο από καρμική.

Φυσικά, πέρα από το κάρμα, σημασία έχει ότι σε αυτή την ταβέρνα αυτό που σίγουρα θα βρεις είναι οι αυθεντικές γεύσεις από τις πιο αγνές πρώτες ύλες.

Υπεύθυνη γι' αυτό είναι, φυσικά, η κυρία Σπυριδούλα, η αρχιμαγείρισσα και αρχη-chief της φάσης, η οποία πραγματικά έχει ξεπεράσει τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια κι έχει κάνει πολλούς επισκέπτες χαρούμενους. Από τα χέρια της περνάνε όλα τα μαγειρευτά πιάτα και η προετοιμασία των ψαριών και των κρεατικών.

Οι λαχανοντολμάδες της, το παστίτσιο, οι πίτες, τα λαδερά και τα μπιφτέκια της είναι μικρά αριστουργήματα, ενώ το ψήσιμο του κύριου Μανώλη πραγματικά μαγικό.

Αν θέλεις να φας ανθρώπινα και όμορφα, αν λαχταράς να κάνεις ένα cut από τις επιτηδευμένες γεύσεις και τα γκουρμέ του τρόμου, κάνε μια στάση στο Χαλάνδρι και πήγαινε στην οικογένεια Γερανιού. Στην τελική, ποιος δεν θέλει να τρώει καλύτερα απ' ό,τι στο σπίτι του;

Ταβέρνα Μανώλης, Σάμου 1, Πολύδροσο, 210 6824342

 

The Zoo

Εξαιρετικές παραστάσεις στο Zoo.

Το Χαλάνδρι συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Έχουμε μεγαλώσει μαζί, γι' αυτό και δεν το θεωρούμε ένα ακόμα μπαρ αλλά ένα τεράστιο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Το The Zoo, 24 χρονών σήμερα, βρίσκεται στο Χαλάνδρι και είναι ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της πόλης. Αποφασισμένο να σπάσει το φράγμα του χρόνου, παραμένει ζωντανό και έντονο χάρη στο μεράκι και την αγάπη των ιδιοκτητών του, που δεν σταματούν στιγμή να το ανανεώνουν.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το The Zoo αποφάσισε και κατάφερε να γίνει μία από τις πιο δυνατές μουσικές σκηνές στην πόλη. Με ένα φανταστικό και δονούμενο stage, τέλειο ήχο και τη διαχρονική φιλοξενία του, που κάνει όλους τους θαμώνες να νιώθουν σαν μια παρέα, το The Zoo συγκεντρώνει κόσμο απ' όλη την Αττική και όχι μόνο.

Έτσι, τα live δεν σταματούν ποτέ και η ιστορία του συνεχίζει να γράφεται με έντονα γράμματα. Δίπλα σε κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Κώστας Τουρνάς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Γιάννης Μηλιώκας ή ο Γιάννης Γιοκαρίνης, το Zoo φιλοξενεί μουσικά σχήματα με έντονη προσωπικότητα αλλά και σπουδαίους καλλιτέχνες από την ελληνική τζαζ σκηνή.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Unesco έχει εγκρίνει το The Zoo ως τον χώρο επίσημου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τζαζ στις 30 Απριλίου κάθε χρόνο! Συντονιστείτε με τη σελίδα του στο Facebook για να παρακολουθείτε τα live και να είστε πάντα ενημερωμένοι και προγραμματίστε από σήμερα κιόλας τις δικές σας εμφανίσεις στο The Zoo. Είναι σίγουρο ότι θα περάσετε επικά βράδια!

The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, 210 6745375, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ