Οι μπάρες του μετρό και οι «ραλίστες» ποδηλάτες της Αρεοπαγίτου

Οι μπάρες του μετρό και οι «ραλίστες» ποδηλάτες της Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
«Ραλίστες» ποδηλάτες που κατεβαίνουν από την Ακρόπολη, περνούν σφήνα ανάμεσα στους πεζούς, πολλές φορές, μάλιστα, χωρίς φώτα.
3

1.

Ποδήλατα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Αν δεν έχετε δει ποτέ από κοντά αγώνα δρόμου ποδηλάτων στη ζωή σας, αρκεί να κάνετε μια βόλτα το βράδυ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. «Ραλίστες» ποδηλάτες που κατεβαίνουν από την Ακρόπολη, περνούν σφήνα ανάμεσα στους πεζούς, πολλές φορές, μάλιστα, χωρίς φώτα, όταν όλα γύρω είναι σκοτεινά. Αλίμονο σε όποιον κάνει μια απότομη κίνηση ή σκύψει να πιάσει κάτι που του έπεσε.

2.

Μπάρες στο μετρό

Οι μπάρες του μετρό και οι «ραλίστες» ποδηλάτες της Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Aρκετοί είναι οι επιβάτες που ακόμα και σήμερα καταφέρνουν να μετακινούνται δωρεάν. Φωτο: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Μπορεί οι μπάρες στους σταθμούς του μετρό να λειτουργούν κανονικά εδώ και μερικούς μήνες, αρκετοί όμως είναι οι επιβάτες που ακόμα και σήμερα καταφέρνουν να μετακινούνται δωρεάν, περνώντας ακριβώς πίσω από τους επιβάτες που χτυπούν την κάρτα τους ή το εισιτήριό τους. Το φαινόμενο εντείνεται τις ώρες αιχμής, όταν οι μπάρες δεν κλείνουν σχεδόν ποτέ εξαιτίας της συνεχούς ροής επιβατών.

3.

Διαβάσεις που δεν προσέχει κανείς

Οι μπάρες του μετρό και οι «ραλίστες» ποδηλάτες της Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που σταματούν για να περάσουν οι πεζοί.

Στην αρχή της Καραγιώργη Σερβίας υπάρχει μια τύποις διάβαση πεζών, καθώς ως διάβαση λειτουργεί μόνο όταν δεν περνούν από πάνω της αυτοκίνητα που κατεβαίνουν από τη Βουλή. Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που σταματούν για να περάσουν οι πεζοί, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν αμέριμνοι, με μερικούς, μάλιστα, να κορνάρουν μόνο όταν κάποιος επιχειρεί να διασχίσει τη διάβαση.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ