Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι

Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι

Συμβουλές και προϊόντα κατά της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας σας

Εδώ θα μάθεις τις βασικές πληροφορίες και θα βρεις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που θα σε βοηθήσουν να κυκλοφορείς κατά τη διάρκεια των διακοπών (και όχι μόνο) πιο φρέσκος από ποτέ.

 

Ό,τι πρέπει να κάνει κάθε άντρας για να προστατέψει το δέρμα του

Όπως οι περισσότεροι άντρες, έτσι κι εσύ έχεις την πεποίθηση πως ο ήλιος σε πυρπολεί όταν έρχεσαι σε ευθεία κόντρα μαζί του, δηλαδή ημίγυμνος και ανέμελος στην παραλία. Και νομίζεις ότι ένα πασάλειμμα με αντηλιακό αρκεί. Λάθος! Ακόμα και στη σκιά, η ακτινοβολία και η αφυδάτωση του δέρματος καραδοκούν.


> Η πρώτη ζώνη άμυνας: Πολλές ενυδατικές φόρμουλες κρεμών προσώπου και σώματος περιέχουν ισχυρά φίλτρα κατά των UV ακτινών, δουλειά των οποίων είναι όχι μόνο να αυξάνουν την αντηλιακή σου άμυνα αλλά να πολλαπλασιάζουν την ενυδάτωση του δέρματος, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της νεότητας. Θεώρησε αποτελεσματικότερες όσες ενυδατικές κρέμες ή λοσιόν περιέχουν αλόη, χαμομήλι και αγγούρι.


> Δύο επίσης βασικά προϊόντα φροντίδας που οφείλεις να έχεις μαζί σου στις διακοπές: Καθαριστική λοσιόν προσώπου και απολεπιστική κρέμα. Αν δεν, τότε η επιδερμίδα σου θα αποξηρανθεί δραματικά και η αντηλιακή σου θωράκιση θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Και στις δύο περιπτώσεις μην αποθαρρυνθείς αν στη συσκευασία δεν αναγράφεται «Μόνο για άντρες». Τα καθαριστικά και απολεπιστικά προϊόντα παρασκευάζονται κατά βάση πάνω στις ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας και όχι με κριτήριο το φύλο.


> Η τελευταία ζώνη άμυνας: Αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα.

 

Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι
L’ORÉAL MEN EXPERT, Vita Lift. Αντιγηραντική και συσφικτική κρέμα που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. // APIVITA, MEN’S CARE, αντιρυτιδική κρέμα για το πρόσωπο και τα μάτια με κάρδαμο και πρόπολη.

 

Ό,τι πρέπει να κάνει κάθε άντρας για να προστατέψει το στυλ του

Συμβουλές για την τελειοποίηση της εικόνας σου την ώρα που απολαμβάνεις δροσερά κοκτέιλ στα παραλιακά μπαρ ή κυκλοφορείς σε παραλίες και πισίνες:


► Αφού απλώσεις το αντηλιακό, φρόντισε να το ταμπονάρεις ελαφρά με μια πετσέτα για να φύγει η υπερβολική γυαλάδα.


► Το αντίθετο ισχύει για την αντηλιακή κρέμα ματιών.


► Είτε τα μαλλιά σου είναι στη θέση τους είτε όχι, το ψέκασμα του κεφαλιού με αντηλιακό επιβάλλεται. Επίσης, αναζήτησε ένα ελαφρύ σαμπουάν με βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα για συχνή χρήση και προϊόντα styling χωρίς οινόπνευμα.


► Το lip balm με αντηλιακά φίλτρα είναι χρήσιμο και πολύ προστατευτικό, ειδικά αν είσαι λάτρης των θαλάσσιων σπορ.


► Και, ναι, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα επαγγελματικό μανικιούρ - πεντικιούρ πριν φύγεις διακοπές.

 

Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι
EAU THERMALE AVΕNE MEN, Soin hydratant anti-age. Αντιγηραντική κρέμα ημέρας με πολύ ελαφριά υφή, ενισχυμένη με ενυδατικούς παράγοντες. // LAB SERIES, Age Rescue gel cream, με δροσερή υφή κρέμας τζελ. Ανακουφίζει και δίνει ενέργεια στην επιδερμίδα.

 

Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι
AVON, Fullspeed Τurbo Care, Beard Oil, με μη λιπαρή υφή. Θρέφει και περιποιείται βαθιά την επιδερμίδα. // NIVEA MEN, με πλούσια ενυδατική και θρεπτική υφή. Είναι ιδανική για το πρόσωπο και όλο το σώμα.

 

Male grooming: πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι
SYOSS MEN, Shampoo Power. Δυναμωτικό σαμπουάν που βελτιώνει τη δομή της τρίχας από τη ρίζα ως την άκρη και χαρίζει όγκο στα μαλλιά. // DOVE MEN+ Care, Anti-Dandruff Shampoo. Απαλό σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

 

*H Σοφία Μάργαρη είναι Beauty Editor

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ