Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ

Πώς θα αποκτήσεις το ιδανικό μακιγιάζ πριν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πώς θα το διατηρήσεις πολύ μετά τις διακοπές.

Η μπρονζέ-χρυσαφί όψη του προσώπου είναι η τάση που λατρεύει κάθε γυναίκα, επειδή χαρίζει λαμπερή, «ηλιοφιλημένη» (και όχι ηλιοκαμένη) επιδερμίδα, η οποία αναδεικνύει τα πάντα, από το χρώμα των ματιών έως το χρώμα του κραγιόν. Οι παρακάτω συμβουλές της χρωματολόγου Leatrice Eiseman, διευθύντριας του Pantone Color Institute, δείχνουν τον τρόπο για να δημιουργήσεις τις πιο σαγηνευτικές εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Πρόσωπο: Στιβαρή τερακότα

«Μια πούδρα σε χρώμα καφέ-πορτοκαλί-χρυσαφί είναι ο μπαλαντέρ του καλοκαιρινού μακιγιάζ επειδή ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, αρκεί να βρείτε τον ιδανικό τόνο για εσάς» λέει η ειδικός και συμβουλεύει:


- Στις μεσογειακές, μελαχρινές επιδερμίδες ταιριάζουν οι χρυσαφένιες αποχρώσεις, ενώ στις πιο ροδαλές ή ανοιχτές το χάλκινο με ιριδίζον φινίρισμα.


- Σε κάθε περίπτωση, επιμείνετε στα σημεία που «βλέπει» περισσότερο ο ήλιος (μύτη, ζυγωματικά, μέτωπο, πιγούνι), ενώ ψηλά στα ζυγωματικά επιλέξτε ένα ρουζ σε χαρούμενη καλοκαιρινή απόχρωση, όπως το κοραλλί.


- Για περισσότερη λάμψη στις βραδινές εμφανίσεις σας, ιδανική επιλογή είναι μια shimmer υφή σε χρυσή ή μπρονζέ απόχρωση. «Εφαρμόστε τη ψηλά στα μήλα ή πάνω στα βλέφαρα, αλλά και στο μαυρισμένο ντεκολτέ ή τους ώμους σας» συμβουλεύει η ειδικός.

 

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ
MAC, Next To Nothing Bronzing Powder/Electric Wonder. Κρεμώδης ανάλαφρη πούδρα bronzer για απαλή, φυσική λάμψη στην επιδερμίδα. // RADIANT, Βlush Color 138 Brillant Rose. Ρουζ για υγιή λάμψη στα ζυγωματικά.

 

Μάγουλα: Πορτοκαλί - φούξια έξαψη

«Το πορτοκαλί ζεσταίνει αμέσως την όψη της επιδερμίδας, ενώ το καυτό ροζ δημιουργεί τη φυσική έξαψη που νιώθεις όταν έχεις τελειώσει την προπόνησή σου, κι αυτός είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός» συμβουλεύει η Eiseman. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε ένα ειδικό πινέλο και εφάρμοσε το ρουζ με κυκλικές κινήσεις πάνω στα μήλα του προσώπου – εκεί είναι που κοκκινίζεις φυσιολογικά.

 

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ
ESTÉE LAUDER, Βronze Goddess Powder Bronzer. Πούδρα bronzer για χρυσαφένια επιδερμίδα. // KORRES, Morrelo Matte Lipstick 23 Natural Purple. Βελούδινο ματ κραγιόν για βαθύ πλούσιο χρώμα στα χείλη (στα φαρμακεία).

 

Μάτια: Γήινες προσεγγίσεις

«Η καλύτερη επιλογή σου είναι μια σκιά στα χρώματα της άμμου. Αυτό το χρώμα αναδεικνύει το λευκό των ματιών, κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινά» εξηγεί η ειδικός. Εφάρμοσε αυτή την απόχρωση από τη γραμμή του βλεφάρου έως την πάνω πτυχή, απλώνοντας και μια μικρότερη ποσότητα στις κάτω βλεφαρίδες.

 

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ
MAYBELLINE, ρουζ με μεταξένια υφή Fit me Blush 45 plum και 50 Wine. // L’ORÉAL PARIS, Bronze Please, La terra, Portofino. Μεταξένια πούδρα για πρόσωπο και σώμα.

 

Χείλη: Από εκθαμβωτικό ροζ έως βαθύ κόκκινο

«Για να αναδείξεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου φόρα ένα παιχνιδιάρικο ροζ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα έντονο κόκκινο ματ τη νύχτα» λέει Eiseman. Σε κάθε περίπτωση, άπλωσε κάτω από το κραγιόν ένα lip balm σε ουδέτερο χρώμα, δημιουργώντας το εφέ των αληθινά ζουμερών χειλιών.

 

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ
L’ORÉAL PARIS, Infallible Les Macarons 826 Mango. Υγρό ματ κραγιόν μεγάλης διάρκειας για ακαταμάχητα χείλη. // L’ORÉAL PARIS, Ηavana Camila Cabello Sun Lit Bronzer. Συλλεκτικό bronzer εμπνευσμένο από τα χρώματα της Αβάνας για φυσική ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

 

Summertime Gold: το ιδανικό καλοκαιρινό μπρονζέ μακιγιάζ
AVON TRUE, Jumbo Bronzer, Bronze & Glow. Πούδρα bronzer για φυσική ομοιόμορφη επιδερμίδα με μεταξένια όψη.

 

*Η Σοφία Μάργαρη είναι Beauty Editor

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ