Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Soft Moon
0

Live: The Soft Moon & Gioumourtzina, 11/9, 21:00, Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα, 210 8224134, €15



Ένα από τα πιο γνωστά σύγχρονα post-punk συγκροτήματα θα βρεθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο. Οι Soft Μοοn επιστρέφουν στην Αθήνα έναν χρόνο μετά τη σκοτεινή εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ Plisskën. Η μπάντα αρχικά ξεκίνησε ως πρότζεκτ του Louis Vasquez, ο οποίος κυκλοφόρησε δύο singles, το «Breathe the Fire» και το «Parallels», αλλά και ένα LP. O Vasquez θέλησε να εξελίξει το πρότζεκτ του, δημιουργώντας μια μπάντα και δίνοντας έμφαση στις ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές και περιέχουν εντυπωσιακά visuals. Ακόμα, οι Soft Moon έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ, «Zeros» και «Deeper». Το τελευταίο κινείται ανάμεσα σε wave, electropunk και EBM ήχους. Η σύνθεση της μπάντας αλλάζει συχνά, με τον Louis Vasquez να παραμένει το μόνο σταθερό μέλος. Στην Αθήνα, ως μέλη των Soft Moon θα συμμετάσχουν ο Luigi Pianezzola (μπάσο) και ο Matteo Vallicelli (ντραμς). Οι Gioumourtzina ξεκίνησαν όταν ο Ανέστης Νείρο και ο Γιάννης Τσελίκας προσπάθησαν να παίξουν shoegaze και ηλεκτρονικούς ήχους και να δημιουργήσουν μια νέα μπάντα. Κατέληξαν να παίζουν ως ντουέτο, συνθέτοντας κομμάτια που συνδυάζουν τα διαφορετικά μουσικά ακούσματά τους. Μέσα στο 2015 πρόκειται να κυκλοφορήσει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Henrik Jose

Party: Henrik Jose & Holographic Field, 11/9, 22:00, Tesla bar, Πειραιώς 84, είσοδος ελεύθερη


Δύο μουσικοί από το Βερολίνο έρχονται στο Tesla για να παρουσιάσουν μια ατμοσφαιρική περφόρμανς με κομμάτια από το κοινό μουσικό τους πρότζεκτ αλλά και σόλο συνθέσεις τους. Ο Σουηδός Henrik Jose είναι ένας παραγωγός που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 1997 με το ψευδώνυμο Bliss. Κυκλοφόρησε αρκετά ΕΡs, singles και έκανε συνεργασίες με πρωτοποριακές δισκογραφικές, όπως η Netlabel, η Μοnotonik και η Kahvi Collective. Το 2007 χρησιμοποιεί το δικό του όνομα για να δημιουργήσει τον προσωπικό του ιδιαίτερο ήχο, ο οποίος κινείται ανάμεσα στην ποπ και στην πειραματική ηλεκτρονική μουσική. Δίνει μεγάλη έμφαση στα φωνητικά και στα visuals, τα οποία δημιουργεί ο ίδιος. Στα sets του δημιουργεί LED φωτισμούς και προβολές από γραφικά που ελέγχονται χειροκίνητα. Ακόμη, ως εικαστικός έχει κάνει οπτικές δημιουργίες για καλλιτέχνες της χορευτικής μουσικής σκηνής, όπως ο Superflu, ο Vitalic, οι 2000 and One και ο Andhim. Αυτή την περίοδο ασχολείται με τις ζωντανές εμφανίσεις του, ενώ ακόμη ετοιμάζει συνεργασίες και remixes. Μία από τις συνεργασίες του είναι αυτή με τον Holographic Field, όπως ονομάζεται το προσωπικό πρότζεκτ του πιανίστα και παραγωγού Jonas Meyer. Ο καλλιτέχνης συνδυάζει διαφορετικές μουσικές επιρροές, όπως ambient ήχους και post-rock στοιχεία.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Cave Children

Festival: ΨΧ 2015, Φεστιβάλ Νέας Ελληνικής Ψυχεδελικής Μουσικής, 11/9-12/9, 20:00, Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, €6-10


Ελληνικά σχήματα της σύγχρονης ψυχεδελικής σκηνής συγκεντρώνονται στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Ρομάντσου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ που έχει ως στόχο την προώθηση του νέου κιθαριστικού ήχου, συγκεντρώνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς μπάντες του είδους για δύο μέρες γεμάτες ζωντανές εμφανίσεις. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου τη σκηνή καταλαμβάνουν ο Johnny Tercu και η μπάντα του, Kooba Tercu, για μια θορυβώδη εμφάνιση παρέα με τους Cave Children στο πρώτο τους live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ τους με τίτλο «Quasiland». Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για να παίζεται ζωντανά και οι εμφανίσεις τους είναι έκπληξη, αφού μπορεί κάποιος να συναντήσει στη σκηνή από 2 έως 9 άτομα. Ακολουθούν οι Chickn, οι οποίοι επίσης ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτο τους άλμπουμ και κλείνουν οι Baby Guru. Ποπ μελωδίες, πειραματισμοί, garage και ηλεκτρονικοί ήχοι, κομμάτια από το καλοκαιρινό τους άλμπουμ και, φυσικά, το τραγούδι τους «Ήθελα να σου πω». Την επόμενη μέρα, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι Azraq Sahara με lo-fi μελωδίες και επιρροές από τη μεσογειακή folk μουσική και τα μπλουζ, και συνεχίζουν οι Psychedelic Τrips to Death από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τον νέο τους ήχο που συνδυάζει ηλεκτρονικά beat και rock'n'roll. Το ίδιο βράδυ θα εμφανιστούν οι A Victim of Society με ένα ακόμη μέλος στα ντραμς, ενώ τη συναυλία θα κλείσουν οι Callas, ο Λάκης και ο Άρης Ιωνάς, λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ και την εμφάνισή τους στο Liverpool International Festival of Psychedelia.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Angel Olsen


Angel Olsen, 15/9 21:00, An Club, Σολωμού 13, Αθήνα, 210 330 5056, €17


Indie folk από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα με το συγκρότημά της.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ