10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!

Πού θα πιείτε το ποτό σας στην Αθήνα αυτόν το χειμώνα.

The LiFO team, 4.12.2015 | 12:40

 

Pink Freud

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Όταν το πάθος για καλή μουσική πηγάζει από την ψυχή, γεννιούνται χώροι όπως αυτή η μικρή γωνιά στο Παγκράτι. Το όνομά του εμπνευσμένο από μία από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες όλων των εποχών και τον «πατέρα» της ψυχανάλυσης: Pink Freud. Ένας μικρός, μοντέρνος χώρος με industrial χαρακτηριστικά, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Ιδανικό από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ με καλές μουσικές, συχνά events με γνωστούς guest DJs και επιλεγμένα live (stay tuned μέσα από τη σελίδα του facebook). Στην μπάρα του θα βρείτε εμπνευσμένα κοκτέιλ, ελληνικές μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, ελληνικά κρασιά αλλά και ρακή για τους πιο «παραδοσιακούς». Αν είστε βιβλιοφάγοι, εδώ θα βρείτε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους για να περάσετε δημιουργικά την ώρα σας. Extra tip: Κάθε Πέμπτη θα σας σερβίρουν καφέ με μόλις €2 και ποτό με €5.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272, facebook.com/Pinkfreud.coffeebar

 

Couleur Locale

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Φέτος το καλοκαίρι «ακούστηκε» πολύ λόγω του συνδυασμού που διέθετε: άψογη ταράτσα με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, καταπληκτικά κοκτέιλ και ωραίες μουσικές. Για τον χειμώνα η ομάδα του Locale ανακαίνισε πλήρως τον χώρο στο ισόγειο, επεκτάθηκε και έχει γίνει ένα με τη στοά της Νορμανού στο Μοναστηράκι. Στην ανακαινισμένη στοά του Couleur Locale ο χειμώνας έρχεται με πολλές μουσικές εκπλήξεις, καθώς θα φιλοξενεί κάθε μέρα διαφορετικούς DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, σε συνδυασμό με νέες αφίξεις πιάτων αλλά και κοκτέιλ. Μερικά από τα ονόματα που θα ακούσετε είναι τα εξής: Teo Mavropoulos, DJ Snatch, Videotapes, Clubkid, DJ Squeezy, Matina Sous Peau, DJ Beautifool.

 Νορμανού 3, Αθήνα, 216 7004917

 

Barsol

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Kαλό καφέ, καλό αλκοόλ και καλή μουσική: σπανίως ένα μπαρ τα συνδυάζει, οπότε, όταν το βρίσκεις, πρέπει να το εκτιμάς, και να το προτείνεις. Το Barsol, στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, προσφέρει και τα τρία εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε μέρα, από το πρωί στις 8:00, με έμπειρους baristi και single origin καφέδες με ανάλογους τρόπους απόσταξης, μέχρι και τις 5:00 το άλλο πρωί, με ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ που ανανεώνεται συχνά, και μουσικές όλων των (καλών) ειδών από έξι μόνιμους DJs τόσο σοβαρούς, που ποτέ δε θα αναφερθούν σε αυτές ως... «ψαγμένες». Plus: Τα εξαιρετικά μουσικά events που οργανώνονται συχνά. Η συνταγή του Barsol είναι απλή και ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά δουλεύει: στα παιδιά αρέσει πολύ αυτό που κάνουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόσφατα ανακαινίστηκε κιόλας, οπότε είναι καιρός για νέες περιπέτειες. Σας περιμένουν!

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2529300,
facebook.com/barsolcocktailBar

 

Celfie

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Ένα από τα καλύτερα νέα στέκια της Αθήνας υπάρχει εδώ και έναν χρόνο στον Χολαργό. Το όνομά του, Celfie. Είναι μια προσπάθεια που κάνουν νέοι άνθρωποι, αλλά με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, πλαισιώνοντας τον μετρ του είδους, Γ. Μωράκη. Ένα all day bar-restaurant το οποίο έχει γίνει ήδη talk of the town λόγω της εξαιρετικής διακόσμησης, της ποιότητας που προσφέρει στα προϊόντα του (καφέ, ποτό, φαγητό) και των γευστικότατων και ιδιαίτερων κοκτέιλ. Δεν είναι ο τυχαίο που το προτιμούν για τη διασκέδασή τους όλες οι ηλικίες λόγω του ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις επιθυμίες του καθενός ξεχωριστά. Η μουσική του είναι mainstream και ανάλογα με τη βραδιά προσαρμόζεται στα events που διοργανώνει το μαγαζί. Αξίζει να το επισκεφθείτε, θα σας κερδίσει! 

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6547254

 

ΤΟ ΜΠΑΡ- ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Τα όνομά του, τραγούδι, που είτε έχεις πάει στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου είτε όχι είναι πολύ πιθανό να έχεις σιγοτραγουδήσει κάποιο βράδυ σε ένα κυκλαδονήσι. Θα το βρεις στον πεζόδρομο του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα και πραγματικά θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε νησιώτικο σοκάκι. Μικρά τραπεζάκια και ξύλινες καρέκλες καφενείου, λευκό χρώμα και πέτρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου που θα σου δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί και θα σου θυμίσουν διακοπές. Στην αυλή του θα βρείτε το μπαρ με εξίσου κυκλαδίτικη αισθητική, δροσερά κοκτέιλ και μουσικές σε ρυθμούς ροκ, φανκ και freestyle. Εδώ όμως παίζει πολύ συχνά και ζωντανή μουσική, από λαϊκά μέχρι... πανκ. Το στάνταρ ραντεβού είναι κάθε Κυριακή βράδυ μετά τις 10, και με ελεύθερη είσοδο. Φυσικά, θα βρείτε χειροποίητη ψημένη ρακή και θα τη συνοδεύσετε με σπιτικούς νησιώτικους μεζέδες, φτιαγμένους με υλικά από την Αμοργό. Καλόγερος Αμοργού (κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνα, ντομάτα και ξινομυζήθρα), κοτόπουλο μπίρας αλλά και χειροποίητη κρεατόπιτα είναι μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού. Tο MΠΑΡ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 5 το απόγευμα, ενώ το Αμοργιανό Πέρασμα από τις 10 το πρωί.

Σιβιτανίδου 51Β, Καλλιθέα, 210 9592080, facebook/ΤΟ-ΜΠΑΡ-Αμοργιανο-Περασμα

 

Ιπποπόταμος

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Υπάρχουν μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας, που ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία τους, την αισθάνεσαι με το που μπαίνεις στον χώρο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον θρυλικό Ιπποπόταμο στο Κολωνάκι. Στέκι διανοουμένων, συγγραφέων, φίλων της τέχνης και της καλής μουσικής εδώ και 40 χρόνια, άλλαξε πρόσφατα χέρια και πέρασε στην ιδιοκτησία τριών παλιών θαμώνων. Οι χώροι του Ιπποπόταμου ανακαινίστηκαν και διακοσμήθηκαν με αναφορές στον κινηματογράφο και τη μουσική, ενώ η Μιράντα παρέμεινε πίσω από την μπάρα, για να θυμίζει τη μετάβαση από την παλιά στη νέα εποχή, όπως, άλλωστε, κάνει 27 χρόνια τώρα. Στο ανανεωμένο μενού δεσπόζουν η περίφημη σαγκρία, 28 ετικέτες μπίρας, κοκτέιλ με βάση τη ρακή και λαχταριστές επιλογές φαγητού (guacamole, τάρτες, chili con carne κ.λπ.) για να συνοδεύσετε το ποτό σας. Ο Ιπποπόταμος ανοίγει από το πρωί για καφέ, χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητα του μπαρ, αφού μένει ανοιχτός μέχρι αργά το βράδυ.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, facebook.com/ippopotamos.bar

 

Ρολόι

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια στην περιοχή του Βύρωνα, που, αν το γνωρίσεις, θα σταματήσεις να κοιτάς το... ρολόι! Εδώ και επτά χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες για τα καλά του ποτά αλλά και τις μουσικές του επιλογές, σε έναν χώρο ζεστό και νεανικό, γεμάτο χειροποίητα ρολόγια, που φέρει την υπογραφή γνωστής σκηνογράφου. Ανοιχτά από το πρωί, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν καλό καφέ, μέχρι αργά το βράδυ, για φοβερά κοκτέιλ από τα χέρια του Αργύρη Οικονομάκου. Σχεδόν καθημερινά επιφυλάσσουν και μια μουσική έκπληξη με μουσική στο... μπλέντερ, από τζαζ και σόουλ, μέχρι ρoκ και funky ήχους. Εδώ θα ακούσετε, εξάλλου, πολύ συχνά γνωστούς DJs της πόλης και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, όπως ο George Bitsikas, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος αλλά και ο DJ snatch. Αν το ευνοεί ο καιρός, καθίστε στην αυλή του. Οι χρωματιστοί χειροποίητοι καναπέδες από παλέτες θα σας χαλαρώσουν και ενδείκνυνται για συζητήσεις με φίλους.

Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, 6944 573179,
www.facebook.com/Roloi-coffee-alcohol-304221649687096/?fref=ts


Β- Kouti

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Στην ανερχόμενη πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας κατέχει τη δική του, ιδιαίτερη θέση χάρη στην ξεχωριστή, αρτιστίκ πινελιά που προσδίδει στην περιοχή. Το B-Κouti ικανοποιεί τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες γεμίζοντας το εβδομαδιαίο του πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις, live μουσικές, stand up comedy κ.ά. Στα συν, οι μουσικές επιλογές που κινούνται μεταξύ σουίνγκ, τζαζ και φάνκι ρυθμών.

Ν. Τρύπια 33 & Βρυούλων, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2527337


Ο Μπαμπάς

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Ένα μαγαζί απ' αυτά που εύκολα κάνεις στέκι, χάρη στο παρεΐστικο, αρκετά νεανικό ύφος του αλλά και τις σούπερ τιμές του, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σέρβις. Ο Μπαμπάς, σε απόσταση αναπνοής από το μετρό Φιξ, σας περιμένει από το πρωί για καφέ με μόλις 2,5 ευρώ και μετά για φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ, πάντα με ωραίες μουσικές, με συχνά set από γνωστούς DJs της πόλης αλλά και live.

Φαλήρου 53, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ (έξοδος Δράκου), 215 5505565
[email protected], Facebook/ompampaskafeteriampara 


Μπαραλλού

10 μπαρ που ξέρουν από ποτό!


Διαφορετικός χώρος με ψαγμένο ύφος και πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, όπως π.χ. το vintage τραπεζάκι με τις παλιές εφημερίδες και τις σχολικές καρέκλες. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από 40 διαφορετικά είδη μπίρας, κρασί, αλλά και χύμα οινόμελο και ρακόμελο. Τα ποτά του συνοδεύονται ιδανικά με ποικιλίες από ορεκτικά και tapas για όλη την παρέα.

Μαρ. Γερουλάνου 115 & Ελ. Βενιζέλου, Αργυρούπολη, 2112137370,
facebook.com/Mparallouenallaktikosteki