Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού Facebook Twitter
Ο Anestie Gomez
0

1

Πόσο κόσμο θα χωρέσει:

Το σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα, αν κάποιος εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις χωροταξικές του δυνατότητές. Η πρώτη έκδοση του ADD θα καταλάβει μόνο δύο από τις οκτώ βιομηχανικές αποθήκες, καθώς και τον μεγάλο προαύλιο χώρο, δηλαδή ένα πολύ μικρό κομμάτι του συνολικού χώρου. Όμως, χρόνο με τον χρόνο φιλοδοξεί να μεγαλώνει και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να γεμίζει για 2-3 μέρες στις αρχές Ιουνίου όλους τους διαθέσιμους χώρους με κόσμο και μουσική. Συνολικά οι χώροι του μπορούν να φιλοξενήσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

2

Τι αλλαγές έχουν γίνει στον χώρο:

Ως ένα από τα βασικά venues του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο χώρος έχει συστηθεί στο κοινό ήδη από το 2006, καθώς πραγματοποιούνται εκεί ποικίλα θεάματα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις, performative δράσεις, εικαστικές εκθέσεις και μουσικά δρώμενα. Το ADD σκοπεύει να επανασυστήσει τους χώρους στο ευρύ κοινό με τη μεγάλης κλίμακας διαμόρφωση που θα υλοποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες της βραδιάς. Φωτιστές, σκηνογράφοι, ηχολήπτες και sound designers σχεδιάζουν πυρετωδώς εδώ και μήνες ένα μοναδικό 360 concept, το οποίο θα αναδείξει το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς όπως του αξίζει. Μεστός φωτισμός, ωμή σκηνογραφία, visuals με σύγχρονη ματιά και ήχος που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα, με ένα ολοκαίνουργιο state-of-the-art γιγάντιο ηχοσύστημα της Martin Audio, το οποίο κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας μέσω του ADD.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού Facebook Twitter
Το ADD σκοπεύει να επανασυστήσει τους χώρους της Πειραιώς 260 στο ευρύ κοινό με τη μεγάλης κλίμακας διαμόρφωση που θα υλοποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες της βραδιάς.

3

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ:

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς. Λαϊκή ρήση η οποία υιοθετείται επάξια από το six d.o.g s και εφαρμόζεται στις δικές του καλλιτεχνικές παραγωγές σχεδόν 9 χρόνια τώρα. Και φαίνεται να λειτουργεί η φόρμουλα: νέοι, ανερχόμενοι, φρέσκοι DJs, μαζί με καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, είναι ενεργοί κι έχουν πολλά να πουν ακόμα. Η τελική παρουσίαση τη βραδιά του φεστιβάλ θα είναι ιδανική, μια και όλοι οι DJs έχουν μοιραστεί στρατηγικά σε κάθε stage (3 στο σύνολο), ώστε το καθένα να αποτελεί μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση από μόνο του.

4

Θα είναι η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου:

Αν και επίσημα το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του μία μέρα νωρίτερα, το επίσημο πάρτι έναρξης είναι στις 2 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά που ο πιο εμβληματικός πολιτιστικός θεσμός της χώρας ανοίγεται τόσο πολύ και προτείνει κάτι τόσο φρέσκο και σύγχρονο. Πρόκειται για ένα πάρτι έναρξης που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού Facebook Twitter
Η ανερχόμενη Amelie Lens είναι ένα από τα ξένα ονόματα που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ

5

Τα ξένα ονόματα

Η ανερχόμενη Amelie Lens είναι σίγουρα ένα από αυτά, καθώς και το θρυλικό δίδυμο των Kruder & Dorfmeister, αλλά και ο «πολύς» Apparat (το 1/3 των Moderat). Ο Mano Le Tough είναι επίσης ψηλά, δίπλα στους άτακτους Red Axes από το Ισραήλ. Μια κατηγορία από μόνοι τους είναι οι Luke Slater, Speedy J και Terence Fixmer. Oι πραγματικοί σούπερ-σταρ είναι το τρίο των [a:rpia:r], δηλαδή οι Rhadoo, Petre Inspirescu και Raresh, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα...8ωρο b2b2b DJ set στη σκοτεινή Αποθήκη Β!

6

Το ADD σε νούμερα:

3 Stages

22 DJs

12 Hours

ή ελληνιστί:

3 σκηνές,

22 δισκοθέτες,

12 ώρες μουσικής. Το πρώτο καλοκαιρινό πάρτι σε έκδοση μαραθωνίου.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού Facebook Twitter
Οι άτακτοι Red Axes από το Ισραήλ είναι κι αυτοί καλεσμένοι του φεστιβάλ.

7

Θα είναι μια cashless εμπειρία:

Προϊόν καινοτομίας του ADD, η εμπειρία που θα ζήσουν οι party-goers της 2ας Ιουνίου θα είναι αληθινά μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα υπερ-σύγχρονο σύστημα συνδιαλλαγών, βάσει του οποίου, καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, κανένας δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Όλα θα είναι κυριολεκτικά στο χέρι του καθένα και πιο συγκεκριμένα στο custom ADD βραχιολάκι. Αυτό θα προφορτίζει με tokens και με ένα άγγιγμα θα προμηθεύεται καθένας τα ποτά του και θα εξασφαλίζει την είσοδό του στον χώρο. Eπίσης, μας υπόσχονται ότι θα είναι και ένα από τα πιο ωραία σουβενίρ του φετινού καλοκαιριού.

8

Το φεστιβαλ δεν έχει μόνο ξένα όνοματα:

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το φεστιβάλ οι άνθρωποι που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τάσεων στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, όπως οι Analogue DJs, με το δικό τους techno label και mobile party, ο μυστηριώδης Anestie Gomez, από τους 10 καλύτερους DJs στην πόλη εδώ και χρόνια, ο Blue Lagoon, ο άνθρωπος πίσω από τον Κορμοράνο, ο Cirkle, με πολυεπίπεδο και ταυτόχρονα μίνιμαλ ήχο, οι ακριβοθώρητοι Glacial, το δίδυμο του Lemos και του Ilan Manouach που βρίσκονται κάπου ανάμεσα στην τζαζ και στην techno, οι Invisible People, άρρηκτα συνδεδεμένοι με το mobile party PIXI, η K.atou, κλασική περίπτωση γυναίκας-θαύμα που ταξιδεύει αδιάκοπα για να παίζει μουσική ανά τον κόσμο, ο Mr. Roussos, που έρχεται με δύναμη από την Κρήτη με εκλεκτικά house και techno sets, και, τέλος, ο Stiko, λάτρης των grooves απ' όλο τον κόσμο και το μουσικό φάσμα.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το ADD Festival, το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού Facebook Twitter
Ο Mr. Roussos, που έρχεται με δύναμη από την Κρήτη θα εμφανιστεί με εκλεκτικά house και techno sets

9

Άλλα fun trivia:

Με έναν υπόγειο τρόπο το Πειραιώς 260 συνδέεται με κάποιες από τις πιο σημαντικές μουσικές εμπειρίες που έχει βιώσει η Αθήνα, μια και στο εργοστάσιο «Τσαούσογλου», που στεγαζόταν παλιότερα εκεί, είχαν κατασκευαστεί τα πλαστικά καθίσματα του Θεάτρου του Λυκαβηττού! Το ADD φιλοδοξεί να διαιωνίσει αυτήν τη σύνδεση και να χτίσει έναν καινούργιο μουσικό θεσμό, ο οποίος θα πάλλεται στους ρυθμούς της πόλης.

10

Το μέλλον

Το ADD φιλοδοξεί να συστηθεί στο κοινό ως το πρώτο μεγάλο και συνεπές φεστιβάλ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο ραντεβού όχι μόνο για τους λάτρεις του είδους αλλά και για όλο τον κόσμο, εντός και εκτός συνόρων.

Info:

ADD 2018

Σάββατο 2 Ιουνίου, Πειραιώς 260

Εισιτήρια: www.addfestival.gr

Τιμές εισιτηρίων: €34 (προπώληση), €39 (ταμείο)

 

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM