10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
Nicolas Jaar

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο

0

Acid Baby Jesus / Dollkraut / Man Duo

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
Αcid Baby Jesus

O Kormoranos γιορτάζει τα 15 χρόνια του στη διοργάνωση συναυλιών και πάρτι και ετοιμάζει ένα μεγάλο live event με βασικούς πρωταγωνιστές τους Acid Baby Jesus. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο τρίτο άλμπουμ του αθηναϊκού συγκροτήματος που έκανε ξανά μόδα το garage στην Ελλάδα. Έχει τίτλο «Lilac Days». Ο Kormoranos επίσης προσκαλεί τον Ολλανδό DJ Dollkraut, τους Φινλανδούς Man Duo και τους δικούς μας Voyage Limpid Sound.

6/10, 21:00, Gagarin205, Λιοσίων 205, είσοδος: €12-15

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Acid Mothers Temple & the Melting Paraiso U.F.O.

Από τις πιο θρυλικές ψυχεδελικές μπάντες των τελευταίων 20 χρόνων και από τα συγκροτήματα που έστρεψαν τα μάτια όλου του πλανήτη στη σύγχρονη γιαπωνέζικη μουσική. Σχηματίστηκαν το 1995 από τον κιθαρίστα Kawabata Makoto και από τότε έχουν κυκλοφορήσει αναρίθμητα άλμπουμ. Στις συναυλίες τους δημιουργούν φυσικό high με τον κατακλυσμικό συνδυασμό ήχων επί σκηνής – που αρκεί και περισσεύει, όπως ορκίζονται οι σκληροπυρηνικοί φαν τους. Τους ανοίγουν οι Chickn.

23/9, 20:00, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, είσοδος: €19-22

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

 

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ ετοιμάζει η Στέγη που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου, με καλεσμένους μερικούς από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους εκπροσώπους του αφροφουτουρισμού

Forest Swords

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
Forest Swords

Ο Matthew Barnes επιστρέφει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του τον δίσκο που κυκλοφόρησε τον Μάιο με τίτλο «Compassion» και πήρε πολύ καλές κριτικές. Στην περσινή του εμφάνισή στο Plisskën είχε κλέψει τις εντυπώσεις με τους μυσταγωγικούς ηλεκτρονικούς ήχους του, τo ίδιο περιμένουμε να κάνει και φέτος σε ένα από τα λίγα, αλλά εκλεκτά pre-events του μεγαλύτερου φεστιβάλ νέας και πειραματικής μουσικής της πόλης που έρχεται τον Δεκέμβριο.

27/10, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, είσοδος: €13-16

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Princess Nokia

Το καλοκαίρι ακύρωσε το live της στην Αθήνα λόγω υπερκόπωσης, έρχεται όμως τον Οκτώβριο ξεκούραστη και σε μεγαλύτερο χώρο. Την Princess Nokia, μία από τις πιο ραγδαία ανερχόμενες streetwise ράπερ των τελευταίων χρόνων με εντυπωσιακά live, θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Μαζί της οι Black Athena και η Debnewb.

31/10, 21:00, Gagarin205, Λιοσίων 205, είσοδος: €12-15

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Nick Cave and The Bad Seeds

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
Ο Νικόλας αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Είχε πολύ καιρό να έρθει ο Nick Cave από τα μέρη μας, για την ακρίβεια από το 2011. Η συγκεκριμένη συναυλία αναμένεται να είναι μια συγκλονιστική, λυτρωτική εμπειρία μετά την οικογενειακή τραγωδία (τον ξαφνικό χαμό του γιου του), που τον σημάδεψε για πάντα. Ο Νικόλας αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Μαζί του θα είναι οι Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica και ο Larry Mullins.

16/11, Γήπεδο Tae Kwon Do, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, είσοδος: €29-50

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

The Dream Syndicate

Το θρυλικό συγκρότημα του Steve Wynn, που πριν από 35 χρόνια έδωσε το δικό του στίγμα στην αμερικανική alternative ροκ σκηνή με την κυκλοφορία του ιστορικού άλμπουμ «The days of wine and roses». Διαλύθηκαν το 1989, επανασυνδέθηκαν το 2012 και μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Support group στη συναυλία τους στην Αθήνα θα είναι οι Dustbowl.

4/11, 20:00, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, είσοδος: €23-27

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Nicolas Jaar

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
O 21χρονος Αμερικανο-χιλιανός είχε δείξει ότι θα φτάσει πολύ ψηλά.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται μόνος του ο Nicolas Jaar στην Αθήνα. Τον είχαμε δει στο Ejekt Festival το 2014 με το εξαιρετικό side-project που έχει με τον Dave Harrington, τους Darkside. Εξαιρετικές όμως είναι και όλες οι σόλο δουλειές του. Από το ντεμπούτο του «Space is only noise», o 21χρονος Αμερικανο-χιλιανός είχε δείξει ότι θα φτάσει πολύ ψηλά. Ήδη θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και πιο περιζήτητους συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής της εποχής μας και αυτή είναι μία από τις πιο αναμενόμενες εμφανίσεις της σεζόν.

23/9, «Ιερά Οδός», Ιερά Οδός 18-20, είσοδος: €25-31

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Hanni El Khatib

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς πολυοργανίστες στην Αμερική αυτήν τη στιγμή. Πρώην skater και punk, ο πολυτάλαντος 36χρονος μουσικός με καταγωγή από το Ιράν και τις Φιλιππίνες έχει γράψει μερικά εξαιρετικά δημοφιλή κομμάτια και ακούγεται παντού: σε διαφημιστικά της Nike, της Converse, της Nissan και της Levi's αλλά και σε prime-time τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Luther», το «Suits», το «Elementary» κ.ά. Στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά.

20/10, 21:00, Gagarin205, Λιοσίων 205, είσοδος: €15-22

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Sun Ra Arkestra

Ο σπουδαίος Sun Ra πέθανε το 1990 από εγκεφαλικό, αλλά η μυθική ορχήστρα του συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις με τον σαξοφωνίστα Marshall Allen στα ηνία. Μετά από τόσα χρόνια στον δρόμο συνεχίζουν ακούραστοι και θεωρούνται ακόμα μία από τις μεγαλύτερες τζαζ ορχήστρες του κόσμου. Τα live τους είναι αξέχαστη εμπειρία. Θα εμφανιστούν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

9/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107

Afrofuturism in Athens

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ ετοιμάζει η Στέγη που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου, με καλεσμένους μερικούς από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους εκπροσώπους του αφροφουτουρισμού: Actress, Dopplereffect, Moor Mother, A Guy Called Gerald, ATH Kids, Abdul Qadiu Haqq, Black Quantum Futurism, Reynaldo Anderson, Louis Chude-Sokei, Tabita Rezai κ.ά. Μουσικοί, εικαστικοί και συγγραφείς συζητούν πόσο επίκαιρο είναι το κίνημα του φουτουρισμού σήμερα.

9-12/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107

Έρχονται επίσης:

six d.o.g.s:  The Boy (14/9), Sem (17/9), Blank Banshee (26/9), Videogame Orchestra (4/10), Greek Beatbox Championship (25/11).

Bios Romantso: Sun Araw (16/9), Space Blanket + Daniel Deluxe (13/10), Psychedelic Trips to Death (27/10).

Gazi Music Hall: Michael Kiwaunka (30/9), Gramatik (25/11).

Fuzz Live Music Club: Grand Magus (30/9), The Underground Youth (24/11).

Gagarin205: The Big Nose Attack vs Noise Figures (28/9), All Them Witches (14/10), C-Loud Fest (21/10), The Fuzztones (28/10), Under the Pagan Moon (4/11), Kamelot (10/11).

An Club: Inter Arma (19/11), Igorr (2/11)

Kyttaro Live: A.A. Fest II (16-17/9), Threshold (12/11).

Death Disco: Molly Nison (30/9), Clan of Xymox (21/10), Architect (27/10), Mueran Hermanos (4/11).

Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων: Tom Odell (20/9), Underflow - Kolida Babo (6/10), Gazarte - Milo Z (17/9)

 

Ελληνικά live

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις κυριότερες ελληνικές συναυλίες για τις ημέρες που έρχονται:

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
O Γιάννης Χαρούλης 18 & 19 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο θέατρο

 

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης (15/9, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Γιάννης Χαρούλης (18-19/9, Κατράκειο Θέατρο)

 Νίκος Ξυδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Bogaz Musique (20/9, Κηποθέατρο Παπάγου)

Athens Urban Squad Festival (16/9, Μodu)

Φοίβος Δεληβοριάς και Πάνος Μουζουράκης (20-21/9, Η ταράτσα του Φοίβου)

Monsieur Mininal (23/9, Gazarte)

Σταύρος Ξαρχάκος και Άλκηστις Πρωτοψάλτη (24/9, Ηρώδειο)

Ψαραντώνης (3/10, Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο)

 

To κλασικό φθινόπωρο

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
«Λυκόφως των Χρεών». Φωτο: Γεράσιμος Δομένικος


Αρκετές εκπλήξεις επιφυλάσσει η φθινοπωρινή σεζόν στους λάτρεις της όπερας και της κλασικής μουσικής. Ξεκινάμε με το Μέγαρο Μουσικής στις 16 Σεπτεμβρίου, που αφιερώνει το πρώτο γκαλά όπερας του φθινοπώρου στη Μαρία Κάλλας με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατό της. Στο «La Diva - 40 χρόνια» συμμετέχει η υψίφωνος Ντινάρα Αλίεβα. Στις 14 Οκτωβρίου ο Avi Avital συναντά επί σκηνής τον αδερφό του Omer Avital σε έναν μουσικό διάλογο κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. Στις 30 Οκτωβρίου η Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ θα παρουσιάσει τη «Λεονόρα» του Μπετόβεν, μια όπερα σε μορφή κονσέρτου, και στις 24 και 25 Νοεμβρίου, με αφορμή τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Μοντεβέρντι, ο «Ορφέας» του παρουσιάζεται διαφορετικά, υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή η αρχή γίνεται με το «Λυκόφως των Χρεών», μια παραλλαγή της γνωστής όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, στις 6, 8, 10, 12 και 14 Οκτωβρίου. Η παράσταση θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο. Στις 15 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους, με την Αγνή Μπάλτσα ως Κλυταιμνήστρα. Στις 25, 27 και 29 Οκτωβρίου ο σπουδαίος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς θα είναι ο Ριγκολέτο του Τζουζέππε Βέρντι. Σε δύο ημέρες, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου, με δύο ιδιαίτερες συναυλίες του σχήματος Piandaemonium. Στις 16 Νοεμβρίου και μέχρι τον Δεκέμβριο ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, εμπνεόμενος από το θέατρο Νο, θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση Γιο-κι-κι, σε σενάριο και σκηνοθεσία δικά του. Ο Νοέμβριος κλείνει με την Ωραία Κοιμωμένη, το διάσημο μπαλέτο των Λίντμπεργκ και Τσαϊκόφσκι. Στο Ηρώδειο, στις 15 Σεπτεμβρίου, θα ανέβει η τελευταία παράσταση του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαράμη. Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας ενώνει τις δυνάμεις της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για να παρουσιάσουν κλασικές ροκ επιτυχίες. Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Μάριος Φραγκούλης συναντά την Angela Gheorghiu και στις 4 Οκτωβρίου η Budapest Gipsy Opera, τα μπαλέτα της Ουγγαρίας, ενώ στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνει στη σκηνή η μοναδική βιολονίστρια Vanessa Mae. Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη θα έχει Νύχτες Κλασικής Μουσικής με καλεσμένους του μουσικούς του Curtis Institute of Music, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 1 Οκτωβρίου. Τέλος, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου, από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το «Disney in Concert» με κλασικά θέματα από τις πιο διάσημες ταινίες κινουμένων σχεδίων του θρυλικού στούντιο.

10 δυνατά live και όσα θα μας απασχολήσουν μουσικά το φετινό φθινόπωρο Facebook Twitter
Το Μέγαρο Μουσικής στις 16 Σεπτεμβρίου αφιερώνει το πρώτο γκαλά όπερας του φθινοπώρου στη Μαρία Κάλλας με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατό της. Φωτο: Getty Images/ Ideal Image

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM