Όλη η καλή νέα μουσική που θα ακούμε τους επόμενους μήνες

Όλη η καλή νέα μουσική που θα ακούμε τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
Η Kylie επιστρέφει στην πίστα.
0

Kylie Minogue

Disco, 6/11

Αν και το πρώτο σινγκλ «Say Something» απογοήτευσε, γενικά υπάρχει ακόμη ελπίδα για την Kylie, που στο προηγούμενο άλμπουμ της, πριν από πολλά χρόνια, είχε ανακαλύψει την country. Τώρα το γυρνάει στην πίστα και στο γκλίτερ, που είναι και της μόδας.

 

Public Enemy

What You Gonna Do When the Grid Goes Down?, 25/9

Είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορούν στην Def Jam μετά από είκοσι χρόνια και βάλε, με σούπερ-σταρ συμμετοχές του old school ραπ, από τον Mike D των Beastie Boys μέχρι τους Ad-Rock, George Clinton, Cypress Hill και Run-D.M.C.

Future Islands

As Long as You Are, 9/10

Αντί για τρεις, οι Future Islands είναι πλέον τέσσερις, με την προσθήκη του ντράμερ Mike Lowry. Αναμένουμε! Στο βίντεο του «Thrill», πάντως, ο Samuel T. Herring τραγουδάει μπροστά από έναν άσπρο κενό τοίχο και σε αιχμαλωτίζει, όπως σχεδόν κάθε φορά.

 

Bruce Springsteen

Letter to You, 23/10

Απροσδόκητη ήταν η είδηση ότι ο «Βοss» θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ, και μάλιστα σχετικά σύντομα. Η προηγούμενη δουλειά του ήταν το «Western Stars», που κυκλοφόρησε πέρσι, οπότε η καραντίνα μάλλον τον έκανε να πιάσει ξανά την κιθάρα του. Εδώ έχουμε νέες εκδοχές παλιών κομματιών του, που ηχογράφησε με την αγαπημένη του E Street Band.

Παιδί Τραύμα

Θα Καταστρέψω Τον Κόσμο, 21/9

Το Παιδί Τραύμα βγάζει νέο άλμπουμ δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις». Στα 10 κομμάτια του άλμπουμ αφηγείται μια περίεργη ιστορία, βασισμένη στη φανταστική απολογία ενός παρανοϊκού εγκληματία.

 

Παιδί Τραύμα - Το Φόρεμα (Official Audio)

Honeybadger

Pleasure Delayer, 21/9

Οι Αθηναίοι Honeybadger πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Pleasure Delayer» από τη νεοσύστατη δισκογραφική Made of Stone Recordings. Παίζουν desert rock από το 2014, δείχνοντας την αγάπη τους για σχήματα όπως οι Nightstalker και οι Planet of Zeus. Οι φαν του σκληρού ήχου θα τους λατρέψουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

LogΟut

Εδώ/Εκεί, 16/10

Τo νέο άλμπουμ του LogΟut, που είναι το πρώτο που κυκλοφορεί αποκλειστικά με ελληνικό στίχο, είναι με λίγα λόγια εξαιρετικό και πρέπει να το ακούσεις για να το πιστέψεις. Κιθαριστική ψυχεδελική ποπ υψηλών προδιαγραφών.

Χρίστος Χονδρόπουλος

On Nature

O Χρίστος Χονδρόπουλος συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω σε ξεχασμένους παραδοσιακούς ρυθμούς αλλά και τρόπους παιξίματος που ανασύρουν μνήμες από τη δικτατορία του Μεταξά και το ρεμπέτικο. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από ένα ποίημα του Παρμενίδη.

 

Christos Chondropoulos - Hoof Rattles & Girls / Observations On Meaningless Song Texts

Νατάσσα Μποφίλιου

Η Εποχή του Θερισμού, 1/10

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη «Βαβέλ», η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει με νέο, πολυαναμενόμενο άλμπουμ, παρέα με τους μόνιμους συνεργάτες της Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Δέκα νέα τραγούδια υπόσχονται να ανανεώσουν το μουσικό ύφος της αγαπημένης τριάδας, ενώ θα συνοδεύονται από ισάριθμα εικαστικά βίντεο.

Roisin Murphy

Roisin Machine, 25/9

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε πει ότι το νέο άλμπουμ που ετοιμάζει σε συνεργασία με τον θρυλικό Βρετανό παραγωγό από το Σέφιλντ, DJ Parrot, θα είναι ρέγκε. Τα πρώτα δείγματα, πάντως, μόνο ρέγκε δεν είναι – το σχεδόν οκτάλεπτο «Something More» και το «Murphy's Law» είναι εντελώς ντίσκο. Θα είναι η πρώτη της δουλειά μετά από τέσσερα χρόνια.

 

Something More

Μόλις κυκλοφόρησαν –ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα– το άλμπουμ του Afezz «Εισαγωγή στον κόσμο του κ. Αφέκα», το «Polaroids» του Ελληνοσύριου Rami Winston, το ελληνόφωνο των Τhe Callas «Είμαι ένα ξενοδοχείο», το «Gonzo Bliss» του Οδυσσέα Τζιρίτα, το «Paint Everything White» των Sugahspank & Blend Mishkin, το «Murder to a Beat» των Strawberry Pills, το «Arcadian Child» των Arcadian Child και το «Irina Remixes» του Metaman.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM