Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Shame
0

Το Release Athens, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει δυναμικά και ανεβάζει τον πήχη στο συναυλιακό καλοκαίρι της πόλης. Για 9 ξεχωριστές ημέρες του Ιουνίου η πλατεία Νερού θα γεμίσει μουσική που θα ικανοποιήσει τα γούστα και του πιο απαιτητικού μουσικόφιλου. Αν κάτι το χαρακτηρίζει και φέτος είναι το εντυπωσιακό (και τεράστιο) line-up του, με σταθερές αξίες για το ελληνικό κοινό αλλά και εκπλήξεις με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Line-up:

Για τους φαν της ρέγκε μουσικής: Στις 7/6 το φεστιβάλ ξεκινάει επίσημα με μια ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της Τζαμάικα και φέρνει τον πιο διάσημο γιο του Bob Marley, τον Damian "Jr. Gong" Marley με την πολυμελή μπάντα του, τους θρυλικούς Third World, την ανερχόμενη Βρετανίδα Hollie Cook (κόρη του Paul Cook των Sex Pistols) και την tropical pop της, τους Cobey & P-Gial και DJ set από τον Junior SP.

Για τους φαν του σκληρού ήχου: Στις 14/6, οι Manowar έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Final Battle World Tour και υπόσχονται επικές στιγμές. Μαζί τους οι Ιταλοί πρωτοπόροι Rhapsody of Fire και οι ατμοσφαιρικοί μέταλ ήχοι των Imperia από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Στις 19/6 έχει stoner rock με τους Αμερικανούς Clutch που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ανοικτό φεστιβάλ και πιο garage rock με τους Black Rebel Motorcycle Club. Δεν λείπουν οι δικοί μας Planet of Zeus, Godsleep και Whereswilder για να γίνει πιο εκρηκτικό το σύνολο. Στις 24/6, θα εμφανιστεί ένα συγκρότημα θρύλος του grunge, οι Alice in Chains. Νωρίτερα η σκηνή θα φιλοξενήσει πιο stoner ονόματα όπως οι σταθερά ανερχόμενοι 1000mods, οι Αμερικάνοι Fu Manchu αλλά και οι Puta Volcano και Monovine. Τέλος, στις 30/6 θα ανέβουν στην σκηνή οι κορυφαίοι Dirturbed και οι Anthrax ενώνουν ιδανικά το σύγχρονο και το κλασικό thrash μεταλ αντίστοιχα, ενώ η μέρα ξεκινάει με prog-metal/hard rock με τους δικούς μας SiXforNine, Need και Breath after Coma.

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Από μεγαλύτερα ονόματα, δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας καλλιτέχνες όπως ο Damian "Jr. Gong" Marley.

Για τους φαν της ροκ μουσικής: Στις 8/6 είναι η βραδιά του καταιγιστικού Iggy Pop, ενός από τα μεγαλύτερα συναυλιακά ονόματα που μας επισκέπτονται αυτό το καλοκαίρι. Πριν από τον Iggy, το κοινό θα ζεστάνουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι James με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της νέας πανκ σκηνής της Βρετανίας, οι Shame. Πρώτοι στη σκηνή θα εμφανιστούν δυο από τις καλύτερες ροκ μπάντες της εγχώριας σκηνής, οι Noise Figures και οι Dark Rags. Στις 16/6 ένα ακόμη ιστορικό όνομα θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του Release Athens. Oι New Order θα ερμηνεύσουν αξέχαστες επιτυχίες τους όπως τα True Faith και Blue Monday. Μεγάλη έκπληξη είναι και η συμμετοχή του πρώην κιθαρίστα των Smiths, Johnny Marr. Στην ίδια παρέα θα προστεθούν οι Morcheeba αλλά και οι Fontaines D.C. που φέτος κυκλοφόρησαν ίσως την καλύτερη δουλειά τους, που ήδη συζητιέται στους indie κύκλους ως ένα από άλμπουμ της χρονιάς. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι ηλεκτρονικοί Τa Toy Boy από τη Θεσσαλονίκη.

Για πιο ποπ και ηλεκτρονικές καταστάσεις: Στις 23/6 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες στον κόσμο την τελευταία δεκαετία. Ο Ιρλανδός Hozier έρχεται στην Αθήνα για να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένα ακόμη one-hit wonder λόγω του Take me to Church. Στον αντίποδα, μια σπουδαία κυρία της pop electronica η Róisín Murphy, οι Βέλγοι Hooverphonic και οι JoyCut από τη γειτονική Ιταλία.

Για τους φαν του χιπ-χοπ: Στις 21/6 το Release Athens προσκαλεί ένα από τα επιδραστικότερα ονόματα του είδους. Οι Cypress Hill θα βάλουν φωτιά στην Πλατεία Νερού, παρέα με τον DUB FX και τους δικούς μας Ταφ Λάθος, 12ο Πίθηκο, Anser x Enversor και Νέγρο του Μοριά.

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Iggy Pop
Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Hozier

Ποιοι, πού, πότε;

Το Release Athens ξεκίνησε το 2016, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του Fuzz Live Music Club. Από την αρχή γίνεται στην ίδια τοποθεσία, στην πλατεία Νερού, στο Δέλτα του Φαλήρου. Φέτος κλείνει τον τρίτο χρόνο του και θα διαρκέσει 9 ημέρες τον Ιούνιο. Οι ημερομηνίες είναι 7-8/6, 14, 16, 19, 21, 23-24/6 και 30/6. Κάθε μέρα οι πόρτες του θα ανοίγουν στις 5 το απόγευμα. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τα social media του φεστιβάλ (Facebook, Instagram, Twitter) για το πρόγραμμα και τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών ανά ημέρα.

Έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

Damian «Jr. Gong» Marley, Disturbed, Alice in Chains, Shame, Hollie Cook, Hozier

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Hooverphonic. Φωτο: Carl Rottiers

Πώς να πάω;

Πολλές και διάφορες επιλογές, όμως η πιο εύκολη παραμένει το λεωφορείο, με τις γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (στάση Φόρος). Διαφορετικά, με μετρό κατεβαίνεις στον σταθμό Συγγρού - Φιξ και μετά παίρνεις λεωφορείο, τις γραμμές Β2 και 550 (στάση Φόρος). Με τον Hλεκτρικό κατεβαίνεις στον σταθμό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά παίρνεις είτε λεωφορείο (γραμμές 217, Α1, Β1 - στάση Φόρος) είτε τραμ (γραμμές Αριστοτέλης 4 ή Θουκυδίδης 3 - στάση Δέλτα Φαλήρου). Με τραμ παίρνεις τη γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα - Γλυφάδα) και τη γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) και κατεβαίνεις στη στάση Δέλτα Φαλήρου.

Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια;

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ημέρα και κυμαίνονται από 32-48 ευρώ. Μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί online από το επίσημο site του Release και από το viva.gr, αλλά και τηλεφωνικά στο 11876. Επίσης, μπορεί να τα βρει στα καταστήματα Reload Stores, Seven Spots, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores, στον πολυχώρο Yoleni's Hellas, στο Viva Kiosk Συντάγματος και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης).

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Cypress Hill

VIPs:

Τα VIPs μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά για πρώτη φορά σε αθηναϊκό φεστιβάλ προσφέρουν μια σειρά από προνόμια και υπηρεσίες που δικαιολογούν την τιμή τους. Βγαίνουν σε περιορισμένο αριθμό και στην τιμή τους περιλαμβάνουν ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή, διαμορφωμένη με stands και stools για όλους, open bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό πάρκινγκ, ξεχωριστές τουαλέτες και ειδικό δώρο του φεστιβάλ.

Τι είναι το αναμνηστικό δώρο για όλους;

Κάθε χρόνο στην είσοδό του το Release Athens προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του ένα έγχρωμο συλλεκτικό hard copy εισιτήριο. Δεν είναι το ίδιο με το VIP δώρο.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Στο Release Athens υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Aν κάποιος αισθανθεί αδυναμία ή χτυπήσει, θα υπάρχουν Πρώτες Βοήθειες σε προσβάσιμο και ορατό σημείο. Επίσης, καντίνες με φαγητό και ποτό. Οι χημικές τουαλέτες μπορούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες θεατές και είναι χωρισμένες σε γυναικών και ανδρών. Σε περίπτωση χαμηλής έντασης ή έντονων βροχοπτώσεων, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά. Το φεστιβάλ θα ματαιωθεί μόνο εφόσον συμβούν ακραία φαινόμενα. Σε αυτή την περίπτωση, θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου. Σε άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Morcheeba
 

Τα highlights της LIFO:

Όσοι πάνε από νωρίς πρέπει να τσεκάρουν οπωσδήποτε μικρότερους καλλιτέχνες, όπως οι Fontaines D.C., Shame και Hollie Cook. Από μεγαλύτερα ονόματα, δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας καλλιτέχνες όπως ο Damian "Jr. Gong" Marley, οι Alice in Chains, ο Hozier και οι Disturbed. Οι νοσταλγοί είναι αδύνατον να χάσουν ονόματα όπως οι New Order, o Ιggy Pop και οι Cypress Hill.

Το Release Αthens σε αριθμούς

9 ημέρες

1 τοποθεσία

1 stage

πάνω από 43 καλλιτέχνες

1 αναμνηστικό δώρο

32 -150 ευρώ

https://releaseathens.gr/

Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Roisin Murphy. Φωτο: Nicola Nodland
Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Nέγρος του Μοριά.
Release Athens 2019: Οδηγός επιβίωσης για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού Facebook Twitter
Hollie Cook

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM