7 απρόσμενα φεστιβάλ, που ίσως πετύχεις στις καλοκαιρινές διακοπές σου

7 απρόσμενα φεστιβάλ, που ίσως πετύχεις στις καλοκαιρινές διακοπές σου Facebook Twitter
O Jens Lekman θα εμφανιστεί στο Siren Festival στην Ιταλία στα τέλη Ιουλίου
0

Valkhof Festival

15-21 Ιουλίου, Nijmegen, Ολλανδία

Ένα φεστιβάλ χωρίς είσοδο, με ένα πολυσυλλεκτικό και φρέσκο line-up από χιπ-χοπ μέχρι indie σχήματα στην πόλη Nijmegen. Διεξάγεται ταυτόχρονα με μια εθνική γιορτή και θα γίνονται παρελάσεις για τέσσερις μέρες. Μερικά ονόματα που μπορείς να δεις: Luwten, Aldous Harding, Gaye Su Akyol, J. Bernardt, Amber Arcades, Memοria de Peixe, Mister and Mississippi, Janka Nabay and the Bubu Gang.

www.valkhoffestival.nl

Siren Festival
27-30 Ιουλίου, Vasto, Ιταλία

Ένα μουσικό φεστιβάλ που γίνεται εδώ και χρόνια στο Vasto της Ιταλίας σε μια πανέμορφη και απρόσμενη τοποθεσία, που δεν θα περίμενες ότι μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση. Φέρνει όλα τα hot ονόματα που παίζουν αυτήν τη στιγμή στα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, όπως οι Allah-Las, Apparat, Arab Strap, Jens Lekman, Jenny Hval και πολλοί άλλοι.

www.sirenfest.com

Absolutely Free Festival
4-5 Αυγούστου, Genk, Βέλγιο

Ένα φεστιβάλ που έχει ελεύθερη είσοδο με μία πρϋπόθεση: για να το παρακολουθήσεις, θα πρέπει να έχεις οικολογική συνείδηση. Οι διοργανωτές ζητούν από κάθε επισκέπτη να φέρει μαζί του τρεις χρησιμοποιημένες μπαταρίες για ανακύκλωση. Αν δεν έχεις, πληρώνεις ένα συμβολικό εισιτήριο των 3 ευρώ. Φέτος θα παίξουν οι BRNS, Whispering Sons, Jessy Lanza, Hypochristmutreefuzz, Rhinos Are People Too, The Germans, The Notwist, King Khan & The Shrines κ.ά.

www.kissmyaff.be

Οff Festival
4-6 Αυγούστου, Katowice, Πολωνία

Γίνεται σε μια γραφική κοιλάδα της Πολωνίας. Είναι ένα αρκετά γνωστό και εκλεκτικό φεστιβάλ που φέτος έχει αφιέρωμα στις γυναίκες. Μπορείς να δεις μαζεμένα πολύ σημαντικά ονόματα της σημερινής «θηλυκής» μουσικής: PJ Harvey, Feist, Anna Meredith, Carla Bozoulich και Circuit des Yeux. Έχει όμως και Swans, Shellac, Boris και Kikagaku Moyo. Σούπερ πρόγραμμα σε ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού.

www.off-festival.pl

Øya
8-12 Αυγούστου, Όσλο, Νορβηγία

Καλοκαίρι στην πιο κρύα πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας. Πολύ καλή ευκαιρία να συνδυάσεις το ταξίδι με ένα μουσικό φεστιβάλ που έχει εμφανίσεις πολύ μεγάλων σύγχρονων ονομάτων: Lana del Ray, The xx, Pixies, Migos, Ryan Adams – γενικά, χαμός. Στα έξτρα, όλη η πόλη που φαίνεται να ζει στον ρυθμό του φεστιβάλ, οπότε μπορείς να πετύχεις πολλές εκπλήξεις.

www.oyafestivalen.no

Gaborone International Music and Culture Week
26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου, Gaborone, Μποτσουάνα

Μια καλή ευκαιρία να πας στην Μποτσουάνα, και μάλιστα για μια ολόκληρη εβδομάδα, και να εντρυφήσεις στην αφρικανική (και όχι μόνο) μουσική σκηνή κάθε κατηγορίας. Δεν έχει μόνο μουσική, έχει κάθε είδους τέχνη σε μικρές σκηνές και πολύ φιλικό περιβάλλον. Μερικά από τα ονόματα που θα παίξουν: Mozaik, Cassper Nyovest, Okmalumkoolkat, Prince Kaybee, Mr Ibu, Mafikizolo, Mophato Dance Troupe.

www.gimc.co.bw

Flow Festival
11-13 Αυγούστου, Ελσίνκι, Φινλανδία

Γίνεται σε μια βιομηχανική περιοχή του Ελσίνκι και έχει εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτή των συμβατικών υπαίθριων φεστιβάλ: σε μεταφέρει σε μια διαφορετική εποχή και σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Το Flow είναι ένα από τα πιο σημαντικά καλοκαιρινά φεστιβάλ που μπορείς να πετύχεις στην Ευρώπη και μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις την τοπική σκηνή (τη φινλανδική) και τη σκηνή της Σκανδιναβίας. Μερικά από τα φετινά highlights περιλαμβάνουν τους Mikko Joensuu, Moderat, The Holy, Flume, Alma, Jenny Hval, Nina Kraviz, Oranssi Pazuzu και FAKA.

www.flowfestival.com

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM