«Το Isengard είναι η μοναδική black metal pub στην Ελλάδα και ίσως στα Βαλκάνια» λέει ο Πάνος, ένας από τους ιδιοκτήτες του. Άνοιξε μόλις πέρσι, τον Ιούλιο του 2019, και είναι φρέσκια άφιξη στο λιμάνι. Έχει πάρει το όνομά του από ένα φρούριο του μυθικού κόσμου της Μέσης Γης του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και είναι ιδανικό για τις extreme μουσικές που παίζει.

 

«Extreme όπως thrash, death και black metal. Κυρίως το τελευταίο, αλλά γίνονται καμιά φορά και πάρτι με '80s new wave, goth κ.λπ.» αναφέρει ο Πάνος. Η ιδέα γεννήθηκε όταν, μαζί με τον φίλο του Γιάννη, ήθελαν ένα μέρος για να μπορούν να ακούνε τη μουσική που τους αρέσει (είναι μεταλάδες πάνω από 30 χρόνια) και να πίνουν μπίρα. Στόχος είναι να προσκαλούν κάθε φορά ως DJs μέλη από συγκροτήματα που δρουν στη συγκεκριμένη σκηνή.

 

Ο Πειραιάς προέκυψε λόγω χώρου. «Βλέπαμε διάφορους χώρους και στην Αθήνα, αλλά μας άρεσε πολύ το στήσιμο αυτού του μαγαζιού και καταλήξαμε εδώ. Ο κόσμος έχει αρχίσει να το μαθαίνει και να ενδιαφέρεται. Έρχονται μια φορά και ξανάρχονται. Το καλοκαίρι δουλέψαμε με πολλούς τουρίστες. Μας μαθαίνουν από το Google Maps. Είναι και κοντά το φέρι μποτ. Έτσι, είχαμε πολλούς Σουηδούς, Γερμανούς, Ουκρανούς, Ρώσους κ.ά. Δεν το περιμέναμε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, επειδή έτσι ταξιδεύει πέρα από την Ελλάδα».

 

Isengard

Καραολή & Δημητρίου 56

Καθημερινά, εκτός Δευτέρας, μετά τις 21:00

 

Οδηγός Μουσικής