H fitness instructor Ιφιγένεια Μπάκα για τη θεραπευτική αξία του pilates

H fitness instructor Ιφιγένεια Μπάκα για τη θεραπευτική αξία του pilates Facebook Twitter
Η Ιφιγένεια Μπάκα θεωρεί οτί η μαγεία του pilates είναι ότι μπορείς να θεραπεύσεις, να προπονήσεις και να γυμνάσεις ταυτόχρονα.
0

Η Ιφιγένεια Μπάκα άναψε μόνη της το αστέρι που την ακολουθεί. Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αποφάσισε να παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων της Μαρίας Παπαδοπούλου στο κομμάτι της θεραπευτικής γυμναστικής και τελικά το pilates την κέρδισε ολοκληρωτικά. Τόσο, που πλέον το δεύτερο σπίτι της είναι το Studio Breath Pilates. Ένας χώρος όπως τον ονειρεύτηκε, που έχει μπει ήδη στην καθημερινότητα επωνύμων και ανωνύμων που εκτιμούν αυτόν τον νέο τρόπο εκγύμνασης και θεραπείας.


— Πώς θα χαρακτήριζες το pilates; Άθλημα, προπόνηση, θεραπεία;

Οι γνώμες διίστανται. Η εμπειρία μου δείχνει ότι, ανάλογα με τον μαθητή, μπορείς να δουλέψεις το pilates με διαφορετικά εργαλεία. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό προπονώ τον Δημήτρη Σαραβάκο και βλέπω πόσο θεαματικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή απλών ασκήσεων με μεγαλύτερη ένταση και αντίσταση επάνω σε έναν δυνατό και έμπειρο αθλητή. Αυτή είναι και η μαγεία του pilates, ότι μπορείς να θεραπεύσεις, να προπονήσεις και να γυμνάσεις ταυτόχρονα, ακούγοντας τις ανάγκες του κάθε σώματος!


— Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του έναντι άλλων μορφών γυμναστικής;

Μαθαίνεις να ελέγχεις απόλυτα το σώμα σου. Βοηθάει στη μείωση των πόντων και, σε συνδυασμό με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, μπορεί εύκολα κάποιος να χάσει κιλά. Η αλλαγή που νιώθουν οι μαθητές από τα πρώτα κιόλας μαθήματα τονώνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους και μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Σημαντικά είναι τα οφέλη του pilates και στο κομμάτι της θεραπείας.


— Μίλησέ μας για το Studio Breath Pilates.

Ήταν πραγματικά απόφαση μιας νύχτας. Όταν αποφάσισα πως το επόμενο βήμα ήταν να ασχοληθώ αποκλειστικά με το pilates, δεν πέρασε μία εβδομάδα και βρήκα έναν μικρό χώρο που μου ταίριαζε, οπότε ξεκινήσαμε τις εργασίες. Εντυπωσιάστηκα από την υποστήριξη του κόσμου και, παρ' ότι το studio έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου, όταν βλέπω την ικανοποίηση των μαθητών μου, γεμίζω με αγάπη γι' αυτό που κάνω.


— Νιώθεις ότι υπάρχει ακόμα δυσπιστία γύρω από αυτόν τον τρόπο εκγύμνασης;

Δυστυχώς, η δυσπιστία όσον αφορά τον χώρο του pilates είναι σκόμα μεγάλη. Παρ' όλα αυτά, η μέθοδος που δίδαξε ο Joseph Ρilates γίνεται ολοένα πιο γνωστή. Είμαι πολύ αισιόδοξη όσον αφορά το μέλλον στον χώρο μας, αλλά θέλει κόπο και προσπάθεια να εξελίξεις το αντικείμενό σου και να ξεχωρίσεις!

Info:

Κηφισοδότου 31, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, 6948 464411. Facebook

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ