6 συμβουλές για καλύτερο σεξ

6 συμβουλές για καλύτερο σεξ Facebook Twitter
Η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.
0

Ο έρωτας, και μαζί μ' αυτόν η σεξουαλική υγεία, υπήρξαν παράπλευρες απώλειες στα χρόνια της κρίσης, όπως δείχνουν και οι έρευνες που διεξήγε όλα αυτά τα χρόνια το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι διαταραχές στυτικής λειτουργίας σε νέους ανθρώπους –και στους μεσήλικες–, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις, καθώς η ισοπέδωση θεσμών και αξιών στην ελληνική κοινωνία προκάλεσαν την απομυθοποίηση του γάμου.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Κι όμως, η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Στο ακόλουθο «εγχειρίδιο» θα βρείτε έξι μυστικά για να ανακτήσετε την ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική σας υγεία, καθώς και ποια συμπτώματα πρέπει να σας προβληματίσουν ώστε να «ψαχτείτε» και να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή:

• Τα φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία του βιάγκρα μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα στυτικής λειτουργίας, αρκεί να υπάρχει ερωτική επιθυμία. Όταν λείπει αυτή, κανένα μπλε (ή άλλου χρώματος) χαπάκι δεν πρόκειται να δράσει.

• Μην «τσιμπάτε» στον διαδεδομένο αστικό μύθο που θέλει το αλκοόλ σύμμαχο του καλού σεξ. Στην πραγματικότητα, ενώ αρχικά δρα διεγερτικά, τελικά δημιουργεί προβλήματα, έχει κατασταλτική δράση και καταστρέφει το ήπαρ, οδηγώντας σε κίρρωση ή ηπατικό καρκίνο.


• Η μελαγχολία και η κατάθλιψη, αμφότερες χαρακτηριστικά της εποχής μας, επηρεάζουν καταλυτικά τη στυτική λειτουργία. Αντιμετωπίζοντας σωστά το αίτιο, με ψυχοθεραπεία, θα δείτε σημαντική βελτίωση (και) στη σεξουαλική σας υγεία.


• Μετά την ηλικία των 50 ετών, πολλοί άνδρες εμφανίζουν σταδιακά υπερπλασία του προστάτη, γεγονός που επηρεάζει την ουρολογική τους υγεία, οδηγεί σε χρόνιες ουρολοιμώξεις και προστατίτιδες κι έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική τους υγεία. Μην ξεχνάτε να εξετάζεστε ετησίως ή ανά διετία μετά τα 45 έτη, με εξέταση για το προστατικό αντιγόνο (PSA), δαχτυλική εξέταση και, αν χρειαστεί, υπέρηχο ουροδόχου κύστης και προστάτη.


• Η στυτική δυσλειτουργία δεν επισκιάζει μόνο τις επιδόσεις στο κρεβάτι, μπορεί να υποκρύπτει κάποια υποβόσκουσα διαταραχή. Αν πάσχετε από διαταραχές στύσης, εξεταστείτε για σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακά προβλήματα, για να προλάβετε ένα επερχόμενο έμφραγμα.


• Όταν αξίες και θεσμοί καταρρέουν, η απιστία αναδεικνύεται ισχυρό αφροδισιακό και καθίσταται ακόμα πιο ελκυστική. Μην ξεχνάτε, όμως, πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνετε προφυλάξεις (βλέπε προφυλακτικό) όταν αλλάζετε τακτικά ερωτικούς συντρόφους, για να απαλείψετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Όλες οι ασθένειες αυτής της κατηγορίας γνωρίζουν μεγάλη αναζωπύρωση και λόγω των μετακινούμενων πληθυσμών. Ωστόσο, στην ιατρική φαρέτρα υπάρχουν διαγνωστικά «όπλα», όπως το γρήγορο τεστ για τον HIV και το τεστ της ηπατίτιδας C, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε νωρίς λοιμώξεις που γίνονται επικίνδυνες, αν αφεθούν στην τύχη τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT