Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η Fithabits έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.
0

Το Fithabits είναι μια start up εταιρεία που μέσω του καινοτόμου app της επιδιώκει να αφαιρέσει ακόμα και την τελευταία δικαιολογία των ανθρώπων που θεωρητικά θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Θέλουν να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους και να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή ζωή, αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους.

Χωρίς συνδρομές και με μια ποικιλία επιλογών, το Fithabits υπόσχεται να μας βγάλει από το σπίτι μας όποια ώρα και μέρα της εβδομάδας επιθυμούμε, εισάγοντάς μας σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει από CrossFit και Pilates μέχρι windsurf και bike tours.

 

— Περίγραψέ μας τι κάνει το app σου.

H Fithabits είναι μια εφαρμογή κινητών που κάνει πανεύκολο το να βρεις και να κλείσεις fitness δραστηριότητες χωρίς συνδρομές και δεσμεύσεις. Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να κάνει ένα μάθημα Pilates, απλώς μπαίνει στο app, βρίσκει τι υπάρχει στην περιοχή και κλείνει αμέσως, με λίγα μόνο κλικ. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία της εφαρμογής.


— Πώς σου ήρθε η ιδέα, ποιος είναι ο στόχος σου;

Σχεδιάσαμε τη Fithabits έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.

Πρόκειται για στόχους που πολύς κόσμος βάζει, όμως δεν τους καταφέρνει, γιατί το πάπλωμα είναι βαρύ τον χειμώνα, η ζέστη εξαντλητική το καλοκαίρι και η άνοιξη κρατάει με το ζόρι 10 μέρες. Γιατί είναι όλη μέρα στο πόδι και ο αποχωρισμός του καναπέ είναι δύσκολος και γιατί έχει γίνει συνήθεια η τηλεόραση και το delivery.

Ο καθένας μας χρειάζεται κάποιες φορές ένα χέρι να τον τραβήξει από τον καναπέ, κάποιον να του πει πως υπάρχουν υγιεινές και λαχταριστές συνταγές (ναι, ναι, και τα δύο ταυτόχρονα) και να τον ενθαρρύνει να βρει τις καλύτερες δραστηριότητες τόσο τα πρωινά σε κάποιο κενό όσο και τα απογεύματα μετά τη δουλειά ή ακόμα και το Σ/Κ.

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.


— Σε ποιους απευθύνεσαι κυρίως;

Η ομάδα της Fithabits αποτελείται από νέους και νέες που δουλεύουν ευέλικτα, εξελίσσονται συνεχώς, κανονίζουν εκδηλώσεις και εξόδους. Γενικά, δεν βαριούνται ούτε σιχτιρίζουν όταν φτάνει Δευτέρα. Και αυτό γιατί θεωρούν σημαντικό τον στόχο που έχουν θέσει.

Είναι αλήθεια πως όλοι μας θέλουμε να κάνουμε μια πιο υγιεινή ζωή, με σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέες δραστηριότητες και περισσότερες εξορμήσεις. Όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση.


— Πώς πάει ως τώρα, ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;

Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο. Κάποιοι από τους χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γυμναστική και το wellness, ενώ άλλοι είναι ήδη μυημένοι και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ενημερώνονται για νέα trends και να βρίσκουν συνεχώς τις καλύτερες δραστηριότητες.

Ακούσαμε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες της ομάδας της Fithabits που αφορούν τα επόμενα σχέδιά τους. Επέκταση του δικτύου συνεργατών σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου ακόμα δεν είναι πολύ έντονη η παρουσία της Fithabits, δημιουργία περιεχομένου (άρθρα, videos, συνταγές κ.ά.) για την παρακίνηση των χρηστών στην επίτευξη των στόχων που θέτουν και δημιουργία δημόσιου προφίλ στην πλατφόρμα για την αλληλεπίδραση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μερικές από αυτές τις ιδέες.

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM