Καταφύγιο για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά

Καταφύγιο για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά Facebook Twitter
Το Καταφύγιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν καταστεί ανενεργοί λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών. Φωτ.: Παναγιώτης Μαΐδης / ΓΚΡΕΚΑ / LIFO
0



ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΑΠΗΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στηρίζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά και συμβάλλει στην επανένταξή τους στην κοινωνία. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου διοργανώνει συσσίτια και αιμοδοσίες, παρέχει ρουχισμό, ζεστά γεύματα ημερησίως και διαμονή τις νύχτες του χειμώνα, καθώς και τη δυνατότητα προσωπικής υγιεινής.


Τώρα πιο πολύ από ποτέ είναι αναγκαίο να δοθεί βοήθεια σε κοινωνικώς αποκλεισμένα άτομα, αστέγους, ανθρώπους με θέματα εξάρτησης και οικονομικά προβλήματα. Το Καταφύγιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν καταστεί ανενεργοί λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών.

Η δομή αποτελείται από νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους, φοιτητές, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και πρώην τοξικοεξαρτημένους. Η καταπολέμηση των ναρκωτικών και όλων των ειδών εξαρτήσεων που μαστίζουν τη νεολαία και την κοινωνία μας είναι ένας από τους πρωταρχικούς της στόχους. Μέσω του συμβουλευτικού της σταθμού στην Αθήνα παρέχει θεραπεία αποτοξίνωσης, αποκατάσταση και άλλες δραστηριότητες, π.χ. μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες σε υπαίθριους χώρους και προγράμματα βοήθειας και ψυχαγωγίας στις φυλακές όλης της Ελλάδας.

Το δυναμικό του Καταφυγίου αριθμεί 50 άτομα, όλοι εθελοντές, που ευελπιστούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας, καλώντας τους να συνεισφέρουν όπως και όσο μπορούν.


Το Καταφύγιο Αγάπης λειτουργεί από το 1995, πραγματοποιώντας εθελοντικές πράξεις αλληλεγγύης και αγάπης. Χρόνο με τον χρόνο οι δράσεις του διευρύνονται, καθώς η βοήθεια των συμπολιτών μας είναι τεράστια. Η δομή έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, διατηρεί τράπεζα αίματος και πραγματοποιεί αιμοδοσίες. Επιπλέον, παρέχει 3.000 γεύματα ημερησίως, ασφαλή στέγη και υγιεινή, μέρη όπου μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο και να πλύνει τα ρούχα του.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί από την τράπεζα ρούχων που η δομή διατηρεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», εξασφαλίζοντας είδη ένδυσης, υπόδησης και κουβέρτες. Σημαντική είναι και η δραστηριοποίησή της στους δρόμους της Αθήνας, όπου μοιράζει φαγητό, ζεστά ροφήματα και υπνόσακους στους εξαρτημένους συνανθρώπους μας.

Καταφύγιο για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά Facebook Twitter
Η δομή παρέχει 3.000 γεύματα ημερησίως, ασφαλή στέγη και υγιεινή, μέρη όπου μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο και να πλύνει τα ρούχα του. Φωτ.: Παναγιώτης Μαΐδης / ΓΚΡΕΚΑ / LIFO


Το δυναμικό του Καταφυγίου αριθμεί 50 άτομα, όλοι εθελοντές, που ευελπιστούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας, καλώντας τους να συνεισφέρουν όπως και όσο μπορούν, με τρόφιμα (κρέας, ζυμαρικά, λαχανικά, ελαιόλαδο), καθαριστικά προϊόντα και ρουχισμό. Επίσης, μπορεί κανείς να συμμετάσχει στην προσπάθεια, παρέχοντας εθελοντική εργασία αλλά και καταθέτοντας ό,τι χρηματικό ποσό επιθυμεί στον τραπεζικό λογαριασμό της δομής.


Στόχος και βασική φροντίδα είναι η κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων και η εύρεση εργασίας, ώστε να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου λειτουργεί καθημερινά κοινωνικό οδοντιατρείο και παθολογικό ιατρείο.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Κωνσταντίνου Βιταλάκη, όραμά τους είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου υπνωτηρίου για τη σταθερή φιλοξενία ατόμων σε ανάγκη. Το κτίριο υπάρχει, αλλά πρέπει να γίνουν εργασίες ώστε να κατασκευαστεί πατάρι, δύο μπάνια, δύο τουαλέτες και μία μικρή κουζίνα για την προετοιμασία του πρωινού.


Λόγω των μέτρων που έχουν οριστεί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν σταματήσει τα προγράμματα εντός αίθουσας. Το Καταφύγιο εφαρμόζει σήμερα έναν άλλο τρόπο λειτουργίας εντός και εκτός του χώρου, προς εξυπηρέτηση των επωφελούμενων, κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Βιταλάκης, υπολογίζεται ότι επωφελούνται περίπου 500 άτομα εβδομαδιαίως από τα συσκευασμένα γεύματα.


Οι τρέχουσες ανάγκες εν μέσω καραντίνας παραμένουν επιτακτικές. Συγκεκριμένα, χρειάζονται: κρέας μοσχαρίσιο για κιμά, κοτόπουλο, ζυμαρικά, κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, ντομάτες), πελτές ντομάτας, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, στιγμιαίος καφέ, σκόνη πλυντηρίου, αφρόλουτρο, σαμπουάν, αλουμινένια δοχεία μίας χρήσης, υγρό χεριών, υγρό πιάτων.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κανείς τη δράση σας;

Καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό μας στην Alpha Bank (GR36 0140 6900 6900 0200 2000 510 BIC: CRBAGRAA, Βιταλάκης Κωνσταντίνος, Καταφύγιο Αγάπης & Συμπαράστασης) ή συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις μας στα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας, Ευριπίδου 15 (7ος & 8ος όροφος). Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας είναι είτε τηλεφωνικά (6977 202398, 210 5012608) είτε μέσω email ([email protected]).

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Καταφύγιο για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά Facebook Twitter

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM