Έμπρακτη θωράκιση του ΕΣΥ από την DEMO στη μάχη με τον κορωνοϊό

Έμπρακτη θωράκιση του ΕΣΥ από την DEMO στη μάχη με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Από τότε που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην πατρίδα μας το βασικό στοίχημα ήταν να αντέξει το ΕΣΥ ‒που δείχνει να αντέχει‒, σε αντίθεση με τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.
0

Στον άνισο πόλεμο με τον Covid 19 το Εθνικό Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας βρίσκει πολύτιμους συμμάχους στις εταιρείες του ιδιωτικού φορέα, που με τις δωρεές τους καλύπτουν κενά και διορθώνουν παθογένειες ετών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά ολόκληρου του κλάδου του φαρμάκου, που με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τα καινοτόμα προϊόντα του αποτελεί a priori αρωγό των υγειονομικών, των ηρώων με τις λευκές στολές που δίνουν καθημερινά αγώνα για να μη χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές από αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία. Η «καρδιά» των νοσοκομείων χτυπά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκεί όπου εξαρχής ήταν η πρόκληση: να αντέξουν στις αυξημένες ανάγκες για μαζικές νοσηλείες μεγάλου αριθμού ασθενών που θα νοσήσουν βαριά, πιθανώς την ίδια χρονική στιγμή, και θα χρειαστούν διασωλήνωση και αναπνευστική υποστήριξη.

Στην περίπτωση της λοίμωξης με Covid 19, εκτός του ότι περίπου το 30% των νοσηλευόμενων ασθενών εκδηλώνει το υπερ-φλεγμονώδες σύνδρομο που προκαλεί η «καταιγίδα κυττικινών» και χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, η παραμονή του στις κλίνες ΜΕΘ είναι μακρά, με μέση διάρκεια τις 14 ημέρες, κάτι που ασκεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας. Για την ενίσχυση των ΜΕΘ του ΕΣΥ η Ελληνική Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO προχώρησε στην παραγγελία 60 μόνιτορ μέτρησης ζωτικών λειτουργιών, τα οποία θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19. Η εταιρεία θα παραλάβει σύντομα τα μόνιτορ αξίας 260.000 ευρώ και άμεσα θα προχωρήσει στην παράδοσή τους, ενώ παράλληλα έστειλε χειρουργικές μάσκες στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

  

Ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στη παραγωγή ενεσίμων από το 1965, είναι κατά βάση στη νοσοκομειακή αγορά εγχώρια και διεθνή, αφού εξάγει σε 85 χώρες.

Από τότε που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην πατρίδα μας το βασικό στοίχημα ήταν να αντέξει το ΕΣΥ ‒που δείχνει να αντέχει‒, σε αντίθεση με τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Επίσης, απαραίτητη ήταν από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας η εξασφάλιση επάρκειας προστατευτικού υλικού για τους υγειονομικούς, ώστε να μην κινδυνέψουν να μολυνθούν από την αναμενόμενη υπερέκθεση, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με το να βρει ανοιχτή κερκόπορτα στα νοσοκομεία ο κορωνοϊός και να εισβάλει, τσακίζοντας τους ασθενείς. Άλλωστε, το έχει τονίσει πολλές φορές ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας «πως ο Covid-19 είναι ένας ιός που, αν σε βρει ευάλωτο, σε διαλύει...».

Οι ήρωες με τις μάσκες, που εδώ και δυόμισι μήνες κρατούν όρθια τα δημόσια νοσοκομεία και δίνουν ελπίδα στους ασθενείς, γιορτάζοντας κάθε μικρή νίκη, κάθε ανάρρωση βαρέως νοσούντα και κάθε εξιτήριο που λαμβάνει ασθενής από τη ΜΕΘ, χρειάζονται πρωτίστως μάσκες για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς τον κίνδυνο να διασπείρουν εν αγνοία τους τον φονικό ιό μέσα στις κλινικές. Γι' αυτό και κάθε προσφορά σε προστατευτικό υλικό είναι ανεκτίμητη.

Έμπρακτη θωράκιση του ΕΣΥ από την DEMO στη μάχη με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Στα βασικά φάρμακα η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας.


H DEMO, όπως και όλες οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να εξασφαλίσει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς και τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, θα έχουν στη διάθεσή τους τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας. Στα βασικά φάρμακα η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Παράγουμε τα δικά μας, ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις –και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο χρειαστεί– το ΕΣΥ και τον Έλληνα ασθενή.

Η DEMO έχει πάρει όλα τα μέτρα προστασίας που έχει υποδείξει η πολιτεία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, εφαρμόζει τη μέθοδο της τηλεργασίας, ενώ τα τμήματα παραγωγής, ποιότητας και διανομής εργάζονται ανελλιπώς και καθημερινά εξυπηρετούν, παραδίδοντας στα νοσοκομεία φαρμακευτικό υλικό. Οι παραδόσεις του εξωτερικού συνεχίζονται μάχιμα, καθώς η ανάγκη είναι μεγάλη και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στη παραγωγή ενεσίμων από το 1965, είναι κατά βάση στη νοσοκομειακή αγορά εγχώρια και διεθνή, αφού εξάγει σε 85 χώρες. Στέκεται δίπλα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας και κυρίως στους ασθενείς αυτές τις δύσκολες στιγμές με την ευχή να βγούμε όλοι γρήγορα και υγιείς από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που έπληξε σχεδόν όλον τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM