ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Πρωτοβουλίες προσφοράς - Μήνυμα αλληλεγγύης

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Πρωτοβουλίες προσφοράς - Μήνυμα αλληλεγγύης Facebook Twitter
Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι o οργανισμός που προχώρησε άμεσα σε ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
0

Μια καταστροφή, μια πανδημία, μια πρωτόγνωρη συγκυρία, αποτελεί ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η δραματική όψη του Covid-19 με τα εκατομμύρια θύματα και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και χάνονται μέχρι σήμερα σε όλον τον κόσμο είναι η πρώτη που επικρατεί στη σκέψη μας. Η δεύτερη όψη, ωστόσο, είναι εκείνη που κουβαλά το φορτίο της ελπίδας. Mας θυμίζει πως όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν πάντα εκείνες οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και κυρίως οι άνθρωποι πίσω από αυτές που θα αποδείξουν ότι η αλληλεγγύη γιγαντώνεται στις δύσκολες καταστάσεις.


Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι o οργανισμός που προχώρησε άμεσα σε ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα, για την έγκαιρη, γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων, διαθέτει το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του. Η αγορά υπερσύγχρονων συστημάτων για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του Covid-19 υπήρξε μια κίνηση καθοριστικής σημασίας. Ο όμιλος εξασφάλισε, σε δύσκολες παγκοσμίως συνθήκες, την προμήθεια του εξοπλισμού από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα Μοριακής Διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς αλλά και ασυμπτωματικούς ασθενείς, τα οποία ολοκληρώνουν, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, όλα τα στάδια, χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ εκτελούν διπλάσιους διαγνωστικούς ελέγχους ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ.


Ταυτόχρονα, φρόντισε να προμηθευτεί έγκαιρα και χιλιάδες αντιδραστήρια για την υποστήριξη των συστημάτων από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας. Όλες οι δράσεις που σχεδιάζει ο όμιλος υλοποιούνται πάντα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Πρωτοβουλίες προσφοράς - Μήνυμα αλληλεγγύης Facebook Twitter
Σημαντική πρωτοβουλία αποτελούν οι πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής σε συνεργασία με την AEGEAN. Ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ., μέσω της ΕΚΟ, καλύπτει όλο το κόστος των καυσίμων.


Σε αυτό το πλαίσιο, τα δύο υψηλής τεχνολογίας συστήματα για την ανίχνευση του Covid-19 προορίζονται για το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και το ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ, που αποτελούν κρίσιμα κέντρα αναφοράς σε Αττική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Μέσα από έναν επιτυχημένο συντονισμό, ο όμιλος εξασφάλισε επίσης αναπνευστήρες και αναγκαίο υλικό για κλίνες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Η προσφορά των ΕΛ.ΠΕ. αφορά και ειδικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σημαντική πρωτοβουλία αποτελούν οι πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής σε συνεργασία με την AEGEAN. Ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ., μέσω της ΕΚΟ, καλύπτει όλο το κόστος των καυσίμων. Ο συντονισμός από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας συνέβαλε για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται και οι όποιες πτήσεις αφορούν ανάγκες περιφερειών, κοινωφελών ιδρυμάτων ή άλλων φορέων που έχουν εξασφαλίσει ή δωρίσει εξοπλισμό στην πολιτεία.

Για την προστασία και εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθοριστική είναι η αρχική προσφορά περισσότερων από 70.000 λίτρα καυσίμων κίνησης στον δήμο Αθηναίων. Τα καύσιμα θα διατεθούν από την ΕΚΟ για τον ανεφοδιασμό του στόλου των δημοτικών οχημάτων απολύμανσης. Στόχος, η διευκόλυνση της καθημερινής κίνησης 70 οχημάτων απολύμανσης για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Η πολιτική του Ομίλου έχει και σε αυτή την περίπτωση στο επίκεντρο τον άνθρωπο, φροντίζοντας πρώτα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ