H Βασιλική Ανδρίτσου ζει στο Κουκάκι, εκεί που ακόμη και οι ηλικιωμένοι κυκλοφορούν με ποδήλατο, ακούγοντας τέρμα μουσική!

H Βασιλική Ανδρίτσου ζει στο Κουκάκι, εκεί που ακόμη και οι ηλικιωμένοι κυκλοφορούν με ποδήλατο, ακούγοντας τέρμα μουσική! Facebook Twitter
Ενώ δεν γνώριζα τη γειτονιά, πιθανώς να μην είχα περάσει και ποτέ από την περιοχή, μου άρεσε το σπίτι που βρήκα για δύο λόγους: είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και την ίδια στιγμή απέχει λίγα μόνο λεπτά από τη θάλασσα, που αγαπώ πολύ.
0


  • Μένω στο Κουκάκι, ένα στενό απόσταση από την πλατεία Κουκακίου, πολύ κοντά στη γνωστή παιδική χαρά της περιοχής. Μένω εδώ τα τελευταία 12 χρόνια, από τότε που, ψάχνοντας στις αγγελίες, βρήκα το διαμέρισμα που αναζητούσα.
  • Ενώ δεν γνώριζα τη γειτονιά, πιθανώς να μην είχα περάσει και ποτέ από την περιοχή, μου άρεσε το σπίτι που βρήκα για δύο λόγους: είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και την ίδια στιγμή απέχει λίγα μόνο λεπτά από τη θάλασσα, που αγαπώ πολύ.
  • Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι χαιρετιόμαστε ακόμη με τους ανθρώπους της γειτονιάς, τον χασάπη, τον μανάβη, τον φούρναρη, τον φαρμακοποιό. Παρόλο που δεν λειτουργώ έτσι ως χαρακτήρας, εδώ μου βγαίνει αβίαστα. «Παρασύρθηκα» ευχάριστα από τη συμπεριφορά των ανθρώπων της περιοχής.

Ένα σύνθημα σε τοίχο της γειτονιάς που ξεχωρίζω είναι το «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου».

  • Αν και δεν πρόκειται πια για μυστικό, αφού το Μπελ Ρέι είναι πολύ δημοφιλές στο Κουκάκι, μου αρέσουν οι προβολές που κάνει στον τοίχο που βρίσκεται απέναντί του. Είμαι γενικότερα υπέρ της καλλιτεχνικής παρέμβασης και θα μου άρεσε πολύ να έβλεπα αντίστοιχες κινήσεις και σε άλλους τοίχους ή κτίρια της περιοχής.
H Βασιλική Ανδρίτσου ζει στο Κουκάκι, εκεί που ακόμη και οι ηλικιωμένοι κυκλοφορούν με ποδήλατο, ακούγοντας τέρμα μουσική! Facebook Twitter
Μπελ Ρέι
  • Όταν είχα ακόμη σκυλιά, πηγαίναμε συχνά για βόλτα στον λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί υπάρχει ένα συγκεκριμένο βραχάκι, απ' όπου έχεις μπροστά σου, πιάτο, όλη την Αθήνα. Αυτό ήταν και το αγαπημένο μου σημείο.
  • Όλα τα καταστήματα που ξεχωρίζω έχω την τύχη να τα έχω ακριβώς κάτω από το σπίτι μου, στη διασταύρωση των οδών Ματρώζου και Μπέλες. Ξεκινήστε να σημειώνετε. Ψωμί αγοράζω από τον φούρνο «Ο Ρίζος». Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι τα τρία αδέλφια που δουλεύουν το μαγαζί. Μανάβικο, ο «Διαμαντής». Δεν υπάρχει άνθρωπος στο Κουκάκι που να μην ψωνίζει από εκεί τα λαχανικά του. Κρέας α' ποιότητας αλλά και λάδι από τον «Βάιο». Ψιλικά στον «Δημήτρη» και φαρμακείο στον δίπλα Δημήτρη. Του Αγίου Δημητρίου τιμάμε και τους δύο κι έχουμε φιέστα στη γειτονιά.
  • Κάποιον που δεν έχει ξανάρθει στη γειτονιά θα τον περνούσα σίγουρα μια βόλτα από τον πεζόδρομο της Ολυμπίου. Πρόκειται για έναν από τους πεζοδρόμους της περιοχής που, όταν τον περπατάς, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Έχει δεκάδες επιλογές για ωραίο φαγητό, ποτό και καφέ για όλες τις προτιμήσεις.
H Βασιλική Ανδρίτσου ζει στο Κουκάκι, εκεί που ακόμη και οι ηλικιωμένοι κυκλοφορούν με ποδήλατο, ακούγοντας τέρμα μουσική! Facebook Twitter
Ο πεζόδρομος της Ολυμπίου
  • Υπάρχουν πολλοί μουσικοί στη γειτονιά. Ένας κιθαρίστας, μια κοπέλα που τραγουδάει, άλλος που παίζει πιάνο, άλλος ηλεκτρική κιθάρα, και μέσα σε όλα αυτά υπάρχω κι εγώ, που κάνω τις πρόβες μου. Καθένας, λοιπόν, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, περιμένει υπομονετικά να τελειώσει ο άλλος, προκειμένου να ξεκινήσει την πρόβα του.
  • Ένα σύνθημα σε τοίχο της γειτονιάς που ξεχωρίζω είναι το «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου».
  • Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που ξεχωρίζω; Δεν έμαθα ποτέ το όνομά της και δυστυχώς έχω να τη δω πολύ καιρό. Θυμάμαι ωστόσο πολύ έντονα τη φιγούρα μιας ηλικιωμένης κυρίας που περνούσε με το ποδήλατο από τη γειτονιά. Φορούσε πάντα φόρμες και μεγάλα ακουστικά στα αυτιά, σαν αυτά που φοράνε οι ράπερ. Είχε, μάλιστα, τόσο δυνατά την ένταση της μουσικής, που ακουγόταν, αν περνούσες από δίπλα της.
  • Για κάποιον λόγο συνδυάζω τη γειτονιά μου με το «Ροκ» του Σταμάτη Κραουνάκη.

Info: Η Βασιλική σκηνοθετεί κάθε Τετάρτη στο Shamone τη σουρεαλιστική μουσικο-θεατρική κωμωδία Ξυπνάς μέσα μου το... show με πρωταγωνιστή τον Φώτη Σεργουλόπουλο και από τον Δεκέμβριο την παράσταση Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας στο Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Η Γειτονιά μου / Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Φάνης Παυλόπουλος, ηθοποιός. Αν μπορούσε θα καθάριζε κάθε μέρα την Πλατεία, θα έβαζε μια τάξη στην πιάτσα των ταξί και θα έφτιαχνε έναν ελεγχόμενο χώρο για τους χρήστες. Ακούει κανείς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Η Γειτονιά μου / Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Ο stand up comedian μιλά γλυκόπικρα για τη γειτονιά της καμίας αρχιτεκτονικής, του γκρίζου και των παραλληλόγραμμων κτιρίων, που, όμως φιλοξένησε τα πρώτα παιδικά του παιχνίδια στους δρόμους της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Η Γειτονιά μου / O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Συγγραφέας, αγαπά να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, να πίνει τσίπουρο με μεζέ στο «Μανταλάκι», να βλέπει το σούρουπο στις μπασκέτες των Τριών Αστέρων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ