Γλυκάνισος & Marea Sea Spirit: Οι γεύσεις της θάλασσας είναι οικογενειακή υπόθεση

Στον Γλυκάνισο και στο Marea Sea Spirit της Θεσσαλονίκης θα δοκιμάσετε συναρπαστικά μενού που μυρίζουν θάλασσα και αναδίδουν τη φρεσκάδα των υλικών.

LIFOTEAM 30.10.2019 | 11:06

Ορισμένες ιδέες είναι οικογενειακή υπόθεση και η υπόθεση «ψαροφαγία» ανήκει στα αδέλφια Σωτηρούδη. Με μια παράδοση στον χώρο της εστίασης που πάει πολύ πίσω, τα δυο αδέλφια έκαναν το δικό τους πρώτο βήμα το 2008 με τον Γλυκάνισο και συνέχισαν με το Marea Sea Spirit to 2016, αποτυπώνοντας την αγάπη τους για τα θαλασσινά και τις ντελικάτες γεύσεις των ψαριών σε δύο ιδιαίτερους χώρους. Καΐκια από τη Χαλκιδική και τον Αϊ-Στρατή που ταξιδεύουν στα ανοιχτά προμηθεύουν καθημερινά τα δύο σημεία με ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας. Έτσι ξεκινάει η αφήγηση μιας ιστορίας γεύσης που, από το ταπεινό καΐκι και το μεράκι του ψαρά, φτάνει στο πιάτο σου σερβιρισμένη με όλη την αγάπη και τη φροντίδα που της αξίζει. Ο Σταύρος και ο Χρήστος Σωτηρούδης γνωρίζουν πολύ καλά πώς να πουν αυτή την ιστορία και το κάνουν εξαιρετικά.


Στον Γλυκάνισο τα δημιουργικά πιάτα συνδυάζονται με την απλότητα των γεύσεων σε ένα συναρπαστικό μενού που μυρίζει θάλασσα και αναδίδει τη φρεσκάδα των υλικών. Λαχανικά εποχής, ψάρια και θαλασσινά αποτελούν τις πρώτες ύλες πάντα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους για ένα μενού εμπνευσμένο από τον πλούτο της ελληνικής φύσης. Οι γεύσεις, ξεκάθαρες, σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις το μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης με στοιχεία από τη διεθνή γαστρονομία. Στο πιάτο σου θα γευτείς ό,τι προσφέρουν τα δίχτυα του ψαρά, μαγειρεμένο αριστοτεχνικά σε διαφορετικές παραλλαγές. Το περιβάλλον, σύγχρονο και φιλόξενο, σου δίνει την αίσθηση της σπιτικής φροντίδας, μόνο που αυτή η αίσθηση είναι τόσο αυθεντική όσο και το γευστικό ταξίδι στο οποίο σε παρασύρει ο Γλυκάνισος πάνω σε μια τράτα.

 

Γλυκάνισος & Marea Sea Spirit: Οι γεύσεις της θάλασσας είναι οικογενειακή υπόθεση
Σταύρος Σωτηρούδης
Γλυκάνισος & Marea Sea Spirit: Οι γεύσεις της θάλασσας είναι οικογενειακή υπόθεση
Χρήστος Σωτηρούδης


Στο Marea Sea Spirit ο σχεδιασμός σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, αφού το ξύλο συνδυάζεται με τα μαρμάρινα στοιχεία και το φως που μπαίνει άπλετο από τα παράθυρα φέρνει στο εσωτερικό όλη την ενέργεια του ελληνικού κλίματος. Μια ενέργεια που διαπερνά τις γεύσεις μέσα από μοντέρνα πιάτα που ανεβάζουν την ψαροφαγία σε ένα άλλο επίπεδο. Το επίπεδο αυτό φέρει την υπογραφή της συνεργασίας ανάμεσα στους αδελφούς Σωτηρούδη και τον Θεόκτιστο Σαρασίδη, ο οποίος πρόσθεσε στο επιτυχημένο αυτό πρότζεκτ τη δική του άποψη και εμπειρία. Ο elegant χώρος του Marea Sea Spirit θα φιλοξενήσει γεύματα και συναντήσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, προσφέροντας το μεγαλείο της ελληνικής θάλασσας στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.


Η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα (με κάποιες εκλεκτές επιλογές από τον διεθνή) και η μεγάλη σειρά από αποστάγματα που θα βρεις στον Γλυκάνισο και στο Marea Sea Spirit συνοδεύουν το γεύμα σου ιδανικά, ολοκληρώνοντας μια απόλαυση που αφορά όλες τις αισθήσεις. Και οι αδελφοί Σωτηρούδη είναι ειδικοί στη δημιουργία τέτοιων απολαυστικών στιγμών.

 

Γλυκάνισος & Marea Sea Spirit: Οι γεύσεις της θάλασσας είναι οικογενειακή υπόθεση
Marea Sea Spirit

 

Ιnfo:

Γλυκάνισος: Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 2310 302882
www.glikanisos.gr, FΒ: glikanisosskg, Instagram: glikanisos


Marea Sea Spirit: Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, 2310 257696
www.mareaseaspirit.gr, FΒ: mareaseaspirit, Instagram: marea_sea_spirit

Οδηγός Γεύσης