— Τι είναι το Τour du Péloponnèse;
Το Tour du Péloponnèse αποτελεί έναν συνδυασμό Regularity Rally και Touring Event για κλασικά αυτοκίνητα. Είναι το μεγαλύτερο ετήσιο διεθνές event του είδους στην Ελλάδα σε χρονική διάρκεια, χιλιομετρικές αποστάσεις και αριθμό ειδικών διαδρομών. Στόχος μας είναι προσελκύσουμε συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Απευθυνόμαστε σε λάτρεις ιδιοκτήτες κλασικού αυτοκινήτου αλλά και σε λάτρεις της περιπέτειας.

 

Σχεδιάσαμε ένα regularity rally για κλασικά αυτοκίνητα με γνώμονα το αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις όμορφες διαδρομές, ενώ κύριο μέλημά μας ήταν να περιλαμβάνονται όλα τα αρχαιολογικά ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής.


— Ποιοι το διοργανώνουν;
Το Tour du Péloponnèse διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ιδέα και η υλοποίηση ανήκει στην ομάδα Scuderia Triskelion και συνδιοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Πυθαγόρας», υπό την εποπτεία της ΟΜΑΕ, της Περιφερείας Πελοποννήσου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.


— Πόσες συμμετοχές έχετε φέτος και από πού προέρχονται οι περισσότεροι;
Φέτος υπάρχουν 25 διεθνή και ελληνικά πληρώματα με αγωνιζόμενους από την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τα Σκόπια αλλά και το Ιράν.


— Ποιες είναι οι πιο εντυπωσιακές φέτος;
Σίγουρα η πιο εξωτική είναι ο Samir Shirazi από το Ιράν, ενώ οι Carroll & Campo από τις ΗΠΑ επέλεξαν το TdP για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους!


— Ποιο είναι το πρόγραμμα συνοπτικά;
Σχεδιάσαμε ένα regularity rally για κλασικά αυτοκίνητα με γνώμονα το αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις όμορφες διαδρομές, ενώ κύριο μέλημά μας ήταν να περιλαμβάνονται όλα τα αρχαιολογικά ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής (Αρχαία Ολυμπία, Μυστράς, Μονεμβασιά, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος).


— Γιατί επιλέξατε την Πελοπόννησο;
Θέλαμε να προσφέρουμε μια εβδομάδα σε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά μέρη της Ελλάδας, με απίστευτες και εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου και καιρού. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε την εποχή που την αναδεικνύει περισσότερο, το φθινόπωρο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή ιδανικό προορισμό διεξαγωγής events. Φυσικά, βοήθησε το ότι έδρα της Scuderia Triskelion είναι το Ναύπλιο.


— Ποια είναι η δική σας αγαπημένη διαδρομή;
Προσωπικά, η αγαπημένη μου διαδρομή είναι η κατάβαση από το πανέμορφο χωριό Κοσμά προς το Λεωνίδιο.


— Τι αγαπάτε στα κλασικά αυτοκίνητα;
Τα πάντα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Το σχήμα, τον ήχο, την μυρωδιά, την αφύπνιση των αισθήσεων.