Τι είναι τα FuckUp Nights

Τι είναι τα FuckUp Nights Facebook Twitter
Fuckup Nights. Πρόκειται για βραδιές αφιερωμένες στη γνώση που μας προσφέρουν τα λάθη μας.
0

— Μήπως δίνουμε τελικά πολύ μεγάλη σημασία στις επιτυχημένες ιστορίες; Τα διάφορα «success stories»;

Σε μια περίοδο που ακούμε και βλέπουμε όλο και λιγότερο θετικές ειδήσεις, οι επιτυχημένες ιστορίες είναι πολύ σημαντικό να γίνονται γνωστές. Τα "success stories" καλλιεργούν ελπίδα και παρακινούν το άτομο να τολμήσει κι εκείνο τη δική του ιδέα. Ωστόσο, πιστεύουμε πως οι ιστορίες επιτυχίας πολλές φορές αντιμετωπίζονται λανθασμένα και άκριτα ως «αυθεντίες». Χρειάζεται να κοιτάμε πίσω από την επιτυχία και να βλέπουμε όλες εκείνες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Αν κοιτάξουμε καλά, θα δούμε πως οι «αποτυχημένες ιστορίες» που κρύβονται εκεί είναι περισσότερες και σίγουρα έχουν πολλά να μας πουν.

— Είστε οπαδοί του «διδάσκομαι από τα λάθη μου»;

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι πώς τα διαχειρίζονται. Για μας η αποτυχία είναι μια εμπειρία, μια ευκαιρία να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή, πιο σοφός και πιο δυνατός. Το να επευφημεί κανείς την επιτυχία είναι εύκολο, ευχάριστο και σίγουρα απαραίτητο. Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή δεν μπορούν, βέβαια, ποτέ να προσδιοριστούν με απόλυτη ακρίβεια. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποτυχία. Είναι λάθος να θεωρούμε πως μιμούμενοι τα διάφορα «success stories» θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Αντίθετα, τα λάθη των άλλων μας δείχνουν τους δρόμους που σίγουρα δεν πρέπει να ακολουθήσουμε. Όπως, χαρακτηριστικά, είχε πει ο Τόμας Έντισον: «Δεν απέτυχα. Απλώς τώρα ξέρω 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν».

Το Mindspace, όντας ένας σύλλογος φοιτητών και νεαρών αποφοίτων, θέλει να δει τις ιδέες που αναπτύσσονται σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον να ωφελούν την κοινωνία αντί να μένουν παγιδευμένες στο πανεπιστήμιο. Αποστολή μας είναι η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως επιλογής στους φοιτητές και η υποστήριξη των ιδεών και των ομάδων τους.

— Τι ακριβώς είναι τα Fuckup Nights;

Πρόκειται για βραδιές αφιερωμένες στη γνώση που μας προσφέρουν τα λάθη μας. Πολλές δεκάδες άτομα παρευρίσκονται σε κάθε εκδήλωση για να ακούσουν επιχειρηματίες και ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες. Ακολουθεί συζήτηση με άφθονη μπίρα, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Το Mindspace, όντας ένας σύλλογος φοιτητών και νεαρών αποφοίτων, θέλει να δει τις ιδέες που αναπτύσσονται σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον να ωφελούν την κοινωνία αντί να μένουν παγιδευμένες στο πανεπιστήμιο. Αποστολή μας είναι η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως επιλογής στους φοιτητές και η υποστήριξη των ιδεών και των ομάδων τους. Ο δρόμος, όμως, της επιχειρηματικότητας είναι δύσκολος και οι περισσότερες προσπάθειες αποτυγχάνουν. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και στη βάση αυτής της φιλοσοφίας διοργανώνουμε τα Fuckup Nights.

— Πότε, πώς και από πού ξεκίνησαν;

Τα Fuckup Nights είναι μια κίνηση που ξεκίνησε στο Μεξικό το 2012, με σκοπό να προβληθούν αποτυχημένες ιστορίες στον επιχειρηματικό τομέα. Πλέον διοργανώνεται σε περισσότερες από 100 πόλεις, σε 15 χώρες του κόσμου. Το Mindspace είναι υπερήφανα ο εκπρόσωπος της κίνησης αυτής στην Αθήνα.

— Κάθε πότε διοργανώνονται στην Αθήνα;

Το πρώτο Fuckup Night πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2015. Έκτοτε, διοργανώνεται μία φορά κάθε εξάμηνο και φροντίζουμε να γίνεται σε περιόδους που οι φοιτητές δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις, ώστε να μπορούν να παρευρεθούν. Είναι εκπληκτικό το ενδιαφέρον που έχει δείξει τόσο η φοιτητική κοινότητα όσο και η επιχειρηματική. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους οργανισμούς που φιλοξένησαν τα Fuckup Nights Αthens και μας στηρίζουν το Found.ation, το Orange Grove και το Impact Hub Athens.

— Ποιοι θα μιλήσουν αυτήν τη φορά;

Τα Fuckup Nights Athens επιστρέφουν σε λίγες μέρες με διακεκριμένους στον χώρο τους ομιλητές, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν! Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Impact Hub Athens, με ελεύθερη είσοδο. Συγκεκριμένα, θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε τα άγνωστα fuckups του Paul Kidner, ιδρυτή του One-up platform, του Andreas Constantinou, διευθύνοντα συμβούλου και ιδρυτή της Vision Mobile, και τον Todd Pierce, σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Τη διοργάνωση του τρίτου Fuckup Night Athens επιμελούνται, από την ομάδα του Mindspace, oι Παναγιώτης Τερζόπουλος και Αντώνης Σαρδής.

— Ποιο είναι το δικό σου fuckup story που θα μπορούσες να διηγηθείς και τι έμαθες από αυτό;

Στα Fuckup Nights λέμε πως δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς μια δόση αποτυχίας. Έτσι, και για μένα, μία από τις μεγαλύτερες στιγμές προσωπικού θριάμβου, αυτή της εισαγωγής μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, φέρει μαζί της το μεγαλύτερο, ίσως, fuckup μου. Όλοι θυμόμαστε την περίοδο των Πανελληνίων ή, καλύτερα, προσπαθούμε να την ξεχάσουμε. Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, σε μια στιγμή άγχους, απέτυχα σε μάθημα βαρύτητας, με τεράστια απόκλιση από τον βαθμό που απαιτούνταν για να μπορέσω να μπω στο τμήμα που ήθελα. Ήταν η πρώτη στιγμή στη ζωή μου που ένιωσα ότι απέτυχα παταγωδώς σε έναν στόχο, παρ' όλη την τεράστια προσπάθεια που είχα κάνει. Σκεφτόμουν πόσο άδικο είναι να επενδύεις τόσο πολλά σε κάτι και να αποτυγχάνεις. Ανακοίνωσα στους γονείς μου πως όλα όσα σχεδίαζα δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Αυτό το τελευταίο ήταν και το σημαντικότερο μάθημα. Ήταν η στιγμή εκείνη που συνειδητοποίησα ότι το να «πενθώ» για κάτι που δεν μπορώ να διορθώσω, θα οδηγούσε παρά σε περισσότερες αποτυχίες. Εξάλλου, έμεναν ακόμη τέσσερα μαθήματα. Έσφιξα τα δόντια και αποφάσισα να παραμείνω στον αγώνα. Με έναν μαγικό τρόπο, η αποτυχία αυτή με αφύπνισε, με έκανε να «θυμώσω» με το άγχος μου και να υπερασπιστώ τα όνειρά μου με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο. Προς μεγάλη μου έκπληξη, αυτή η επιμονή έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις αυτές τις μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/events/1718558431716472/

Για κρατήσεις θέσεων: https://goo.gl/NEMz9i

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ