Οι πληγές της Αθήνας και η κυβέρνηση Τσίπρα

Οι πληγές της Αθήνας και η κυβέρνηση Τσίπρα Facebook Twitter
0

☛ Στη στήλη «Οι πληγές της πόλης» ο Γράφων σχολίασε σχετικά με την επέλαση του Airbnb στα Εξάρχεια: «Για να το κλείσουμε μια για πάντα, διότι χτίζεται ένα νέο αφήγημα-καραμέλα: αλλοιώνει η Airbnb την εικόνα του κέντρου με την έλευση τεράστιων μαζών από μη ντόπιους; Φυσικά. Αλλοιώθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια η εικόνα του κέντρου με την έλευση έτερων αλλοδαπών, μη προνομιούχων; Φυσικά. Η μία αλλοίωση είναι κακή και η άλλη ήταν καλή;

Όποιος το πιστεύει αυτό ας θυμηθεί πώς ήταν η Κυψέλη πριν από σαράντα χρόνια και πώς είναι τώρα. Ή η πλατεία Βικτωρίας. Ή ο Άγιος Νικόλαος ή ο Άγιος Παύλος. Ή η πλατεία Αττικής ή τα Κάτω Πατήσια κ.ο.κ. Ας μην είμαστε υποκριτές. Η ζωή αλλάζει κι αυτό έχει και καλά και κακά. ΥΓ.: Ό,τι δεν κατάφερε ο Αρκουδέας στα Εξάρχεια θα το κάνει η Airbnb, όχι διά της βίας αλλά με το χρήμα. Αυτό είναι το θέμα. Γι' αυτό η τσαντίλα».


Πάλι για το ίδιο θέμα γράφει ο/η JHL_: «Πολύ καλά κάνετε και γράφετε για τα προβλήματα της Αθήνας, ίσως της πιο προβληματικής πρωτεύουσας της Ε.Ε. Μια επισήμανση: δεν είναι τα Αirbnb που διώχνουν τους ντόπιους από το κέντρο της Αθήνας αλλά η βρόμα, τα σκουπίδια, η εγκληματικότητα (σε Μεταξουργείο, Εξάρχεια, Βικτώρια και Ομόνοια εύκολα βλέπεις ναρκομανείς στους δρόμους), οι βάνδαλοι κ.λπ.

Τα νούμερα αποδεικνύουν το φαινόμενο. Ήδη το 2011 η Αθήνα είχε λιγότερους από 690.000 κατοίκους (το πρόβλημα δεν άρχισε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτούς μόνο διογκώθηκε). Μια κοπέλα φοβάται να κυκλοφορήσει μόνη της στην πλατεία Ομονοίας. Δεν φταίνε τα Αirbnb γι' αυτό».


Τέλος, ο/η cflrskg σχολιάζει: «Καλά που είναι και το Airbnb και έδωσε κάποια αξία στα ακίνητα των Εξαρχείων και κάποια αίσθηση σύγχρονης ζωής στην περιοχή. Τόσο τα ακίνητα όσο και η περιοχή δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες πια κι αυτό μόνο θετικό είναι. Εκτός αν θεωρούμε ότι η περιθωριοποίηση και οι μουτζούρες και στο τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό επιφάνειας είναι θετικό, έστω κι αν είχαν απαξιωθεί εντελώς οι περιουσίες των ανθρώπων!».


«3 χρόνια κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου: Χωρίς αρχές και χωρίς πρόγραμμα» λεγόταν το άρθρο της Βασιλικής Σιούτη και οι αναγνώστες μας την καλωσόρισαν με ωραία σχόλια: «Χαίρομαι που η Σιούτη αρθρογραφεί πλέον στη LiFO. Είναι από τους πολύ λίγους δημοσιογράφους, και ανθρώπους, με δημόσιο λόγο με τους οποίους μπορεί να διαφωνείς ή να συμφωνείς, αλλά δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την ακεραιότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία τους» έγραψε ο Spond, ενώ ο Γ. πρόσθεσε:

«Να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", διότι είναι από τις φορές που διαβάζω ένα δημοσιογραφικό κείμενο στο οποίο δεν αναγνωρίζω άλλη σκοπιμότητα πέραν της περιγραφής πραγματικών περιστατικών με τα οποία δεν γίνεται να διαφωνήσει κάποιος. Μπράβο!

Αν αυτός ο τρόπος καταστεί συνολική αντίληψη στα περί δημοσιογραφίας και όχι απλώς η φιλοξενία της ετερότητας (δηλαδή παρουσίαση της άλλης άποψης προκειμένου να πάρουμε την ταμπέλα του πλουραλιστικού μέσου), μας περιμένει καλύτερο μέλλον ως χώρα».


☛ Για το «We don't wanna grow up (Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα μετά το 1978)» του Ανδρέα Λουκάκου: «Λέμε πως δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε, πως θέλουμε να μείνουμε παιδιά και ξεχνάμε πως όταν ήμασταν παιδιά, θέλαμε πολύ να μεγαλώσουμε, πως ζητάμε, άρα, κάτι τελείως διαφορετικό. Τα παιδιά είναι όμορφα στην εξέλιξή τους. Καμία καθήλωση δεν είναι όμορφη. Βλέπω ανθρώπους στα πενήντα να κατηγορούν ακόμη τους γονείς τους για τη ζωή τους και αυτό είναι απλώς θλιβερό». (σχόλιο του Βαγγέλη)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ