Οι γειτονιές του Νότου

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter
0

Υβριδικό Καφενείο «Αρούκατος»

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Λίγα μέτρα από το μετρό της Αργυρούπολης βρίσκεται το Υβριδικό Καφενείο «Αρούκατος», το μόνο μαγαζί στην περιοχή που ξέρει να συνδυάζει μοναδικά τάσεις και προτιμήσεις. Από νωρίς το μεσημέρι με καφέ και τάβλι ή κάποιο επιτραπέζιο, στη συνέχεια με κρασί, ρακομελα και μπίρες που θα σας σερβίρουν μαζί με δωρεάν μεζεδάκια, και σε πολύ οικονομικές τιμές. Στον Αρούκατο θα ακούσετε από ροκ εν ρολ, σόουλ, φάνκ μέχρι ρέγκε και ποπ των '80s και '90s σε κάποιο από τα πάρτι του, με highlight τα ομαδικά crowd surfing και headbanging, γιατί εδώ σημασία έχουν οι παρέες. Αυτές είναι η ιστορία του!

Πόντου 28, Αργυρούπολη, 211 0128791, facebook/ΑΡΟΥΚΑΤΟΣ

Pazal

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Στο κεντρικότερο σημείο της Αργυρούπολης, πάνω στην πλατεία Γερουλάνου, το Pazal είναι ανοιχτό κάθε μέρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, αποτελώντας μοναδική επιλογή προσιτής πολυτέλειας. Ξεκινάμε την ημέρα με εξαιρετικής ποιότητας μονοποικιλιακό καφέ σε φιλόξενο περιβάλλον με εξωτικό design που θυμίζει τη μαγική Πολυνησία. Καθώς βραδιάζει, τη θέση του καφέ παίρνουν τα κοκτέιλ και τα ποτά από την προσεγμένη κάβα του, που μπορείτε να συνδυάσετε με λαχταριστά συνοδευτικά πιάτα. Ιδανικός χώρος για παρέες και early drinks αλλά και για επαγγελματικές συναντήσεις με άψογο service. Ζήστε κι εσείς την εμπειρία του Pazal!

Λεωφ. Γερουλάνου Μαρίνου 77, Αργυρούπολη, 210 9920123
www.facebook.com/pazalcoffeeandcocktail/

Mind The Pub

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Μια αγγλική παμπ που αξίζει να έχετε κατά νου! Eίναι ανοιχτά από το πρωί, με εξαιρετικό καφέ και με το φοβερό και τρομερό brunch που προσφέρει, και όσο περνάει η ώρα σερβίρει μπιρίτσα με συνοδεία πάντα τις κατάλληλες γευστικές προτάσεις. Στο Mind The Pub θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες και εμφιαλωμένες μπίρες: ξανθιές, μαύρες, κόκκινες, lager, pilsner και weiss, ελληνικές και εισαγωγής, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό του είδους. Θα τις συνδυάσετε μοναδικά με τα ξακουστά του μπέργκερ, ενώ θα βρείτε αρκετά ορεκτικά, μπέιγκελ και χορταστικές ποικιλίες.

Ανδρ. Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη, 210 9703811, facebook.com/mindthepub2013
www.mindthepub.gr

Moyen

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Το Moyen είναι η νέα άφιξη στην Aργυρούπολη, ανοιχτό από νωρίς το πρωί (με τα καλύτερα χαρμάνια της Hausbrandt) έως το βράδυ, με τα πιο premium αλλά οικονομικά ποτά και κοκτέιλ. Moyen σημαίνει μεσαίο, ενδιάμεσο, μέσον. Και αυτό ακριβώς είναι. Μια νέα επιλογή στο κέντρο της Αργυρούπολης που ενώνει ιδέες και ατμόσφαιρα από άτομα με εμπειρία στον χώρο. Όλα αυτά συνοδεύονται από μουσικές house, φανκ, τζαζ και σόουλ, ανάλογα με την επιλογή της ημέρας και της ώρας... Παρασκευή και Σάββατο γνωστοί DJs της πόλης αναλαμβάνουν τα dexx του Moyen.

Λεωφόρος Γερουλάνου Μαρίνου 77, Αργυρούπολη, 210 9910099, www.facebook.com/Moyen

Κουρδιστήρι

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Μια γωνιά στην Ηλιούπολη που δεν κοιμάται ποτέ... Με τους ιδιοκτήτες Γιάννη και Θέμη να μας μαγειρεύουν και να μας σερβίρουν αντίστοιχα, αυτό το στέκι γίνεται όλο και πιο ρομαντικό, σερβίροντας φαγητό με περισσότερη αγάπη και τόνους φαντασίας. Σας περιμένουν κάθε μεσημέρι με μαγειρευτό φαγητό, χωριάτικες πίτες και άλλες παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις. Οι πιο πολλοί το γνωρίζουν και όσοι δεν το γνωρίζετε, πάρτε ένα τηλέφωνο για να σιγουρευτείτε ή για να σας δώσουν οδηγίες ώστε να το βρείτε. Η κουζίνα του λειτουργεί από τις 12:30 έως τις 00:30.

Κων/νου Καραμανλή 5, Ηλιούπολη, 210 992771, 6909 179963

Το Χασάπικο

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Concept μαγαζί, απ' αυτά που έχουν κάνει το κρέας επιστήμη. Το «Χασάπικο» συνδυάζει τον παραδοσιακό πάγκο του κρεοπώλη, που εμπιστεύεσαι για το καλό κρέας που θα σου δώσει, αλλά και το ψητοπωλείο, που αποτελεί εγγύηση για δυνατές κρεατοφαγικές εμπειρίες στα κάρβουνα. Χαλαρός χώρος, χωρίς τίποτα το επιτηδευμένο, με απλά τραπέζια και καρέκλες στο εξωτερικό, όπου θα απολαύσεις χορταστικές μερίδες, με γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, και σε πολύ καλές τιμές. Θα βρείτε, φυσικά, μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά που κόβονται αυθημερόν στο κρεοπωλείο του «Χασάπικου» και έρχονται καλοψημένα και ζουμερά σε λαδόκολλα. Η μεγάλη μπριζόλα του χασάπη από χοιρινό φυτικής εκτροφής, που σερβίρεται στο ξύλο με ντομάτα, κρεμμύδι, παραδοσιακές πίτες και φρέσκες τηγανητές πατάτες, είναι ίσως η πιο νόστιμη χοιρινή που έχετε φάει ποτέ... Θα βρείτε ακόμα εξαιρετικό αρμένικο κεμπάπ που ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή του 1924, ενώ μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας αχταρμά (mix grill), με ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Βίτσι 4 & Σκρα 10, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329, facebook.com/toxasapikoilioupoli

Μπαραλλού

Οι γειτονιές του Νότου Facebook Twitter


Ένα πραγματικά ξεχωριστό στέκι στα νότια προάστια που θα σας κερδίσει με την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Εδώ κάθε γωνιά είναι διακοσμημένη με διαφορετικό concept, καθώς υπάρχουν από vintage τραπεζάκια μέχρι σχολικές καρέκλες και παλιές εφημερίδες που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους και συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό. Στο Μπαραλλού θα ακούσετε από φανκ, σουίνγκ μέχρι ρoκ και τζαζ, ενώ διοργανώνουν τακτικά βραδιές με ζωντανή μουσική (ενημερωθείτε για τα events από τη σελίδα του στο fb). Στην κάβα του θα βρείτε περισσότερες από 40 διαφορετικές μπίρες, εξαιρετικό κρασί αλλά και χύμα οινόμελο και ρακόμελο, ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Θα τα συνοδεύσετε ιδανικά με ποικιλίες από ορεκτικά και tapas και αν πεινάτε λίγο παραπάνω, έχετε κατά νου ότι φτιάχνουν πολύ ωραία μπέργκερ. Και όταν καλοκαιριάσει, τη σκυτάλη παίρνει ο καταπληκτικός εξωτερικός χώρος και τα παντός καιρού δροσερά κοκτέιλ που φτιάχνει το έμπειρο bar team. Extra tip: Οι πολύ καλές και προσιτές τιμές.

Μαρ. Γερουλάνου 115 & Ελ. Βενιζέλου, Αργυρούπολη, 211 2137370, facebook.com/Mparallouenallaktikosteki

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ