Όλες οι πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνει το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα παιδιά

Βόλτες στο πάρκο, αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και πολλά άλλα στους υπέροχους χώρους του ΚΠΙΣΝ

LIFOTEAM 17.10.2018 | 11:08

Οι περισσότεροι γονείς ψάχνουν τρόπους και μέρη για να περάσουν μερικές ευχάριστες και ψυχαγωγικές στιγμές με τα παιδιά τους. Ευτυχώς, υπάρχει ένα μέρος που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του έκανε φανερό ότι ήρθε για να αποτελέσει έναν μικρό παράδεισο για τις οικογένειες με παιδιά. Πρόκειται, φυσικά, για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 

Βόλτες στο Πάρκο ή κατά μήκος του Καναλιού, ποδηλατάδες, παιχνίδια στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική χαρά, πίδακες νερού και ένας λαβύρινθος είναι μερικά μόνο απ' όσα θα βρείτε εκεί για να περάσετε στιγμές απόλυτης ξεγνοιασιάς και δημιουργίας με τα παιδιά σας.


Το ΚΠΙΣΝ, όμως, δεν προσφέρεται μόνο για μια απλή βόλτα. Κάθε μήνα διοργανώνεται εκεί πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όλες με ελεύθερη είσοδο, χάρη σε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη 6 μηνών μέχρι εφήβους.

 

Κάθε μήνα διοργανώνεται εκεί πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όλες με ελεύθερη είσοδο, χάρη σε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη 6 μηνών μέχρι εφήβους.

 

Τώρα τον Οκτώβρη, για παράδειγμα, στο ΚΠΙΣΝ, τα βρέφη 6-24 μηνών μπορούν, μαζί με τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν το εργαστήριο με τίτλο «Έχω μια ωραία ιδέα». Στόχος του εργαστηρίου είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από εξερευνητικά παιχνίδια και μουσικά ερεθίσματα. Αλλά και για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει ένα εύρος δημιουργικών δραστηριοτήτων που μπορούν να επιλέξουν, όπως εργαστήρια με θέμα την ανακύκλωση, μαθήματα γιόγκα, παιχνίδια ευστοχίας, στιβομαχίες ή δημιουργική ενόργανη. Παράλληλα, τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ιστιοπλοΐα ή στο καγιάκ στο Κανάλι, να μάθουν roller skates, να εξασκηθούν στο ποδήλατο ή να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, αντλώντας έμπνευση από γνωστούς ζωγράφους.

 

Όλες οι πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνει το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα παιδιά
Για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει ένα εύρος δημιουργικών δραστηριοτήτων που μπορούν να επιλέξουν, μεταξύ αυτών και μαθήματα γιόγκα. Φωτο: Πηνελόπη Γερασίμου

 

Το ΚΠΙΣΝ έχει προνοήσει και για τις οικογένειες με εφήβους, προσφέροντας δύο νέα προγράμματα που θα ενθουσιάσουν κάθε έφηβο. Πρόκειται για μαθήματα BMX, όπου όχι μόνο θα λύσουν όλες τους τις απορίες για τον συγκεκριμένο τύπο ποδηλάτου αλλά και θα το δοκιμάσουν, και για τον «Κύκλο εργαστηρίων για τη video art», στον οποίο θα γνωρίσουν την τέχνη του μοντάζ και του κινηματογράφου. Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και κάποιες μέρες θαλάσσια ποδήλατα έκαναν την εμφάνισή τους στο Κανάλι!


Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι το ΚΠΙΣΝ διαθέτει ένα Πάρκο 210 τ.μ., που είναι το κατάλληλο μέρος για έρθουν τα παιδιά μας σε επαφή με τη φύση μέσα από δραστηριότητες όπως οι «Κηπουροί του Πάρκου» και οι «Τέσσερις εποχές του ΚΠΙΣΝ», ενώ οι πιο αθλητικοί τύποι μπορούν να προπονηθούν στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο ή στο τένις στον καινούργιο πολυμορφικό υπαίθριο χώρο αθλοπαιδιών.


Τελικά, ένα είναι σίγουρο, στο ΚΠΙΣΝ κάθε μήνα σάς περιμένουν δραστηριότητες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες σε ένα καταπράσινο τοπίο που προσφέρει στα παιδιά νέες εμπειρίες και δίνει ευκαιρίες για μάθηση, αναψυχή και ξεκούραση.

 

Όλες οι πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνει το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα παιδιά
Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν εκτός των άλλων, να μάθουν roller skates. Φωτο: Ιωάννα Πάκα


Info: Μάθετε περισσότερα για τις υπέροχες δράσεις που σας περιμένουν στο ΚΠΙΣΝ εδώ: SNFCC.org

Οδηγός Παιδιού