5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά

5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά Facebook Twitter
Extra tip: Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο fb για να μη χάνετε τα special events με DJ set από γνωστούς μουσικούς παραγωγούς και όχι μόνο.
0

MAGIC BUS
Ένα ξεχωριστό espresso-cocktail bar για μουσικά ταξίδια στον κόσμο του ροκ

5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά Facebook Twitter

Ξεκίνησε το ταξίδι του στην κοσμοπολίτικη γειτονιά του Παγκρατίου που πριν από λίγους μήνες και γρήγορα απέκτησε πολλούς... επιβάτες. Και αν δεν το ξέρεις ήδη, σε αυτό το Magic Bus θα θέλεις να ανέβεις κι εσύ. Το νέο, ξεχωριστό στέκι που δημιουργήθηκε με όχημα την αγάπη για τον καλό καφέ και τα πρωτότυπα κοκτέιλ είναι ένας all day προορισμός, από εκείνους που σε προκαλούν να κάνεις στέκι σου. Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του, που παντρεύει αρμονικά το μοντέρνο στοιχείο με πολλές vintage πινελιές, θα αράξετε από το πρωί με ένα βιβλίο στο χέρι, θα πείτε τα νέα με την παρέα σας σε ένα από τα πιο priv é σαλονάκια του, σαν να είστε στο σπίτι σας, και θα πιείτε πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Ανοιχτά καθημερινά, από νωρίς το πρωί, με εξαιρετικής ποιότητας καφέ από γνώστες του είδους, σνακ και αυθεντική ιταλική πίτσα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Το βράδυ, στο παιχνίδι μπαίνουν τα φοβερά κοκτέιλ του Magic Bus, σε classic αλλά και signature επιλογές, υπό τους ήχους κυρίως μαύρης μουσικής που κινείται σε soul, funk και rock'n'roll μονοπάτια, με το πάρτι το Σαββατοκύριακο να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σπύρου Μερκούρη 22, Παγκράτι, 215 5003160, Facebook

 

 

ΨΗΤΟΠΩΛΕIΟ ΠΑΛIAΚΗΣ
Το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη

5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά Facebook Twitter
Extra tip: Κάθε Πέμπτη σας σερβίρουν καφέ με €2 και ποτό με €5.

Γνωστό στέκι για όσους αγαπούν το νόστιμο κρέας, το ψητοπωλείο Παλιάκης είναι συνώνυμο με τα καλά σουβλάκια στο Παγκράτι. Περνώντας από την κοσμοπολίτικη πλατεία Βαρνάβα, οι μυρωδιές από τα κρέατα που σιγοψήνονται στη σχάρα του δύσκολα θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Όλα τα κρεατικά φτάνουν στο μαγαζί ολόφρεσκα από το δικό τους κρεοπωλείο που βρίσκετε μολις 30 μέτρα μακριά (Πρόκλου 23) και καταλήγουν στο πιάτο σε πλούσιες μερίδες. Θα βρείτε ποικιλία σε ψητά της ώρας, από μπιφτέκι, λουκάνικο και πανσέτα μέχρι τη φοβερή μπριζόλα μόσχου ή τα βουβαλίσια κεμπάπ, αλλα και το εντελώς «νέο» μοσχαρίσιο «καλαμάκι». Πλέον μπορείται να δοκιμάσετε τορτίγια η να βάλετε το αγαπημένο σας κρέας σε σάντουιτς αντι για πίτα.

Πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7010022, Facebook

PINK FREUD
Η μουσική συναντά τη «ψυχανάλυση» στο Παγκράτι

5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά Facebook Twitter

Όταν σκέφτεσαι «στέκι», ο νους σου πάει σε ένα μέρος όπου νιώθεις οικεία και σε προδιαθέτει να πας εκεί κάθε ώρα της ημέρας, χωρίς να ψάξεις και πολύ τι θα βάλεις, γνωρίζοντας ότι θα περάσεις καλά. Κάτι σαν το Pink Freud στο Παγκράτι, το στέκι που με πολύ μεράκι έφτιαξε η Μαρίζα Παπασμύρη, έχοντας στο μυαλό της το ιδανικό μαγαζί που θα την κράταγε για ώρες με την παρέα της και φέτος γίνεται τριών ετών. Στον μικρό, ζεστό χώρο του, με industrial χαρακτηριστικά και vintage πινελιές, θα χαλαρώσετε από νωρίς το πρωί με έναν καφέ κι ένα βιβλίο στο χέρι από την πλούσια βιβλιοθήκη του, ενώ, όσο περνάει η ώρα, στο παιχνίδι μπαίνουν funk, μπλουζ, τζαζ και ρoκ μουσικές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό, ενδιαφέροντα κοκτέιλ και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Μη χάσετε τα συχνά DJ sets αλλά και τα live που φιλοξενεί. Κάθε παρασκευή και Σάββατο έχει residents djs.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272, Facebook

ΠΙAΤΣΑ ΤΣΙΠΟΥΡAΚΙ
Το στέκι του μεζέ για γευστικές τσιπουροκαταστάσεις

5 μαγαζιά στο Παγκράτι για να περάσεις καλά Facebook Twitter
Extra tip: Μπορείτε να πάρετε σε πακέτο ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή να σας τα φέρουν στο σπίτι.

Εκλεκτοί μεζέδες, καλό τσίπουρο και φιλικό περιβάλλον. Τι άλλο θες από ένα παραδοσιακό καφενείο; Το Πιάτσα Τσιπουράκι, στην πλατεία Βαρνάβα, τα έχει και τα τρία, γι' αυτό έχει κερδίσει μια θέση στις καρδιές των κατοίκων και όχι μόνο. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, για καφέ, μια κρύα μπίρα και φυσικά τσιπουράκι που θα συνοδεύσετε με νόστιμους μεζέδες, όπως ο μαρινάτος γαύρος, τα ρεβίθια και η μελιτζανοσαλάτα, οι οποίοι έρχονται από τις ιστορικές Μουριές, ακριβώς δίπλα, που είναι αδελφάκι του.

Πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100, Facebook

ΜΟΥΡΙΕΣ
Παραδοσιακά μαγειρευτά με οικογενειακό μεράκι

Με παράδοση στο καλό σπιτικό φαγητό που μετρά πια 40 χρόνια, αυτή η οικογενειακή ταβέρνα είναι από μόνη της ένας λόγος να πας στην πλατεία Βαρνάβα. Φημισμένες για την τεράστια ποικιλία σε μαγειρευτά φαγητά (λαδερά, ψητά και άλλα) καθώς και για τα πιάτα της ώρας που φτιάχνονται με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και συνταγές που τιμούν την παράδοση, οι Μουριές θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Αν σας αρέσει η μαγειρίτσα, εδώ θα βρείτε ίσως την καλύτερη της Αθήνας.

Πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι, 210 7016100, Facebook

 

Αφιέρωμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ