Πώς μπορώ να επισκευάσω τα αγαπημένα μου sneakers;

Πώς μπορώ να επισκευάσω τα αγαπημένα μου sneakers; Facebook Twitter
Καθώς η κουλτούρα του χιπ-χοπ εξαπλώνεται και στο sneaker collecting, δεν άργησε η ιδέα και για ένα πρωτότυπο επισκευαστήριο sneakers.
0



ΤO SHOWTIME ΞΕΚΙΝΗΣΕ από μια παρέα που έκανε το μεγαλύτερο χιπ-χοπ και RnB party στην Αθήνα, με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από street parties μέχρι τα Venue, Ακρωτήρι, Lohan και όλα τα μεγάλα κλαμπ, ενώ αυτή την περίοδο κάνουν πάρτι κάθε Τρίτη στο Bolivar Beach Bar.


Βασιζόμενοι στην κουλτούρα του χιπ-χοπ, διαμόρφωσαν πριν από λίγο καιρό έναν νέο χώρο, ο οποίος συνδυάζει τα σύγχρονα περιποιημένα κουρέματα με fresh fades, τα κουρέματα που «ξεπουλάνε» στα πιο δημοφιλή μπαρμπέρικα παγκοσμίως, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για υπηρεσίες grooming ποιότητας, όπως είναι η black mask ή το αγγλικό ξύρισμα με φαλτσέτα.


Καθώς η κουλτούρα του χιπ-χοπ εξαπλώνεται και στο sneaker collecting, δεν άργησε η ιδέα και για ένα πρωτότυπο επισκευαστήριο sneakers, το οποίο διαθέτει customizing, restoring, καθώς και cleaning, δηλαδή μετατροπή-μεταμόρφωση και καθαρισμό ταλαιπωρημένων ή ακόμα και άχρηστων sneakers.

Το να κανείς custom τα sneakers σου σε κάνει ξεχωριστό, γιατί φοράς κάτι που δεν έχει κανένας άλλος, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια δεύτερη ζωή στα αγαπημένα σου αθλητικά ή στα ξεχασμένα σου παπούτσια που ξανάρθαν στην μόδα. 


Στη γωνία Πανόρμου και λεωφόρου Κηφισιάς έχει δημιουργηθεί ένας φωτεινός χώρος, με τις χαρακτηριστικές καρέκλες του μπαρμπέρικου, διακοσμημένος με τεχνητή φυλλωσιά τριφυλλιού αλλά και το «άγγιγμα» του Michelangelo, ενώ κατεβαίνοντας τις σκάλες βρίσκει κάποιος τον χώρο του Dr Sneaker. Ένας underground χώρος, όπου στον τοίχο δεσπόζει ένα graffiti εμπνευσμένο από το Space Jam με θρυλικούς παίκτες του NBA, όπως ο Michael Jordan.

«Το graffiti αυτό επιμελήθηκε η street artist Nique, η οποία ευθύνεται για τη μεταμόρφωση του γηπέδου των Ελληνορώσων, που αφιερώθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτήν τη συνεργασία» λέει ο Βαγγέλης Σταύρου, ιδιοκτήτης του χώρου.


Στον άλλον τοίχο του Dr Sneaker βρίσκεται μια οθόνη τηλεόρασης που παίζει χιπ-χοπ βιντεοκλίπ από τα '70s μέχρι σήμερα, καθώς και αθλητικά γεγονότα όλων των εποχών, με προτίμηση στο NBA, αλλά και street δραστηριότητες, όπως skateboard, parkour κ.λπ. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το εργαστήριο όπου γίνεται η επισκευή-μετατροπή των sneakers.


Πελάτες του χώρου είναι ράπερ και αθλητές, καθώς και πολλά νέα παιδιά, που έρχονται είτε για να κουρευτούν είτε για να φτιάξουν, ανακατασκευάσουν ή απλώς καθαρίσουν τα sneakers τους.

Πώς μπορώ να επισκευάσω τα αγαπημένα μου sneakers; Facebook Twitter
Στις υπηρεσίες του Dr Sneaker είναι το unyellow, δηλαδή το ξεκιτρίνισμα σε σόλες που έχουν κιτρινίσει από τον χρόνο, και το restoration, προκειμένου να γίνει σαν καινούργιο.


«Στις υπηρεσίες του Dr Sneaker είναι το unyellow, δηλαδή το ξεκιτρίνισμα σε σόλες που έχουν κιτρινίσει από τον χρόνο, και το restoration, προκειμένου να γίνει σαν καινούργιο. Τέλος, διαθέτουμε και την υπηρεσία του custom, κατά την οποία το καλλιτεχνικό μας team, Acrylicon team, δημιουργεί ένα "unique" παπούτσι για τον πελάτη.


Το να κανείς custom τα sneakers σου σε κάνει ξεχωριστό, γιατί φοράς κάτι που δεν έχει κανένας άλλος, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια δεύτερη ζωή στα αγαπημένα σου αθλητικά ή στα ξεχασμένα σου παπούτσια που ξανάρθαν στην μόδα. Κάνεις ένα είδος recycling και δεν αφήνεις ένα κομμάτι της ζωής σου να χαθεί. Συνήθως αυτά που μας ζητούν είναι σχέδια που έχουν σκεφτεί οι ίδιοι και συνδέονται με περιστατικά της ζωής τους, με αγαπημένα πρόσωπα, αθλητές, ομάδες, κόμικς, rappers, brands, μουσική, ταινίες κ.λπ.


Τα πιο συνηθισμένα sneakers που επισκευάζουμε είναι τα Air Force1, Jordan, Yeezy, vans, converse και αλλά πολλά» λέει ο Βαγγέλης.
Οι τιμές στο Dr Sneaker ξεκινούν από χαμηλά, για έναν απλό καθαρισμό στα 8 ευρώ, σπέσιαλ καθαρισμό με κορδόνια 15 ευρώ, Unyellow σε σόλες από 20 ευρώ και restoration από 30 ευρώ. Τα custom-made ξεκινούν από 50 ευρώ.

showtimebarberclub.com

Instagram

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM