Τις Πέμπτες που βαριούνται, οι Έλληνες YouTubers κυκλοφορούν με άρβυλα και διχτυωτά καλσόν

Τις Πέμπτες που βαριούνται, οι Έλληνες YouTubers κυκλοφορούν με άρβυλα και διχτυωτά καλσόν Facebook Twitter
Κατά κύριο λόγο, κάνουμε συζητήσεις σαν αυτές που θα γίνονταν σε έναν καφέ μεταξύ μας σχετικά με θέματα του πόνου, όπως ο χωρισμός, οι σχέσεις, γκομενικές και φιλικές, ή ό,τι άλλο μας απασχολεί κάθε στιγμή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
1

Παιδιά, τι είναι τα Carrot Tards;

Είναι το κανάλι μας στο YouTube, το όνομα του οποίου προέκυψε μετά από πολλή σκέψη και μια κρίση δυσλεξίας. Μια αναζήτηση για κάρτες ταρώ (tarot cards) έφερε το όνομα μπροστά μας και αυτό μάλλον μας διάλεξε!

— Πώς βρεθήκατε μαζί;

Όλα ξεκίνησαν το 2006, σε ένα γυμνάσιο του κέντρου της Αθήνας. Αν και δεν κάναμε καθόλου παρέα, μετά από μια αλλαγή σχολείου, λίγα χρόνια μετά βρεθήκαμε στο ίδιο φροντιστήριο. Η καθημερινότητα λειτούργησε υπέρ μας και κάπως έτσι βρεθήκαμε στην ίδια παρέα, στο ίδιο μπλογκ, στο ίδιο κανάλι.

— Και γιατί κάνατε κανάλι στο YouTube;

Ο Αλέξανδρος ήταν αυτός που είχε την αρχική ιδέα, μια και υπήρχαν πολλές στιγμές που πάνω στην κουβέντα λέγαμε ότι κάποιος έπρεπε να καταγράφει όσα λέγαμε με μια κάμερα.

Για ένα full make-up μαζί με μαλλιά και μισή ώρα στην ντουλάπα για να βάλω τελικά το ίδιο t-shirt που φορούσα όλη την εβδομάδα θα χρειαστώ τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

— Τι κάνετε στα βίντεο;

Ό,τι μπορούμε! Κατά κύριο λόγο, κάνουμε συζητήσεις σαν αυτές που θα γίνονταν σε έναν καφέ μεταξύ μας σχετικά με θέματα του πόνου, όπως ο χωρισμός, οι σχέσεις, γκομενικές και φιλικές, ή ό,τι άλλο μας απασχολεί κάθε στιγμή.

Αγαπημένη μας στήλη είναι το «Μεγάλο Ντιμπέιτ», σε κάθε επεισόδιο του οποίου μαλλιοτραβιόμαστε για τα πιο σοβαρά διλήμματα που έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα π.χ. «Σεξ ή φαγητό», «Μόνος ή σε σχέση», «Κουραμπιές ή μελομακάρονο». Επίσης, επιβραβεύουμε τους συνδρομητές μας με βίντεο επικίνδυνων μαγειρικών (π.χ. κόλλυβα) και με τα πιο επιτυχημένα vlog όλων των εποχών!

— Πόσα βίντεο ανεβάζετε την εβδομάδα;

Υπό κανονικές συνθήκες, ανεβάζουμε ένα κάθε Κυριακή. Όταν είμαστε large, ανεβάζουμε μέχρι και δύο!

— Τα γυρίσματα σας παίρνουν ώρες; Εσείς επεξεργάζεστε τα βίντεο;

Ατελείωτες! Αυτό εξαρτάται από το θέμα του γυρίσματος. Πλέον, τα περισσότερα βίντεο χρειάζονται πάνω από δύο ώρες για brainstorming, set up και γύρισμα. Για τα vlog, ας μη μιλήσουμε καθόλου! Όσο για το μοντάζ, αυτό γίνεται ομαδικά και με αλληλεγγύη. Τη βρόμικη δουλειά την κάνει ο Αλέξανδρος, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η Σιλένα.

Τις Πέμπτες που βαριούνται, οι Έλληνες YouTubers κυκλοφορούν με άρβυλα και διχτυωτά καλσόν Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Παρακολουθείτε ξένους YouTubers;

A.: Δεν παρακολουθώ αρκετά ξένο YouTube. Μου αρέσει όμως αρκετά ο Jeffree Star γιατί αγαπώ καθετί που συμπαρασύρει γύρω του ατελείωτο drama.


Σ.: Μακράν ο πιο αγαπημένος μου είναι ο Markiplier, καθότι αγαπώ το gaming. Στις πιο goth στιγμές μου παρακολουθώ την ιέρεια των μαλλιών ch527kerosene. Και επειδή όλοι αγαπούν το drama το σωστό, το πρόστυχο, η κλειδαρότρυπα του onision είναι η καλύτερη ever.

— Τι νομίζετε ότι θέλει να παρακολουθεί ο κόσμος;

Εύκολο, αλλά περίπλοκο: drama, που λέγαμε και πιο πριν, και σίγουρα ό,τι πιο προσωπικό έχει να δείξει το κάθε κανάλι. Πέραν αυτού, όμως, στο κανάλι μας ειδικευόμαστε στα θέματα σχέσεων. Όχι ότι έχουμε διαλύσει τις προσωπικές μας ζωές, αλλά δίνουμε τέλειες και αντικειμενικές συμβουλές στους άλλους.

— Πόση ώρα σας παίρνει να βρείτε τι θα φορέσετε και να ετοιμαστείτε για το γύρισμα;

Α.: Αν σκεφτεί κανείς ότι έχω φορέσει σχεδόν όλα μου τα ρούχα στα βίντεο, η αναζήτηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε φορά. Για τα υπόλοιπα δεν ανησυχώ, έχω ένα ολόκληρο team που με φροντίζει. Τα μαλλιά μου θα τα φτιάξω εγώ, ενώ ο εαυτός μου θα με πουδράρει λίγο πριν αρχίσει το γύρισμα.


Σ.: Πολλή. Για ένα full make-up μαζί με μαλλιά και μισή ώρα στην ντουλάπα για να βάλω τελικά το ίδιο t-shirt που φορούσα όλη την εβδομάδα θα χρειαστώ τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

— Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ σας;

Α.: Απροσδιόριστο, αλλά συνεπές. Φοράω πάντα ό,τι δω και νιώσω πως μου ταιριάζει. Και, εννοείται, διαφορετικές κάλτσες κάθε μέρα.


Σ.: Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα ξυπνήσω το πρωί. Τις Πέμπτες συνήθως τις βαριέμαι και κυκλοφορώ με διχτυωτό καλσόν, αρβύλα και δερμάτινο μπουφάν. Τα γλυκά κυριακάτικα βράδια όμως θα με βρουν με το πιο glam ασημένιο σακάκι που πέρασε ποτέ απ' τον Δήμο της Αθήνας.

Τις Πέμπτες που βαριούνται, οι Έλληνες YouTubers κυκλοφορούν με άρβυλα και διχτυωτά καλσόν Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Τι είδους σχόλια σας έχουν αφήσει οι follower σας;

Ανάμεικτα. Με το hate δεν έχουμε ακόμα κάποια σχέση, αλλά μεγαλώνοντας το περιμένουμε. Τα πιο συχνά σχόλια αφορούν προσωπικές ιστορίες, όπως και το ποιο είναι το τραγούδι του intro και του outro, ερώτηση που μας γίνεται εδώ και 13 μήνες ανελλιπώς. Ακόμα, ξεχωριστή κατηγορία είναι αυτά που μας ρωτάνε πού βρήκαμε αυτά που φοράμε ή έχουμε γύρω μας.

— Τι φοράτε σήμερα και πόσο κοστίζει;

Α.: Σήμερα φοράω τα πράγματα που ψώνισα την τελευταία φορά που βγήκα από το σπίτι και είπα «δεν θα ψωνίσω τίποτα σήμερα». Ήταν όλα τους έρωτας κεραυνοβόλος. Το πουκάμισο είναι η σύνοψη του εθισμού που έχω πάθει τελευταία με τα patterns. Είναι διακριτικό και ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερο, ώστε να το προσέξει το μάτι. Το απλό μαύρο παντελόνι δεν χρειάζεται συστάσεις, ενώ τα μποτάκια είναι κάτι που έβλεπα καιρό και ήθελα να δοκιμάσω.

Όλα τα κομμάτια είναι Zara και κοστίζουν συνολικά 59 ευρώ. Απαραίτητα μαζί τους το αγαπημένο μου δαχτυλίδι από Πριγκιπώ, το πρώτο που πήρα ever και κοστίζει 20 ευρώ.

Σ.: Όπως είναι προφανές, σήμερα ξύπνησα νιώθοντας καινούργιο μέλος των Steel Panther, αλλά με λίγο πιο καλοφτιαγμένα μαλλιά. Μεταλλικά παπούτσια Bershka (20 ευρώ), κόκκινο βελούδινο κολάν H&M (5 ευρώ) ‒ ποιος έχασε τη διακριτικότητα για να τη βρω εγώ; Ακόμα, ένα απλό μπλουζάκι second hand για να μπορώ να πω ότι έχω και κάτι απλό πάνω μου (7 ευρώ) και, φυσικά, για να σιγουρευτώ ότι με είδαν στον δρόμο, ασημένιο σουέντ σακάκι Zara (50 ευρώ). Αύριο λέω να ξυπνήσω ως μετενσάρκωση του Kερτ Κομπέιν!

Ο Αλέξανδρος η Σιλένα έχουν εδώ και έναν χρόνο το κανάλι «The carrot tards» στο YouΤube.

Έχεις Γούστο!
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ