Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Aν, λόγω της υψηλής ζήτησης, το «χτύπημα» επί τόπου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, μπορεί κανείς να συναντήσει τον καλλιτέχνη, να συζητήσει μαζί του, να ανταλλάξουν ιδέες και να κάνει τελικά το τατουάζ που επιθυμεί και έχει δει στον διαγωνισμό.
0

Η επισκεψιμότητα του Athens International Tattoo Convention κάθε χρόνο μεγαλώνει, ενώ πέρσι υπολογίζεται πως τις πύλες του Κλειστού Γηπέδου του Παλαιού Φαλήρου, όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ, πέρασαν περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, ακόμα και από τις ΗΠΑ, μια χώρα με μακρά παράδοση στην τέχνη της δερματοστιξίας. Οι Έλληνες ακολουθούν τα τελευταία χρόνια για τα καλά τη μόδα των τατουάζ, ειδικά οι νεότεροι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους όλο και σε κάποιο σημείο του σώματός τους θα έχουν «χτυπήσει» τουλάχιστον ένα σχέδιο.


Τη συγκεκριμένη τάση φαίνεται να αποτυπώνουν και τα στατιστικά δεδομένα, καθώς, σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε το διεθνώς αναγνωρισμένο daliaresearch με πάνω από 9.000 συμμετέχοντες από 18 χώρες, προκύπτει ότι στην Ελλάδα το 35% διαθέτει τουλάχιστον ένα τατουάζ, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να απαντούν στην Ιταλία (48%), στη Σουηδία (47%) και στις ΗΠΑ (46%). Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες όπου η ψαλίδα ανοίγει αρκετά υπέρ των γυναικών, καθώς, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, οι Ελληνίδες διαθέτουν τουλάχιστον ένα τατουάζ σε ποσοστό 42%, έναντι 29% των ανδρών. Οι Έλληνες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο Μάιο, είναι από τους πιο «αμετανόητους», καθώς στην ερώτηση εάν έχουν ποτέ μετανιώσει για κάποιο από αυτά, μόλις σε ένα 17% απάντησαν θετικά.

Tις τρεις ημέρες του Athens Tattoo Convention θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να «χτυπά» ένα μικρό αστέρι στο σώμα του και τα 20 ευρώ που θα πληρώνει θα πηγαίνουν αποκλειστικά στο Make a Wish.


Και αν κατά μέσο όρο οι Έλληνες έχουν στο σώμα τους περίπου 2,5 τατουάζ, όπως ενημερώνει η συγκεκριμένη έρευνα, επειδή στο 13ο Athens Tattoo Convention θα έχουν τη δυνατότητα να δουν να δημιουργούνται μπροστά τους κομψοτεχνήματα από tattoo artists διεθνούς φήμης που φτάνουν στην Ελλάδα μόνο για το φεστιβάλ, ίσως σκεφτούν να τα αυξήσουν.

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Στο 13ο Athens Tattoo Convention οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν να δημιουργούνται μπροστά τους κομψοτεχνήματα από tattoo artists διεθνούς φήμης που φτάνουν στην Ελλάδα μόνο για το φεστιβάλ.


Υπολογίζεται πως στο Κλειστό Γήπεδο του Π. Φαλήρου θα βρεθούν συνολικά 350 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, ακόμη και τη Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ αυτών πρόκειται να είναι και οι διεθνούς φήμης Steve Butcher από τη Νέα Ζηλανδία, Benjamin Laukis από τη Λιθουανία και Yomico Moreno από τις ΗΠΑ. Μαζί τους θα φέρουν και τα διάφορα είδη τατουάζ που γνωρίζουν έκρηξη και αναγνώριση παγκοσμίως. Αν παρατηρήσει κανείς το πρόγραμμα του Athens Tattoo Convention, θα δει πως καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν διαγωνισμοί καλύτερου τατουάζ διαφόρων σχολών: black and grey, tribal, πολύχρωμο, ρεαλιστικό, old school, ακόμη και ιαπωνικό τατουάζ, που αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα εντυπωσιακά και συνάμα ιδιαίτερα είδη παγκοσμίως.

Και αν, λόγω της υψηλής ζήτησης, το «χτύπημα» επί τόπου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, μπορεί κανείς να συναντήσει τον καλλιτέχνη, να συζητήσει μαζί του, να ανταλλάξουν ιδέες και να κάνει τελικά το τατουάζ που επιθυμεί και έχει δει στον διαγωνισμό. Μπορεί, ωστόσο, ένα μικρό και λιτό τατουάζ συγκριτικά με τα υπόλοιπα της έκθεσης, ένα μικρό αστέρι π.χ., να κάνει τη διαφορά; Ναι, μπορεί, γι' αυτό και τις τρεις ημέρες του Athens Tattoo Convention θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να «χτυπά» ένα μικρό αστέρι στο σώμα του και τα 20 ευρώ που θα πληρώνει θα πηγαίνουν αποκλειστικά στο Make a Wish, βοηθώντας έτσι να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα τους για ζωή.

Το Athens Tattoo Convention, όμως, δεν είναι ένα φεστιβάλ μόνο για τατουάζ, καθώς από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου θα γίνουν παράλληλες δράσεις, όπως body painting και graffiti shows, δικαιολογώντας έτσι τον χαρακτηρισμό του urban party που του έχουν προσδώσει αρκετοί. Στον χώρο θα υπάρχει ολόκληρο skate park, ενώ η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο διάσημος ράπερ Taki Tsan θα βρεθεί στη σκηνή που πρόκειται να δημιουργηθεί στο γήπεδο για μισή ώρα.

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Kατά μέσο όρο οι Έλληνες έχουν στο σώμα τους περίπου 2,5 τατουάζ, όπως ενημερώνει η συγκεκριμένη έρευνα.

Athens Tattoo Convention

Παρασκευή

Ώρες προσέλευσης: 14:00-24:00

Graffiti Show

17:00-17:30: Body Painting

17:30-18:30: Best Realistic Small

19:00-20:00: Best Tribal Tattoo Contest

20:00-21:00: Best Realistic Big

21:30-22:30: Best of Day

Σάββατο

Ώρες προσέλευσης: 11:00-24:00

Graffiti Show

13:30-14:00: Body Painting

14:00-15:00: Best Old School

15:30-17:00: Best Colour Tattoo Contest Small

17:30-19:00: Best Colour Tattoo Contest Big

19:30-20:30: Best Dotism Tattoo Contest Small

20:30-21:30: Best Dotism Tattoo Contest Big

21:30-22:00: Taki Tsan Live

22:00-23:00: Best of Day

Κυριακή

Ώρες προσέλευσης: 11:00-22:00

13:00-14:30: Best Black and Grey Tattoo Contest Small

15:00-15:30: Body Painting

15:30-17:00: Best Black and Grey Tattoo Contest Big

17:30-18:30: Best Japanese Big

19:00-20:00: Best of Show Small

20:30-21:30: Best of Show Big

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter

Ιnfo

13ο Athens International Tattoo Convention

10-12 Μαΐου 2019

Γήπεδο Tae Kwon Do, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Ολυμπιακά Ακίνητα Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο (απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου)

Τιμές εισιτηρίων: ημερήσιο 10 ευρώ, τριήμερο 20 ευρώ 

http://www.athenstattooconvention.gr/

FB: @athenstattooconvention

Instagram: @athenstattooconvention

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;

Η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή της δερματοστιξίας φτάνει αισίως στη 13η της διοργάνωση, καθώς το ραντεβού μας με τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του είδους από όλο τον κόσμο έχει οριστεί για τις 10, τις 11 και τις 12 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθηναία αρχιτέκτων Ελίζα Μάνωλα «μεταφράζει» την αγγλική εξοχή

Design / Η Ελίζα Μάνωλα ξαναζωντανεύει παλιά εξοχικά σπίτια της βρετανικής υπαίθρου

Με σεβασμό στην ιστορική αρχιτεκτονική τους, την ιδιαιτερότητα των τεχνοτροπιών και των λεπτομερειών τους, η Αθηναία αρχιτέκτονας προτείνει τον δικό της σύγχρονο σχεδιασμό, εγκαθιστά σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια μια αισθητική απαλλαγμένη από κλισέ.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ
Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT