12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Avener

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

O Avener επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Bonjour Athènes Dance Festival, που διοργανώνεται στις 2 Απριλίου στο Gazi Music Hall. «To Let Myself Go», «Hate Street Dialogue», «Panama» και «Fade Out Lines» είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά του κομμάτια, τα οποία αναμένεται να παίξει ζωντανά και στην Αθήνα. Στη σκηνή με τον Γάλλο παραγωγό θα βρεθεί το ντουέτο των Synapson, αλλά και η πρώτη τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, Phoebe Killdeer.
2/4, 20:00, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, είσοδος: €25-29.

ΕΚΘΕΣΗ


The Eaters and The Eaten

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Άτιτλο, 2016, μεικτή τεχνική σε ξύλο 30x40 cm. Παραχώρηση: The Breeder, Αθήνα.

Στην ατομική του έκθεση ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης σπάει τα όρια μεταξύ του γνωστού και του άγνωστου και μεταξύ του αφηρημένου και του περιγραφικού. Παρουσιάζει αποδομημένες φιγούρες μέσα από μια διαδικασία συνεχών μεταμορφώσεων και έναν κυκεώνα γραμμών και χρωμάτων. Οι πίνακές του απεικονίζουν διασπαρμένα όντα που μετατοπίζονται από τη γοητεία στην απέχθεια σαν να παίζουν το παιχνίδι με σχοινιά. Νικητές και χαμένοι έχουν τελικά τον ίδιο ρόλο.
Εγκαίνια στις 31/4, 20:00, The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Electric Nights 2016

H Medea Electronique διοργανώνει το τέταρτο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής Electric Nights με ζωντανές εμφανίσεις και εργαστήρια στο Booze Cooperativa. Καλεσμένοι, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται με τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant-garde.
1-2/4, 21:00, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι, είσοδος: €5-8. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.medeaelectronique.com.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Links

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ο χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης αφιερώνει το νέο του έργο, «Links», στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και στον Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του μπαρόκ.
3, 6, 10, 19, 22, 23/4, 20:00, Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, είσοδος: €7-45.


ΕΚΘΕΣΗ


Κώστας Χριστόπουλος: y.st.rd

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στην τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Ο αινιγματικός τίτλος της έκθεσης μεταγράφει την αναστοχαστική διάθεση του εικαστικού. Τα γράμματα του τίτλου είναι η επιλεγμένη, από τον εικαστικό, συντομογραφία της αγγλικής λέξης «yesterday». Το χθες επιλέγεται να αποδοθεί σαν ακρωνύμιο, να απαλλαγεί από τις ιδιότητές του.
31/3-6/5, εγκαίνια στις 20:00, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, πλ. Κολωνακίου 20, είσοδος ελεύθερη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Φωτιά στη θάλασσα

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο ντοκιμαντέρ Φωτιά στη θάλασσα με θέμα την προσφυγική κρίση προβάλλεται στις 5 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Στο πλαίσιο της προβολής, στην Αθήνα θα βρεθεί και ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζιανφράνκο Ρόζι, για να παρουσιάσει την ταινία του.
5/4, 20:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή, Συγγρού 107, είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ


Το Ρολόι

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή Το Ρολόι, ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα του Μενέλαου Λουντέμη. Πρόκειται για την επιτυχημένη παράσταση του περσινού θεσμού της Ανοιχτής Πλατφόρμας που έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος), τα οποία θα προσφερθούν στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.
31/3-3/4, 20:00, Θέατρο «Σχολείον», Πειραιώς 52.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


The HillBilly Moon Explosion

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Rock 'n' roll ήχοι το Σάββατο το βράδυ στο Gagarin 205. Οι HillBilly Moon Explosion έρχονται από τη Ζυρίχη για μία εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή του Gagarin 205. Τη συναυλία ανοίγουν οι The Ducky Boyz.
2/4, 21:00, Gagarin 205 - Live Music Space, Λιοσίων 205, είσοδος: €15-18.

ΕΚΘΕΣΗ

VINTAGE TOYS 2016

Έκθεση & Cosplay


H μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ με θέμα τα παλαιά και συλλεκτικά παιχνίδια, κυρίως των δεκαετιών του '70, του '80 και του '90. Εκθέματα παιχνιδιών από συλλογές ιδιωτών, διοράματα Playmobil και Lego, μακέτες μοντελισμού, Subbuteo, events και διαγωνισμοί, καταστήματα εξειδικευμένα στο παλαιό νοσταλγικό παιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις. Το 1ο ελληνικό γκρουπ στο Facebook, POWER RANGERS/SUPER SENTAI GR, θα παρουσιάσει Vintage Cosplay.
1-3/4, 17:00, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», Πειραιώς 100, Γκάζι, είσοδος: €2.

ΕΚΘΕΣΗ


Portrait Cabinet

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Πενήντα επτά σύγχρονους καλλιτέχνες και 100 έργα συγκεντρώνει η έκθεση «Portrait Cabinet» που παρουσιάζεται από την 1η Απριλίου στον χώρο της Cheapart. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν το κλασικό πορτρέτο με νέους όρους και φόρμες, δημιουργώντας ένα καινούργιο, συνολικό και αδιαίρετο έργο.
1-24/4, Cheapart, Ανδρέου Μεταξά 25, Εξάρχεια, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Architecture of Reality

Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier, στο πλαίσιο του προγράμματος Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος. Ο Ελβετός αρχιτέκτονας Charles-Edouard Jeanneret (1887-1965), γνωστός ως Le Corbusier, αποτελεί μία εμβληματική μορφή στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στον Le Corbusier και στον μοντερνισμό.
1-10/4, open C.A.S.E. 303, Κηφισίας 303, Κηφισιά, είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Gang of Four

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το συγκρότημα από το Λιντς καταλαμβάνει τη σκηνή του Fuzz Club στις 3 Απριλίου με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο της μουσικής τους πορείας.
3/4, 20:00, Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, είσοδος: €19-22.

 

ΠΑΡΤΙ

An Anatolian Spring Affair w/ Mehmet Aslan

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


To mobile party Yes it does!! Sure it does!! σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο πάρτι, την πρώτη μέρα του Απρίλη, που σκοπό έχει να γιορτάσει το τέλος του χειμώνα και παράλληλα τον ερχομό της αθηναϊκής άνοιξης. Μεγάλος καλεσμένος της βραδιάς ο Mehmet Aslan. O Ελβετός, τουρκικής καταγωγής, DJ απέκτησε φήμη χάρη στη μοναδική ικανότητά του να αναμειγνύει παλιά κομμάτια τουρκικής funk, disco και rock με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους.
1/4, 23:45, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη

 

Το άρθρο από την έντυπη έκδοση της LIFO

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.