Η απογοητευτική εικόνα της πλ. Αιγύπτου και μια διαβαση που την κόβουν τα κάγκελα!

Η απογοητευτική εικόνα της πλ. Αιγύπτου και μια διαβαση που την κόβουν τα κάγκελα! Facebook Twitter
Στην Πλατεία Αιγύπτου, πίσω από τις πάμπολλες αφετηρίες λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αττικής που έχουν καταστρέψει αισθητικά τον χώρο βρίσκεται κρυμμένη η προτομή του Κ.Π. Καβάφη.
0

Η απογοητευτική εικόνα της Πλατείας Αιγύπτου

Πλατεία Αιγύπτου, γωνία Μαυρομματαίων με Ιουλιανού, εκεί ακριβώς όπου η Πατησίων συναντάει την Αλεξάνδρας, από τη μια πλευρά βρίσκεσαι στην πλατεία Αιγύπτου, με μερικές αριστουργηματικές πολυκατοικίες, και από την άλλη βλέπεις πάμπολλες αφετηρίες λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αττικής που έχουν καταστρέψει αισθητικά τον χώρο.

Αυτό δεν θα ήταν τίποτα αν δεν υπήρχε ένα παράπηγμα που οδηγεί σε υπόγειο ιδιωτικό πάρκινγκ αυτοκινήτων. Πίσω του ακριβώς είναι κρυμμένη η προτομή του Κ.Π. Καβάφη.

Στην απέναντι νησίδα (Μαυρομματαίων και Ιουλιανού), βρίσκεται ένα μικρό παρκάκι. Εκεί, δύο παραλληλόγραμμες στέρνες, πρώην σιντριβάνια που πια δεν λειτουργούν, χάσκουν με λιμνάζοντα νερά, γεμάτα σκουπίδια.

Τα σκουπίδια και τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα είναι αμέτρητα, όπως και έξω ακριβώς από το πάρκο, όπου στέκει ένα παροπλισμένο κιόσκι ΚΤΕΛ.

Η ηχορρύπανση στις οδούς Ερμού και Βουλής

Η απογοητευτική εικόνα της πλ. Αιγύπτου και μια διαβαση που την κόβουν τα κάγκελα! Facebook Twitter
Σχεδόν κάθε απόγευμα στη γωνία Ερμού και Βουλής διάφοροι τύποι, από πλανόδιες κομπανίες μέχρι ομάδες πιτσιρικάδων που χορεύουν break dance, στήνουν τεράστια φορητά ηχεία και βάζουν τη μουσική τους στο τέρμα.

Στη γωνία Ερμού και Βουλής κατά καιρούς στήνουν το απόγευμα τεράστια φορητά ηχεία διάφοροι τύποι, από πλανόδιες κομπανίες μέχρι ομάδες πιτσιρικάδων που χορεύουν break dance.

Βάζουν τη μουσική τους στο τέρμα κι εμείς, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος που δουλεύει στα γύρω γραφεία, προσπαθούμε να εργαστούμε μέσα στην απόλυτη βαβούρα. Η ηχορρύπανση είναι τεράστιο θέμα στην Αθήνα.

Η διάβαση στις οδούς Δεληγιώργη- Πειραιώς

Η απογοητευτική εικόνα της πλ. Αιγύπτου και μια διαβαση που την κόβουν τα κάγκελα! Facebook Twitter
Μόνο στην Αθήνα υπάρχει διάβαση σε φανάρι για πεζούς, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν κόβεται από κάγκελα.

Δεληγεώργη - Πειραιώς, λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια: Μόνο σε αυτή την πόλη υπάρχει διάβαση σε φανάρι για πεζούς, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν κόβεται από κάγκελο.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ