Η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα!
Η Mazda έχει ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό στη χώρα μας.

Η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα!

Ο Όμιλος Συγγελίδη, μετά τις Peugeot, Citroën, Opel και DS, προσθέτει και την ιαπωνική εταιρεία στο δυναμικό του.

Η πολυπόθητη επιστροφή της Mazda στη χώρα μας (μετά από απουσία περίπου 5 ετών) είναι και επίσημα γεγονός, με τις πωλήσεις των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας να ξεκινούν άμεσα. Οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της Mazda με τον Όμιλο Συγγελίδη είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η φημολογία για τη μεγάλη επιστροφή είχε κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα.


Τι προκάλεσε, όμως, την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας; Όπως φαίνεται, η παράλληλη « μεταγραφή» της Opel στον ίδιο όμιλο, η οποία ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα, καθυστέρησε το οριστικό deal μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο εν τέλει επετεύχθη, σκορπίζοντας χαμόγελα στους λάτρεις της ιαπωνικής εταιρείας και όχι μόνο.


Για την ιστορία, ο Όμιλος Συγγελίδη, έχοντας στο δυναμικό του ήδη τις Peugeot, Citroën, Opel και DS, με την προσθήκη της Mazda ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο, καθώς πρόκειται για μια μάρκα με ιδιαίτερα φανατικό κοινό στη χώρα μας, γεγονός το οποίο φάνηκε ακόμα και σε αυτή την πενταετία της απουσίας της.

 

Aπό αυτό το καλοκαίρι όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα μοντέλο της Mazda. Η εντυπωσιακή γκάμα της περιλαμβάνει το ολοκαίνουριο Mazda3, το διαχρονικό Mazda MX-5, καθώς και τα SUV Mazda CX-3 και CX-5, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις σταθερές αξίες μοντέλων όπως τα Mazda 2 και Mazda 6.


Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας με τα εγκαίνια ενός καταστήματος-ναυαρχίδα στα νότια προάστια της Αθήνας (λεωφ. Βουλιαγμένης 88-90, πρώην AutoOne), από αυτό το καλοκαίρι όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα μοντέλο της Mazda. Η εντυπωσιακή γκάμα της περιλαμβάνει το ολοκαίνουριο Mazda3, το διαχρονικό Mazda MX-5, καθώς και τα SUV Mazda CX-3 και CX-5, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις σταθερές αξίες μοντέλων όπως τα Mazda 2 και Mazda 6.


O David McGonigle, regional director της Mazda Central and South East Europe, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την έναρξη των πωλήσεων των νέων μας οχημάτων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια λαμβάναμε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους καταναλωτές για να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας ξανά διαθέσιμα στην Ελλάδα και τώρα πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Στον Όμιλο Συγγελίδη βρήκαμε έναν τοπικό συνεργάτη υψηλών προδιαγραφών που κατανοεί το brand μας και θα διασφαλίσει την επιτυχημένη επάνοδο σε μια αγορά στην οποία η Mazda έχει μακρά ιστορία».

 

Η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα!
Η Mazda εισήλθε στην ελληνική αγορά το 1982, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 100.000 οχημάτων στην Ελλάδα


Ο κ. Πολύχρονης Συγγελίδης, επικεφαλής των επιχειρήσεων Συγγελίδη, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που η Mazda επέλεξε εμάς γι' αυτό το εγχείρημα, σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για το brand. Είμαστε βέβαιοι ότι η μακροχρόνια δέσμευσή μας στην επίτευξη μιας ηγετικής θέσης στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών και μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας, θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά Ελλήνων να ερωτευθεί τα αυτοκίνητα της Mazda».

 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Mazda εισήλθε στην ελληνική αγορά το 1982, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 100.000 οχημάτων στην Ελλάδα, ενώ σήμερα διατηρεί ένα δίκτυο 14 εξουσιοδοτημένων συνεργείων, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες service και συντήρησης, και αυθεντικά ανταλλακτικά Mazda σε όλη τη χώρα.


Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στο άκουσμα της αποχώρησης της ιαπωνικής φίρμας από την ελληνική αγορά πριν από 5 χρόνια το σοκ ήταν μεγάλο λόγω της δημοφιλίας των μοντέλων της στη χώρα μας, ωστόσο η δυναμική της επάνοδος μέσω του Ομίλου Συγγελίδη αναμένεται να ανανεώσει το εμπορικό ενδιαφέρον τόσο των νέων υποψήφιων αγοραστών όσο και εκείνων που περίμεναν τα ευχάριστα νέα για να αποκτήσουν εκ νέου ένα αυτοκίνητο με την υπογραφή της Mazda.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ