Τρεις νέες κυκλοφορίες:

Επιλέξαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις του μήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ 4.2.2018 | 11:00

Mary Beard

SPQR: Ιστορία της αρχαίας Ρώμης
Mτφρ.: Κώστας Κουρεμένος
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Σελ.: 536

 

Διατρέχοντας χίλια χρόνια ρωμαϊκής ιστορίας, η Μαίρη Μπιρντ ρίχνει νέο φως στον ρωμαϊκό πολιτισμό, από το τρεχούμενο νερό μέχρι τη δημοκρατία, από τους Γαλατικούς Πολέμους μέχρι την Pax Romana, από τη δουλεία μέχρι τη μετανάστευση και από το μεγάλο άλμα προς τα μπρος μέχρι τις μεταμορφώσεις του Αυγούστου.

 

Τζόζεφ Κόνραντ

Ο καθρέφτης της θάλασσας
Μτφρ.: Δημήτρης-Χρυσός Τομαράς
Εκδόσεις Ίνδικτος
Σελ.: 304

 

Οι ναυτικές εμπειρίες του Κόνραντ μετασχηματίζονται σε πρώτης τάξεως αφορμή για μια γλώσσα που λαχταράει κυριολεκτικά να πετάξει από τη σελίδα προκειμένου να αδράξει τον μυστικό χαρακτήρα των πραγμάτων. Εκεί, απελευθερωμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, πασχίζει να κατακτήσει την αόρατη αλήθεια του πυρήνα του κόσμου, του ανθρώπου, της θάλασσας και του πλοίου.

 

Νταβίντ Φοενκινός

Σαρλότ
Μτφρ.: Οντέτ Βαρών-Βασάρ
Βιβλιοπωλείο της Εστίας
Σελ.: 264

 

Η ζωή της Σαρλότ Σαλομόν, μιας ζωγράφου που δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς. Πορτρέτο μιας εξαιρετικής γυναίκας, ιστόρηση μιας τραγικής μοίρας, της δεκαετίας του '30 στο Βερολίνο και της δηλητηριώδους διείσδυσης του ολοκληρωτισμού στην καθημερινή ζωή όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, η Σαρλότ είναι επίσης η αφήγηση της προσωπικής αναζήτησης του Νταβίντ Φοενκινός.

 

Οδηγός Βιβλίου