Τρεις νέες κυκλοφορίες: Vicente Alfonso, Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Χουάν Μαρσέ

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις του μήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ 25.1.2018 | 12:20

Vicente Alfonso

Τα λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου
Μτφρ.: Μαρία Παλαιολόγου
Εκδόσεις Ίκαρος
Σελ.: 248


Έκπληκτος από τη σοβαρότητα των κατηγοριών εναντίον του ασθενή του Ρώμου Αγιάλα, ο ψυχολόγος Αλμπόρες δέχεται να αποτελέσει μέρος μιας ομάδας που θα υπερασπιστεί την αθωότητα του νεαρού. Οι έρευνες θα ανασυνθέσουν την ιστορία της οικογένειας Αγιάλα και θα δείξουν πως κάθε πραγματικότητα μπορεί να έχει απεριόριστες ερμηνείες.

 

Ονορέ Ντε Μπαλζάκ

Η ανθρώπινη κωμωδία
Μτφρ.: Κωστής Παπαγιώργης
Εκδόσεις Καστανιώτη
Σελ.: 352


«Εφόσον η Ανθρώπινη Κωμωδία αποσκοπεί, όπως η ίδια δηλώνει, να αναπαραστήσει τα ήθη μιας συγκεκριμένης κοινωνίας, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να διαβάσει, κατά εκατοντάδες, διεξοδικές παρατηρήσεις για τα κατεξοχήν μπαλζακικά θέματα (...) παίρνοντας αυτή την υποθετική "συνέντευξη" από τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ουσιαστικά σκιαγραφούμε το προφίλ του 19ου αιώνα». Κ.Π.

 

Χουάν Μαρσέ

Η καλλιγραφία των ονείρων
Μτφρ.: Γεωργία Ζακοπούλου
Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 480



 

Ο Ρίνγκο, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, σκοτώνει τις ώρες του στο κρασοπουλειό της κυρίας Πακίτα. Μέσα από τα μάτια αυτού του νεαρού, που ακούει, διαβάζει και τελικά θα αρχίσει να συγγράφει, θα φωτιστεί ολόκληρη η ζωή μιας γενιάς που έθρεψε τα όνειρά της στα συνοικιακά σινεμά και στους δρόμους μιας πόλης όπου το μέλλον έμοιαζε αδιανόητο.

 

Οδηγός Βιβλίου