Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, η οδύσσεια των πεζών και ο λόφος του Φιλοπάππου

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, η οδύσσεια των πεζών και ο λόφος του Φιλοπάππου Facebook Twitter
Μια μικρή μπόρα στην Αθήνα και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης αρχίζουν να πλημμυρίζουν...
0

Πλημμυρισμένοι δρόμοι

Μια μικρή μπόρα στην Αθήνα και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης αρχίζουν να πλημμυρίζουν με μεγάλους όγκους νερού. Μία από αυτές είναι και η λεωφόρος Βουλιαγμένης, το δεξί τμήμα της οποίας υπάρχουν φορές που γίνεται αν όχι απροσπέλαστο, τουλάχιστον δύσβατο για αυτοκίνητα που κινούνται στο ρεύμα της.

Πεζοί

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, η οδύσσεια των πεζών και ο λόφος του Φιλοπάππου Facebook Twitter
Πότε, επιτέλους, θα αρχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον;

Η καθημερινότητα ενός πεζού στην Αθήνα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί οδύσσεια. Αδύνατον να φτάσεις στα πεζοδρόμια, μια και τα μηχανάκια ή τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε κιγκλιδώματα. Σαν να μη φτάνει αυτό, έχεις σκουπίδια, ανεξέλεγκτα μπάζα, τραπεζοκαθίσματα και αγενείς σερβιτόρους που σου ζητούν με τον τρόπο τους, αν μπορείς, να αλλάξεις πεζοδρόμιο για να μην ενοχλήσεις τους πελάτες τους. Πότε, επιτέλους, θα αρχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον;

Λόφος Φιλοπάππου

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, η οδύσσεια των πεζών και ο λόφος του Φιλοπάππου Facebook Twitter

Είναι μία από τις ωραιότερες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, που μπορεί πραγματικά να σου φτιάξει την ημέρα. Ωστόσο, τα περιττώματα που συναντάς σε πολλά σημεία από ασυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν μαζεύουν ποτέ τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους, οι γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων που δεν αδειάζουν συχνά και, κυρίως, η έλλειψη αστυνόμευσης (ακόμα είναι νωπό το περιστατικό της δολοφονίας του 25χρονου Νίκου Μουστάκα) που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στην όποια απόλαυση.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

 

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ