13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter
0

Hachiko Sushi & Tales

Γιαπωνέζικα παραμύθια με ξεχωριστή γεύση!

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

H γιαπωνέζικη κουλτούρα ή σ' αρέσει ή δεν σ' αρέσει. Όμως το Hachiko Sushi & Tales θα το λατρέψεις οπωσδήποτε, ακόμα και αν μέχρι τώρα δεν ήσουν φαν του σούσι. Γιατί εδώ το αντιπροσωπευτικό πιάτο της Ιαπωνίας σερβίρεται στην καλύτερή του εκδοχή και σε κερδίζει όχι μόνο λόγω γεύσης αλλά και λόγω ατμόσφαιρας. Το Hachiko Sushi & Tales είναι μια γαστρονομική πρόταση που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε γιατί προσφέρει αυτό το διαφορετικό που ψάχνεις για να σπάσεις τη ρουτίνα.

Αυθεντικές γιαπωνέζικες γεύσεις και εμπνευσμένοι συνδυασμοί πιάτων σε ένα μίνιμαλ περιβάλλον που αφηγείται ιστορίες της Άπω Ανατολής. Το ασπρόμαυρο background και υλικά όπως το μάρμαρο και το μέταλλο επικρατούν σε έναν χώρο όπου όλα είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Άλλωστε, αυτή είναι η φιλοσοφία του σούσι... Η γεύση έχει να κάνει με την τελειότητα της τεχνικής.

Τα signature cocktails της ομάδας 3dots & a Dash συμπληρώνουν το μενού και προσφέρονται για after office drink ή για συνοδεία ενός ξεχωριστού γεύματος. Εκτός από τη γεύση, στο Hachiko Sushi & Tales θα σε εκπλήξει ο τρόπος που σερβίρονται τα πιάτα. Η αφαιρετική αισθητική του food styling ολοκληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία στο γνωστό πια spot της Κηφισιάς.

Ζεστό και οικείο, σε ταξιδεύει σε γευστικά ταξίδια, δημιουργώντας κάθε φορά την ανάγκη να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Η fusion κουζίνα στα καλύτερά της συνδυάζεται μοναδικά με το έντονο ασιατικό στοιχείο των κοκτέιλ και αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η δημιουργία περνάει μέσα από την αφαίρεση.

Hachiko Sushi & Tales, Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8086216, Facebook, Instagram

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Κυρ. 12:00 - 01:00

Βάρσος

Μύρισε Χριστούγεννα στον Βάρσο!

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Περνώντας το κατώφλι του ιστορικού ζαχαροπλαστείου στην Κηφισιά, σε κατακλύζει η μυρωδιά από φρέσκο βούτυρο και κανέλα. Τα ταψιά με τα φρεσκοψημένα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες πάνε κι έρχονται, σχηματίζοντας λαχταριστά γλυκά «βουναλάκια» που σε προκαλούν να δοκιμάσεις.

Με ιστορία που μετρά 127 χρόνια, ο Βάρσος συνεχίζει την ίδια γλυκιά παράδοση που τον έκανε ονομαστό και, όπως πάντα, την περίοδο των Χριστουγέννων ετοιμάζει τα γλυκά που με καμάρι θα κεράσεις φίλους και οικογένεια, σαν να τα έχεις φτιάξει εσύ. Απ' τα φημισμένα του μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα και τους τραγανούς κουραμπιέδες μέχρι τις παραδοσιακές δίπλες και τη βασιλόπιτα που φτιάχνεται όπως παλιά, με μαγιά, εδώ θα βρεις τα κατεξοχήν γλυκά των ημερών στην καλύτερη εκδοχή τους. Και για όσους αγαπούν τη σοκολάτα, η φετινή χριστουγεννιάτική αποκάλυψη λέγεται «κορμός» και «πουτίγκα».


Extra tip: Οι νοικοκυρές ξέρουν ότι εδώ θα βρουν τα φημισμένα μαρεγκάκια, τις μαρέγκες-πλάκες ή φωλιές, την πλούσια και μεστή σε γεύση σαντιγί αλλά και εκλεκτά καραμελωμένα αμύγδαλα και φιστίκια για να δώσουν το κάτι παραπάνω στα σπιτικά γλυκά τους.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472, www.varsos.grFacebook

Butcher's Burger & Butcher's Steak House

Το μπέργκερ σε άλλη διάσταση

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Η οικογένεια Αλαφούζου έχει μεγάλη ιστορία στον χώρο των κρεάτων, καθώς έχει δική της φάρμα και κρεοπωλεία που έχουν μεγαλώσει τέσσερις γενιές και θα μεγαλώσουν πολλές ακόμα. Το πρώτο, λοιπόν, Butcher's Burger στο Χαλάνδρι δεν εξέπληξε κανέναν. Αυτό, όμως, που άφησε όλους άφωνους ήταν η τρομερή ευστοχία στη δημιουργία μπέργκερ και η διάθεση που υπήρχε να δημιουργηθεί ένα μενού που θα εξιτάρει ακόμα και τους πιο επίμονους λάτρεις του είδους.

Έχοντας στη διάθεσή τους τα πιο ποιοτικά και αγνά κρέατα και με σύμμαχους ενημερωμένους σεφ, η επιτυχία ήταν σίγουρη. Έτσι, στην οικογένεια προστέθηκαν άλλα δύο Butcher's Burger, στο Περιστέρι και στην Κηφισιά, για να μπορούν όλοι να γεύονται τα επικά μπέργκερ για τα οποία μιλάει όλη η πόλη.

Φυσικά, θα έχετε ακούσει για το XXXL μπέργκερ με 1.200 γρ. κιμά, το οποίο πρωταγωνιστεί σε παρέες με φίλους, αλλά και για τα καταπληκτικά βουβαλίσια μπιφτέκια ή τo σταβλίσιο steak ωρίμανσης 30 ή 60 ημερών, που ξετρελαίνει όλους με το ζουμερό και πεντανόστιμο κρέας του.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα των Butcher's Burger να προσθέσουμε τις 15 χειροποίητες σος από τα πιο αγνά υλικά που φτιάχνονται στο κάθε κατάστημα από τους σεφ για να απογειώσουν τη γεύση αλλά και τα σπιτικά ψωμάκια, μπριός-χωριάτικο-κλασικό, που έρχονται και τελειοποιούν το αποτέλεσμα. Εννοείται ότι τα Butcher's Burger έχουν και delivery για σπιτικά γευστικά πάρτι χωρίς προηγούμενο!

Butcher's Burger & Butcher's Steak House, Πλατεία Κεφαλαρίου Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, 210 8089000 / Αιμίλιου Βεάκη 41, Περιστέρι, 210 5766662 / Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι, 210 6890500, Facebook, www.butchersburger-steak.gr

 

Chapter Restaurant

Η ξεχωριστή και αυθεντική γεύση της απλότητας

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς και δημιουργήθηκε για να ορίσει ένα νέο κεφάλαιο γεύσης που θα περιγράφει με ακρίβεια την πολύτιμη αίσθηση που σου αφήνει το απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό. Και όταν λέμε απλό δεν εννοούμε, φυσικά, το απλοϊκό αλλά εκείνο το φαγητό που ξέρεις ότι μαγειρεύεται για σένα τη στιγμή που το παραγγέλνεις, με τα πιο αγνά υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Τα πάντα στο Chapter είναι homemade και νόστιμα. Ένα πλήρες μενού, χωρίς φλυαρίες, από δροσερές σαλάτες και γευστικά ορεκτικά μέχρι ζουμερά κρέατα και γλυκά που ολοκληρώνουν ιδανικά κάθε γεύμα. Και όλα αυτά σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου επικρατούν ο σεβασμός και η αγάπη προς τον πελάτη. Για την ακρίβεια, εμείς στο Chapter δεν νιώσαμε στιγμή πως είμαστε πελάτες.

Περισσότερο αισθανθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο τραπέζι με φίλους, στην αρχή του οποίου απολαύσαμε μια σούπα κόκκινης κολοκύθας με ginger, μετά μια πράσινη ζεστή σαλάτα και ένα πεϊνιρλί με σύγκλινο Μάνης μπλεγμένο με κασέρι Ηπείρου, ενώ για κυρίως διαλέξαμε ένα Αρνάκι της Μαμάς που μας ταξίδεψε στην παιδική μας ηλικία.

Θα ήταν μεγάλο ατόπημα να μη μιλήσουμε για τα λαχταριστά γλυκά (δοκιμάστε το millefeuille με τα καραμελωμένα αχλάδια και θα μας θυμηθείτε) αλλά και για την ενημερωμένη wine list με επιλογές που ταιριάζουν υπέροχα σε όλες τις γεύσεις. Η επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στο κυριακάτιο brunch! Θα σας δούμε εκεί.

Chapter Restaurant, Πλατεία Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά, 210 8016208, www.chapter.gr

Black Cat

All day coffee, food & fun!

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που προορίζονται για στέκια ή που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον κόσμο τους από το πρωί έως το βράδυ, σαν σε μια πιστή σχέση που δεν χάνει ποτέ το πάθος της. Το Black Cat είναι ένα από αυτά. Cosy περιβάλλον με προσεγμένες λεπτομέρειες (αγαπήσαμε το γκράφιτι-ζούγκλα του Βασίλη Μιχόπουλου) που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ακόμα πιο άνετα τα λαχταριστά πιάτα του μενού, που είναι μια ωδή στο brunch αλλά και σε ό,τι περιγράφει το simple food που έχει φτιαχτεί με μεράκι και προσοχή.

Το Black Cat είναι το ιδανικό μέρος για να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να πιεις έναν ζεστό καφέ που θα συνοδεύσεις με μια νόστιμη μπαγκέτα ή το σημείο όπου θα συναντηθείς με την παρέα σου για να απολαύσεις κάτι στα γρήγορα, ανάμεσα στα ψώνια. Βέβαια, εκεί που θα μπορέσεις να ζήσεις την πραγματική εμπειρία του είναι τα after office drinks, όπου οι επιλογές τόσο σε κοκτέιλ όσο και σε κρασιά είναι όσες χρειάζεσαι για να αφήσεις πίσω σου μια δύσκολη μέρα.

Αγαπημένα μας πιάτα; Δίχως σκέψη, τα Benedict του Πέτρου Συρίγου, τα σοκολατένια και γενναιόδωρα pancakes, η χορταστική και εύγεστη πίτσα αλλά και οι healthy επιλογές, όπως το γιαούρτι με γκρανόλα, οι τορτίγιες και οι πλούσιες σαλάτες. Το Black Cat είναι το νέο στέκι μας στα βόρεια προάστια και ένας από τους λόγους για να πηγαίνουμε στην Κηφισιά. Μια επίσκεψη αρκεί να κάνει κι εσάς θαμώνες.

Black Cat, Κυριαζή 9, Κηφισιά, 216 8098855, Facebook, Instagram

Semiramis

Πέντε αστέρια που αλλάζουν την all day εμπειρία απόλαυσης

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Η διαμονή στην Κηφισιά έχει πέντε αστέρια και την υπογραφή του ομίλου Yes Hotels. Το Semiramis Hotel προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας σε όλους τους χώρους του, είτε πρόκειται να φιλοξενήσει ταξιδιώτες που αναζητούν ποιοτική διαμονή είτε επισκέπτες του lounge bar ή του εστιατορίου.

Τα 51 δωμάτια με την προσεγμένη, μοντέρνα διακόσμηση και τις αμέτρητες ανέσεις θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό φιλοξενούμενο που θέλει να νιώσει την ουσία της άνεσης και της περιποίησης. Εκτός, όμως, από τους επισκέπτες του Semiramis, το lounge του πεντάστερου χώρου είναι ανοιχτό σε όλους από το πρωί μέχρι το βράδυ, αποτελώντας ένα all day spot, όπου ο καφές, οι γεύσεις και τα κοκτέιλ διαδέχονται το ένα το άλλο, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Το νέο μενού του πρωινού αλλά και all day πιάτων σε εκπλήσσει ευχάριστα, προσφέροντας επιλογές από το πρωί μέχρι το βράδυ που δεν αφήνουν ασυγκίνητο ούτε τον πιο κοσμογυρισμένο foodie. Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις συνοδεύονται από έναν εξαιρετικό κατάλογο κρασιών αλλά και ποτών.


Πλούσιο πρωινό για το ξεκίνημα της ημέρας, δροσερές σαλάτες και ιδιαίτερα πιάτα για το μεσημεριανό lunch break αλλά και after office drinks που κλείνουν ευχάριστα την ημέρα σε ένα περιβάλλον που σε ξεκουράζει από την πρώτη στιγμή.


Όσο για το δείπνο, οι προτάσεις του Freud Oriental είναι από αυτές που πρέπει να δοκιμάσεις, καθώς η νέα σεζόν βρίσκει το ατμοσφαιρικό all day restaurant του Semiramis και το κολωνακιώτικο εστιατόριο γιαπωνέζικης κουζίνας να συνυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη. Η minimal γευστική κουλτούρα της γιαπωνέζικης κουζίνας συναντά τη δημιουργική μεσογειακή διατροφή στο meeting point του Κεφαλαρίου.


Εξαιρετικά πιάτα με άρωμα και γεύση Ανατολής σού μένουν αξέχαστα και σε ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά. Ιδανική επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο, μια καθημερινή έξοδο για φαγητό ή ένα επαγγελματικό δείπνο, το Freud Oriental μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε στιγμή σας, προφέροντας μοναδική γεύση στην κατάλληλη ατμόσφαιρα.


Για το τέλος της ημέρας ή, αλλιώς, την αρχή της νύχτας, το μπαρ του Semiramis σού προσφέρει δροσιστικά signature cocktails αλλά και μια πλήρη κάβα από ποτά που καλύπτουν κάθε γούστο.


Το Semiramis είναι εδώ για να φιλοξενήσει περαστικούς, ταξιδιώτες και όσους αναζητούν ιδιαίτερες στιγμές σε ένα χαλαρό περιβάλλον όπου η άνεση, η ποιότητα, η γεύση και η απόλαυση συναντιούνται, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία, την εμπειρία Semiramis!

Semiramis, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, +30 210 6284400, [email protected]

Freud Oriental, 210 6231181, www.yeshotels.gr

Τα Αλώνια

Ο πιο παλιός φούρνος της Κηφισιάς μεταμορφώθηκε σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Αν περάσεις αυτές τις μέρες από την οδό Αγίου Τρύφωνος, θα πέσεις πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Είναι τα «Αλώνια», ο πιο ιστορικός φούρνος της Κηφισιάς, που φόρεσε τα γιορτινά του και μεταμορφώθηκε σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο! Όλος χτισμένος από πέτρα το 1932, είναι ο πιο παλιός φούρνος και το όνομά του δεν είναι τυχαίο.

«Αλώνια» λέγανε οι παλιοί την περιοχή αυτή γιατί κάποτε εδώ βρίσκονταν τα αλώνια όπου γινόταν η διαλογή του σιταριού πριν αλεστεί στους μύλους. Έχει, λοιπόν, μια ιστορία πίσω του αυτός ο φούρνος και σήμερα συνεχίζει να την αφηγείται το ίδιο παραδοσιακά και αγνά όπως και τότε.

Δεν θα σου πούμε για το υπέροχο ζυμωτό ψωμί τους με προζύμι που φτιάχνεται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο ούτε για τις υπόλοιπες χειροποίητες λιχουδιές που θα βρεις εκεί, γιατί αυτές τις νόστιμες ιστορίες τις ανακαλύπτει ο καθένας μόνος του. Αυτό που αρκεί να ξέρεις είναι ότι μέσα σε αυτόν το φούρνο κρύβονται τα αληθινά ονειρεμένα Χριστούγεννα. Αφού, λοιπόν, χαζέψεις την υπέροχα στολισμένη βιτρίνα του, πέρασε στο εσωτερικό του για να ανακαλύψεις όλα όσα θα φέρουν μια αξέχαστη γλύκα στο γιορτινό τραπέζι σου.

Τα καλύτερα μελομακάρονα των φετινών γιορτών, κουραμπιέδες-μπουκίτσες που μοσχοβολούν βούτυρο και σπιτική στοργή, φοβερές δίπλες, παραδοσιακό χριστόψωμο, εντυπωσιακοί χριστουγεννιάτικοι κορμοί και απίθανα σοκολατάκια. Κι αν θες αυτήν τη χρονιά να κερδίσεις τις εντυπώσεις με τη βασιλόπιτα, κάνε την παραγγελία σου από τώρα, γιατί αυτές οι βασιλόπιτες σε δύο εκδοχές (κέικ ή τσουρέκι), με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή να περιχύνεται από πάνω τους, έναν μικρό χαμό τον κάνουν.

Τα Αλώνια, Αγίου Τρύφωνος 24, Κηφισιά, 210 6230020 / Αισώπου 21 & Μ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι, 210 5729377

Buffalo Wings & Rings

Sports & lifestyle restaurant για οπαδικές, γευστικές εμπειρίες

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Δεν μοιάζει με κανένα άλλο, γι' αυτό ξεχωρίζει. Δημιουργημένο από ανήσυχα πνεύματα που αγαπούν τον παγκόσμιο αθλητισμό αλλά και το καλό φαγητό, το Buffalo Wings & Rings είναι ο τόπος όπου θα συγκεντρωθούν οι λάτρεις των σπορ, σε ένα δυναμικό club. Στον προσεγμένο χώρο του υπάρχουν 32 οθόνες, η μία εκ των οποίων 81 ιντσών, που μεταδίδουν παγκόσμια αθλητικά events για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να παρακολουθούν με άνεση μεγάλες στιγμές του αθλητισμού, ενώ η κουζίνα του είναι εξαιρετική, έχει επιρροές από κλασικές αμερικανικές και μεξικάνικες συνταγές και προορίζεται για εκείνους που θέλουν να έχουν ικανοποιημένες και χορτάτες όλες τις αισθήσεις τους.

Συγκεκριμένα, το μενού που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Elliot Jablonsky περιλαμβάνει λαχταριστά μπέγκερ, πλούσιες σαλάτες, nachos, quesadillas και ό,τι άλλο βάζει ο νους, ενώ οι φτερούγες και τα onion rings είναι κάθε φορά μια μικρή επίσκεψη στον παράδεισο της γεύσης. Τα εξαιρετικά πιάτα συνοδεύονται από κλασικά κοκτέιλ που φτιάχνουν βραβευμένοι barmen, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές από μπίρες, milkshakes, χυμούς και soft drinks.

Και επειδή είναι ωραίο να υπάρχουν εστιατόρια που αγαπούν και φροντίζουν τα παιδιά, το Buffalo Wings & Rings κάθε Κυριακή επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους μικρούς του φίλους. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα αθλητικά είναι αντρική υπόθεση, αυτό το εστιατόριο φιλοδοξεί και πρόκειται να κάνει μεγάλους fun του παρέες και οικογένειες. Εμάς, τουλάχιστον, μας έχει κερδίσει!

Buffalo Wings &  Rings, Χαριλάου Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία, 210 6206625, www buffalowingsandrings.gr, Facebook, Instagram

Dos Hermanos

Τι γεύση έχουν τα Χριστούγεννα στο καλύτερο μεξικάνικο της Αθήνας;

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Στην καρδιά της η Κηφισιά κρατάει ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας. Για να το βρεις, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις εξωτικές μυρωδιές που θα σε βγάλουν στην οδό Κυριαζή. Εδώ μεγαλουργεί το Dos Hermanos ήδη από το 1992, όταν και πρωτόμαθε στους Αθηναίους τι γεύση έχει η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Εκρηκτικά χρώματα, μουσικές με λατίνα καρδιά, η Φρίντα Κάλο σε πρώτο πλάνο και παραδοσιακά αντικείμενα φερμένα από την πόλη του Μεξικού σού δίνουν μια πρώτη γεύση απ' ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Κι αυτό δεν είναι μόνο τα μυστικά της μεξικάνικης κουλτούρας αλλά και μία από τις νοστιμότερες εμπειρίες της ζωής σου.


Αυτές τις μέρες το Dos Hermanos ντύνει τη μεξικάνικη ψυχή του στα χρώματα της γιορτής και σου δίνει έναν παραπάνω λόγο να το ανακαλύψεις. Κάτσε στη «χιονισμένη» σάλα και κοίτα μια στιγμή την οροφή. Έχεις ξαναδεί ποτέ τόσο λαμπερά αστέρια να κρέμονται από πάνω σου; Κάτω από αυτό τον έναστρο ουρανό και υπό το φως των χριστουγεννιάτικων φώτων ήρθε η ώρα να μάθεις κι εσύ γιατί η Κηφισιά αγαπάει τόσο αυτό το εστιατόριο. Μπες στο κλίμα, διαλέγοντας μία από τις φημισμένες Margaritas του Dos Hermanos – είναι οι καλύτερες της Αθήνας! Έπειτα, άνοιξε την πόρτα που θα σε βγάλει σε μια τυπική γειτονιά του Μεξικού: ζουμερά fajitas και οι πιο νόστιμες enchiladas του κόσμου είναι τα must – και είσαι μόνο στην αρχή. Ο chef patron Peter Maragos έχει πολλές ακόμα συνταγές για να σε μυήσει σε αυτό τον πολύχρωμο κόσμο και σε όλες χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες, μεξικάνικα μπαχαρικά, καθώς και πιπεριές τσίλι που φέρνει κατευθείαν από το Μεξικό.


Πρέπει να ξέρεις ότι το Dos Hermanos δεν χάνει ποτέ ευκαιρία για μεξικάνικο γλέντι. Έτσι, εκτός από τα φαντασμαγορικά live salsa parties του, που γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ζωντανεύει και όλες τις παραδοσιακές μεξικάνικες γιορτές. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μη γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τον μοναδικό, αυθεντικά μεξικάνικο τρόπο του. Αν θες να ζήσεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν, δεν έχεις παρά να το επισκεφθείς την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Δύο ταυτόχρονα live (ένα σε κάθε επίπεδο του Dos Hermanos) για να διαλέξεις, δύο πλούσια, εορταστικά και απολύτως λαχταριστά μενού (ειδικά σχεδιασμένα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) για να σε καλομάθουν σε μια πεντανόστιμη εμπειρία. Πώς να τη χάσεις;

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.grFacebook, Ιnstagram

Salmatanis

Ένας αιώνας γεύσης στο ίδιο σημείο της Κηφισιάς

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Κάποιες φορές η φράση «ένας αιώνας ιστορία» δεν είναι απλώς τρόπος του λέγειν, αλλά μια πραγματικότητα που έχει τη δική της ιστορία. Η πορεία του Salmatanis έχει γραφτεί με πολύ μεράκι και αγάπη και ξεκινά από το 1920 στο ίδιο σημείο της Κηφισιάς. Μια μπακαλοταβέρνα που έγινε εστιατόριο και λειτουργεί πλέον από την τέταρτη γενιά, διατηρώντας πάντα την υψηλή ποιότητα στα υλικά και δημιουργώντας πιάτα από την ελληνική μεσογειακή κουζίνα.

Το κυνήγι παραμένει σταθερή αξία, ενώ τα μαγειρευτά, τα εκλεκτά ψητά και τα premium κρέατα που μπορείς να δοκιμάσεις κάνουν το Salmatanis σημείο αναφοράς. Συνταγές με ιδιαίτερα υλικά, όπως τα πέντε είδη φρέσκων άγριων μανιταριών, αλλά και παραδοσιακά πιάτα με μοντέρνα στοιχεία κάνουν τη διαφορά και έχουν όλα την υπογραφή του σεφ Μάριου Σαλματάνη.

Όσο για το ποτό σου, μπορείς δοκιμάσεις το εξαιρετικό χύμα κρασί ή να επιλέξεις ανάμεσα σε 60 ετικέτες. Κι επειδή κάποιες φορές δεν αρκεί μόνο ο «οίνος για να ευφρανθεί η καρδία», κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μπορείς να διασκεδάσεις αυθεντικά με το live έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα του Salmatanis.

Αν, πάλι, επιθυμείς ένα ήσυχο περιβάλλον, στη νέα ξεχωριστή αίθουσα μπορείς να απολαύσεις με ηρεμία το γεύμα σου. Άλλωστε, ο χώρος, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ένα οικογενειακό τραπέζι όσο και την έξοδο της παρέας, καθώς και ένα μεγάλο εταιρικό ή επαγγελματικό γεύμα, προσφέροντας ιδιωτικό πάρκινγκ για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση. Το αναμμένο τζάκι του Salmatanis καίει όλο τον χειμώνα και μας περιμένει.

Salmatanis, Συγγρού 18, Κηφισιά, +30 210 8015394, www.salmatanis.gr

Ανοιχτά: Τετάρτη - Σάββατο βράδυ. Κυριακή μεσημέρι,αργίες και εορτές μεσημέρι με live πρόγραμμα.

TGI Fridays

Κάθε μέρα Παρασκευή, κάθε μέρα απόλαυση!

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Τα TGI Fridays στην Κηφισιά είναι πλέον το κλασικό spot που μας περιμένει από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ με fashion πιάτα και νέες προτάσεις, όπως η Fridays IPA, η επετειακή μπίρα περιορισμένης παραγωγής που παράγεται στο ΑΘΗΝΕΟ, αλλά και οι δροσερές Orange & Walnut Salad και Quinoa Super Salad.

Οι συνταγές των αγαπημένων handcrafted burgers εμπλουτίζονται με το Goat Cheese & Truffle Burger, όπου συνδυάζονται μερικά από τα πιο λαχταριστά φρεσκομαγειρεμένα υλικά, ενώ το πικάντικο Chicken Quesadilla απευθύνεται στους hot τύπους της μεξικάνικης κουζίνας.

Οι vegeterian της παρέας έχουν πλέον το δικό τους Veggie Fajitas, ενώ οι λάτρεις των κοκτέιλ πρέπει να δοκιμάσουν τα νέα Banoffee Margarita και Blood Orange Margarita, το Cucumber Mule, Forest Gin N'Tonic ή το φρουτώδες Brumble. Κάθε μέρα μια αμερικανική εμπειρία γεύσης, μεξικάνικα πιάτα ή ξεχωριστά κοκτέιλ μάς φτιάχνουν τη διάθεση στο γνωστό σημείο της Κηφισιάς!

TGI Fridays, Aκολούθησε τα TGI Fridays™ εδώ: Facebook, Instagram, TwitterYouTube

Kastri Bistro

Η αρμονία της φύσης και ο εκλεπτυσμένος χώρος γίνονται ένα

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

Στο Kastri Bistro το καταπράσινο περιβάλλον συνδέεται με τον εσωτερικό χώρο μέσα από τις περιμετρικές τζαμαρίες και την αποσπώμενη οροφή, δημιουργώντας από την πρώτη στιγμή την ατμόσφαιρα ηρεμίας που προσφέρει η ίδια η φύση. Το μοναστηριακό τραπέζι δεσπόζει στον χώρο της Macelleria για ιδιωτικές στιγμές με επιλογές από ξεχωριστά κρασιά.

Από νωρίς το πρωί στο Kastri Bistro μπορείς να βρεις εκλεκτά χαρμάνια καφέ ή να απολαύσεις ένα ξεχωριστό ελαφρύ γεύμα, ενώ το βράδυ η ατμόσφαιρα αλλάζει για να ταιριάξει με τα premium ποτά και τα signature cocktails που σερβίρoνται στο μπαρ. H μεσογειακή δημιουργική κουζίνα βρίσκει τη δική της θέση στο Domotel Kastri με εξαιρετικά πιάτα, όπου οι εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζονται με ιδιαίτερα υλικά από το εξωτερικό.

Kastri Bistro, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, 210 3507100, [email protected]

Zambri

Εδώδιμο, αν και αποικιακό

 

13 μέρη που αγαπάμε στην Κηφισιά Facebook Twitter

 

Η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, ονειρική και κατάλληλη για όλους εκείνους που θέλουν να δραπετεύσουν από την πραγματικότητά τους, να κάνουν ένα μικρό ταξίδι, να χαλαρώσουν ή να βρουν τρόπο για να ονειρευτούν. Το Zambri δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Παντελούκα της GJP Design & Construction σε ένα παλιό αρχοντικό που είχε στεγάσει ήδη επικά μαγαζιά, όπως το Beau Brummel και το Chateau, με σκοπό να προσφέρει ένα διάλειμμα γεμάτο χρώματα, γεύσεις και εικόνες σε όλους όσοι το επισκέπτονται.

Εκμεταλλευόμενος τον υπέροχο κήπο του, ο αρχιτέκτονας φαντάστηκε και υλοποίησε υπέροχους κρεμαστούς κήπους που σε προδιαθέτουν για ώρες γευστικής απόλαυσης και μοιράσματος όμορφων στιγμών. Έτσι, είτε βρίσκεσαι έξω είτε μέσα, με το εσωτερικό να αντιγράφει την εξωτερική φιλοσοφία και τα φυσικά υλικά να κάνουν ένα υπέροχο μπέρδεμα, βρίσκεσαι να κρατάς έναν υπέροχο καφέ στο χέρι ή να λικνίζεσαι με ένα κοκτέιλ στους ορόφους ή να μοιράζεσαι ένα τέλειο δείπνο με γεύσεις που σε ικανοποιούν, σε χορταίνουν και σε κάνουν να θέλεις κι άλλο ή να ανυπομονείς για λίγο ακόμα.

Σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε πολλές και διαφορετικές ώρες της μέρας. Να γευτείτε το υπέροχο brunch του, να οργανώσετε εκεί ένα δείπνο με φίλους ή να μαζέψετε την οικογένειά σας μεσημέρι Κυριακής για ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Μην ξεχάσετε να κλείσετε από νωρίς τραπέζι. Αν, μάλιστα, μπορέσετε να κάτσετε κοντά στο εσωτερικό αίθριο, η μέρα αυτή θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.


Extra Tip: Δοκιμάστε τα pancakes σε συνδυασμό με μυρωδάτο καφέ. Θα σας φτιάξει την ημέρα!


Ζambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063 , Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ