8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι

0

Meat Lab

Μια νέα άφιξη στο Κουκάκι μάς έχεις ξετρελάνει με τις απίστευτες μυρωδιές της από ζουμερό burger.

Πριν από δύο χρόνια ο Μιχάλης Βραχλιώτης έφερε ένα καπνιστήριο από την Αμερική και ξεκίνησε το Franklyn Smokehouse, με το οποίο συμμετείχε σε διάφορα burger festivals στην πόλη. Η απήχηση στον κόσμο ήταν τέτοια ώστε φέτος, μαζί με τον Χάρη Γερουλάνο, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και μέσα στον Αύγουστο άνοιξαν το Meat Lab στο Κουκάκι.

Τυπικά πρόκειται για ένα μαγαζί με street food, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω. Εκεί θα βρεις λαχταριστά σάντουιτς να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς, τα ψωμάκια του Meat Lab είναι σκέτος πειρασμός. Βλέπεις, όλα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται κατά παραγγελία αποκλειστικά για το μαγαζί. Τα κρέατα σιγοψήνονται για ώρες σε ξύλο, αποκτώντας μια μοναδική γεύση και αναδίδοντας μια μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη πριν καν μπεις στο μαγαζί. Φυσικά, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στις υπέροχες πατάτες που θα βρεις εκεί και έρχονται σε 3 επιλογές: φρέσκες, τριπλοτηγανητές, αμερικανικού τύπου και σε κύβους.

Το καλύτερο; Έχει τηγανητές γλυκοπατάτες! Και αν δεν πείστηκες ακόμα να σπεύσεις ως το Κουκάκι για να γνωρίσεις το Meat Lab, τότε η tostada με κομμάτια χοιρινής πανσέτας, μπάρμπεκιου sauce, μουστάρδα, τσένταρ, iceberg και πίκλες, αλλά και το brisket sandwich με κομμάτια μοσχαρίσιου στήθους με σάλτσα barbeque, ρόκα, ντομάτα και βούτυρο από γκοργκοντζόλα θα σε κάνουν σίγουρα να τρέξεις ως εκεί.

Meat Lab, Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι, 210 9241390, Facebook

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το Meat Lab μας περιμένει από Δευτέρα ως Κυριακή, 12:00-22:00, ενώ σύντομα θα αποκτήσει και υπηρεσία delivery για να φέρνει στον χώρο μας τις απίστευτες νοστιμιές του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Το Meat Lab μας περιμένει από Δευτέρα ως Κυριακή, 12:00-22:00, ενώ σύντομα θα αποκτήσει και υπηρεσία delivery για να φέρνει στον χώρο μας τις απίστευτες νοστιμιές του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Αυλή

Το πιο διάσημο σημείο συνάντησης στο Κουκάκι.

Η Αυλή, σημείο αναφοράς στο Κουκάκι και σταθερή διαχρονική αξία της περιοχής, σε περιμένει, με τα χαμογέλα των ιδιοκτήτων και του προσωπικού της να σε υποδέχονται και να σου αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γεμάτη χρώματα και ενέργεια μέσω της ιδιαίτερης διακόσμησης και με τις διακριτικές και ευχάριστες μουσικές επιλογές να σε προδιαθέτουν, είναι το καθιερωμένο στέκι για παρεΐστικες συζητήσεις, στιγμές χαλάρωσης και για κάθε άλλη περίσταση.

Εκεί θα ξεκινήσεις την ημέρα σου από νωρίς το πρωί, απολαμβάνοντας την εξαιρετική ποικιλία αρωματικού καφέ, αλλά και πολλά ακόμα απολαυστικά ροφήματα. Η κουζίνα της, ασυναγώνιστη, διαθέτει επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πρόσφατα στο μενού είχαμε και νέες αφίξεις σε πίτσα και πεϊνιρλί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε και το υπέροχο brunch που σε περιμένει στην Αυλή, με λαχταριστές επιλογές που ξεφεύγουν γευστικά και δημιουργικά από τα καθιερωμένα, όπως τα αλμυρά pancakes και οι αφράτες ομελέτες. Μάλιστα, το brunch, έπειτα από λαϊκή απαίτηση, σερβίρεται πλέον σε καθημερινή βάση από νωρίς το πρωί. Και για το βράδυ, στην Αυλή ετοιμάζουν για σένα κοκτέιλ που σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, ενώ σε περιμένουν πολλές ετικέτες μπίρας και πλήθος ελληνικά αποστάγματα. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστήσουν και τον πιο δύσκολο της παρέας.

Η Αυλή, Γεωργάκη Ολυμπίου 4, Κουκάκι, 211 4051412, Facebook

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Επειδή η Αυλή είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια στο Κουκάκι, καλό θα ήταν να πας από νωρίς για να βρεις εύκολα τραπέζι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Επειδή η Αυλή είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια στο Κουκάκι, καλό θα ήταν να πας από νωρίς για να βρεις εύκολα τραπέζι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Balcony

Ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια στο κέντρο της πόλης σε περιμένει για να δοκιμάσεις γεύσεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας!

Με υπέροχη θέα προς τη Μακρυγιάννη, το Balcony στο Κουκάκι μάς σερβίρει καθημερινά υπέροχες και δημιουργικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας. Η φινετσάτη σάλα του στο πανέμορφο και ανακαινισμένο νεοκλασικό της Βεΐκου, όπου βρήκε στέγη το Balcony, ξεχωρίζει για τη ζεστή, σπιτική ατμόσφαιρα που προσφέρει, κάνοντάς το ένα ιδανικό μέρος για γαστρονομικές απολαύσεις μεσημέρι-βράδυ, με παρέα ή πιο ρομαντικά, αλλά και για δροσερά κοκτέιλ στο μπαλκόνι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες, καθώς επιλέγουν πολλά τοπικά προϊόντα, όπως αλλαντικά από τη Δράμα, τυριά από την Άνδρο, τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία, ψάρια και θαλασσινά από τον Ευβοϊκό, το μενού του, που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Ρούσσος, υπόσχεται να σε ταξιδέψει γευστικά σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Χτένια αλά πολίτα με τσιπς τοπιναμπούρ και πουρέ καρότο, Αθηναϊκή με μπλε καβούρι, σφυρίδα με πράσο, σέλινο, κρέμα άνηθου και αφρό αυγολέμονο αλλά και αρνίσιος σβέρκος με τσιγαριστά χόρτα και νιόκι από Αρσενικό και ξινόχοντρο είναι μερικά μόνο απ' τα ενδιαφέροντα πιάτα που αξίζει να ανακαλύψεις στο Balcony.

Balcony, Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 211 4118437, www.balconyathens.com, Facebook

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις τα κρασιά από ελληνικό αμπελώνα που θα βρεις στη wine list του Balcony, καθώς και τα υπέροχα signature cocktails του καταλόγου! Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις τα κρασιά από ελληνικό αμπελώνα που θα βρεις στη wine list του Balcony, καθώς και τα υπέροχα signature cocktails του καταλόγου! Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Εν Φιάλη

Ένα μαγαζί που μας συστήνει στον κόσμο του fine drinking.

Το Εν Φιάλη ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια στο Κουκάκι, πουλώντας εκλεκτά κρασιά. Πλέον έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από μια απλή κάβα. Έχει γίνει ένας πραγματικός παράδεισος του fine drinking, όπου σε περιμένουν γύρω στις 160 ετικέτες ουίσκι, με πολλές σκωτσέζικες, γιαπωνέζικες, ινδικές αλλά και μπόλικες ιρλανδικές ανάμεσά τους, για να τις ανακαλύψεις και να αφεθείς στην υπέροχη γεύση τους.

Η μεγάλη διαφορά του Εν Φιάλη από όλες τις υπόλοιπες κάβες, όμως, είναι η καινοτομία του να διαθέτει έναν κατάλογο με 70 ετικέτες εκλεκτών ουίσκι, τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις με τιμές που ξεκινάνε από το 1,5 ευρώ η μεζούρα των 15 ml ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο γευστικά. Και οι καινοτομίες δεν σταματάνε εδώ!

Κάθε χειμώνα, από Οκτώβρη μέχρι Μάρτη, διοργανώνονται γευστικές παρουσιάσεις, όπου κάθε φορά μας συστήνουν και μία διαφορετική ομάδα ουίσκι, καθώς και σπάνιες ή δυσεύρετες φιάλες που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Επιπλέον, στο Εν Φιάλη θα βρεις και μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών από μικρά, ανερχόμενα οινοποιεία αλλά και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Εν Φιάλη, Βεΐκου 36, Κουκάκι, 210 9224961, Facebook

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στις παρουσιάσεις ουίσκι που διοργανώνει το Εν Φιάλη, καλό θα ήταν να συντονιστείς στη σελίδα του στο Facebook για να ενημερώνεσαι για τις παρουσιάσεις και να κλείνεις έγκαιρα θέση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στις παρουσιάσεις ουίσκι που διοργανώνει το Εν Φιάλη, καλό θα ήταν να συντονιστείς στη σελίδα του στο Facebook για να ενημερώνεσαι για τις παρουσιάσεις και να κλείνεις έγκαιρα θέση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

24ωρο

Σπιτικό φαγητό όπως θα το έτρωγες από τα χεράκια της μαμάς.

Εδώ και 35 χρόνια υπάρχει ένα μαγαζί στο Κουκάκι που μας ταΐζει με πραγματικό σπιτικό φαγητό και γεύσεις που μοιάζουν να βγήκαν από τα κιτάπια της καλύτερης μαγείρισσας του κόσμου, της Ελληνίδας μάνας. Ανοιχτό, όπως προδίδει και το όνομά του, όλο το 24ωρο, είναι το σημείο αναφοράς για όλους τους ξενύχτηδες της πόλης που μετά την κραιπάλη και τα ποτά ζητάνε μια δυναμωτική σούπα για να συνέλθουν.

Φέτος το μαγαζί ανακαινίστηκε, έγινε πολύ πιο άνετο, με δύο ελιές που κλέβουν την παράσταση στον χώρο, και πλέον αποτελεί το ιδανικό μέρος για ένα όμορφο δείπνο με φίλους ή το άλλο σου μισό. Ανανεώθηκε όμως και το μενού του με την προσθήκη, πλάι στα αγαπημένα μαγειρευτά του, πλήθους επιλογών όπως οι πίτσες, τα μπέργκερ αλλά και τα τυλιχτά.

Στο 24ωρο θα δοκιμάσεις απίθανο χοιρινό κότσι, παστίτσιο και μουσακά φτιαγμένα με μεράκι, όπως επιτάσσει η ελληνική παράδοση, ενώ κάθε μέρα σε περιμένει και μια διαφορετική επιλογή από λαδερά. Από τα τυλιχτά του, δοκίμασε οπωσδήποτε τη σκεπαστή, είναι από τις πιο μεγάλες και σπέσιαλ σκεπαστές που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Και τώρα που σιγά-σιγά χειμωνιάζει, αφέσου στις υπέροχες σούπες του για να σε ζεστάνουν και να σε χορτάσουν. Κοτόσουπα, σούπα λαχανικών, σούπα με βραστό μοσχάρι, μαγειρίτσα, που θα βρεις εκεί όλο τον χρόνο, αλλά και πατσάς για τους ξενύχτηδες είναι ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές που σε περιμένουν.

24ωρο, Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι, 210 9221159, http://24oro.com.gr

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το 24ώρο διαθέτει και υπηρεσία delivery που λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ και φέρνει στον χώρο σου τις λαχταριστές γεύσεις του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Το 24ώρο διαθέτει και υπηρεσία delivery που λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ και φέρνει στον χώρο σου τις λαχταριστές γεύσεις του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Nuovo Alfisti

Απόλαυσε υπέροχο καφέ σε έναν χώρο αφιερωμένο στην Alfa Romeo.

Το πιο ξεχωριστό espresso bar της πόλης βρίσκεται στο Κουκάκι, ακριβώς δίπλα στο μετρό Συγγρού-Φιξ, με σήμα κατατεθέν του μία vintage κόκκινη Alfa Romeo! Στον χώρο του φιγουράρουν κάδρα και μινιατούρες ιστορικών αυτοκινήτων, συνθέτοντας μια ευφάνταστη διακόσμηση.

Εκεί θα γευθείς καθημερινά καλοψημένο καφέ Dimello, χυμούς και μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αφεψημάτων. Θα δοκιμάσεις αφράτο κουλούρι κανέλας, το οποίο συνδυάζεται τέλεια με απολαυστικό τσάι Damman, ή μια μονοποικιλιακή σοκολάτα Monbana και θα πάρεις τις βιταμίνες που χρειάζεσαι με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.

Το δυνατότερο χαρτί, όμως, του Nuovo Alfisti δεν είναι άλλο από τους ανθρώπους του. Σε υποδέχονται με τόσο φιλική διάθεση και ευγένεια που νιώθεις πως είσαι σπίτι σου. Γι' αυτό και το Nuovo Alfisti είναι ιδανικός προορισμός για κάθε περίσταση, είτε θέλεις να πιεις τον πρωινό σου καφέ, είτε θες να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να φας ένα λαχταριστό σνακ είτε να κάνεις τα επαγγελματικά σου ραντεβού.

Nuovo Alfisti, Δράκου 1-3, Κουκάκι, 210 9216114, Facebook, Instagram

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Εκεί θα γευθείς καθημερινά καλοψημένο καφέ Dimello, χυμούς και μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αφεψημάτων
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Εκεί θα γευθείς καθημερινά καλοψημένο καφέ Dimello, χυμούς και μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αφεψημάτων

Kosmidis Patisserie

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Κουκάκι μάς ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.

Κάτω από την Ακρόπολη από το 1963, το ζαχαροπλαστείο Κοσμίδη του Μιχάλη και της Αθηνάς έχει γλυκάνει γενιές και γενιές Κουκακιωτών και όχι μόνο! Πηγαίνοντας εκεί, θα νιώσετε πως γυρνάτε τον χρόνο πίσω, δοκιμάζοντας υπέροχη πάστα σοκολατίνα ή αμυγδάλου των παιδικών σας χρόνων, αλλά και μιλφέιγ, τσιζκέικ και προφιτερόλ!

Φυσικά, αξίζει να δοκιμάσετε και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τη lemon pie με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη μαρέγκας πάνω σε τραγανιστό μπισκότο! Και επειδή το καλοκαίρι μετριέται ακόμα με το πόσα παγωτά φάγαμε, δοκιμάστε το βελούδινο σπιτικό παγωτό του Κοσμίδη σε ποικιλία γεύσεων που προσφάτως βγήκε βιτρίνα στον πεζόδρομο για να γλυκαίνει τους περαστικούς!

Τελευταία τάση και πρόκληση του ζαχαροπλαστείου είναι το μότο «Πείτε το με μία τούρτα», με τη δημιουργία ευφάνταστων σχεδίων για τούρτες γενεθλίων και άλλων περιστάσεων που ξεπερνούν κάθε φαντασία! Βρείτε το σχέδιο που σας εκφράζει κι εκείνοι θα το κάνουν τούρτα.

Kosmidis Patisserie, Βεΐκου 49, Κουκάκι (μετρό Συγγρού-Φιξ), 210 9217643, 210 9218252, [email protected]
Facebook.

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Aξίζει να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τη lemon pie με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη μαρέγκας πάνω σε τραγανιστό μπισκότο
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Aξίζει να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τη lemon pie με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη μαρέγκας πάνω σε τραγανιστό μπισκότο

HOPS beer and burgers

Μια υπέροχη all-day πρόταση μακριά από τον θόρυβο των «κορεσμένων» στεκιών της πόλης.

Το HOPS beer and burgers κλείνει φέτος τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στη θέση της ιστορικής μπιραρίας «Βύνη» στον πεζόδρομο της Δράκου. Σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, το ομώνυμο μουσείο και το ΕΜΣΤ, και με άμεση εξυπηρέτηση από το μετρό (σταθμός Συγγρού-Φιξ), σε περιμένει ένα ζεστό και φιλικό all day στέκι που αγαπάει το διαφορετικό και όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι.

Ο κατάλογός του κινείται σε αμερικανικά «μονοπάτια με νόστιμες σαλάτες, ενδιαφέροντα ορεκτικά, χορταστικά burgers και τις πιο νόστιμες, ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες που έχεις γευτεί ποτέ. To Βuffalo Cheeseburger με μπιφτέκι από 100% ελληνικό βουβάλι από τη λίμνη Κερκίνη, το Bacon Patty, ζυμωμένο με καπνιστό bacon, ή το Μανιάτικο με σύγκλινο Αρεόπολης είναι κάποιες μόνο από τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις. Και για τους χορτοφάγους της παρέας, το Portobello Truffle με μανιτάρια Portobello και μαγιονέζα τρούφας είναι must try επιλογή.

Επιπλέον, καθημερινά, από νωρίς το πρωί ως τις 14:00, θα βρεις ένα υπέροχο brunch με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Αυγά, σάντουιτς, αφράτες τηγανίτες, ποιοτικοί καφέδες και γευστικές σοκολάτες θα κάνουν το HOPS αγαπημένο στέκι για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Tέλος, οι πάνω από 40 ετικέτες μπίρας που διαθέτει, από ελληνικές μικροζυθοποιίες και βελγικά μοναστήρια μέχρι διεθνείς δυνάμεις του χώρου, θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς!

HOPS beer and burgers, Δράκου 10, Κουκάκι (μετρό Συγγρού-Φιξ), 211 0136500, Facebook, Instagram/Twitter

8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις, μη διστάσεις να συμβουλευτείς την ομάδα του HOPS! Πάντα χαμογελαστοί, θα «ανακαλύψουν» τι σου αρέσει καλύτερα και από εσένα!
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
8 μέρη για να περάσεις ωραία στο Κουκάκι Facebook Twitter
Extra Tip: Αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις, μη διστάσεις να συμβουλευτείς την ομάδα του HOPS! Πάντα χαμογελαστοί, θα «ανακαλύψουν» τι σου αρέσει καλύτερα και από εσένα!
Αθήνα
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Λυκαβηττός: Το σήμερα και η ιστορία του μέσα από πρωτότυπες εικόνες και αρχειακό υλικό

Λυκαβηττός: Το σήμερα και η ιστορία του μέσα από πρωτότυπες εικόνες και αρχειακό υλικό

Ένας λόφος γεμάτος αντιφάσεις και περιπέτειες από τις μέρες, αλλά κυρίως τις νύχτες των Αθηναίων. Κάποτε παραλίγο να γίνει καζίνο. Κάποτε παραλίγο να μοιάσει με λόφο σε κάποια πόλη της Βαυαρίας. Κάποτε ήταν γνωστός βοσκότοπος. Κάποτε ήταν εκεί το αρχηγείο αντιαεροπορικής άμυνας. Κάποτε από τις πέτρες του φτιάχτηκε η μισή Αθήνα και κάποτε στην κορυφή του ζούσε ένας μοναχός που δεν φόρεσε ράσα. Το μεγάλο μπαλκόνι της Αθήνας που μετράει εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και εκατοντάδες συναυλίες είναι πάντα παρόν στην ιστορία και στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Το πανόραμα των Αθηνών, αυτός ο πέτρινος γίγαντας, τα έχει παρακολουθήσει όλα από ψηλά και παραμένει ακόμα τόπος έρωτα, ρομαντζάδας, παρέας και ψυχανάλυσης.
ΑΘΗΝΑ
Νυχτερινός περίπατος στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Νυχτερινός περίπατος στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Πολλοί παρομοιάζουν το πλήθος με ποτάμι. Κι έχουν δίκιο. Η Ερμού κι η Πανεπιστημίου είναι ποτάμια. Που μέσα τους μπαίνουμε και ποτέ δεν βγαίνουμε ίδιοι. Είτε συμμετέχουμε στη γιορτή είτε κάτι μάς κρατάει μελαγχολικούς και μόνους. Η πόλη μάς ψιθυρίζει: «Κουράγιο φίλε, κύλα μαζί μας, όλα κυλούν κι αλλάζουν...»
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ